coolweb


Πως να προστατέψετε το σπίτι σας από τους κλέφτες

Προστασία του σπιτιού από κλοπή

Διαβάστηκε: 5.438 φορές
Πως να κρατήσετε μακριά τους κλέφτες όταν λείπετε σε διακοπές; Δείτε ορισμένες ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές στο άρθρο που ακολουθεί.
Πάντα υπάρχει ο κίνδυνος διάρρηξης σε ένα σπίτι, και για αυτό δεν πρέπει να εφησυχάζουμε ποτέ, ωστόσο την περίοδο των διακοπών ο κίνδυνος αυτός πολλαπλασιάζεται.

Κι αυτό γιατί οι επίδοξοι κλέφτες εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι λείπουμε από τα σπίτια μας τόσο εμείς, όσο πιθανότατα και οι γείτονες μας που θα μπορούσαν να τους δουν, οπότε η δουλειά τους γίνεται ευκολότερη.

προστασία σπιτιού από ληστεία
Οι διακοπές όμως είναι περίοδος ξεκούρασης και χαλάρωσης, για αυτό δεν πρέπει να έχουμε ένα έξτρα άγχος στο κεφάλι μας.

Πως μπορούμε λοιπόν να προστατέψουμε το σπίτι μας από τους κλέφτες; Τι μπορούμε να κάνουμε για να προφυλάξουμε την περιουσία μας από τους επιτήδειους; Ας δούμε!

Ασφαλίστε καλά το σπίτι σας

Καταρχάς φροντίστε να κλειδώσετε καλά τα πάντα. Οι διαρρήκτες προτιμούν γενικά τα ανοιχτά σπίτια γιατί γλιτώνουν χρόνο και ταυτόχρονα μειώνεται ο κίνδυνος να τους δει κάποιος.

Αν οι πόρτες και τα παράθυρα σας δεν ασφαλίζουν καλά, φροντίστε να αλλάξετε εγκαίρως κλειδαριές. Μια πόρτα ασφαλείας για παράδειγμα που κλειδώνει σε δέκα διαφορετικά σημεία, θα αποθαρρύνει τους κλέφτες οι οποίοι θα προτιμήσουν να ανοίξουν κάποιο άλλο σπίτι.

βάλτε συναγερμό στο σπίτι
Επίσης μια καλή ιδέα είναι να τοποθετήσετε έναν συναγερμό. Η ύπαρξη του και μόνο μπορεί να διώξει μακριά τους απρόσκλητους επισκέπτες.


Εξαφανίστε χρήματα και αντικείμενα αξίας

Μην αφήνετε χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα μεγάλης αξίας, όπως π.χ. κοσμήματα, εκτεθειμένα σε κοινή θέα. Φροντίστε να τα καταχωνιάσετε καλά και μάλιστα σε "κρυψώνες" που δεν θα ψάξουν εύκολα οι διαρρήκτες.

κρύψτε καλά χρήματα και κοσμήματα
Γενικά να θυμάστε ότι όλοι κρύβουν τα πολύτιμα αντικείμενα στην κρεβατοκάμαρα, πράγμα που σημαίνει ότι από εκεί θα αρχίσουν το ψάξιμο αυτοί που θα έρθουν να σας κλέψουν. Προτιμήστε άλλα δωμάτια όπως η κουζίνα ή το μπάνιο.

Επίσης, αν αγοράσετε κάτι καινούργιο, όπως πχ έναν υπολογιστή, μια τηλεόραση ή άλλες ηλεκτρικές συσκευές, μην αφήσετε τις κούτες έξω από το σπίτι. Αν σας δει κανείς μπορεί να βάλει στο μάτι τα καινούργια σας αποκτήματα. Καταστρέψτε τις και πετάξτε τα κομμάτια στα σκουπίδια.

Αφήστε τους να πιστέψουν ότι είστε μέσα στο σπίτι

Ένα φως αναμμένο, η τηλεόραση ή το ραδιόφωνο που παίζει μπορεί να σας γλιτώσει από μια πιθανή διάρρηξη. Το φως η ο θόρυβος δίνουν την εντύπωση ότι είστε μέσα και διώχνουν τους κλέφτες μακριά.

αφήστε αναμμένα τα φώτα για προστασία από κλέφτες
Επίσης αφήστε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ ή την πυλωτή σας ή παραχωρήστε τη θέση σας σε κάποιον γείτονα. Η ύπαρξη ενός οχήματος μπορεί κι αυτή να δώσει την εντύπωση ότι είστε μέσα.

Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από την γειτόνισσα να ποτίσει τα λουλούδια σας όσο λείπετε. Έτσι και αυτά θα "επιζήσουν" και θα φαίνεται ότι το σπίτι κατοικείται.

Και φυσικά εννοείται ότι δεν χρειάζεται να ξέρουν όλοι ότι λείπετε από το σπίτι. Το facebook ή τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να περιμένουν μέχρι να γυρίσετε από τις διακοπές.

Διαβάστε στη συνέχεια Πως να προστατευτείτε από τους κλέφτες


Σχετικά άρθρα

Πως να προστατέψετε το αυτοκίνητο σας από τους κλέφτες
Πως να προστατεύσω το όχημα μου από διάρρηξη
Όσοι διαθέτουν κάποιο αυτοκίνητο, ιδίως κάποιο καινούργιο μοντέλο, ίσως έχουν αναζητήσει κατά καιρούς τρόπους για να το διατηρήσουν ...
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Πως να προστατέψετε το σπίτι σας από τους κλέφτες
Kατηγορία: Σπίτι
Tags: σπίτικλοπήδιαρρήκτεςκλέφτεςπροστασίαχρήματακοσμήματα
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πως να ξεφορτωθείτε τις κατσαρίδες από το σπίτι!
κατσαρίδες
Θέλετε να ξεφορτωθείτε μια και καλή τις κατσαρίδες από το σπίτι; Δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε ώστε να τις διώξετε και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Πως να ξεμυρίσετε το ψυγείο σας
μυρωδιά ψυγείου
Αν το ψυγείο σας μυρίζει και δεν φέυγει η μυρωδιά με τίποτα, τότε σε αυτό το άρθρο θα σας υποδείξουμε κάποιους τρόπους για να τις διώξετε!

Άσχημες μυρωδιές στο σπίτι;Πως να τις ξεφορτωθείτε! Μέρος 1o
άσχημες μυρωδιές
Άσχημες μυρωδιές; Μυρίζουν άσχημα τα παπούτσια σας, μυρίζει τσιγάρο το σπίτι ή το αυτοκίνητο; Μυρίζει φρεσκοβαμένο το σπίτι; Δείτε πως να τις ξεφορτωθείτε!

Πως λειτουργεί και γιατί καπνίζει το τζάκι μέσα στο σπίτι;
τζάκι
Έχετε ένα υπέροχο τζάκι στο σπίτι σας αλλά τελικά το χρησιμοποιείτε μόνο ως... διακόσμηση; Πως λειτουργεί και γιατί καπνίζει το τζάκι μέσα στο σπίτι;

Πως λειτουργεί το καζανάκι της τουαλέτας;
καζανάκι τουαλέτας
Πως λειτουργεί αυτό που έχουμε σπίτια μας: το καζανάκι της τουαλέτας; Τι συμβαίνει με το νερό, τους σωλήνες και τις βαλβίδες που έχει μέσα του;

Άσχημες μυρωδιές στο σπίτι;Πως να τις ξεφορτωθείτε! Μέρος 2o
μυρίζουν άσχημα
Στο δεύτερο μέρος συνεχίζουμε την ανάλυση για το πως να ξεφορτωθείτε άσχημες μυρωδιές και πως να μη μυρίζουν άσχημα διάφορα στο σπίτι μας!

5+1 συμβουλές για τον καθαρισμό του μπάνιου!
καθαρισμός μπάνιου
Πως να απαλλαγείτε από τον βραχνά της καθαριότητας του μπάνιου; Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί μερικές έξυπνες συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια!

Πως να ξέρετε αν υπάρχει καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στον τοίχο!
καλώδια ρεύματος στον τοίχο
Θέλετε να κάνετε τρύπα στον τοίχο αλλά φοβάστε μη χτυπήσετε κάποιο καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος; Δείτε τι να προσέξετε για να αποφύγετε τη ζημιά!

Πως να κάνετε το καθάρισμα του σπιτιού σας... πιο ευχάριστο!
καθάρισμα σπιτιού
Δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε ώστε το καθάρισμα του σπιτιού να μην είναι ένας εφιάλτης! Μικρά και έξυπνα κολπάκια που θα σας βοηθήσουν πολύ!

Πως μπαίνουν τα κουνούπια στο σπίτι ενώ έχουμε σίτες;
κουνούπια και σίτες
Αναρωτηθήκατε πως ενώ έχουμε σίτες στα παράθυρα και στις μπαλκονόπορτες του σπιτιού μας, καταφέρνουν να μπαίνουν τα κουνούπια μέσα; Δείτε!

Μικρά κολπάκια για εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι
εξοικονόμηση ενέργειας
Δείτε πώς με μερικά κολπάκια και συμβουλές, μπορείτε εύκολα και χωρίς να στερηθείτε, να εξοικονομείτε ενέργεια, προστατεύοντας το περιβάλλον

Πως να καθαρίσω την καφετιέρα
Καθαρισμός καφετιέρας
Δείτε πως μπορείτε να καθαρίσετε την καφετιέρα σας μόνοι σας εύκολα γρήγορα και οικονομικά στο άρθρο που ακολουθεί.
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ