coolweb


Τι σίδερο να πάρω

Τι σίδερο να αγοράσω

Διαβάστηκε: 30.853 φορές
Σκέφτεστε να αγοράσετε ηλεκτρικό σίδερο, αλλά έχετε μπερδευτεί; Δείτε στο παρακάτω άρθρο ορισμένες χρήσιμες συμβουλές.
Αν ψάχνετε να αγοράσετε ηλεκτρικό σίδερο, θα έχετε δει ότι οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Αν λοιπόν έχετε μπερδευτεί και δεν ξέρετε ποιο να διαλέξετε δείτε παρακάτω ορισμένες συμβουλές για να κάνετε την κατάλληλη επιλογή.

Πριν αποφασίσετε όμως ας δούμε πως λειτουργεί ένα σίδερο σε γενικές γραμμές.

Πως δουλεύει το σίδερο

Όσοι έχετε μεγαλώσει σε χωριό ίσως έχετε δει το παλιό σίδερο της γιαγιάς. Ξέρετε, εκείνο που λειτουργούσε με κάρβουνο.

παλιό σίδερο με κάρβουνο
Η λογική λειτουργίας του ήταν η εξής: Η βαριά κατασκευή περνούσε πάνω από το ύφασμα και το ίσιωνε εκμεταλλευόμενη τόσο την πίεση που ασκούνταν σε αυτό κατά την χρήση όσο και την θερμότητα που αναπτυσσόταν από την καύση του κάρβουνου.

Το ηλεκτρικό σίδερο σήμερα λειτουργεί με ρεύμα, ωστόσο η βασική αρχή λειτουργίας του δεν παύει να είναι η ίδια.

Η διαφορά τώρα είναι ότι η θερμοκρασία μπορεί και προσαρμόζεται ανάλογα με το είδος του φάσματος μέσω ενός θερμοστάτη, ενώ υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη συσκευών σιδερώματος όπως ατμοσίδερα, πρέσες, συστήματα σιδερώματος κλπ.

παλιό ηλεκτρικό σίδερο
Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος προθέρμανσης της συσκευής εξαρτάται τόσο από την ισχύ της, όσο και από το είδος του υφάσματος που θέλουμε να σιδερώσουμε, δηλαδή από την επιθυμητή θερμοκρασία σιδερώματος.

Τι είναι το σίδερο ατμού

Το ατμοσίδερο ή σίδερο ατμού όπως λέγεται αλλιώς, έφερε επανάσταση στον τρόπο σιδερώματος. Όπως καταλαβαίνουμε και από το όνομα του, ονομάζεται έτσι γιατί λειτουργεί με ατμό.

Ο ατμός βοηθάει στο να γίνεται το σιδέρωμα γρηγορότερο και αποτελεσματικότερο, καθώς μαλακώνει τις ίνες των ρούχων και περιορίζει σημαντικά το τσαλάκωμα τους.

το ατμοσίδερο είναι πολύ βολικό
Τα ατμοσίδερα διαθέτουν ένα ενσωματωμένο δοχείο νερού το οποίο χρησιμοποιούν για την παραγωγή του ατμού.

Το σημαντικό τους πλεονέκτημα έναντι των απλών ηλεκτρικών σίδερων είναι ότι χρειάζονται μικρότερη πίεση και γενικά λιγότερο κόπο και χρόνο για το σιδέρωμα των ρούχων.

Σε πολλά ατμοσίδερα, η παραγωγή ατμού ρυθμίζεται ανάλογα με το είδος του υφάσματος που θέλουμε να σιδερώσουμε.


Τι σίδερο να πάρω

Πριν πάρετε την τελική σας απόφαση καλό είναι να τα βάλετε κάτω και να δείτε τι πραγματικά χρειάζεστε.

Όταν πρόκειται για ηλεκτρικές συσκευές ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η ασφάλεια. Ιδίως για συσκευές όπως τα σίδερα που αναπτύσσουν υψηλές θερμοκρασίες.

Πολλά σίδερα απενεργοποιούνται μετά από κάποια λεπτά αδράνειας. Άλλα πάλι απενεργοποιούνται όταν τα αφήσετε πάνω στο ρούχο. Έτσι αν ξεχαστείτε ούτε τα ρούχα σας θα κάψετε, αλλά ούτε και θα κινδυνέψετε από ενδεχόμενη πυρκαγιά.

η ασφάλεια ενός σίδερου είναι το πιο σημαντικό
Εκτός όμως από την ασφάλεια υπάρχουν και διάφορα άλλα που πρέπει να προσέξετε. Για παράδειγμα η αντοχή. Καλό είναι να το ψάξετε πολύ πριν καταλήξετε, ιδίως αν πρόκειται να δαπανήσετε αρκετά χρήματα.

Δείτε τι εγγύηση σας παρέχει ο εκάστοτε κατασκευαστής, διαβάστε κριτικές και ρωτήστε γνωστούς και φίλους που έκαναν αντίστοιχες αγορές στο παρελθόν.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα χαρακτηριστικά της συσκευής. Γενικά τα ατμοσίδερα είναι πιο εύχρηστα από τα απλά. Από την άλλη υπάρχουν και οι πρέσες σιδερώματος, οι οποίες όμως πιάνουν πολύ χώρο, είναι σχετικά ακριβές και όχι και τόσο βολικές.

οι πρέσες σιδερώματος δεν βολεύουν
Διαβάστε σχετικά με τον ατμό που παράγει το σίδερο. Γενικά όσο μεγαλύτερο είναι το δοχείο του νερού τόσο μεγαλύτερη η ποσότητα του παραγόμενου ατμού και η αυτονομία της συσκευής και συνεπώς τόσο συντομότερο το σιδέρωμα.

Βέβαια, ένα μεγαλύτερο δοχείο νερού συνεπάγεται μεγαλύτερο συνολικό βάρος και συνεπώς πιο δύσκολο χειρισμό. Βάλτε τα κάτω και βρείτε την χρυσή τομή.

Στην αγορά θα βρείτε και τα λεγόμενα συστήματα σιδερώματος, στα οποία το δοχείο νερού βρίσκεται στη βάση και όχι πάνω στο σίδερο. Έτσι θα έχετε τη μέγιστη αυτονομία με το ελάχιστο βάρος γεγονός που σημαίνει άνετο και ξεκούραστο σιδέρωμα.

τα συστήματα σιδερώματος είναι βολικά αλλά ακριβά
Επίσης προσφέρουν μεγαλύτερη πίεση και άρα περισσότερο και πιο πλούσιο ατμό, γεγονός που κάνει το σιδέρωμα ακόμη ευκολότερο. Ωστόσο, τα συστήματα αυτά έχουν σημαντικά μεγαλύτερο κόστος σε σχέση με ένα απλό ατμοσίδερο.

Συμπερασματικά, αν σιδερώνετε συχνά, ένα σύστημα σιδερώματος θα σας λύσει τα χέρια. Αν πάλι σιδερώνετε περιστασιακά, τότε ίσως μπορείτε να βολευτείτε και με ένα καλό ατμοσίδερο.

Καλές αγορές!

Διαβάστε στη συνέχεια Συμβουλές για σιδέρωμα ρούχων


Σχετικά άρθρα

Τι ψυγείο να πάρω;
Οδηγός αγοράς ψυγείου
Ψάχνετε καινούργιο ψυγείο; Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί έναν πλήρη οδηγό αγοράς για να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή.
Οδηγός αγοράς πλυντηρίου: χρήσιμες συμβουλές, τι να προσέξετε, τι να αποφύγετε
Συμβουλές για την αγορά καινούργιου πλυντηρίου
Το πλύσιμο των ρούχων δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Σίγουρα όμως τα πράγματα έχουν γίνει πολύ καλύτερα με την αλματώδη ανάπτυξη ...
Συμβουλές για αγορά κλιματιστικού - air condition!
αγορά κλιματιστικού
Δείτε κάποιες ωραίες συμβουλές για αγορά κλιματιστικού - air condition, αν είστε υποψήφιος αγοραστής! Δείτε τι να προσέξετε και σε τι να δώσετε βάση!
Τι να αγοράσω στις εκπτώσεις;
Εκπτώσεις και αγορές
Κάθε φορά που έρχονται οι εκπτώσεις τις βλέπουμε σαν ευκαιρία για αγορές. Τι συμφέρει όμως πραγματικά να αγοράσουμε στις εκπτώσεις;
Πως να αγοράσω τα κατάλληλα παιδικά παπούτσια
tips για αγορά παιδικών παπουτσιών
Δείτε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για να αγοράσετε τα κατάλληλα παπούτσια για το παιδί σας. Όλες οι πληροφορίες στο άρθρο που ακολουθεί.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Οδηγός αγοράς ηλεκτρικής σκούπας: Όλες οι πληροφορίες
Πληροφορίες για την αγορά ηλεκτρικής σκούπας
Για όποια χρήση κι αν προορίζετε την ηλεκτρική σκούπα που θέλετε να αγοράσετε, δείτε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές αγοράς στο άρθρο που ακολουθεί.

Πως λειτουργούν τα ηχεία; Πως παράγεται ο ήχος από αυτά;
ηχεία
Αλήθεια, πως λειτουργούν τα ηχεία; Πως αυτά τα κουτάκια, βγάζουν έναν τόσο καθαρό και κρυστάλλινο ήχο; Ας δούμε λοιπόν!

Πως λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;
φούρνος μικροκυμάτων
Οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι μια εντυπωσιακή συσκευή που κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Πως λειτουργεί όμως και μας ζεσταίνει το φαγητό; Δείτε!

Τι κάνει το κάθε ηχείο σε ένα home cinema με ηχεία 5.1;
home cinema ηχεία 5.1
Τι σκοπό επιτελεί το κάθε ηχείο σε ένα home cinema με πολλά ηχεία ή και γενικά σε σύστημα 5.1; Το καθένα έχει και τον ρόλο του, ας δούμε λοιπόν!

Γενικές πληροφορίες για τις μηχανές εσπρέσο
μηχανές εσπρέσο
Οι μηχανές καφέ εσπρέσο έγιναν μόδα και βέβαια, όχι άδικα! Δείτε εδώ τι είδη υπάρχουν από τις μηχανές αυτές, καθώς και γενικές πληροφορίες.

Ασύρματα ηχεία home cinema: είναι πραγματικά ασύρματα;
ασύρματα ηχεία
Βλέπουμε πολλές φορές σε ακριβά home cinema να συπεριλαμβάνονται ασύρματα ηχεία. Είναι όμως όντως εντελώς ασύρματα ή μήπως όχι; Δείτε!

Οδηγός αγοράς πλυντηρίου: χρήσιμες συμβουλές, τι να προσέξετε, τι να αποφύγετε
Συμβουλές για την αγορά καινούργιου πλυντηρίου
Το πλύσιμο των ρούχων δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Σίγουρα όμως τα πράγματα έχουν γίνει πολύ καλύτερα με την αλματώδη ανάπτυξη ...

Πως λειτουργεί το μικρόφωνο;
λειτουργία μικροφώνου
Αναρωτηθήκατε ποτέ πως λειτουργεί το μικρόφωνο; Είναι πραγματικά μία πολύ εντυπωσιακή εφεύρεση, δείτε τη γενική φιλοσοφία λειτουργίας του!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ