coolweb


Πως να κερδίσω χρόνο για τον εαυτό μου: 5+1 συμβουλές

Πως να εξοικονομήσετε ελεύθερο χρόνο

Διαβάστηκε: 6.515 φορές
Δείτε στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί ορισμένες συμβουλές για να εξοικονομήσετε ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό σας.
Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που δεν έχουν καθόλου ελεύθερο χρόνο ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν.

Οι άνθρωποι αυτοί ζουν μες το άγχος και δεν βρίσκουν καιρό για προσωπικές δραστηριότητες όπως πχ για να συναντήσουν φίλους, να συγυρίσουν το σπίτι, να πλένουν τα πιάτα κλπ.

Αν ανήκετε κι εσείς σε αυτήν την κατηγορία και βρίσκεστε σε μια διαρκή βιασύνη ίσως πρέπει να χαλαρώσετε και να βρείτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας.

Πως θα τα καταφέρετε όμως; Ας δούμε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές.


Πως να κερδίσετε χρόνο για τον εαυτό σας

Τις πιο πολλές φορές αυτή η έλλειψη ελεύθερου χρόνου αποδίδεται στην απαιτητική δουλειά, τις σπουδές ή σε κάποιες άλλες δραστηριότητες που κάνουμε μέσα στη μέρα. Είναι όμως πράγματι έτσι;

γιατί δεν έχουμε ελεύθερο χρόνο
Στην πραγματικότητα είναι πολύ πιθανόν η έλλειψη ελεύθερου χρόνου να μην οφείλεται στις πολλές ώρες εργασίας, αλλά σε κακοδιαχείριση που κάνουμε μέσα στη μέρα.

Ας δούμε, λοιπόν ορισμένους τρόπους για να διαχειριστούμε καλύτερα τον χρόνο μας.

1) Κοιμηθείτε νωρίτερα
Αν το κάνετε αυτό θα είστε πιο φρέσκοι το επόμενο πρωί και θα έχετε περισσότερη ενέργεια για τις δραστηριότητες σας. Συν ότι αν έχετε παιδιά, θα μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε τις ώρες πριν ξυπνήσουν για να δουλέψετε με την ησυχία σας.

κοιμηθείτε νωρίς για να ξυπνήσετε νωρίς
2) Οργανωθείτε
Αν πρόκειται να κατεβείτε στο κέντρο για ψώνια, βάλτε στο πρόγραμμα και άλλες δουλειές, όπως πχ το να πάτε στην τράπεζα, την εφορία, το ταχυδρομείο κλπ. Έτσι θα εξοικονομήσετε χρόνο από άσκοπες μετακινήσεις.

3) Ομαδοποιήστε τις δουλειές του σπιτιού
Μπορείτε να τις χωρίσετε σε κατηγορίες ανάλογα με τον χρόνο που απαιτούν. Έτσι όταν βρείτε λίγο χρόνο μέσα στη μέρα επιλέγετε ποιες μπορείτε να κάνετε για να φύγουν από την μέση.

4) Κρατήστε ημερολόγιο
Βρείτε ένα ημερολόγιο σε βολικό μέγεθος για να το έχετε πάντα μαζί σας. Κρατήστε σημειώσεις ακόμη και για τις πιο μικρές και ασήμαντες δουλειές όπως για παράδειγμα ότι πρέπει να βγάλετε βόλτα τον σκύλο. Έτσι θα έχετε ένα πλάνο με όλες τις εργασίες σας ώστε να ξέρετε που μπορείτε να χωρέσετε κάτι καινούργιο που θα προκύψει.

γράψτε τι έχετε να κάνετε
5) Μην αναβάλλετε
Η γνωστή ρήση "Μην αφήνεις για αύριο ό,τι μπορείς να κάνεις σήμερα" είναι πέρα για πέρα σωστή. Όσο αναβάλλετε να κάνετε πράγματα, τόσο περισσότερα θα μαζεύονται που στο τέλος θα σας πνίξουν.

Και μια συμβουλή για το τέλος. Ζητήστε βοήθεια από έναν φίλο ή συνεργάτη αν χρειαστεί. Δεν χρειάζεται να τα κάνετε όλα μόνοι σας.

Πολύ συχνά, δύο άνθρωποι κάνουν μια δουλειά που θα έκανε ένας σε πολύ λιγότερο από τον μισό χρόνο. Και μην ανησυχείτε, σίγουρα θα βρείτε ένα τρόπο να του το ξεπληρώστε με την πρώτη ευκαιρία.

Επομένως, το μόνο που μένει είναι να χαλαρώστε και να απολαύσετε τον ελεύθερο σας χρόνο.

Διαβάστε στη συνέχεια Πράγματα που δεν πρέπει να θυσιάσετε για την δουλειά σας


Σχετικά άρθρα

Βαριέμαι τη δουλειά μου, τι να κάνω;
βαρεμάρα
Βαριέστε τη δουλειά σας και δεν ξέρετε τι να κάνετε για να αποκτήσει ενδιαφέρον; Σας έχουμε κάποιες πολύ ωραίες ιδέες που μπορείτε να δοκιμάσετε, δείτε!
Να ανοίξω δική μου επιχείρηση; Αξίζει;
Γιατί να ανοίξω δική μου επιχείριση
Αξίζει να ανοίξει κάποιος δική του επιχείρηση; Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.
Πως να γίνετε πιο παραγωγικοί
Πως να γίνω πιο παραγωγικός
Θέλετε να μπορείτε να αποδίδετε περισσότερο στην δουλειά ή στο σχολείο/σπουδές σας ή με άλλα λόγια να γίνετε πιο παραγωγικοί; Σε ...
Πως να αποβάλλετε το στρες
διώξιμο στρες
Δείτε μερικά χρήσιμα πραγματάκια που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε το στρες! Απλά καθημερινά κολπάκια για να μην έχετε στρες.
Κολπάκια για μια επιτυχημένη καριέρα
αναζήτηση δουλειάς
Εδώ σας παρουσιάζουμε μερικά έξυπνα κολπάκια, που θα σας βοηθήσουν στην καριέρα σας! (είτε στην αναζήτηση δουλειάς, είτε ενώ δουλεύετε ήδη)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Πως να κερδίσω χρόνο για τον εαυτό μου: 5+1 συμβουλές
Kατηγορία: Άνθρωπος
Tags: χρόνοςελεύθερος χρόνοςδουλειάεργασίασυμβουλέςποιότητα ζωήςάγχοςψυχολογία
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πως θα σταματήσω να τρώω τα νύχια μου!
τρώω νύχια
Τρώτε τα νύχια σας και δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτή την κακιά συνήθεια; Δείτε τι μπορείτε να κάνετε να σταματήσετε το φάγωμα νυχιών!

Χασμουρητό: τι είναι, γιατί χασμουριόμαστε; Αιτία;
χασμουρητό αιτία
Τι είναι το χασμουρητό; Γιατί συμβαίνει; Ποια η αιτία για αυτή την αντίδραση του οργανισμού μας; Ας δούμε λοιπόν τι συμβαίνει και χασμουριόμαστε!

Γιατί ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας;
ανοιγοκλείνουμε μάτια
Όλοι μας το κάνουμε, αλλά οι περισσότεροι δεν ξέρουμε το γιατί! Γιατί λοιπόν ανοιγοκλείνουμε τα μάτια; Αιτία; Δείτε λοιπόν σε αυτό το άρθρο!

Γιατί φοράμε τη βέρα στον παράμεσο;
Γιατί φοράμε τη βέρα στο τέταρτο δάχτυλο
Αλήθεια αναρωτηθήκατε ποτέ για ποιο λόγο φοράμε τη βέρα στο τέταρτο δάχτυλο, δίπλα στο μεσαίο; Ας δούμε πως προέκυψε αυτή η συνήθεια.

Γιατί κουνάμε τα χέρια μας μπρος - πίσω όταν περπατάμε;
κουνάμε χέρια
Αλήθεια, γιατί όταν περπατάμε, αυναίσθητα κουνάμε τα χέρια μας μπρος - πίσω; Τυχαίο; Ή μήπως όχι; Ας δούμε λοιπόν!

Γιατί βάζουμε το χέρι μπροστά στο στόμα όταν χασμουριόμαστε;
χασμουριόμαστε
Δεν θα δούμε εδώ γιατί χασμουριόμαστε, αλλά γιατί όταν χασμουριόμαστε, βάζουμε το χέρι μας μπροστά από το στόμα... Αλήθεια, γιατί το κάνουμε αυτό;

Γιατί μιλάμε πιο δυνατά όταν φοράμε ακουστικά;
ακουστικά
Όταν ακούμε μουσική με ακουστικά, τυχαίνει πολλές φορές να μιλάμε πιο δυνατά. Γιατί συμβαίνει αυτό το φαινόμενο; Πως εξηγείται; Ας δούμε λοιπόν!

Πως να σταματήσω να γκρινιάζω
Πως να κόψω την γκρίνια
Αλήθεια πως μπορεί να πάψει κάποιος να είναι γκρινιάρης; Υπάρχει άραγε κάποιος "μαγικός" τρόπος; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.

Γιατί κάνουμε χειραψία; Πως προέκυψε; Δείτε!
Για ποιο λόγο κάνουμε χειραψία;
Αλήθεια αναρωτηθήκατε ποτέ για ποιο λόγο κάνουμε χειραψία για να χαιρετήσουμε κάποιον; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ