coolweb


Αυγά: σωστό βράσιμο και εύκολο καθάρισμα, πως;

ξεφλούδισμα αυγών

Διαβάστηκε: 141.048 φορές
Εδώ θα δείτε κάποιες τεχνικές στο πώς να βράζετε σωστά τα αυγά σας και τι να κάνετε για να ξεφλουδίζονται εύκολα από το τσόφλι, απολαύστε!
Πόσες φορές έτυχε να θέλετε να απολαύσετε 2 αυγουλάκια και αγανακτήσατε στο ξεφλούδισμα – καθάρισμα αυτών; Πόσες φορές το θέλατε μελάτο και σας βγήκε σφιχτό; Ας δούμε λοιπόν, απλά και όμορφα!

Πώς να βράσετε σωστά τα αυγά σας

Αν έχετε σπασμένα αυγά, να ξέρετε πως θα σας κάνουν τη ζωή λίγο πιο δύσκολη. Αλλά δοκιμάστε το εξής:
Για να μην αρχίζει να υπάρχει διαρροή από τη ρωγμή, δοκιμάστε αλείψτε εκεί πάνω λίγο στυμμένο λεμονάκι. Έτσι, δεν θα διαρρεύσει ασπράδι από τη ρωγμή κατά το βράσιμο!

μελάτο αυγό
Τώρα,

1) Αν θέλετε αυγό πολύ μελάτο, βράστε το 3-4 λεπτά.
Για να το φάτε, το καλύτερο είναι να βγάλετε το 1/3 από το τσόφλι από την πάνω μεριά του και να το φάτε με ένα κουταλάκι.


αυγό
2) Αν θέλετε αυγό λίγο μελάτο, βράστε το 5-6 λεπτά.
Εδώ, μπορείτε είτε με τον 1ο τρόπο, είτε μπορείτε να το ξεφλουδίσετε ολικώς για να το φάτε.




σφιχτό αυγό
3) Αν θέλετε αυγό σφιχτό, βράστε το 12 λεπτά.



ΠΡΟΣΟΧΗ: Απαραίτητη προϋπόθεση για να ισχύουν αυτοί οι χρόνοι είναι:

α) τα αυγά να μην είναι από το ψυγείο, αλλά να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος,

β) να είναι μεσαίου μεγέθους(τα κλασσικά αυγά μας),

γ) να βράζετε ~5 αυγά με νερό ίσα ίσα που θα τα καλύπτει σε ένα κατσαρολάκι, και θα κάθονται όλα στον πάτο. Κοινώς η ποσότητα του νερού να μην είναι μεγάλη.

δ) γενικά όλα είναι σχετικά, δοκιμάστε μόνοι σας και βγάλτε τους δικούς σας χρόνους για την κάθε περίπτωση!


Εύκολο ξεφλούδισμα αυγών, πως;

Ας δούμε λοιπόν κάποιες τεχνικές που θα μας βοηθήσουν να αποφύγουμε το δύσκολο ξεφλούδισμα των αυγών.

Σε γενικές γραμμές, όσο πιο φρέσκο είναι το αυγό, τόσο πιο δύσκολα ξεφλουδίζεται. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η μεμβράνη μεταξύ απ’ το τσόφλι και το ασπράδι, δεν είναι αρκετά ώριμη ώστε να δέσει από μόνη της και να είναι πιο «σκληρή».

Οπότε αφού είναι πιο «μαλακή» - «ρευστή», κολλάει στα τοιχώματα από το τσόφλι και το ασπράδι, με αποτέλεσμα το αυγό να ξεφλουδίζεται και να καθαρίζεται δύσκολα.

Φροντίστε το αυγό που θέλετε να βράσετε, να είναι 3 ημερών και πάνω.


Αφού τελειώσετε με το βράσιμο, χύστε αμέσως το καυτό νερό από το κατσαρολάκι και προσθέστε παγωμένο νερό (αν μπορείτε να βάλετε και παγάκια, ακόμα καλύτερα!).

Αφήστε για 10 λεπτά τα αυγά σας έτσι, για να κρυώσουν.
ξεφλούδισμα
Αν δεν είναι το αυγό σας πολύ φρέσκο, θα ξεφλουδιστεί πολύ εύκολα.

Αλλιώς, ανοίξτε τη βρύση, βάλτε το από κάτω και ξεκινήστε να το ξεφλουδίζετε από το πάνω μέρος (όπου έχει και τον αέρα από μέσα του), προς το κάτω, ενώ πέφτει νερό της βρύσης προς τη φορά που ξεφλουδίζετε.


Επίσης, μπορείτε να κάνετε και αυτό: αφού βγάλτε και το κρύο νερό από το κατσαρολάκι, μπορείτε κρατώντας το, να το κάνετε γρήγορα μπρος πίσω ώστε να κατρακυλήσουν τα αυγά και να σπάσουν παντού, από τα τοιχώματα από το κατσαρολάκι, λίγο λίγο και ομοιόμορφα.

Προσοχή: μην το κάνετε αυτό σε μελάτα αυγά, γιατί θα αρχίσει να «χύνεται» το αυγό από τα σπασίματα που θα υποστεί!


Mε αυτά που σας προανέφερα θα ξεμπερδέψετε και θα έχετε ένα ευχάριστο βράσιμο και εύκολο ξεφλούδισμα αυγών! Απολαύστε!

Διαβάστε στη συνέχεια Πως να σπάτε αυγά με το ένα χέρι!






Σχετικά άρθρα

Πως να καθαρίζετε-ξεφλουδίζετε εύκολα και γρήγορα ένα μήλο!
ξεφλούδισμα μήλου
Ας δούμε λοιπόν εδώ λίγες απλές τεχνικές ώστε να μπορούμε να ξεφλουδίσουμε και να καθαρίσουμε το μήλο εύκολα και γρήγορα! Τέρμα η ταλαιπωρία!
Γιατί μαγειρεύουμε το φαγητό και δεν το τρώμε ωμό;
φαγητό ωμό
Αναρωτηθήκατε γιατί να μαγειρεύουμε και να μην τρώμε τα φαγητά ωμά; Τι κερδίζουμε με το να βράζουμε - ψήνουμε τα φαγητά; Είναι πιο καλό για την υγεία μας;
Μικρά και έξυπνα κολπάκια μαγειρικής
κολπάκια μαγειρικής
Δείτε κάποια μικρά έξυπνα κολπάκια μαγειρικής που αξίζει να δείτε και που θα σας βοηθήσουν και διευκολύνουν στο μαγείρεμα του φαγητού.
Όλες οι πληροφορίες για τα καλύτερα είδη τυριών στην πίτσα!
τυριά πίτσας
Ποια τα καλύτερα είδη τυριών - κασεριών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πίτσα; Τι ιδιότητες έχουν; Ας δούμε λίγες πληροφορίες
Γιατί τα πιάτα είναι στρόγγυλα;
πιάτα
Τα έχουμε όλοι μας και τα χρησιμοποιούμε καθημερινά. Όμως σκεφτήκατε ποτέ γιατί είναι στρόγγυλα; Υπάρχει λόγος που υιοθετήσαμε αυτή τη λογική;

Σχόλια

Νικολέτα ▾
  (στις 19-01-2011)
Επίσης για ευκολο κα8αρισμα μπορείτε πολυ απλα να ριξετε αλατι στο κατσαρολακι που βραζετε τα αυγα σας.....κανει το κα8αρισμα 100% πιο ευκολο και γρηγορο!
  (στις 22-01-2011)
Ευχαριστούμε για την πληροφορία Νικολέτα :)
Χρήστος ▾
  (στις 10-10-2011)
Στο αλάτι της Νικολέτας θα προσθέσω και το ξύδι και έχετε την πλήρη κάλυψη για το εύκολο ξεφλούδισμα αυγών...:)
Θεόφιλος ▾
  (στις 13-04-2012)
Στους πόσους βαθμούς; Το μάτι να είναι στο πόσο π.χ. από 1-9 ή 1-5 κλπ...




ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Αυγά: σωστό βράσιμο και εύκολο καθάρισμα, πως;
Kατηγορία: ΣπίτιΦαγητό - Ποτό
Tags: αυγάβράσιμοκαθάρισμαξεφλούδισματσόφλιαφαγητόμαγειρική
Έχει 4 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Όλες οι πληροφορίες για τα καλύτερα είδη τυριών στην πίτσα!
τυριά πίτσας
Ποια τα καλύτερα είδη τυριών - κασεριών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πίτσα; Τι ιδιότητες έχουν; Ας δούμε λίγες πληροφορίες

Γιατί δεν κάνει να καταψύχουμε ξανά αποψυγμένο φαγητό;
κατεψυγμένα φαγητά
Ξέρουμε όλοι μας λίγο πολύ ότι δεν κάνει κάποιος να αποψύξει φαγητό κι έπειτα να το καταψύξει ξανά, γιατί όμως; Τι κίνδυνος υπάρχει;

Πως λειτουργεί η χύτρα ταχύτητας
Τρόπος λειτουργίας της χύτρας ταχύτητας
Πως λειτουργεί η χύτρα ταχύτητας και πως μπορεί και φτιάχνει τόσο γρήγορα το φαγητό; Είναι υγιεινός τρόπος μαγειρέματος; Ας ρίξουμε λίγο φως!

Πως να καθαρίζετε-ξεφλουδίζετε εύκολα και γρήγορα ένα μήλο!
ξεφλούδισμα μήλου
Ας δούμε λοιπόν εδώ λίγες απλές τεχνικές ώστε να μπορούμε να ξεφλουδίσουμε και να καθαρίσουμε το μήλο εύκολα και γρήγορα! Τέρμα η ταλαιπωρία!

Μικρά και έξυπνα κολπάκια μαγειρικής
κολπάκια μαγειρικής
Δείτε κάποια μικρά έξυπνα κολπάκια μαγειρικής που αξίζει να δείτε και που θα σας βοηθήσουν και διευκολύνουν στο μαγείρεμα του φαγητού.

Γιατί κλαίμε - δακρύζουμε όταν καθαρίζουμε κρεμμύδια;
κρεμμύδια
Αλήθεια, γιατί όταν καθαρίζουμε κρεμμύδια κλαίμε - δακρύζουμε; Τι στο καλό συμβαίνει και μας δημιουργούν δάκρυα στα μάτια; Ας δούμε!

Πως να σπάτε αυγά με το ένα χέρι!
αυγό με ένα χέρι
Θέλετε λοιπόν να μάθετε πως να σπάτε αυγά με το ένα χέρι; Δείτε εδώ αναλυτικά πως να το πετύχετε και πως να κάνετε και εξάσκηση!

Γιατί προθερμαίνουμε τον φούρνο
προθερμασμένος φούρνος
Αλήθεια γιατί χρειάζεται προθέρμανση ο φούρνος πριν ψήσουμε κάτι; Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος; Για να δούμε!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.



Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ