Ας ξεκινήσουμε λοιπόν απλά και κατανοητά όπως πάντα!
Πρώτα θα δούμε πως
σπάμε αυγά με το ένα χέρι και μετά θα σας δείξουμε πως να κάνετε εξάσκηση ώστε να τα καταφέρνετε καλύτερα. Εσείς βέβαια θα πρέπει να ξεκινήσετε με το κομμάτι της εξάσκησης για να μην τα κάνετε όλα... χάλια!
1ο βήμα: σωστό σπάσιμο αυγού
Αρχικά πρέπει να σπάσουμε το αυγό σωστά. Μην το χτυπήσετε στον πάγκο αλλά στην άκρη ενός τηγανιού ή μπωλ. Το χτύπημα που θα κάνετε θα πρέπει να είναι σχετικά δυνατό ώστε να δημιουργηθεί ένα σχετικά μεγάλο μακρόστενο ρήγμα.
Αν δεν είναι δυνατό το χτύπημα, τότε θα υπάρξει απλά ράγισμα και θα κάνει τη ζωή μας πιο δύσκολη. Βέβαια αν παρα-είναι δυνατό, τότε ...θα μας μείνει στα χέρια!
2ο βήμα: σωστό κράτημα αυγού
Αφού σπάσαμε το αυγό, θα πρέπει να το κρατήσουμε σωστά ώστε στη συνέχεια να μπορέσουμε να το ανοίξουμε και να "χυθεί" το περιεχόμενο στο μπωλ - τηγάνι μας.
Τα δάχτυλα:
Για να καταλάβετε τις ονομασίες των δαχτύλων δείτε την εικόνα.
Τώρα, βάλτε στη μία άκρη του αυγού τον δείκτη σας, στην πάνω μεριά της "ρωγμής" ακουμπήστε με τον αντίχειρα, τον μέσο τοποθετήστε τον στην κάτω μεριά της "ρωγμής" και τον παράμεσο στην άλλη μεριά του αυγού, όπως στην εικόνα:
3ο βήμα: σωστό άνοιγμα αυγού
Είναι σημαντικό να το κάνετε αυτό σωστά, ώστε να ανοίξει το τσόφλι όπως πρέπει και να πέσει το αυγό μέσα στο μπωλ, χωρίς όμως θραύσματα τσοφλιού.
Πιέστε το πάνω μέρος της ρωγμής με τον αντίχειρα ελαφρά και με περισσότερη δύναμη πιέστε τον μέσο στο κάτω μέρος της ρωγμής. Παράλληλα, έχοντας "γαντζώσει" καλά το αυγό με τον δείκτη και τον παράμεσο, τραβήξτε τους προς αντίθετες κατευθύνσεις, έτσι:
και τέλος! Είμαστε έτοιμοι!
Η μόνη εξάσκηση που θα χρειαστεί να κάνετε, είναι η παρακάτω:
Με δύο μπαλάκια και ένα κέρμα, τοποθετήστε τα όπως στην παρακάτω εικόνα, βάλτε και το κέρμα ενδιάμεσα ώστε να σφηνώσει.
Ανοίξτε τα μπαλάκια με τρόπο ώστε να πέσει το κέρμα.
Ξανακλείστε τα μπαλάκια και επανατοποθετήστε το κέρμα. Επαναλάβετε καμιά 30αριά φορές ώστε να συνηθίσετε την κίνηση και είστε έτοιμοι!
Έτσι θα μπορέσετε να
σπάτε και να ανοίγετε τα αυγά με το ένα χέρι εύκολα και γρήγορα, καλή επιτυχία λοιπόν!
Διαβάστε στη συνέχεια
Αυγά: σωστό βράσιμο και εύκολο καθάρισμα, πως;
Πως να καθαρίζετε-ξεφλουδίζετε εύκολα και γρήγορα ένα μήλο!
Ας δούμε λοιπόν εδώ λίγες απλές τεχνικές ώστε να μπορούμε να ξεφλουδίσουμε και να καθαρίσουμε το μήλο εύκολα και γρήγορα! Τέρμα η ταλαιπωρία!
Ποια η διαφορά μεταξύ άσπρων vs καφέ αυγών
Αλήθεια αναρωτηθήκατε ποτέ ποια είναι η διαφορά των άσπρων αυγών, από τα αντίστοιχα καφετί χρώματος; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.