coolweb


Συμβουλές για αγορά κλιματιστικού - air condition!

αγορά κλιματιστικού

Διαβάστηκε: 89.752 φορές
Δείτε κάποιες ωραίες συμβουλές για αγορά κλιματιστικού - air condition, αν είστε υποψήφιος αγοραστής! Δείτε τι να προσέξετε και σε τι να δώσετε βάση!
Αν πρόκειται να προβείτε σε αγορά κλιματιστικού, καλό είναι να προσέξετε λίγα πραγματάκια ώστε να μην κάνετε μία πολύ μέτρια αγορά!

Ας μπούμε λοιπόν απευθείας στο θέμα μας!

Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποιες συμβουλές για αγορά κλιματιστικού:

συμβουλές για αγορά κλιματιστικού

1) Φροντίστε να είναι Inverter!
Με το inverter, θα έχετε μια πιο ευχάριστη ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι σας, καθώς επίσης και θα κάνετε οικονομία. Είναι λίγο πιο ακριβά από τα συμβατικά, όμως θα κάνετε σχετικά γρήγορα την απόσβεση.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο μας με τα κλιματιστικά inverter - τι είναι.


2) Να είναι το κλιματιστικό ενεργειακής κλάσης Α ή Α+ !
Προσοχή, για να κάνετε οικονομία στο ρεύμα, φροντίστε να αγοράσετε κλιματιστικό με πολύ καλή ενεργειακή κλάση, αλλιώς θα το μετανιώσετε...


θόρυβος του κλιματιστικού - air condition3) Προσοχή στο θόρυβο της εσωτερικής μονάδας!
Μία ακόμα σημαντική συμβουλή για αγορά κλιματιστικου, είναι να είναι χαμηλός ο θόρυβος του κλιματιστικού - air condition, κυρίως της εσωτερικής μονάδας.

Επειδή μέσα στο σπίτι σας θα επικρατεί απόλυτη ησυχία, αν κάνει αρκετό θόρυβο, δεν θα βρίσκετε ηρεμία (ή όταν θα θέλετε να κοιμηθείτε) και θα το μετανιώσετε...

Nα το θυμάστε αυτό, ίσως είναι μία από τις πιο σημαντικές συμβουλές αγοράς κλιματιστικου που σας παραθέτουμε εδώ στο coolweb.gr!

Άψογα επίπεδα θορύβου (σχεδόν αθόρυβο) είναι τα 21db (και κάτω)4) Θόρυβος εξωτερικής μονάδας υπό συνθήκες...
Αν η εξωτερική μονάδα βρίσκεται σχετικά μακριά από πχ το παράθυρό σας, τότε και θόρυβο να κάνει, δεν θα σας ενοχλεί καθόλου.

Αν όμως, βρίσκεται κοντά, τότε προσοχή! Φροντίστε η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού που πρόκειται να αγοράσετε, να έχει σχετικά χαμηλά επίπεδα θορύβου!


τιμή αγοράς κλιματιστικού5) Μην τσιγγουνευτείτε στην τιμή αγοράς του!
Φροντίστε να αγοράσετε κάτι επώνυμο και καλό με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, μην ξεπέσετε στα φθηνιάρικα, πολύ πιθανόν να το μετανιώσετε!

Μπορεί η τιμή αγοράς του κλιματιστικού του να είναι πολύ προσιτή, αλλά να ξέρετε πως στην πορεία θα σας βγάζει περισσότερα έξοδα...

Ενώ αν αγοράσετε ένα καλύτερο με πιο τσιμπημένη τιμή, τότε το πιο σίγουρο είναι πως θα σας κάνει γρήγορα την απόσβεση και θα απολαμβάνετε καλύτερη ποιότητα δροσιάς και θέρμανσης για χρόνια!


6) Ιονιστές και φίλτρα κλιματιστικών...
Αν μπορείτε να διαθέσετε λίγο περισσότερα χρήματα αγοράστε κλιματιστικό που διαθέτει βιολογικό φίλτρο και φίλτρο για τις μυρωδιές.

Αν μπορείτε να διαθέσετε ακόμα περισσότερα, αγοράστε καί με ιονιστή!

Να θυμάστε...

Αναπνέουμε τον αέρα που παράγει και μάλιστα για πολλές ώρες, ή ίσως και ολόκληρη τη μέρα, οπότε, ζυγίστε τα και πράξτε ανάλογα!


7) Έχει τις λειτουργίες που θέλουμε;
Πολλές φορές κάποια έχουν διάφορες λειτουργίες που κάποια άλλα δεν έχουν ή λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο.

Και επειδή είναι μια αγορά που θα την κάνουμε μία φορά, θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι μας καλύπτουν οι λειτουργίες του και ο τρόπος που λειτουργεί.

Ένα tip είναι αν "σταμπάρατε" το μοντέλο που θέλετε, να ψάξετε για το εγχειρίδιο χρήσης του στο google, να το βρείτε, να το κατεβάσετε (θα το βρείτε εύκολα) και να το μελετήσετε.

Οπότε δεν αγοράζουμε "γουρούνι στο σακί".

Από που να αγοράσω κλιματιστικό

Μπορείτε να ξεκινήσετε την έρευνά σας και να βρείτε μεγάλη ποικιλία στο διαδίκτυο στα εξής καταστήματα πώλησης κλιματιστικών και λοιπών ηλεκτρικών συσκευών:Τέλος, αξίζει να τονίσουμε εδώ στο coolweb.gr, ότι η αγορά κλιματιστικού είναι πολύ σημαντική υπόθεση και θα πορεύεστε με αυτό για πολλά χρόνια.

Οπότε, ζυγίστε τα καλά και πάρτε σωστές αποφάσεις! Ελπίζουμε να σας φάνηκαν χρήσιμες αυτές οι συμβουλές για αγορά κλιματιστικού και ευχόμαστε να πράξετε τα... δέοντα.

Καλό καλοκαίρι ή και χειμώνα!

Διαβάστε στη συνέχεια Πως λειτουργεί το κλιματιστικό (air condition);


Σχετικά άρθρα

Τι είναι η τεχνολογία Inverter στα κλιματιστικά - air conditions;
κλιματιστικό inverter
Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι αυτό το inverter στα κλιματιστικά που μας καυχιούνται τόσο; Καθόλου άδικα βέβαια, μιας και είναι κάτι αρκετά έξυπνο... Δείτε!
Τι είναι η νόσος των Λεγεωνάριων;
Νόσος των κλιματιστικών
Τι είναι η νόσος των Λεγεωνάριων και τι σχέση έχει με τα κλιματιστικά; Πως κολλάει και τι συμπτώματα έχει; Όλες οι απαντήσεις στο άρθρο που ακολουθεί.
Τι σίδερο να πάρω
Τι σίδερο να αγοράσω
Σκέφτεστε να αγοράσετε ηλεκτρικό σίδερο, αλλά έχετε μπερδευτεί; Δείτε στο παρακάτω άρθρο ορισμένες χρήσιμες συμβουλές.
Τι ψυγείο να πάρω;
Οδηγός αγοράς ψυγείου
Ψάχνετε καινούργιο ψυγείο; Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί έναν πλήρη οδηγό αγοράς για να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή.
Οδηγός αγοράς πλυντηρίου: χρήσιμες συμβουλές, τι να προσέξετε, τι να αποφύγετε
Συμβουλές για την αγορά καινούργιου πλυντηρίου
Το πλύσιμο των ρούχων δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Σίγουρα όμως τα πράγματα έχουν γίνει πολύ καλύτερα με την αλματώδη ανάπτυξη ...

Σχόλια

denis ▾
  (στις 08-07-2012)
Και οταν εγω που δεν εχω λεφτα για πολυτέλειες και δροσίζομαι απο το παραθυρακι μου στο οποίο απέναντι στα 3 μετρα μουγκρίζει η αρχαία κι ασυντήρητη εξωτερική μονάδα του γείτονα ένώ αυτός μέσα εχει πάρει τα χαπάκια του και το απολαμβάνει τι γίνεται τότε; ΟΙ ιάπωνες γιατι δεν το χρησιμοποιούν; Πριν μπουν παντού aircontition κάθε πότε πιάναμε σαραντάρια και γιατί ; Ξέρεις;

αλεξ ▾
  (στις 06-03-2015)
το κλιματιστικό πλέον χρειάζεται είναι οικονομική λύση και για το χειμώνα και το καλοκαίρι είναι σημαντική η διαφορά. για κάθε συσκευή θέλει ενδιαφέρον να μάθεις την χρήση του και να το συντηρείς και οσον αφορά την ανάγκη κάλυψης της θέρμανσης στο σπίτι σας η διαφορά εξοικονόμησης μεταξύ κλιματιστικού και χρήση πετρελαίου είναι σημαντική. πάντως η εξέλιξη είναι στα smart κλιματιστικά , μειώνεις και σπατάλες και έχεις τον έλεγχο έξω και μέσα στον χώρο σου.
Γίωργος Παπαδόπουλος ▾
  (στις 17-03-2015)
ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΑUX.
Αγόρασα ένα 9000 BTU ASW-H09A4/SUVR1D. Το εγκατέστησα τέλη Οκτώβρη.
Μετά από ενάμιση μηνα λειτουργεία η εξωτερική μονάδα λειτουργούσε ενώ η εσωτερική μονάδα όχι.
Κάλεσα αυτόν που το εγκατέστησε έκανε έλεγχο για διαροές κανένα σημείο δεν βρέθηκε να χάνει.
Μετά απο μια εβδομάδα πάλι τα ίδια. Τηλεφωνώ στο e-shop λέω το πρόβλημα, μου λένε θα παραγγείλουμε εσωτερική μονάδα.
Με την μεσολάβηση των εορτών περνάνε συνολικά τέσσερις εβδομάδες.
Όταν τελικά ήρθε ο συνεργαζόμενος τεχνικός διπίστωσε ότι το πρόβλημε ΔΕΝ είναι η εσωτερική μονάδα,
αλλά μια σωλήνα κατάθλιψης φρέον από τον συμπιεστή. Οξυγονοκολάει την σωλήνα στην εξωτερική
συμπλήρώνει φρέον βάζει στην θάση της την εξωτερική μονάδα και φεύγει.Μετά από μια εβδομάδα λειτουργείας ΠΑΛΙ το ίδιο προβλημα. Ο ίδιος τεχνικός ξήλωσε την εξωτερική και την πήρε. Μετά από μερικές μέρες λαμβάνω τηλεφώνημα από e-shop που μου είπαν ότι φταίνε οι ελατωματικές βάσεις στήριξης του συμπιεστή περιμένουμε ανταλλακτικά απο την κίνα μολις έρθουν θα σας το τοποθετήσουμε αμέσως κτλ....Ήταν 13 φεβρουαρίου και μέχρι σήμερα ακόμα τιποτα. Εν ολίγοις:
-Ολο το χειμώνα ζέσταινα το δωμάτιο με αερόθερμο.
-Πληρης ανοργανωσιά απο το service του e-shop όποτε έπαιρνα τηλέφωνο να διαμαρτυρηθώ μου λέγανε να τους ξαναθυμήσω
την υπόθεση γιατί δεν την βρίσκανε...
-Πληρης αδιαφορία για την εξυπηρέτηση του πελάτη.
Περαστικά μου...
ΕΛΕΟΣ Ο ΑΠΟ ΠΑΝΩ ▾
  (στις 26-06-2015)
πηγες και σε αλλο σιτε και το εγραψες αυτο την ιδια μερα. γιατι σαμποταρεις την εταιρεια ?σε ολα τα σιτε το κανεις? μπορει να εφταιγε το κλιματιστικο, ηταν ελλατοματικο!!!
George ▾
  (στις 27-07-2015)
παίδες καμιά καλή πρόταση για 18αρη έχετε??
Basilis ▾
  (στις 25-07-2017)
Η οικονομικότερη μορφή θέρμανσης στον κόσμο είναι τα κλιματιστικά (όπως οι αντλίες θερμότητας που είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα) διότι αποδίδουν περισσότερη θερμότητα από την ενέργεια που καταναλώνουν διότι κάνουν μεταφορά ενέργειας-θερμότητας από το περιβάλλον μέσα στο σπίτι και δεν μετατρέπουν απλά την ενέργεια που καταναλώνουν σε θερμότητα όπως οι υπόλοιπες μορφές θέρμανσης όπως το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τα pellets...
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Συμβουλές για αγορά κλιματιστικού - air condition!
Kατηγορία: Τεχνολογία
Tags: κλιματιστικόair conditionαγορέςinverterκλιματισμόςηλεκτρικές συσκευές
Έχει 6 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Τι είναι η τεχνολογία Inverter στα κλιματιστικά - air conditions;
κλιματιστικό inverter
Αναρωτηθήκατε ποτέ τι είναι αυτό το inverter στα κλιματιστικά που μας καυχιούνται τόσο; Καθόλου άδικα βέβαια, μιας και είναι κάτι αρκετά έξυπνο... Δείτε!

Πως λειτουργεί το κλιματιστικό (air condition);
λειτουργία κλιματιστικού
Πως βγάζουν αυτά τα κλιματιστικά αυτόν τον παγωμένο αέρα, ενώ παντού βράζει ο τόπος;! Αναρωτηθήκατε ποτέ πως είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό;
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ