coolweb


Πράγματα που δεν πρέπει να ψάχνετε ποτέ στο internet

Τι να αποφεύγω να ψάχνω στο google

Οι περισσότεροι από εμάς, αν όχι όλοι, συνηθίζουμε να ψάχνουμε διάφορες πληροφορίες στο internet. Αυτό το κάνουμε μέσω ειδικά σχεδιασμένων ιστοσελίδων οι οποίες ονομάζονται μηχανές αναζήτησης.

Μάλιστα έχουμε επινοήσει και καινούργιους όρους, όπως για παράδειγμα το ρήμα γκουγκλάρω, που σημαίνει ψάχνω στο internet, και το οποίο προέρχεται από το όνομα της πιο δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης, το γνωστό google.

Τι μπορώ να αναζητήσω στο internet


Στις περισσότερες περιπτώσεις, μια πανίσχυρη μηχανή αναζήτησης όπως το google, το yahoo!, το bing κλπ, μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά στο να βρούμε πληροφορίες σχεδόν για τα πάντα. Μάλιστα σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε δει αναλυτικά τι είναι και πως λειτουργεί μια μηχανή αναζήτησης στο internet.

Η αναζήτηση που θα κάνουμε χρησιμοποιώντας αυτές τις σελίδες μπορεί να αφορά από πληροφορίες για τον καιρό, μέχρι συνταγές μαγειρικής, πληροφορίες για μια διαδρομή με το αυτοκίνητο ή ακόμη και ιστορικές πληροφορίες.

 τι να ψάξω στο ίντερνετ
Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να γράψουμε μια πρόταση ή κάποιες λέξεις κλειδιά και το καλό της υπόθεσης είναι ότι όλη αυτή η διαδικασία, παρά το γεγονός ότι είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη και σύνθετη, γίνεται μέσα σε ελάχιστα μόλις δευτερόλεπτα.

Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γενικές λέξεις κλειδιά όπως "πως να κάνω...", "τι είναι...", "πως γίνεται..." κλπ και η αυτόματη συμπλήρωση θα μας δείξει δημοφιλείς αναζητήσεις άλλων χρηστών.

Ωστόσο, κάποιες φορές καλό είναι να συγκρατιόμαστε λίγο και να μην γκουγκλάρουμε άκριτα τα πάντα. Στο άρθρο που ακολουθεί πιο κάτω, θα δούμε ποιες είναι οι πληροφορίες που δεν πρέπει επ’ ουδενί λόγο να αναζητούμε στο internet.

Μην ψάχνετε τα συμπτώματα σας


Εντάξει, το να είναι κανείς άρρωστος σίγουρα δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα στον κόσμο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι με το παραμικρό πρέπει να ψάχνουμε τα συμπτώματα μας στο internet.

Αν δεν αισθανόμαστε καλά, πηγαίνουμε στον γιατρό ή σε κάποιο νοσοκομείο, αντί να κάνουμε τους γιατρούς μόνοι μας μέσω ineternet. Κι αυτό γιατί ενώ υπάρχουν πολλές ιστοσελίδες με ιατρικές πληροφορίες, αυτές στις οποίες γράφουν γιατροί είναι ελάχιστες.

Έτσι, η ενέργεια αυτή όχι απλά δεν θα μας βοηθήσει, αλλά το ακριβώς αντίθετο. Θα μας κάνει να αισθανθούμε χειρότερα.

 δεν ψάχνουμε ποτέ τα συμπτώματα μας στο ίντερνετ όταν είμαστε άρρωστοι
Με άλλα λόγια, το μόνο που θα καταφέρουμε θα είναι να αγχωθούμε περισσότερο διαβάζοντας πληροφορίες που δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε και πολύ περισσότερο μπορεί να μην αφορούν καθόλου την ασθένεια μας.

Περιμένουμε τον γιατρό να βγάλει τη διάγνωση του και να μας δώσει τις απαραίτητες οδηγίες για να αντιμετωπίσουμε τη δυσάρεστη κατάσταση που βιώνουμε. Ακόμη και τότε καλό είναι να μην ψάχνουμε στο internet.

Μην ψάχνετε πληροφορίες και συμπτώματα για τον καρκίνο ή άλλες σοβαρές ασθένειες


Κάτι αντίστοιχο ισχύει για πιο σοβαρές ασθένειες όπως τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (πχ AIDS, ηπατίτιδα, σύφιλη κλπ), ο καρκίνος ή ακόμη και κάποιες δερματοπάθειες.

Ακόμη κι αν έχει γίνει πλήρης διάγνωση της ασθένειας, δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζετε όλες τις λεπτομέρειες. Πολλές φορές, όσα λιγότερα γνωρίζει κανείς σχετικά με τα ζητήματα αυτά, τόσο πιο ήσυχα θα κοιμάται τα βράδια.

 μην ψάχνετε ποτέ πληροφορίες και συμπτώματα για τον καρκίνο online
Επιπλέον, πολλές φορές τα συμπτώματα μιας τέτοιας ασθένειας, όπως για παράδειγμα του καρκίνου, είναι πολύ κοινά (πχ ζαλάδα, ναυτία, κλπ), οπότε υπάρχει περίπτωση να κάνετε κάποια λανθασμένη εκτίμηση και με αυτόν τον τρόπο να αγχωθείτε χωρίς λόγο.

Μην ψάχνετε εικόνες από πνευμόνια καπνιστών


Το να ψάχνετε στο διαδίκτυο για φωτογραφίες με κατεστραμμένα πνευμόνια καπνιστών δεν είναι και πολύ καλή ιδέα. Κι αυτό γιατί οι εικόνες είναι τόσο σοκαριστικές που μπορεί να φρικάρετε και να μην μπορείτε να το διαχειριστείτε.

 πως είναι τα πνευμόνια των καπνιστών
Και για κάποιον περίεργο λόγο, το internet είναι γεμάτο από τέτοιου είδους σοκαριστικές εικόνες.

Ο μόνος πραγματικός λόγος για να κάνετε μια τέτοια αναζήτηση είναι ενδεχομένως να ψάχνετε για ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για να διακόψετε οριστικά το κάπνισμα. Και πάλι, όμως ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

Μην ψάχνετε για βίντεο από τοκετούς ή χειρουργικές επεμβάσεις


Σίγουρα θα έχετε δει κάποια σκηνή σε μια ταινία όπου μια γυναίκα γεννάει. Συνήθως παρουσιάζεται ως μια ιδιαίτερα στρεσογόνος κατάσταση όπου η εγκυμονούσα φωνάζει από τους πόνους, οι γιατροί προσπαθούν να την ηρεμήσουν και ο σύζυγος της λιποθυμάει.

Φανταστείτε ότι αν παρουσιάζεται έτσι σε μια ταινία, πως μπορεί να είναι στην πραγματικότητα! Η αλήθεια είναι ότι είναι δεκάδες ή και εκατοντάδες φορές πιο δύσκολο και επίπονο από ότι παρουσιάζεται!

 αποφύγετε να δείτε βίντεο από γέννες άλλων γυναικών
Για αυτό και οι γυναίκες, εγκυμονούσες ή μη, καλό θα ήταν να αποφύγουν να δουν βίντεο από τοκετούς άλλων γυναικών (ναι το youtube είναι γεμάτο από δαύτα!), καθώς το μόνο που θα καταφέρουν είναι να αγχωθούν και να στρεσαριστούν.

Το ίδιο ισχύει φυσικά, όχι μόνο για τους φυσιολογικούς τοκετούς, αλλά και για αυτούς που γίνονται με την λεγόμενη καισαρική τομή. Κι αυτό γιατί ουσιαστικά πρόκειται για μια χειρουργική επέμβαση.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, όσο κι αν φαίνεται υπερβολικό, η θέαση τέτοιου είδους βίντεο από γυναίκες, μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα ακόμη και να μην θέλουν να κάνουν καθόλου παιδιά στην ζωή τους!

Όσο λιγότερες λεπτομέρειες γνωρίζουμε λοιπόν, τόσο το καλύτερο.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις χειρουργικές επεμβάσεις. Αν κάποιος πρόκειται να κάνει μια εγχείριση (πχ αφαίρεση σκωληκοειδίτιδας, αφαίρεση χολής, αποκατάσταση κήλης κλπ) καλό είναι να αποφύγει να δει βίντεο με αντίστοιχες επεμβάσεις στο internet.

 μην δείτε βίντεο από άλλες επεμβάσεις πριν κάνετε κάποια εγχείριση
Κατά αντίστοιχο τρόπο, το αποτέλεσμα μιας τέτοιας ενέργειας, μπορεί να είναι πολύ απλά να αγχωθεί με την όλη διαδικασία και του δημιουργηθεί μια φοβία και μάλιστα σε βαθμό που να μην θέλει τελικά να κάνει την επέμβαση που είναι απαραίτητη, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο την υγεία του.

Μην ψάχνετε το όνομα σας στο google


Είναι κοινό μυστικό ότι στην ψηφιακή εποχή της πληροφορίας, δηλαδή την περίοδο την οποία διανύουμε, η ιδιωτικότητα μας είναι μια έννοια η οποία βρίσκεται υπό αμφισβήτηση.

Για τον λόγο αυτό, μια αναζήτηση που θα έπρεπε να αποφύγουμε να κάνουμε είναι να γκουγκλάρουμε το όνομα μας. Κι αυτό γιατί μπορεί να πέσουμε πάνω σε ορισμένα όχι και τόσο ευχάριστα αποτελέσματα αναζήτησης.

 αποφύγετε να γκουγκλάρετε το όνομα σας
Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν μεταξύ πολλών άλλων ορισμένες παλιές, όχι και τόσο κολακευτικές φωτογραφίες (πχ από μέσα κοινωνικής δικτύωσης), παρωχημένες πληροφορίες ή ακόμη και κάποιο άσχετο περιεχόμενο.

Πολύς κόσμος παίρνει πολύ σοβαρά τις πληροφορίες αυτές, και από την στιγμή που θα τις ανακαλύψει ενδεχομένως να θέλει με κάποιο τρόπο να τις διαγράψει όλες. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα εύκολο ή ακόμη και εφικτό, καθώς στο ίντερνετ πολλές πληροφορίες αναπαράγονται και χάνονται τα ίχνη τους.

Η λύση εδώ θα είναι να το πάρετε χαλαρά ή πολύ απλά να αποφύγετε εξ’ αρχής να ψάξετε το όνομα σας.

Μην ψάχνετε για επικίνδυνα ζώα


Καλό θα ήταν να μείνετε μακριά από τέτοιου είδους αναζητήσεις στο google ή αλλού, εκτός και αν θέλετε να αποκτήσετε καινούργιες φοβίες.

Κι αυτό γιατί υπάρχουν πάρα πολλά τρομαχτικά και επικίνδυνα έντομα, ερπετά, ζώα, πουλιά και ψάρια πάνω στον πλανήτη μας, που πραγματικά όσο λιγότερα ξέρουμε για αυτά, τόσο το καλύτερο.

 μην ψάχνετε για επικίνδυνα ζώα και έντομα
Επιπλέον, μια τέτοιου είδους γνώση θα μπορούσε να οδηγήσει σε φοβία για τα ταξίδια. Αν πχ διαβάσουμε κάπου το πόσα πολλά επικίνδυνα ζώα υπάρχουν για παράδειγμα στην Αυστραλία, τότε είναι πολύ πιθανό να μην θέλουμε να ταξιδέψουμε εκεί για κανέναν λόγο.

Μην ψάχνετε οτιδήποτε σχετίζεται με εγκληματικές ενέργειες


Τέλος, καλό θα ήταν να μείνετε μακριά από περίεργες αναζητήσεις οι οποίες σχετίζονται με παράνομη ή ακόμη και εγκληματική δραστηριότητα.

Κι αυτό γιατί εσείς μπορεί απλά από καθαρή περιέργεια ή ακόμη και από ακαδημαϊκό ενδιαφέρον να θέλετε να δείτε πως φτιάχνεται μια βόμβα ή κάποιο χημικό ναρκωτικό, ωστόσο μια τέτοια αναζήτηση ίσως σας δημιουργήσει προβλήματα, για αυτό καλό θα ήταν να την αποφύγετε.

 μην ψάχνετε παράνομα πράγματα στο internet
Ο λόγος είναι ότι πολύ απλά τέτοιου είδους αναζητήσεις είναι συνήθως υπό παρακολούθηση από τις αρχές (πχ αστυνομία, αντιτρομοκρατική, μυστικές υπηρεσίες κλπ) και μπορεί με αυτόν τον τρόπο να φακελωθείτε ή ακόμη και να βρεθείτε μπλεγμένοι. Πιστεύετε πως αξίζει πραγματικά τον κόπο;

Είδαμε λοιπόν τι είναι καλό να αποφύγετε να ψάχνετε στο internet και στις μηχανές αναζήτησης όπως το google. Καλές και ασφαλείς αναζητήσεις λοιπόν!Διαβάστε στη συνέχεια Οδηγός αναζήτησης στο google: κολπάκια - tips - tricks
Σχετικά άρθρα

Τι είναι το seo και πως αυξάνονται οι πωλήσεις με αυτό;
τι είναι το seo
Αλήθεια, τι είναι το SEO (Search Engine Optimization) στις ιστοσελίδες και πως μπορούμε με τη βοήθειά του να αυξήσουμε τις πωλήσεις στο website μας;
Πως να "τρελάνετε" τη μηχανή αναζήτησης της google!
google
Δείτε εδώ λίγα εντυπωσιακά τρικ που μπορείτε να εφαρμόσετε ώστε να... τρελάνετε την αναζήτηση της google! Τα σπάνε, ρίξτε μια ματιά!
Πως εμφανίζονται οι ιστοσελίδες στις μηχανές αναζήτησης;
μηχανές αναζήτησης
Αναρωτηθήκατε ποτέ πως εμφανίζονται οι ιστοσελίδες στις μηχανές αναζήτησης, απλά πληκτρολογώντας λίγες λέξεις κλειδιά; Ας δούμε!
Πως να ψάχνω στο Google
κολπάκια για αναζήτηση στο google
Ζούμε την εποχή της προηγμένης τεχνολογίας και του γρήγορου ίντερνετ. Αυτό σημαίνει πως μπορούμε να βρούμε πληροφορίες online σχεδόν ...
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Πράγματα που δεν πρέπει να ψάχνετε ποτέ στο internet
Kατηγορία: Internet
Tags: αναζήτησημηχανές αναζήτησηςgoogle
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Τι είναι ο ιός, trojan, worm, spyware, adware, malware;
κόλλησα ιό
Επειδή έχουμε μπερδέψει τα μπούτια μας, ποιές οι διαφορές μεταξύ virus-ιού, trojan horse, worm, spyware, adware, malware και τι ακριβώς είναι το καθένα;

Ποιά η διαφορά hacker-cracker;
hackers και crackers
Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, το 90% των ανθρώπων χρησιμοποιούνε πάντα τη λάθος έννοια! Τι είναι hacker, τι cracker και ποια η διαφορά τους; Δείτε!

Πως να κάνετε τις online συναλλαγές σας με ασφάλεια
ασφάλεια συναλλαγών
Μικρά κολπάκια για να προσέχετε με τις online συναλλαγές σας μέσω internet. Δεν χρειάζετε να φοβάστε, αρκεί να είστε λιγάκι προσεκτικοί για απάτες.

Τι σημαίνει τρολ
Τι είναι το τρολ
Τι είναι αυτά τα περιβόητα τρολ που ακούμε καθημερινά; Ας δούμε απλά και κατανοητά στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.

Πως να προστατέψω το wifi μου
Πως να προστατέψω το ασύρματο δίκτυο μου
Πως μπορείτε να θωρακίσετε το ασύρματο δίκτυο του σπιτιού ή του γραφείου σας; Ας δούμε ορισμένους εύκολους τρόπους στο άρθρο που ακολουθεί.

Τι είναι το cyberbullying
Τι είναι ο εκφοβισμός μέσω διαδικτύου
Τι είναι τελικά το περίφημο cyberbullying και πως μπορούμε να το εντοπίσουμε; Ας δούμε στο παρακάτω άρθρο.

Απάτες μέσω τηλεφώνου: τι να προσέξετε
Αν ακούσετε αυτήν την φράση κλείστε το τηλέφωνο
Η αλήθεια είναι ότι οι απατεώνες έχουν εξελιχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, εκμεταλλευόμενοι ίσως και την αλματώδη εξέλιξη της ...

Τι είναι phishing και πώς μπορούμε να προστατευτούμε από αυτό
Τι είναι το phishing και πώς μπορούμε να πέσουμε θύμα του
Τι είναι αυτό το περιβόητο phishing και τι μπορούμε να κάνουμε για να το αντιμετωπίσουμε; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί, απλά και κατανοητά.

Πως αντιμετωπίζεται το cyberbullying
Συμβουλές για την καταπολέμηση του cyberbullying
Ποιοι είναι οι κυριότεροι τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου του cyberbullying; Ας δούμε μερικές συμβουλές.

Τι είναι οι black hat hackers
Ποιοι είναι οι black hat hacker
Τι ακριβώς είναι οι black hat hackers και για ποιο λόγο ονομάζονται έτσι; Ας ρίξουμε λίγο φως στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.

Τι είναι το parental control
Τι είναι και που χρησιμοποιείται ο γονικός έλεγχος
Τι είναι, που υπάρχει και πως χρησιμοποιείται το parental control; Ας δούμε απλά και κατανοητά στο άρθρο που ακολουθεί.

Τι είναι το VPN (Virtual Private Network)
Που χρειάζεται το vpn
Ίσως έχετε ακούσει κάπου για το VPN. Γνωρίζετε όμως πραγματικά περί τίνος πρόκειται; Τι σημαίνουν τα αρχικά του και ποιοι από εμάς το ...
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ