coolweb


Τι είναι το parental control

Τι είναι και που χρησιμοποιείται ο γονικός έλεγχος

Διαβάστηκε: 10.280 φορές
Τι είναι, που υπάρχει και πως χρησιμοποιείται το parental control; Ας δούμε απλά και κατανοητά στο άρθρο που ακολουθεί.
Είναι λογικό και ανθρώπινο οι γονείς να ανησυχούν πάντα για τα παιδιά τους και να θέλουν να έχουν τον έλεγχο. Κι αν αυτό ήταν δύσκολο παλιότερα, τώρα με την άνθιση της τεχνολογίας μοιάζει ακατόρθωτο.

Κι αυτό γιατί πλέον οι κίνδυνοι παραμονεύουν παντού. Από την τηλεόραση και τα video games μέχρι τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και φυσικά το internet.

το parental control είναι απαραίτητο στους γονείς
Για αυτό τον λόγο όσοι έχουν παιδιά θα ήθελαν μερικές φορές κάποια βοήθεια. Εδώ έρχεται ο γονικός έλεγχος ή parental control στα αγγλικά, για να δώσει ένα χεράκι.

Τι είναι όμως και πως μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι γονείς προς όφελος τόσο δικό τους όσο και των παιδιών τους; Ας ρίξουμε λίγο φως.

Τι είναι το parental control

Ο γονικός έλεγχος αφορά συνήθως ειδικές ρυθμίσεις σε προγράμματα ή συσκευές για τον αποκλεισμό κάποιου ακατάλληλου περιεχομένου με στόχο την προστασία των ανήλικων χρηστών.

Με απλά λόγια παρέχει διάφορες επιλογές που επιτρέπουν στους γονείς να παρακολουθούν ή να περιορίσουν οτιδήποτε μπορεί να δει ή να κάνει ένα παιδί.

Ρυθμίσεις parental control συνήθως συμπεριλαμβάνονται στις υπηρεσίες ψηφιακής τηλεόρασης για τον αποκλεισμό κάποιων προγραμμάτων ή ακόμη και ολόκληρων καναλιών (πχ καναλιών ενηλίκων).

parental control για μπλοκάρισμα περιεχομένου
Επίσης, τέτοιου είδους ρυθμίσεις θα βρείτε σε λειτουργικά συστήματα υπολογιστών (πχ windows, macintosh κλπ), σε προγράμματα προστασίας από ιούς (antivirus), σε διάφορα βιντεοπαιχνίδια, καθώς και σε υπολογιστές που χρησιμοποιούνται για πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Βέβαια, δεν είναι μόνο οι γονείς που ανησυχούν για το ποιες σελίδες επισκέπτονται τα παιδιά τους, αλλά και οι προϊστάμενοι των εταιριών οι οποίοι έχουν παρόμοιες ανησυχίες για τις διαδικτυακές συνήθεις των εργαζόμενων τους.

Έτσι, τα εργαλεία αυτά μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν και από τις εταιρείες για να παρακολουθούν ή να περιορίζουν την πρόσβαση των εργαζομένων σε κάποιες σελίδες ή υπηρεσίες.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούν οι επιχειρήσεις να ελέγξουν κάπως τους μη παραγωγικούς υπαλλήλους τους.


Πως χρησιμοποιείται ο γονικός έλεγχος

Το parental control χρησιμοποιείται συνήθως για το φιλτράρισμα και τον αποκλεισμό ιστοσελίδων που πληρούν κάποια συγκεκριμένα κριτήρια ή ανήκουν σε συγκεκριμένες κατηγορίες (για παράδειγμα ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου, κοινωνικά δίκτυα κλπ).

Επίσης, ο γονικός έλεγχος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την καταγραφή των συνηθειών σερφαρίσματος των χρηστών, είτε πρόκειται για παιδιά, είτε για εργαζομένους.

parental control για επιχειρήσεις
Με απλά λόγια με τα προγράμματα αυτά μπορούμε να δούμε πόσο χρόνο δαπανά κάποιος στο internet, ποιες σελίδες επισκέπτεται, ακόμη και τι μηνύματα ανταλλάσσει πχ μέσω Skype ή ακόμη και e-mails.

Το parental control είναι ένα ισχυρό εργαλείο κατά κύριο λόγο για τον έλεγχο της δραστηριότητας κάποιου στο internet. Ωστόσο χρειάζεται προσοχή και λεπτούς χειρισμούς.

Διαβάστε στη συνέχεια Παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου και κανόνες ασφαλείας!


Σχετικά άρθρα

Πως να προστατέψω το wifi μου
Πως να προστατέψω το ασύρματο δίκτυο μου
Πως μπορείτε να θωρακίσετε το ασύρματο δίκτυο του σπιτιού ή του γραφείου σας; Ας δούμε ορισμένους εύκολους τρόπους στο άρθρο που ακολουθεί.
Τι είναι το VPN (Virtual Private Network)
Που χρειάζεται το vpn
Ίσως έχετε ακούσει κάπου για το VPN. Γνωρίζετε όμως πραγματικά περί τίνος πρόκειται; Τι σημαίνουν τα αρχικά του και ποιοι από εμάς το ...
Γιατί τα μωρά μυρίζουν ωραία
Γιατί μοσχοβολούν τα μωρά
Σίγουρα θα έχετε προσέξει ότι όλα τα μωρά μυρίζουν πολύ ωραία. Και μάλιστα χωρίς να τους βάλουμε κάποιου είδους άρωμα ή πχ αρωματικό ...
Οι πρώτες λεξούλες του μωρού σας: τι πρέπει να αποφύγετε!
μωρό
Το μωρό σας ξεκίνησε να μιλάει; Δείτε λοιπόν τι θα πρέπει να προσέχετε και τι να αποφύγετε, ώστε το παιδάκι σας να έχει μία σωστή γλωσσική ανάπτυξη!
Το προφίλ του μη παραγωγικού υπαλλήλου
τεμπέλης υπάλληλος
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός μη παραγωγικού υπαλλήλου; Είναι κάποια συγκεκριμένα; Μπορούμε άραγε να τα ομαδοποιήσουμε; Για να δούμε!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Τι είναι ο ιός, trojan, worm, spyware, adware, malware;
κόλλησα ιό
Επειδή έχουμε μπερδέψει τα μπούτια μας, ποιές οι διαφορές μεταξύ virus-ιού, trojan horse, worm, spyware, adware, malware και τι ακριβώς είναι το καθένα;

Ποιά η διαφορά hacker-cracker;
hackers και crackers
Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, το 90% των ανθρώπων χρησιμοποιούνε πάντα τη λάθος έννοια! Τι είναι hacker, τι cracker και ποια η διαφορά τους; Δείτε!

Πως να κάνετε τις online συναλλαγές σας με ασφάλεια
ασφάλεια συναλλαγών
Μικρά κολπάκια για να προσέχετε με τις online συναλλαγές σας μέσω internet. Δεν χρειάζετε να φοβάστε, αρκεί να είστε λιγάκι προσεκτικοί για απάτες.

Τι σημαίνει τρολ
Τι είναι το τρολ
Τι είναι αυτά τα περιβόητα τρολ που ακούμε καθημερινά; Ας δούμε απλά και κατανοητά στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.

Πως να προστατέψω το wifi μου
Πως να προστατέψω το ασύρματο δίκτυο μου
Πως μπορείτε να θωρακίσετε το ασύρματο δίκτυο του σπιτιού ή του γραφείου σας; Ας δούμε ορισμένους εύκολους τρόπους στο άρθρο που ακολουθεί.

Τι είναι το cyberbullying
Τι είναι ο εκφοβισμός μέσω διαδικτύου
Τι είναι τελικά το περίφημο cyberbullying και πως μπορούμε να το εντοπίσουμε; Ας δούμε στο παρακάτω άρθρο.

Απάτες μέσω τηλεφώνου: τι να προσέξετε
Αν ακούσετε αυτήν την φράση κλείστε το τηλέφωνο
Η αλήθεια είναι ότι οι απατεώνες έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενοι ίσως και την αλματώδη εξέλιξη της ...

Τι είναι phishing και πώς μπορούμε να προστατευτούμε από αυτό
Τι είναι το phishing και πώς μπορούμε να πέσουμε θύμα του
Τι είναι αυτό το περιβόητο phishing και τι μπορούμε να κάνουμε για να το αντιμετωπίσουμε; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί, απλά και κατανοητά.

Πως αντιμετωπίζεται το cyberbullying
Συμβουλές για την καταπολέμηση του cyberbullying
Ποιοι είναι οι κυριότεροι τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου του cyberbullying; Ας δούμε μερικές συμβουλές.

Τι είναι οι black hat hackers
Ποιοι είναι οι black hat hacker
Τι ακριβώς είναι οι black hat hackers και για ποιο λόγο ονομάζονται έτσι; Ας ρίξουμε λίγο φως στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.

Τι είναι το VPN (Virtual Private Network)
Που χρειάζεται το vpn
Ίσως έχετε ακούσει κάπου για το VPN. Γνωρίζετε όμως πραγματικά περί τίνος πρόκειται; Τι σημαίνουν τα αρχικά του και ποιοι από εμάς το ...

Πράγματα που δεν πρέπει να ψάχνετε ποτέ στο internet
Τι να αποφεύγω να ψάχνω στο google
Οι περισσότεροι από εμάς, αν όχι όλοι, συνηθίζουμε να ψάχνουμε διάφορες πληροφορίες στο internet. Αυτό το κάνουμε μέσω ειδικά ...
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ