coolweb


Πως να προστατευτείτε από τους κλέφτες

Πως να προστατευτείτε από τους διαρρήκτες

Η προστασία από τους κλέφτες και τους διαρρήκτες είναι διαχρονικά το ζητούμενο σε σπίτια και εξοχικές κατοικίες. Τα τελευταία χρόνια και ιδίως μετά την επιβολή των capital controls έχουν αλλάξει τα δεδομένα στις διαρρήξεις σπιτιών.

To γεγονός ότι πολλοί υπό τον φόβο του κουρέματος των καταθέσεων πήραν τα χρήματα τους από τις τράπεζες στα σπίτια, έφερε στο προσκήνιο επίδοξους ληστές με νέα και πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με το παρελθόν.

Στο παρελθόν η πλειοψηφία των δραστών ενεργούσε συνήθως γρήγορα και πρόσεχε ιδιαίτερα προκειμένου να μην έρθει σε επαφή με τους ενοίκους των σπιτιών ή των διαμερισμάτων.

Τα τελευταία χρόνια, όμως οι δράστες είναι πολύ πιο επιθετικοί και μάλιστα δε διστάζουν να διαρρήξουν τις πόρτες ασφαλείας ή τα κουφώματα και να εισβάλουν σε ένα σπίτι ακόμη κι αν την ώρα της διάρρηξης είναι μέσα οι ένοικοι.

 οι κλέφτες πλέον μπαίνουν και σε κατοικημένα σπίτια
Στο παρελθόν η πλειοψηφία των δραστών ήταν εξαρτημένα από ουσίες άτομα και αλλοδαποί που επέλεγαν εύκολους στόχους και σε ώρες που τα σπίτια ήταν άδεια. Αυτό φαίνεται πως έχει αλλάξει, όπως και τα μέσα που χρησιμοποιούν για να εισβάλλουν στα σπίτια.

Χαρακτηριστικο είναι ότι οι δράστες πλέον χρησιμοποιούν διαρρηκτικά εργαλεία αξίας μόλις 100 € ή το πολύ 200 € τα οποία μάλιστα μπορούν να προμηθευτούν εύκολα, γρήγορα και ανώνυμα από το διαδίκτυο.

Πόσο ασφαλές είναι το δικό σας σπίτι; Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να οχυρώσετε καλύτερα το σπίτι σας και να προστατευτείτε όσο το δυνατόν καλύτερα από τους κλέφτες που πιθανόν να έχουν βάλει στο μάτι την περιουσία σας.

Η διάρθρωση του σημερινού άρθρου έχει ως εξής:

Στατιστικά στοιχεία κλοπών και διαρρήξεων

Μεγάλη προσοχή την περίοδο των εορτών

Κατηγορίες ανίστασης κουφωμάτων WK (Wiederstand Klasse)

Κουφώματα αλουμινίου με αντιδιαρρηκτική προστασία

Προτάσεις για την ασφάλειά σας

Ενισχύστε την ασφάλεια με αντιδιαρρηκτικά κουφώματα αλουμινίου

- Πτυσσόμενα κάγκελα αλουμινίου
- Σιδερένια κάγκελα
- Μηχανισμοί περιμετρικού κλειδώματος
- Κλειδαριές πολλαπλών σημείων
- Θωρακισμένες πόρτες

Επενδύστε στην ασφάλεια και απομακρύνετε τους κινδύνους

Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να προστατέψουμε το σπίτι μας από τους επίδοξους διαρρήκτες απλά και κατανοητά όπως πάντα!

Στατιστικά στοιχεία κλοπών και διαρρήξεων σε όλη την επικράτεια


Την περίοδο 2014-2017 έχουν διαπραχθεί 92364 διαρρήξεις και κλοπές σπιτιών σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας. Πιο συγκεκριμμένα το 2014 διαπράχθηκαν 22881 κλοπές και διαρρήξεις οικιών, το 2015 ανήλθαν σε 24022,το 2016 σε 23240 και το 2017 σε 22043 κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών.

 πως να προστατευτώ από ληστές
Από τις 92364 διαρρήξεις εξιχνιάστηκαν οι 18109 εξ’ αυτών, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έγιναν στο ίδιο διάστημα 9276 απόπειρες διαρρήξεων που απετράπησαν, λόγω ισχυρής οχύρωσης του σπιτιού αλλά και για άλλους λόγους.

Μεγάλη προσοχή την περίοδο των εορτών


Κατά την περίοδο των εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα, αλλά και τον Αύγουστο παρατηρείται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. Πολλά σπίτια αλλά και πολλές πολυκατοικίες ερημώνουν τις ημέρες των διακοπών με αποτέλεσμα να γίνουν εύκολος στόχος των επίδοξων διαρρηκτών.

Η κατηγορία αντοχής της πόρτας ασφαλείας αλλά και των κουφωμάτων του σπιτιού, η ύπαρξη ή μη συναγερμού και η ύπαρξη γειτόνων που θα αντιδράσουν σε περίπτωση έντονου θορύβου αποτελούν τους βασικούς λόγους αποτροπής ενός ή και παραπάνω επίδοξων διαρρηκτών του σπιτιού σας.

 τα ισόγεια σπίτια τα κλέβουν πιο συχνά
Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερο ευάλωτα είναι τα ισόγεια σπίτια και τα σπίτια που βρίσκονται στον πρώτο και δεύτερο όροφο,επειδή η πρόσβαση σε κάποιο κούφωμα είναι πιο εύκολη από σπίτια που βρίσκονται στους υπόλοιπους ορόφους.

Ποιες είναι οι κατηγορίες ανίστασης κουφωμάτων WK (Wiederstand Klasse)


Υπάρχουν κατά αύξουσα σειρά ως προς το επίπεδο παρεχόμενης ασφάλειας έξι διαφορετικές κατηγορίες αντίστασης κουφωμάτων.

Οι κατηγορίες αντίστασης αφορούν τον χρόνο που θα χρειαστεί ο επίδοξος διαρρήκτης να εισβάλει στο σπίτι, όπως επίσης τα μέσα που θα χρειαστεί και τον θόρυβο που θα απαιτηθεί ώστε να παραβιάσει κάποιο από τα κουφώματα του σπιτιού μας. Ας δούμε λοιπόν τις κατηγορίες.

Κατηγορία WK1:


Η πρώτη κατηγορία αφορά κουφώματα με βασική υάλωση που ο επίδοξος διαρρήκτης μπορεί να εισβάλει στο σπίτι πολύ εύκολα,χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις και χωρίς κάποιο εργαλείο. Η προσπάθεια που απαιτείται για τη διάρρηξη του κουφώματος είναι το ανασήκωμα,το τράβηγμα,κλωτσιά ή η πτώση με το σώμα πάνω στο κούφωμα.

Κατηγορία WK2:


Στη δεύτερη κατηγορία ο επίδοξος διαρρήκτης χρησιμοποιεί απλά εργαλεία για τη διάρρηξη όπως: κατσαβίδι, πένσα, σφήνες κλπ.

Κατηγορία WK3:


Στην τρίτη κατηγορία ο επίδοξος διαρρήκτης χρησιμοποιεί δεύτερης κλάσης εργαλεία: μεγαλύτερο κατσαβίδι, σκύλα (είδος πένσας), λοστό κλπ για να καταφέρει να διαρρήξει το κλειδωμένο κούφωμα.

 τα κουφώματα είναι πολύ σημαντικά για την ασφάλεια ενός σπιτιού

Κατηγορία WK4:


Στην τέταρτη κατηγορία στον διαρρήκτη διακρίνουμε εμπειρία και γνώση στη χρήση εξειδικευμένων εργαλείων, καθώς απαιτείται η χρήση εργαλείων όπως: βαριοπούλα, σκαρπέλο, σφυρί ή δράπανο μπαταρίας.

Κατηγορία WK5:


Στην πέμπτη κατηγορία ο έμπειρος δράστης χρησιμοποιεί περισσότερα ηλεκτρικά εργαλεία όπως τρυπάνι,ωπριόνι,ωσέγα ή και ηλεκτρικό τροχό διαμέτρου εώς 125 χιλιοστά.

ανάλογα με το κούφωμα χρειάζονται τα ανάλογα εργαλεία για να παραβιαστεί

Κατηγορία WK6:


Στην έκτη και τελευταία κατηγορία ο έμπειρος δραστης για να καταφέρει να εισβάλει στον χώρο σας θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ηλεκτρικό τροχό 250 χιλιοστών ή και άλλα ενισχυμένα ηλεκτρικά εργαλεία.

Κουφώματα αλουμινίου με αντιδιαρρηκτική προστασία


Όπως θα διαπιστώσατε και παραπάνω δεν υπάρχουν κουφώματα που εξασφαλίζουν την αποτροπή μιας διάρρηξης σε περίπτωση που ο έμπειρος διαρρήκτης έχει όσο χρόνο χρειάζεται, διαθέτει όλα τα μέσα (εργαλεία) που χρειάζεται, αλλά και τη δυνατότητα να προκαλέσει έντονο θόρυβο χωρίς κάποιος να τον ακούσει.

Η τοποθέτηση όμως αντιδιαρρηκτικών κουφωμάτων αλουμινίου και πόρτας ασφαλειας μπορεί από μόνη της να αποτρέψει τον επίδοξο διαρρήκτη από το να αποπειραθεί να διαρρήξει το σπίτι σας. Οι ληστές ψάχνουν κυρίως εύκολους στόχους, αποφεύγουν σπίτια που θα χρειαστεί πολύς χρόνος και ενδεχομένως πολύς θόρυβος για να μπουν.

 βάλτε στο σπίτι σας καλά κουφώματα για αυξημένη προστασία
Έτσι τοποθετώντας ασφαλή κουφώματα αλουμινίου και μια καλή πόρτα ασφαλείας έχετε αμέσως απομακρύνει ήδη πολλούς δυνητικά επίδοξους ληστές.

Προτάσεις για την ασφάλειά σας


Η τοποθέτηση μιας καλής πόρτας ασφαλείας μπορεί να αποτρέψει τον επίδοξο διαρρήκτη. Μια καλή πόρτα ασφαλείας βεβαίως κοστίζει αρκετά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να ξοδέψετε μια περιουσία.

Η πόρτα θα πρέπει να είναι στιβαρή και όχι επενδυμένη με υαλοβάμβακα ή αφρό γιατί τότε μπορεί πολύ εύκολα κάποιος να την παραβιάσει. Επίσης στα πλάγια της κάσας θα πρέπει να υπάρχουν μπετόβεργες που θα έχει συγκολιθεί πάνω σε αυτές η κάσα και το κενό θα έχει καλυφθεί με τσιμέντο.

Ενισχύστε την ασφάλεια με αντιδιαρρηκτικά κουφώματα αλουμινίου


Τα κουφώματα αλουμινίου προστατεύουν τα σπίτια σας από επίδοξους διαρρήκτες όταν είναι τοποθετημένα από πιστοποιημένους επαγγελματίες του είδους.

Τα κουφώματα αλουμινίου γίνονται κυρίως στόχος των επίδοξων ληστών σε μονοκατοικίες, μεζονέτες, ισόγεια πολυκατοικιών, αλλά και γενικότερα όλων των σπιτιών. Ένα σπίτι με παλιά κουφώματα αποτελεί εύκολο στόχο ενώ αντιθέτως η όψη ενός σπιτιού με ενισχυμένη ασφάλεια αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για τον ευκαιριακό διαρρήκτη.

Πτυσσόμενα κάγκελα αλουμινίου:


Τα πτυσσόμενα κάγκελα τοποθετούνται σε πόρτες και παράθυρα και σε όλα τα μεγέθη και έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορείς να τα ανοίγεις και να τα κλείνεις.

 τα πτυσσόμενα κάγκελα είναι ασφαλή
Κατασκευασμένα από ατσαλολαμαρίνα και βαμένα με ηλεκτροστατικό χρώμα συνδυάζουν ασφάλεια, ευχρηστία καθώς και αισθητική. Τοποθετούνται σε συνδυασμό με πατζούρια και παρέχουν πολύ υψηλή ασφάλεια.

Σιδερένια κάγκελα:


Ένας πολύ οικονομκός τρόπος να αυξήσουμε την ασφάλεια (κυρίως σε ισόγεια σπιτιών) είναι τα σιδερένια κάγκελα. Σε αντίθεση με τα πτυσσόμενα κάγκελα, δεν ανοίγουν, αλλά παραταύτα αποτελούν μια λύση που πάρα πολλοί ένοικοι ισογείων επιλέγουν.

 τα σιδερένια κάγκελα είναι εξίσου ασφαλή με τα πτυσσόμενα αλλά δεν ανοίγουν

Μηχανισμοί περιμετρικού κλειδώματος:


Στα ανοιγόμενα κουφώματα αλουμινίου η χρήση περιμετρικού κλειδώματος κάνει σχεδόν αδύνατη τη διάρρηξη του παντζουριού και εν συνεχεία του παραθύρου.

Κλειδαριές πολλαπλών σημείων:


Στα συρόμενα κουφώματα, η χρήση πολλαπλών σημείων κλειδώματος καθιστά ιδιαιτέρως δύσκολη τη διάρρηξη τους. Ο επίδοξος εισβολέας θα πρέπει να "μαντέψει" τα σημεία κλειδώματος και στη συνέχεια να καταφέρει να διαρρήξει όλα τα κλειδώματα.

Θωρακισμένες πόρτες:


Οι υψηλής ποιότητας θωρακισμένες πόρτες που είναι στιβαρές και έχουν τοποθετηθεί σωστά από πιστοποιημένα συνεργεία αυξάνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την ασφάλεια του σπιτιού.

 επενδύστε σε μια καλή θωρακισμένη πόρτα για την ασφάλεια σας

Επενδύστε στην ασφάλεια και απομακρύνετε τους κινδύνους


Αν τα κουφώματα σας ανήκουν σε κάποια από τις πρώτες κατηγορίες αντίστασης wk, τότε θα πρέπει σίγουρα να εξετάσετε το ενδεχόμενο να επενδύσετε για την ασφάλεια του σπιτιού σας.

Κι αυτό γιατί αποτελείτε εύκολο στόχο ακόμη και για έναν ευκαιριακό διαρρήκτη και οι πιθανότητες να αποπειραθεί κάποιος να εισβάλει στον χώρο σας είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγουμε μια δυσάρεστη κατάσταση είναι η πρόληψη, οπότε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με κάποιο πιστοποιημένο κατασκευαστή κουφωμάτων αλουμινίου και πορτών ασφαλείας. Η ασφάλεια αποτελεί ένα υπέρτατο αγαθό που βρίσκεται σε κρίση. Aς το προστατεύσουμε.

Το coolweb.gr ευχαριστεί θερμά το site fenestral.gr για τη συγγραφή αυτού του άρθρου.
Διαβάστε στη συνέχεια Πως να μην μπάζουν νερά τα κουφώματα
Σχετικά άρθρα

Πως να προστατέψετε το σπίτι σας από τους κλέφτες
Προστασία του σπιτιού από κλοπή
Πως να κρατήσετε μακριά τους κλέφτες όταν λείπετε σε διακοπές; Δείτε ορισμένες ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές στο άρθρο που ακολουθεί.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Πως να προστατευτείτε από τους κλέφτες
Kατηγορία: Σπίτι
Tags: σπίτικουφώματαπόρτεςδιαρρήκτεςκλέφτες
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πως να ξεφορτωθείτε τις κατσαρίδες από το σπίτι!
κατσαρίδες
Θέλετε να ξεφορτωθείτε μια και καλή τις κατσαρίδες από το σπίτι; Δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε ώστε να τις διώξετε και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Πως να ξεμυρίσετε το ψυγείο σας
μυρωδιά ψυγείου
Αν το ψυγείο σας μυρίζει και δεν φέυγει η μυρωδιά με τίποτα, τότε σε αυτό το άρθρο θα σας υποδείξουμε κάποιους τρόπους για να τις διώξετε!

Άσχημες μυρωδιές στο σπίτι;Πως να τις ξεφορτωθείτε! Μέρος 1o
άσχημες μυρωδιές
Άσχημες μυρωδιές; Μυρίζουν άσχημα τα παπούτσια σας, μυρίζει τσιγάρο το σπίτι ή το αυτοκίνητο; Μυρίζει φρεσκοβαμένο το σπίτι; Δείτε πως να τις ξεφορτωθείτε!

Πως λειτουργεί και γιατί καπνίζει το τζάκι μέσα στο σπίτι;
τζάκι
Έχετε ένα υπέροχο τζάκι στο σπίτι σας αλλά τελικά το χρησιμοποιείτε μόνο ως... διακόσμηση; Πως λειτουργεί και γιατί καπνίζει το τζάκι μέσα στο σπίτι;

Πως λειτουργεί το καζανάκι της τουαλέτας;
καζανάκι τουαλέτας
Πως λειτουργεί αυτό που έχουμε σπίτια μας: το καζανάκι της τουαλέτας; Τι συμβαίνει με το νερό, τους σωλήνες και τις βαλβίδες που έχει μέσα του;

Άσχημες μυρωδιές στο σπίτι;Πως να τις ξεφορτωθείτε! Μέρος 2o
μυρίζουν άσχημα
Στο δεύτερο μέρος συνεχίζουμε την ανάλυση για το πως να ξεφορτωθείτε άσχημες μυρωδιές και πως να μη μυρίζουν άσχημα διάφορα στο σπίτι μας!

5+1 συμβουλές για τον καθαρισμό του μπάνιου!
καθαρισμός μπάνιου
Πως να απαλλαγείτε από τον βραχνά της καθαριότητας του μπάνιου; Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί μερικές έξυπνες συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια!

Πως να ξέρετε αν υπάρχει καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στον τοίχο!
καλώδια ρεύματος στον τοίχο
Θέλετε να κάνετε τρύπα στον τοίχο αλλά φοβάστε μη χτυπήσετε κάποιο καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος; Δείτε τι να προσέξετε για να αποφύγετε τη ζημιά!

Πως να κάνετε το καθάρισμα του σπιτιού σας... πιο ευχάριστο!
καθάρισμα σπιτιού
Δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε ώστε το καθάρισμα του σπιτιού να μην είναι ένας εφιάλτης! Μικρά και έξυπνα κολπάκια που θα σας βοηθήσουν πολύ!

Πως μπαίνουν τα κουνούπια στο σπίτι ενώ έχουμε σίτες;
κουνούπια και σίτες
Αναρωτηθήκατε πως ενώ έχουμε σίτες στα παράθυρα και στις μπαλκονόπορτες του σπιτιού μας, καταφέρνουν να μπαίνουν τα κουνούπια μέσα; Δείτε!

Μικρά κολπάκια για εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι
εξοικονόμηση ενέργειας
Δείτε πώς με μερικά κολπάκια και συμβουλές, μπορείτε εύκολα και χωρίς να στερηθείτε, να εξοικονομείτε ενέργεια, προστατεύοντας το περιβάλλον

Πως να καθαρίσω την καφετιέρα
Καθαρισμός καφετιέρας
Δείτε πως μπορείτε να καθαρίσετε την καφετιέρα σας μόνοι σας εύκολα γρήγορα και οικονομικά στο άρθρο που ακολουθεί.
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ