coolweb


Πως μια γάτα που πέφτει, προσγειώνεται πάντα με τα πόδια;!

πόδια γάτας

Διαβάστηκε: 11.674 φορές
Βλέπουμε μία γάτα να πέφτει άτσαλα από ένα αυτοκίνητο, στο έδαφος. Πάντα όμως, προσγειώνεται με τα πόδια! Πως γίνεται αυτό;
Γάτες εδώ, γάτες εκεί, χαμός! Όλοι μας έχουμε παρατηρήσει γενικά, πως μία γάτα από όπου κι αν πέσει, προσγειώνεται σχεδόν πάντα στα πόδια της!

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό.
Πως το καταφέρνει; Ας δούμε με απλά λόγια!

Αυτή η θαυμάσια ικανότητα της γάτας γίνεται πραγματικότητα από τον τρόπο που είναι διαμορφωμένοι οι μύες της και από τα ένστικτά της, που της επιτρέπουν να τους ενεργοποιούν γρήγορα.

ισορροπία γάταςΌπως και να πέσει μια γάτα, συνήθως προλαβαίνει να γυρίσει στον αέρα έτσι ώστε τα πόδια της να είναι προς τα κάτω. Η ανεπτυγμένη αίσθηση της ισορροπίας της, την βοηθάει για να το καταφέρει αυτό.

Αυτή η αίσθηση ισορροπίας, ελέγχεται από 6 ημικυκλικούς σωλήνες, 3 σε κάθε αυτί της γάτας, που της επιτρέπουν (αλλά και στους ανθρώπους) να κρατάει την ισορροπία της.

Ωστόσο, θα περιμέναμε αυτή η αίσθηση να είναι πιο ανεπτυγμένη στις γάτες, λογικό. Αλλά στην πραγματικότητα, δεν είναι!

γάτα πέφτει

Αυτό το χαρακτηριστικό που έχει η γάτα στην ουσία, είναι το σβέλτο μυαλό! Οι γάτες μπορούν να σκεφτούν πιο γρήγορα απ’ ότι ένας άνθρωπος, ή ακόμα πιο απλά στροφάρουν περισσότερο!


Επιστήμονες λένε πως και ο άνθρωπος θα μπορούσε να έχει αυτή την ικανότητα, αν μπορούσε να σκεφτεί αρκετά γρήγορα, την ώρα της πτώσης!

πέφτουν με τα πόδιαΚάποιοι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να πέφτουν με το κεφάλι ή να κάνουν κόλπα πάνω σε άλογα και σε περίπτωση πτώσης, να πέφτουν στα πόδια τους.

Αυτή η ικανότητα μπορεί να τελειοποιηθεί μέσα από προπόνηση, ώστε να γίνεται σχεδόν ενστικτωδώς.

Βέβαια, ένας άλλος παράγοντας που μας κάνει λιγότερο ανταγωνιστές με τις γάτες, είναι και η διάπλαση του σώματος, όπως επίσης και η ευελιξία.

Λόγω της ιδιαίτερης διάπλασης του σώματος της γάτας, και των τεσσάρων ποδιών, η γάτα έχει πλεονέκτημα και μπορεί να τα καταφέρει αρκετά καλύτερα, από έναν καλά προπονημένο άνθρωπο!

Έτσι, αν έχουμε προπονηθεί, όταν θα πέφτουμε από κάδους ή από μπαλκόνια, θα μπορούμε όμορφα και ωραία να προσγειωνόμαστε στα πόδια μας όπως ακριβώς κάνουνε και οι γάτες... :)

Διαβάστε στη συνέχεια Γιατί τα πουλιά δεν πέφτουν από τα κλαδιά ενώ κοιμούνται;!


Σχετικά άρθρα

Γιατί οι γάτες έχουν μουστάκια
Που χρησιμεύουν τα μουστάκια της γάτας
Όλοι θα έχετε ίσως παρατηρήσει κάποια στιγμή ότι οι γάτες (και οι θηλυκές και οι αρσενικές), όπως και όλα τα αιλουροειδή (πχ τίγρεις ...
Υπάρχουν ζώα που περπατάνε στο νερό;
περπάτημα στο νερό
Αλήθεια, υπάρχουν ζώα που να περπατάνε επάνω στην επιφάνεια του νερού; Υπάρχει τέτοια περίπτωση; Ένα πολύ καλό ερώτημα! Δείτε λοιπόν!
Γιατί τα πουλιά δεν παθαίνουν ηλεκτροπληξία στα καλώδια της ΔΕΗ;
πουλιά στα καλώδια της ΔΕΗ
Βλέπουμε τα πουλιά πολλές φορές να κάθονται επάνω στα καλώδια της ΔΕΗ σα να μη συμβαίνει τίποτα... Γιατί δεν παθαίνουν ηλεκτροπληξία;!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Πως μια γάτα που πέφτει, προσγειώνεται πάντα με τα πόδια;!
Kατηγορία: Φύση - Περιβάλλον
Tags: γάταπόδιαπροσγείωσηισορροπίακέντρο βάρουςζώα
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πως ζευγαρώνουν οι κότες;
ζευγάρωμα κότας
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί πως στο καλό ζευγαρώνουν τα κοτόπουλα; Ε λοιπόν, θα σας λυθεί αυτή η εύλογη απορία! Δεν είναι τρομερό, αλλά είναι ενδιαφέρον

Γιατί οι σκύλοι τρώνε χόρτα μερικές φορές;
σκύλος τρώει χόρτα
Βλέπουμε καμιά φορά κάποιον σκύλο να τρώει χόρτα και αναρωτιόμαστε: γιατί; Γιατί ο σκύλος τρώει χόρτα; Λιγάκι περίεργο... Τι του συμβαίνει; Δείτε!

Όραση σκύλου & γάτας: τι ιδιαιτερότητες έχουν τα μάτια τους;
όραση σκύλου και γάτας
Πως βλέπουν τα σκυλιά και οι γάτες; Τι συμβαίνει με την όρασή τους; Γιατί τα μάτια τους λάμπουνε στο σκοτάδι; Δείτε όλες τις πληροφορίες εδώ!

Άλογα: παράξενα και περίεργα πράγματα που ίσως δεν ξέρατε!
άλογα παράξενα
Διαβάστε σε αυτό το άρθρο κάποια ωραία, λιγάκι παράξενα, κουφά και περίεργα πραγματάκια για τα αγαπημένα μας άλογα, που πιθανόν να μην ξέρατε!

Ποια είναι τα πιο επικίνδυνα ζώα;
επικίνδυνα ζώα
Αλήθεια, ποιά είναι τα πιο επικίνδυνα ζώα τα οποία οφείλονται για τους περισσότερους ανθρώπινους θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο; Ας δούμε!

Γιατί τα ζώα πέφτουν σε χειμερία νάρκη;
χειμερία νάρκη
Αναρωτηθήκατε ποτέ, γιατί οι αρκούδες και διάφορα άλλα ζώα πέφτουν σε χειμερία νάρκη; Τι συμβαίνει στο σώμα τους και τι είναι αυτή η χειμερία νάρκη;

Γιατί ο ταύρος εξαγριώνεται με το κόκκινο χρώμα;
ταύρος
Το ξέρουμε όλοι μας: όταν ένας ταύρος δει κόκκινο χρώμα, εξαγριώνεται! Γιατί όμως γίνεται έξω φρενών;! Περίεργο ε; Δείτε εδώ, δεν είναι αυτό που νομίζετε!

Μιλάνε τα ζώα;
επικοινωνία ζώων
Τι γίνεται με αυτά, τόσο φασαρία και κακό για το τίποτα;! Γαβγίζουν, κελαηδούν, μουγκρίζουν, βγάζουν περίεργους ήχους! Δε νομίζω, κάτι κάνουν και τα ζώα...

Aρκούδα και καμήλα: τι κοινό έχουν;
αρκούδα λίπος
Αλήθεια, δύο τόσο διαφορετικά ζώα που ζουν σε τόσο διαφορετικά περιβάλλοντα, η καμήλα και η αρκούδα, τι κοινό έχουν; Ας δούμε!

Κλαίνε τα ζώα;
κλάμα ζώων
Ξέρουμε πως τα ζώα έχουν κι αυτά συναισθήματα. Αλήθεια, αναρωτηθήκατε ποτέ αν κλαίνε; Ένα περίεργο ερώτημα, το οποίο αξίζει να δούμε!

Τι είναι τα αμφίβια;
αμφίβιο
Όλο ακούμε και ξανακούμε για τα αμφίβια. Τι είναι τέλος πάντων αυτά; Ας πούμε λοιπόν πέντε πράγματα για αυτά έτσι και ας δούμε και κάποια είδη.

Υπάρχουν ζώα που περπατάνε στο νερό;
περπάτημα στο νερό
Αλήθεια, υπάρχουν ζώα που να περπατάνε επάνω στην επιφάνεια του νερού; Υπάρχει τέτοια περίπτωση; Ένα πολύ καλό ερώτημα! Δείτε λοιπόν!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ