coolweb


Τι ψυγείο να πάρω;

Οδηγός αγοράς ψυγείου

Διαβάστηκε: 14.354 φορές
Ψάχνετε καινούργιο ψυγείο; Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί έναν πλήρη οδηγό αγοράς για να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή.
Στις μέρες μας υπάρχει τεράστια προσφορά σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές. Δεν θα ήταν υπερβολικό να πούμε ότι ζούμε στην εποχή της τεχνολογικής εξέλιξης.

Από τις αμέτρητες επιλογές αγοράς δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι λεγόμενες λευκές συσκευές και φυσικά τα ψυγεία.

Όταν έρχεται όμως η στιγμή της επιλογής μπερδευόμαστε και δεν ξέρουμε τι να επιλέξουμε. Ας δούμε λοιπόν έναν χρήσιμο οδηγό αγοράς που θα μας λύσει τα χέρια.

Επιλέξτε τι τύπο χρειάζεστε

Εδώ θα βρείτε πολλές επιλογές που θα καλύψουν κάθε νοικοκυριό, ανεξάρτητα από το πόσο μικρό ή μεγάλο είναι.

Για παράδειγμα μια μικρή οικογένεια καλύπτεται και από ένα κλασικό ψυγείο άνω κατάψυξης ή από έναν ψυγειοκαταψύκτη. Τα πιο πολυπληθή νοικοκυριά ίσως επιλέξουν ένα ψυγείο-ντουλάπα ή έναν μεγάλο ψυγειοκαταψύκτη.

τι ψυγείο να αγοράσω
Αντίθετα, για ένα εργένικο ή φοιτητικό σπίτι, ένα κοντό ψυγειάκι θα καλύψει τις βασικές ανάγκες χωρίς να πιάνει πολύ χώρο.

Κάτι άλλο που πρέπει να σκεφτείτε είναι αν θέλετε το ψυγείο σας να είναι εντοιχισμένο ή ελεύθερο. Πολλές φορές τα εντοιχισμένα μοιάζουν πολύ βολικά, αλλά έχουν πολλούς περιορισμούς.

Έχετε κατά νου ότι τα εντοιχισμένα ψυγεία έχουν μικρότερη χωρητικότητα από τα ελεύθερα για τις ίδιες εξωτερικές διαστάσεις.


Το μέγεθος μετράει

Δεύτερο στη λίστα και εξίσου σημαντικό έρχεται το μέγεθος της συσκευής που θα επιλέξετε. Και αυτό γιατί η αγορά ψυγείου δεν είναι κάτι που κάνουμε κάθε μέρα.

Φροντίστε λοιπόν να επιλέξετε ένα μέγεθος που θα καλύπτει όχι μόνο τις παρούσες ανάγκες σας, αλλά και πιθανές μελλοντικές (πχ την έλευση ενός παιδιού σε ένα νέο ζευγάρι).

καλύτερα επιλέξτε μεγάλο ψυγείο
Πάντως, επειδή έτσι κι αλλιώς σε πολλά σπίτια υπάρχει περιορισμένος χώρος, σε κάθε περίπτωση πρέπει να επιλέξετε ένα ψυγείο που να χωράει στην κουζίνα σας.

Με μια πρόχειρη εκτίμηση ένα ζευγάρι θα χρειαστεί ένα ψυγείο χωρητικότητας περίπου 250-300 λίτρων, ενώ για μια τετραμελή οικογένεια θα χρειαστούν τουλάχιστον 500 λίτρα.

Ενεργειακή κλάση

Καλό είναι να μάθετε να "διαβάζετε" τις ετικέτες με τις ενεργειακές πληροφορίες κάθε συσκευής.

Ακόμη και αν δεν είστε πολύ ευαισθητοποιημένοι για το περιβάλλον, το να επιλέξετε μια ενεργοβόρα συσκευή θα κάνει κακό και στην τσέπη σας.

ετικέτα ψυγείου
Ελέγξτε την ετήσια κατανάλωση της συσκευής και συγκρίνετε την με αντίστοιχες συσκευές που κυκλοφορούν. Πολλοί κατασκευαστές παρέχουν ακόμη και το ετήσιο εκτιμώμενο κόστος τς ενέργειας που απαιτεί το ψυγείο για τη λειτουργία του

Το να επιλέξετε μια συσκευή ανώτερης ενεργειακής κλάσης (πχ Α+ ή Α++) μπορεί να σας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα από τον λογαριασμό του ρεύματος.

Αν εξοικονομείτε για παράδειγμα 40-50 ευρώ τον χρόνο σε βάθος 10ετίας ή 15ετίας θα έχετε εξοικονομήσει τα χρήματα που θα χρειαστείτε για να αγοράσετε καινούργιο ψυγείο!

Τεχνολογία ψύξης

Κι εδώ υπάρχουν διάφορες επιλογές για όλες τις τσέπες. Εκτός από την κλασική ή συμβατική ψύξη που θα βρείτε κυρίως σε μικρότερου μεγέθους ψυγεία υπάρχει και η τεχνολογία no-frost.

Όταν μια συσκευή χρησιμοποιεί την τεχνολογία αυτή, πολύ απλά αυτό σημαίνει ότι η συσκευή δεν πιάνει πάγο. Προσοχή όμως, γιατί κι εδώ υπάρχουν διάφοροι τύποι της τεχνολογίας αυτής.

προτιμήστε ψυγείο no-frost
Για παράδειγμα υπάρχουν τα ψυγεία που διαθέτουν μόνο κατάψυξη που δεν πιάνει πάγο, ενώ υπάρχουν και τα λεγόμενα total no-frost που δεν πιάνουν πάγο ούτε στη συντήρηση.

Και φυσικά κι εδώ παίζει ρόλο το ότι πληρώσεις παίρνεις, γεγονός που σημαίνει ότι τα τελευταία είναι και αρκετά πιο ακριβά. Το καλό είναι ότι γλιτώνετε την ταλαιπωρία της απόψυξης.

Πρόσθετες λειτουργίες

Πολλά ψυγεία που κυκλοφορούν στην αγορά διαθέτουν και κάποιες πρόσθετες λειτουργίες - ευκολίες.

Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ξεχωριστό ντουλάπι αυξημένης ψύξης για φρέσκα προϊόντα (λαχανικά, κρέατα, ψάρια κλπ), ειδικές θήκες για μπουκάλια, φωτισμό led, προσθαφαιρούμενα συρτάρια στον καταψύκτη και πολλά άλλα.

Επίσης πολλά ψυγεία διαθέτουν πλήκτρα ελέγχου της θερμοκρασίας καθώς και παροχή για κρύο νερό και παγάκια χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε την συντήρηση ή την κατάψυξη.

ψυγείο με παροχή κρύου νερού και πάγου
Φυσικά όλα αυτά ανεβάζουν το κόστος, αλλά κάνουν την ζωή μας ευκολότερη. Η τελική επιλογή είναι δική σας.

Καλές αγορές!

Διαβάστε στη συνέχεια Οδηγός αγοράς πλυντηρίου: χρήσιμες συμβουλές, τι να προσέξετε, τι να αποφύγετε


Σχετικά άρθρα

Πως να βεβαιωθείτε ότι δεν έγινε απόψυξη όσο λείπατε
Κόλπο με κέρμα στην κατάψυξη
Πως μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν έγινε απόψυξη στο ψυγείο σας όταν ήσασταν διακοπές; Δείτε στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί!
Τι σίδερο να πάρω
Τι σίδερο να αγοράσω
Σκέφτεστε να αγοράσετε ηλεκτρικό σίδερο, αλλά έχετε μπερδευτεί; Δείτε στο παρακάτω άρθρο ορισμένες χρήσιμες συμβουλές.
Τι smartphone να πάρω
Τι κινητό να πάρω
Ψάχνετε να αγοράσετε smartphone και έχετε μπερδευτεί με τόσες επιλογές; Στον σύντομο οδηγό που ακολουθεί θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές.
Οδηγός αγοράς ρολογιού
Τι ρολόι να αγοράσω
Αν θέλετε να αγοράσετε ρολόι και αισθάνεστε μπερδεμένοι, ο παρακάτω χρήσιμος οδηγός αγοράς θα σας λύσει τις βασικότερες απορίες.
Οδηγός αγοράς smartphone: tips, tricks και συμβουλές
Τι smartphone να αγοράσω
Σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε γράψει έναν σύντομο οδηγό για αγορά smartphone. Επειδή όμως τα ερωτήματα είναι πολλά, παρακάτω θα ...
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις;
εκπτώσεις 2024
Ας δούμε εδώ πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις - ποιες οι περίοδοι - ημερομηνίες που ξεκινάνε και λήγουν στο έτος, ώστε να ξέρουμε πότε να τις περιμένουμε!

Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα μαγαζιά 2024
Ανοιχτά μαγαζιά Κυριακές 2024
Πολύς ντόρος γίνεται για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Αλήθεια ξέρουμε πόσες και ποιες είναι όμως αυτές οι Κυριακές;

Αγορά laptop: συμβουλές - tips και τι να προσέξω!
αγορά laptop
Πρόκειται να προβείτε σε αγορά laptop; Δείτε εδώ κάποια tips που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το καλύτερο και καταλληλότερο για εσάς!

Τι να προσέχετε όταν αγοράζετε αυγά!
αυγά αγορά
Πρόκειται να πάτε στο σούπερ μάρκετ να αγοράσετε αυγά; Δείτε εδώ τι θα πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε, έτσι ώστε να ξέρουμε τι τρώμε!

Πόσο αδιάβροχο είναι το ρολόι σας;
αδιάβροχα ρολόγια
Αλήθεια πόσοι από μας γνωρίζουμε τι σημαίνει η κωδικοποίηση για τα αδιάβροχα ρολόγια; Πώς να την διαβάσουμε για να δούμε πόσο αδιάβροχο είναι ένα ρολόι;

Αγορά λαμπών led: τι να προσέξω!
αγοράσετε λάμπες led
Πρόκειται να προβείτε σε αγορά λαμπών led; Και πολύ καλά θα κάνετε! Πριν αγοράσετε όμως, δείτε τι να προσέξετε ώστε να κάνετε μια καλή αγορά!

Συμβουλές για αγορά τηλεόρασης μέρος 2ο: τεχνικά χαρακτηριστικά
τεχνικά χαρακτηριστικά τηλεόρασης
Στο δεύτερο μέρος θα ασχοληθούμε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προσέξουμε πριν αγοράσουμε μία τηλεόραση. Ας δούμε λοιπόν!

Συμβουλές για αγορά τηλεόρασης μέρος 1ο: γενικά
αγορά τηλεόρασης
Πρόκειται να αγοράσετε καινούρια τηλεόραση; Δείτε εδώ τι θα ήταν καλό να προσέξουμε προτού κάνουμε την κίνηση, ώστε να κάνουμε μια καλή αγορά!

Αγορά αυτοκινήτου: προσέξτε πριν αγοράστε
καινούριο αυτοκίνητο
Πρόκειται να αγοράσετε καινούριο αμάξι και είστε αναποφάσιστος και μπερδεμένος; Δείτε μερικές παραμέτρους που θα πρέπει να σκεφτείτε πριν την αγορά!

Τι να αγοράσω στις εκπτώσεις;
Εκπτώσεις και αγορές
Κάθε φορά που έρχονται οι εκπτώσεις τις βλέπουμε σαν ευκαιρία για αγορές. Τι συμφέρει όμως πραγματικά να αγοράσουμε στις εκπτώσεις;

Online - διαδικτυακά ψώνια: αξίζουν; Είναι πιο οικονομικά;
διαδικτυακά ψώνια
Συμφέρει να κάνουμε τα ψώνια μας διαδικτυακά - online; Είναι καλό να ψωνίζουμε με αυτόν τον τρόπο ή με τον παραδοσιακό της βόλτας στην αγορά;

MAC vs PC: τι να αγοράσω;
αγορά mac ή pc
Σκέφτεστε να αγοράσετε υπολογιστή και έχετε μπει στο δίλημμα: τι να αγοράσω MAC ή PC; Δείτε εδώ κάποια πράγματα που θα σας βοηθήσουν στην αγορά!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ