coolweb


Πράγματα που δεν πρέπει να θυσιάσετε για την δουλειά σας

Τι να μην θυσιάσεις για την δουλειά σου

Διαβάστηκε: 4.352 φορές
Υπάρχουν κάποιες θυσίες που δεν πρέπει να κάνουμε για την δουλειά μας, όσο καλή κι αν είναι. Ας τις δούμε στο ακόλουθο άρθρο.
Μπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι και μια θέση εργασίας δυσεύρετη, ωστόσο υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν πρέπει να θυσιάσετε για την δουλειά σας.

Όσο καλή κι αν είναι αυτή η δουλειά, όσο καλά κι αν πληρώνεστε. Γιατί πως να το κάνουμε, κάποια πράγματα δεν πληρώνονται με χρήματα και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ζούμε μόνο μια φορά.

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τις θυσίες που δεν πρέπει να κάνετε.

Μην παραμερίζετε την υγεία σας

Η αύξηση του άγχους και του στρες που προκαλείται από τις υποχρεώσεις μιας απαιτητικής δουλειάς σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο για τη υγεία σας.

Και αυτό ισχύει και για την σωματική, αλλά και την ψυχική σας υγεία.

Έχει αποδειχθεί ότι διάφορες ψυχολογικές διαταραχές, ατονία ή ακόμη και αύξηση του σωματικού βάρους ή και παχυσαρκία μπορεί να οφείλονται στο αυξημένο άγχος που προκαλεί η δουλειά.

η δουλειά επηρεάζει την υγεία μας
Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη λέει μια παροιμία και όχι άδικα. Δεν εννοούμε να τεμπελιάζετε για να μην έχετε άγχος, αλλά μπορείτε να βάλετε ένα πρόγραμμα που να αντέχετε και να το ακολουθείτε πιστά.

Και φυσικά πρέπει να μάθετε να λέτε όχι σε παράλογες απαιτήσεις ή σε εργασίες που δεν μπορείτε να φέρετε σε πέρας.

Μην παραλείπετε για κανένα λόγο τις διακοπές σας και μην αφήσετε την δουλειά να σας καταβάλλει.

Επίσης φροντίστε να μην δουλεύετε 7 μέρες την εβδομάδα και να αφιερώνετε χρόνο στον εαυτό σας για λίγη γυμναστική ή για κάποιο περίπατο.


Μην παραμελείτε την οικογένεια σας

Είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο να παραμελεί κάποιος την οικογένεια του λόγω δουλειάς.

Μάλιστα η πιο κοινή σκέψη-δικαιολογία που μας έρχεται στο μυαλό είναι ότι εργαζόμαστε σκληρά και πολλές ώρες για να μη λείψει τίποτε από την οικογένεια και τα παιδιά μας.

Το μόνο που καταφέρνουμε στην ουσία με αυτόν τον τρόπο όμως είναι να τους λείψει το πιο σημαντικό και αναντικατάστατο πράγμα. Εμείς οι ίδιοι!

περάστε χρόνο με την οικογένεια σας
Κι αυτό γιατί όταν κανείς εργάζεται πολλές και άναρχες ώρες εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να αφιερώσει χρόνο ή καλύτερα ποιοτικό χρόνο στον ή στην σύντροφο του και στα παιδιά του.

Θυμηθείτε ότι το πιο σημαντικό για τους δικούς μας ανθρώπους είναι οι αναμνήσεις μαζί μας και όχι τα χρήματα και οι ανέσεις.

Μην χάσετε την προσωπική σας ταυτότητα

Αν και η δουλειά είναι ένα σημαντικό μέρος της ταυτότητάς μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν είναι δύσκολο να γίνει ολόκληρη η ταυτότητά μας.

Το να έχει κανείς μια προσωπική ταυτότητα εκτός εργασίας είναι κάτι περισσότερο από απλή διασκέδαση. Συνήθως μας βοηθάει να ανακουφιστούμε από το άγχος, να αναπτυχθούμε ως άτομα, και να αποφύγουμε την επαγγελματική εξουθένωση, το λεγόμενο burnout.

Μην θυσιάσετε τις επαφές σας

Δεν χωράει αμφιβολία ότι κάθε εργαζόμενος πρέπει να προσπαθεί όσο μπορεί περισσότερο για να πετύχει στην δουλειά του και ότι πρέπει να δίνει τον καλύτερο του εαυτό για τον εργοδότη του.

κρατήστε τις επαφές σας
Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να του παραχωρήσει και όλες τις επαγγελματικές επαφές που με κόπο δημιούργησε στην καριέρα του.

Να θυμάστε ότι ακόμη και αν κάποιες φορές μοιράζεστε ορισμένες επαφές σας στην δουλειά που βρίσκεστε τώρα, αυτές ανήκουν αποκλειστικά σε εσάς.

Διαβάστε στη συνέχεια Πως να κερδίσω χρόνο για τον εαυτό μου: 5+1 συμβουλές


Σχετικά άρθρα

Πως να αποβάλλετε το στρες
διώξιμο στρες
Δείτε μερικά χρήσιμα πραγματάκια που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε το στρες! Απλά καθημερινά κολπάκια για να μην έχετε στρες.
Να ανοίξω δική μου επιχείρηση; Αξίζει;
Γιατί να ανοίξω δική μου επιχείριση
Αξίζει να ανοίξει κάποιος δική του επιχείρηση; Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.
Ποια είναι η ψυχολογία των πρώην υπέρβαρων ατόμων;
ψυχολογία πρώην παχύσαρκων
Αλήθεια πως επηρρεάζεται η ψυχολογία ατόμων που ήταν παχύσαρκα, αλλά έχασαν βάρος; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί απλά και κατανοητά.
Κολπάκια για μια επιτυχημένη καριέρα
αναζήτηση δουλειάς
Εδώ σας παρουσιάζουμε μερικά έξυπνα κολπάκια, που θα σας βοηθήσουν στην καριέρα σας! (είτε στην αναζήτηση δουλειάς, είτε ενώ δουλεύετε ήδη)
Συνέντευξη για δουλειά: Χρυσοί κανόνες και προετοιμασία
συνέντευξη δουλειά
Δείτε εδώ κάποιους χρυσούς κανόνες και συμβουλές που θα ήταν καλό να ακολουθήσετε αν πρόκειται να περάσετε από συνέντευξη για δουλειά!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Πράγματα που δεν πρέπει να θυσιάσετε για την δουλειά σας
Kατηγορία: ΠολιτισμόςΆνθρωπος
Tags: εργασίαδουλειάστρεςψυχολογική πίεσηάγχοςοικογένειαburnoutελεύθερος χρόνος
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Συνέντευξη για δουλειά: Χρυσοί κανόνες και προετοιμασία
συνέντευξη δουλειά
Δείτε εδώ κάποιους χρυσούς κανόνες και συμβουλές που θα ήταν καλό να ακολουθήσετε αν πρόκειται να περάσετε από συνέντευξη για δουλειά!

Βαριέμαι τη δουλειά μου, τι να κάνω;
βαρεμάρα
Βαριέστε τη δουλειά σας και δεν ξέρετε τι να κάνετε για να αποκτήσει ενδιαφέρον; Σας έχουμε κάποιες πολύ ωραίες ιδέες που μπορείτε να δοκιμάσετε, δείτε!

Κολπάκια για μια επιτυχημένη καριέρα
αναζήτηση δουλειάς
Εδώ σας παρουσιάζουμε μερικά έξυπνα κολπάκια, που θα σας βοηθήσουν στην καριέρα σας! (είτε στην αναζήτηση δουλειάς, είτε ενώ δουλεύετε ήδη)

Συνέντευξη για δουλειά: 6+1 κλειδιά που οδηγούν στην επιτυχία
μυστικά για μια επιτυχημένη συνέντευξη
Ποια είναι τα μυστικά για να περάσετε με επιτυχία την δοκιμασία μιας επαγγελματικής συνέντευξης; Δείτε μερικές συμβουλές για να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.

Το προφίλ του μη παραγωγικού υπαλλήλου
τεμπέλης υπάλληλος
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός μη παραγωγικού υπαλλήλου; Είναι κάποια συγκεκριμένα; Μπορούμε άραγε να τα ομαδοποιήσουμε; Για να δούμε!

Να ανοίξω δική μου επιχείρηση; Αξίζει;
Γιατί να ανοίξω δική μου επιχείριση
Αξίζει να ανοίξει κάποιος δική του επιχείρηση; Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.

Πώς να εντυπωσιάσετε κάποιον
Πώς να εντυπωσιάσεις κάποιον με την πρώτη
Υπάρχει κάποιος τρόπος ή στρατηγική που μπορούμε να ακολουθήσουμε όταν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε; Ας δούμε ορισμένες συμβουλές.

Πως να γίνετε πιο παραγωγικοί
Πως να γίνω πιο παραγωγικός
Θέλετε να μπορείτε να αποδίδετε περισσότερο στην δουλειά ή στο σχολείο/σπουδές σας ή με άλλα λόγια να γίνετε πιο παραγωγικοί; Σε ...

Τι είναι η πολιτική επιστράτευση
Πότε γίνεται πολιτική επιστράτευση
Κατά καιρούς θα έχετε ίσως ακούσει για τη λεγόμενη πολιτική επιστράτευση. Ιδίως μετά από παρατεταμένες περιόδους απεργιών από κάποιον ...

Τι να κάνετε αν δεν τα πάτε καλά με το αφεντικό σας
Πως να αντιμετωπίσετε το αφεντικό σας
Προκειμένου να έχετε μια υγιή εργασιακή ζωή, μιας και ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας το περνάμε δουλεύοντας, πρέπει να προσπαθούμε ...
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ