coolweb


Τι πρέπει να προσέχω όταν προπονούμαι για πρώτη φορά

Τι πρέπει να προσέξω όταν γυμνάζομαι για πρώτη φορά

Γενικά συνηθίζουμε να λέμε κάθε αρχή και δύσκολη. Έτσι και η πρώτη μας εμπειρία ως αθλητές, πάντοτε συνοδεύεται από κάποια ανάμεικτα συναισθήματα.

Ουσιαστικά, είμαστε εντελώς άπειροι και εισερχόμαστε στον δύσκολο δρόμο της άθλησης και των προπονήσεων, μία επιλογή η οποία μπορεί να έχει μοναδικά οφέλη για την υγεία και το πνεύμα μας.

Ποια είναι τα οφέλη της σωματικής άσκησης στην υγεία μας


Η τακτική σωματική άσκηση έχει κάποια μοναδικά οφέλη για την καλή υγεία του εγκεφάλου μας, όσο και για την ανθρώπινη υγεία γενικότερα.

Αυτά μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν και τα ακόλουθα:m

» Βελτιώνεται σημαντικά η μνήμη μας, αλλά και η γενικότερη υγεία του εγκεφάλου, καθώς βοηθάει στη σωστή κυκλοφορία του αίματος και κατ' επέκταση στην καλύτερη οξυγόνωση του.

 η άσκηση βοηθά στην υγεία του εγκεφάλου
» Βελτιώνεται η διάθεση μας και η ψυχολογία μας γενικότερα, καθώς κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης εκκρίνονται στο σώμα μας διάφορες ουσίες οι οποίες μειώνουν ή μετριάζουν τα συναισθήματα της κατάθλιψης, του άγχους και του στρες και μας κάνουν να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι.

» Βελτιώνεται η κατάσταση των μυών και των οστών μας καθώς απελευθερώνονται διάφορες ορμόνες οι οποίες ενισχύουν την ικανότητα των μυών μας στο να απορροφούν τα αμινοξέα και το ασβέστιο που λαμβάνουμε από τις τροφές.

» Ενισχύεται σημαντικά η προσπάθεια που κάνουμε για να χάσουμε βάρος, καθώς με τη φυσική άσκηση καταναλώνονται σημαντικά ποσά ενέργειας και ενισχύεται ο μεταβολισμός μας. Φυσικά η άσκηση, για να έχει αποτέλεσμα θα πρέπει να συνοδεύεται και από την κατάλληλη διατροφή.

 η άσκηση βοηθάει στη ρύθμιση του βάρους
» Μειώνεται ο κίνδυνος χρόνιων ασθενειών, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, ενώ βελτιώνεται σημαντικά και η υγεία του δέρματος μας.

Ωστόσο, οι πρώτες μας προπονήσεις, σε κάθε άθλημα, πρέπει να συνοδεύονται και από ορισμένες συμπεριφορές που θα μας βοηθήσουν να αποφύγουμε τις υπερβολές, οι οποίες λόγω αμάθειας ή ημιμάθειας, μπορεί να αποβούν εξαιρετικά βλαπτικές για την υγεία μας.

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω τι πρέπει να κάνουμε όταν ξεκινάμε ένα να ασχολούμαστε με ένα νέο άθλημα ή όταν θέλουμε να κάνουμε προπόνηση μόνοι μας για πρώτη φορά.

Τι πρέπει να προσέξω όταν γυμνάζομαι για πρώτη φορά στη ζωή μου


» Δεν αθλούμαι υπερβολικά την πρώτη μου φορά. Αφήνω το σώμα μου να ωριμάσει μόνο του και δεν το πιέζω φέρνοντάς τα από τόσο νωρίς στα όριά του.

» Κάνω ολιγόλεπτα διαλείμματα και ενυδατώνω τον οργανισμό μου.

» Πριν ξεκινήσω προπονήσεις, βεβαιώνομαι πως είμαι υγιής και δεν πάσχω από κάποιο καρδιακό νόσημα.

 δεν πέφτω με τα μούτρα στη γυμναστική
» Κάνω μπάνιο μετά τις προπονήσεις, ώστε να αποφύγω τις κράμπες και τα πιασίματα, καθώς το σώμα μου είναι εντελώς άπειρο για τις πρώτες προπονήσεις.

» Δεν κάνω πολύωρη προπόνηση και δεν ξεκινώ κατευθείαν την άσκηση δίχως να έχω κάνει την απαραίτητη προθέρμανση.

Ο δρόμος της άθλησης είναι δύσκολος αλλά ταυτόχρονα και μαγικός. Προάγει την υγεία μας και με τη δική μας προσοχή, μπορεί να εξελιχθεί σε μία από τις ωραιότερες εμπειρίες μας.

Το coolweb.gr ευχαριστεί θερμά την Μαρία Σκαμπαρδώνη για τη συγγραφή αυτού του άρθρου.
Διαβάστε στη συνέχεια Συμβουλές για καλή υγεία
Σχετικά άρθρα

Συμβουλές για αγορά ποδηλάτου
Τι να προσέξω κατά την αγορά ποδηλάτου
Θέλετε να αγοράσετε ποδήλατο και έχετε πελαγώσει; Δείτε παρακάτω ορισμένες χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Τι πρέπει να προσέχω όταν προπονούμαι για πρώτη φορά
Kατηγορία: Υγεία
Tags: άσκησηγυμναστικήπροπόνησησυμβουλές
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Γιατί πιάνομαι μετά τη γυμναστική; Γιατί πονάνε οι μύες;
γιατί πιάνομαι γυμναστική
Μετα από γυμναστική, τις πρώτες κυρίως φορές, πιανόμαστε - πονάνε οι μυς μας! Γιατί συμβαίνει αυτό; Τι συνέβει στον οργανισμό μας; Δείτε!

Γιατί και πως αναπτύσσονται οι μύες μας;
μυς μύες
Γιατι αναπτυσσόμαστε μυικά; Γιατί το σώμα μας ωθεί τους μυς μας να αναπτυχθούν; Πως με το γυμναστήριο αναπτύσσονται οι μυς, τι συμβαίνει;

Τι να φάτε πριν τη γυμναστική!
φαγητό πριν τη γυμναστική
Πρόκειται να κάνετε γυμναστική και δεν ξέρετε τι να φάτε πιο πριν και πόσο πιο πριν; Δείτε εδώ τι είναι σωστό να κάνουμε πριν τη γυμναστική!

Συμβουλές για μια υγιεινή διατροφή! Μέρος 1ο
υγιεινή διατροφή
Δείτε σε αυτό το άρθρο μερικές ωραίες συμβουλές και κάποια κολπάκια για το πως να κάνετε μια πιο υγιεινή διατροφή, θα σας βοηθήσει αρκετά!

Πόσες θερμίδες καίμε με το περπάτημα;
Τι καίμε με το περπάτημα
Αλήθεια πόσες θερμίδες περίπου πετάμε από πάνω μας απλά περπατώντας; Ας δούμε την απάντηση στο άρθρο που ακολουθεί.

Γιατί διψάμε με το αλάτι;
γιατί διψάμε με το αλάτι
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί διψάμε με το αλάτι; Τι συμβαίνει όταν τρώμε κάτι αλμυρό και θέλουμε να κατεβάσουμε ένα σκασμό νερό;! Ας δούμε!

Κολπάκια για μια υγιεινή διατροφή! Μέρος 2ο
διατροφή
Δείτε στη συνέχεια του άρθρου μας κάποια ακόμα κολπάκια ώστε να μπορέσετε να κάνετε μια πιο υγιεινή διατροφή. Ας συνεχίσουμε λοιπόν!

Γιατί διψάμε όταν καταναλώνουμε ζάχαρη;
διψάμε με τη ζάχαρη
Αναρωτηθήκατε γιατί αν καταναλώσουμε κάποιο γλυκό ή γενικά αν καταναλώσουμε ζάχαρη, διψάμε; Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας; Δείτε!

Ποια είναι τα οφέλη της σωματικής άσκησης
πλεονεκτήματα φυσικής άσκησης
Γιατί να κάνουμε γυμναστική; Που κάνει καλό η φυσική άσκηση; Ας δούμε απλά και κατανοητά στο άρθρο που ακολουθεί.

Πως να αποφύγετε το φούσκωμα στην κοιλιά
πρήξιμο και φούσκωμα
Αλήθεια πόσο εύκολο είναι να απαλλαγείτε από το ενοχλητικό φούσκωμα στην κοιλιά και τα προβλήματα που προκαλεί; Υπάρχει λύση; Ας δούμε αναλυτικά!

Γιατί διψάμε μετά τη γυμναστική;
διψάμε γυμναστική
Κάνοντας γυμναστική, είτε κατά τη διάρκεια, είτε μετά, διψάμε. Όμως αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί διψάμε μετά τη γυμναστική ή κατά τη διάρκεια; Τι συνέβει;

Πως τα διάφορα είδη άσκησης επηρεάζουν τον εγκέφαλο μας
Σωματική άσκηση και εγκέφαλος
Αλήθεια πως επηρεάζει η σωματική άσκηση την εγκεφαλική λειτουργία μας; Ας δούμε απλά και κατανοητά στο άρθρο που ακολουθεί.
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ