coolweb


Ποια η διαφορά ψυχαγωγίας και διασκέδασης

Διασκέδαση vs ψυχαγωγία

Η διασκέδαση και η ψυχαγωγία είναι δύο έννοιες οι οποίες χρησιμοποιούνται ευρέως στις μέρες μας, πολλές φορές μάλιστα με ταυτόσημη σημασία.

Ωστόσο, είναι έτσι τα πράγματα; Πρόκειται όντως για δύο ταυτόσημες έννοιες ή μήπως όχι; Και αν όχι που και κατά πόσο διαφέρουν τελικά μεταξύ τους; Ας δούμε τη διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις δύο τόσο χρησιμοποιημένες λέξεις στο άρθρο που ακολουθεί.

Τι είναι η διασκέδαση


Η διασκέδαση είναι μια έννοια η οποία αφορά δραστηριότητες οι οποίες δίνουν χαρά στον άνθρωπο, χωρίς όμως απαραίτητα να τον καλούν να εμβαθύνει και να εμπλουτίζει τον ψυχικό του κόσμο.

 τι σημαίνει διασκέδαση με φίλους
Με άλλα λόγια, θα λέγαμε ότι πρόκειται περισσότερο για δραστηριότητες οι οποίες αφορούν μόνο την τέρψη (ευχαρίστηση) και τη χαρά του ανθρώπου, χωρίς όμως να εμβαθύνουν στην ψυχή του και φυσικά ούτε στο να ωθούν τον ίδιο στο να θέλει να γίνει καλύτερος, πιο ηθικός ή ακόμη και πιο ολοκληρωμένος ως οντότητα.

Μία από αυτές τις δραστηριότητες μπορεί να είναι για παράδειγμα η διασκέδαση σε ένα νυχτερινό κέντρο (night club) ή η επίσκεψη σε μια καφετέρια ή ακόμη και μια έξοδος για γεύμα ή δείπνο σε ένα εστιατόριο.

Τι είναι η ψυχαγωγία


Η ψυχαγωγία από την άλλη πλευρά, είναι μια ευρύτερη θα λέγαμε έννοια η οποία αφορά και περικλείει δραστηριότητες οι οποίες ναι μεν δίνουν χαρά στον άνθρωπο, αλλά παράλληλα τον βοηθούν στο να καλλιεργήσει και τον εσωτερικό, αλλά και τον πνευματικό του κόσμο.

Στην ουσία, πρόκειται για δραστηριότητες οι οποίες δεν έχουν μόνο στόχο να μας κάνουν να περνάμε ευχάριστα τον χρόνο μας, αλλά παράλληλα μας βοηθούν να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας γύρω από διάφορα θέματα, αλλά και την οξυδέρκειά μας, δηλαδή την αντίληψη μας για τα πράγματα ή αλλιώς και την εξυπνάδα μας αν προτιμάτε.

Οι ψυχαγωγικές δραστηριότητες μπορεί να περιλαμβάνουν παραδείγματος χάριν την επίσκεψη μας σε μια βιβλιοθήκη ή σε ένα μουσείο, μια εκδρομή σε έναν πολιτιστικό χώρο, την παρακολούθηση ενός θεατρικού έργου ή μιας ταινίας στον κινηματογράφο, ή την επίσκεψη σε ένα μνημείο ή κάποιο αρχαιολογικό χώρο.

 τι είναι ψυχαγωγία και ποια η διαφορά της από τη διασκέδαση
Επίσης, ψυχαγωγικό χαρακτήρα μπορούν έχουν και δραστηριότητες όπως το διάβασμα ή και η συγγραφή ενός βιβλίου ή ενός οποιουδήποτε κειμένου, η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου κλπ.

Με άλλα λόγια , ως ψυχαγωγία μπορεί να θεωρηθεί οτιδήποτε μας δίνει μεν χαρά, αλλά παράλληλα, μας εμπλουτίζει και ψυχικά, συναισθηματικά, πνευματικά ή και ηθικά.

Επομένως λοιπόν, υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις δύο αυτές λέξεις η οποία δεν είναι και πολύ δύσκολο να γίνει αντιληπτή. Ας μάθουμε λοιπόν να τις ξεχωρίζουμε, αλλά και να τις χρησιμοποιούμε με τον σωστό τρόπο.

Το coolweb.gr ευχαριστεί θερμά την Μαρία Σκαμπαρδώνη για τη συγγραφή αυτού του άρθρου.
Διαβάστε στη συνέχεια Στρες και άγχος: τι διαφορά έχουν;
Σχετικά άρθρα

Τι διαφορά έχει η κατάθλιψη από τη μανιοκατάθλιψη;
κατάθλιψη vs μανιοκατάθλιψη
Αν και σε πολλούς από εμάς ακούγεται σχεδόν το ίδιο, παρόλα αυτά δεν είναι! Η μανιοκατάθλιψη μάλιστα έχει συμπτώματα ...εντελώς κουφά! Δείτε!
Ποια η διαφορά του πονηρού με τον κουτοπόνηρο;
πονηρός - κουτοπόνηρος διαφορά
Λίγο πολύ όλοι είμαστε εξοικειωμένοι με τους όρους της πονηριάς και της κουτοπονηριάς. Ποια διαφορά όμως ακριβώς έχουν; Ας δούμε.
Ποια η διαφορά ό,τι με ότι;
διαφορά ό,τι με ότι
Αλήθεια, γνωρίζετε ποια είναι η διαφορά του ό,τι με το ότι και πότε χρησιμοποιούμε το καθένα; Ας μάθουμε λοιπόν ώστε να ξέρουμε την επόμενη φορά.
Διαφορά τέως με πρώην
Ποια η διαφορά του τέως με τον πρώην
Αλήθεια υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις λέξεις τέως και πρώην; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί απλά και κατανοητά.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Ποια η διαφορά ψυχαγωγίας και διασκέδασης
Kατηγορία: ΠολιτισμόςΆνθρωπος
Tags: ψυχαγωγίαδιασκέδασηψυχολογίαλέξειςδιαφορές
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πως οι μετεωρολόγοι κάνουν πρόγνωση καιρού;
μετεωρολόγοι και καιρός
Αναρωτηθήκατε ποτέ πως οι μετεωρολόγοι κάνουν προβλέψεις για τον καιρό; Πως τα καταφέρνουν και κάνουν πρόγνωση καιρού; Δείτε!

Black Friday: Εδώ θα βρεις χιλιάδες ρούχα με έκπτωση 50% και πάνω
Ρούχα Black Friday
Θέλεις να βρεις ρούχα με πραγματική έκπτωση που ξεπερνάει το 50%; Τότε σου προτείνουμε να κοιτάξεις τις super προσφορές με Black ...

Τι γιορτάζουν οι Εβραίοι την Πεντηκοστή; Πότε πέφτει το 2024
Εβραίοι και Πεντηκοστή 2024
Η Εβραϊκή Πεντηκοστή είναι μια διαφορετική γιορτή σε σχέση με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πεντηκοστή. Δηλαδή γιορτάζονται διαφορετικά ...
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ