coolweb


Πως να επιλέξουμε άθλημα για ένα παιδί

Σε ποια δραστηριότητα να γράψω το παιδί μου

Δυστυχώς, τα περισσότερα παιδιά πλέον δεν έρχονται σε επαφή με τον αθλητισμό και την άσκηση, καθώς προτιμούν να περνούν ώρες μπροστά από τον υπολογιστή ή την τηλεόραση καταναλώνοντας φθηνή και πρόχειρη τροφή.

Η προσπάθεια των περισσότερων γονιών να φέρουν κοντά και σε επαφή το παιδί με τον χώρο του αθλητισμού, πρέπει εκτός από την καλή θέληση, να εμπεριέχει και κάποιες άλλες προϋποθέσεις. Ποιες είναι αυτές; Ας τις δούμε παρακάτω απλά και κατανοητά.

Πως να επιλέξουμε άθλημα για το παιδί μας


Καλό είναι οι γονείς να δίνουν οι ίδιοι πρώτοι το παράδειγμα στο παιδί. Αν δείχνουν αγάπη για τον αθλητισμό, αν το παιδί τους βλέπει να επιδίδονται σε αθλητικές δραστηριότητες και να υιοθετούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, τότε και εκείνο θα παραδειγματιστεί περισσότερο.

Εάν το παιδί μας έχει δείξει περισσότερη προσοχή ή ενδιαφέρον για κάποιο συγκεκριμένο άθλημα, τότε φροντίζουμε να μάθουμε περισσότερα για το άθλημα αυτό. Επίσης, παρατηρούμε καλύτερα τον χαρακτήρα του παιδιού: αν είναι κοινωνικό, αν έχει κλίση περισσότερο σε ομαδικό ή ατομικό άθλημα, κλπ.

 πως να διαλέξω δραστηριότητα για το παιδί
Τέλος πρέπει να αναρωτηθούμε αν το παιδί αγαπάει πραγματικά το άθλημα ή αν το σπρώχνουμε εμείς σε αυτό εξαιτίας των δικών μας θέλω.

Τι πρέπει να προσέξουμε όταν επιλέγουμε κάποια δραστηριότητα για τα παιδιά μας


Καταρχάς πρέπει να βεβαιωθούμε πως η σχολή στην οποία θα γραφτεί το παιδί, είναι εγκεκριμένη και αναγνωρισμένη επίσημα από το κράτος ή τον οργανισμό που διοικεί το εν λόγω άθλημα.

Επίσης, καλό θα ήταν να γνωρίσουμε τον προπονητή του παιδιού. Τι χαρακτήρα έχει, αγαπάει πραγματικά τα παιδιά; Είναι κατάλληλος, διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα και τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για τη σωστή διεκπεραίωση του ρόλου του;

Δίνουμε εξίσου προσοχή και στην καθαριότητα του χώρου και προσπαθούμε να κάνουμε μια εκτίμηση για το αν είναι ικανός ο χώρος προπόνησης να προσφέρει ασφάλεια, αλλά και το καλύτερο δυνατό για την άθληση του παιδιού μας.

 υπάρχουν πολλοί παράγοντες για να βρούμε το κατάλληλο άθλημα για κάθε παιδί
Πριν αποφασίσουμε πρέπει να αξιολογήσουμε αν το παιδί έχει αναπτυχθεί απαραιτήτως, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, ώστε να συμμετέχει σε μία ομάδα και να μπορεί να εκτελεί τις ασκήσεις του αθλήματος.

Στη συνέχεια θα πρέπει να δούμε πως επηρεάζει η συγκεκριμένη δραστηριότητα το παιδί μας. Για παράδειγμα να δούμε αν ο χαρακτήρας του παιδιού έχει αλλάξει προς το καλύτερο ή όχι μετά το πέρας των προπονήσεων, αν το παιδί είναι πιο χαρούμενο ή πιο επιθετικό, κλπ.

Τέλος, αν επειδή και ο οικονομικός παράγοντας είναι σημαντικός στις μέρες μας, πρέπει να σκεφτούμε αν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στις οικονομικές υποχρεώσεις που απαιτεί κάθε μήνα η συγκεκριμένη δραστηριότητα. Φυσικά υπάρχουν και αρκετές δωρεάν αθλητικές δραστηριότητες σε δημοτικά γήπεδα και γυμναστήρια.

Αφού έχουμε εξετάσει προσεκτικά τα παραπάνω, τότε σίγουρα το παιδί θα μπορέσει να εισαχθεί με τον σωστό τρόπο στο μαγικό χώρο των αθλημάτων, μία πραγματική εμπειρία ζωής που θα το μεταμορφώσει!

Το coolweb.gr ευχαριστεί θερμά την Μαρία Σκαμπαρδώνη για τη συγγραφή αυτού του άρθρου.
Διαβάστε στη συνέχεια Γιατί τα μωρά μυρίζουν ωραία
Σχετικά άρθρα

Παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου και κανόνες ασφαλείας!
παιδικό κάθισμα
Έχετε μωρό και θέλετε να αγοράσετε παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου; Δείτε τι θα πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε και τι κανόνες ασφαλείας θα πρέπει να τηρείτε!
Οι πρώτες λεξούλες του μωρού σας: τι πρέπει να αποφύγετε!
μωρό
Το μωρό σας ξεκίνησε να μιλάει; Δείτε λοιπόν τι θα πρέπει να προσέχετε και τι να αποφύγετε, ώστε το παιδάκι σας να έχει μία σωστή γλωσσική ανάπτυξη!
Συμβουλές για την πρώτη μέρα στο σχολείο
Παιδί και σχολικό λεωφορείο
Τι πρέπει να κάνετε και τι να αποφύγετε κατά την πρώτη μέρα του παιδιού σας στο σχολείο; Δείτε μερικές συμβουλές στο άρθρο που ακολουθεί.
Γιατί τα μωρά λένε πρώτα μπαμπά
Πρώτες λέξεις μωρού μπαμπά
Αλήθεια γιατί άραγε τα περισσότερα παιδιά λένε πρώτα μπαμπά και όχι μαμά; Υπάρχει κάποια εξήγηση; Ας δούμε απλά και κατανοητά!
Τι είναι το parental control
Τι είναι και που χρησιμοποιείται ο γονικός έλεγχος
Τι είναι, που υπάρχει και πως χρησιμοποιείται το parental control; Ας δούμε απλά και κατανοητά στο άρθρο που ακολουθεί.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Πως να επιλέξουμε άθλημα για ένα παιδί
Kατηγορία: Υγεία
Tags: αθλητισμόςπαιδίγονείςελεύθερος χρόνος
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Γαύροι και Βάζελοι: Προέλευση ψευδωνύμων
ψευδώνυμα
Πως προέκυψε το ψευδώνυμο Γαύροι για τους οπαδούς του Ολυμπιακού και Βάζελοι για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού; Ας δούμε λοιπόν!

Ολυμπιακός & Παναθηναϊκός: μία αιώνια κόντρα.. Πως ξεκίνησε;
Ολυμπιακός Παναθηναϊκός
Γιατί υπάρχει κόντρα μεταξύ της ομάδας του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού; Ποιά η ιστορία, ποιά η τότε σχέση τους και πως ξεκίνησαν όλα;!

Γιατί οι μπάλες ποδοσφαίρου είναι ασπρόμαυρες;
μπάλα ποδοσφαίρου
Αλήθεια αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί οι μπάλες ποδοσφαίρου αποτελούνται από ασπρόμαυρα πολύγωνα; Πως προέκυψε αυτό; Για να δούμε!

Η ιστορία του Μουντιάλ και πως ξεκίνησε
η ιστορία του μουντιάλ
Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου έχει κι αυτό την δική του ιστορία πίσω στο χρόνο... Αλήθεια πόσοι από μας την γνωρίζουμε;

Η πορεία της Εθνικής Ελλάδος
Τα αποτελέσματα της Εθνικής Ελλάδος
Ποια είναι η πορεία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στα μεγάλα ποδοσφαιρικά γεγονότα; Που και πότε συμμετείχε; Ας δούμε!

Η ιστορία της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου
Η Εθνική Ελλάδος
Ποια είναι η ιστορία της Εθνικής Ελλάδος; Από ξεκίνησε και που βαδίζει η επίσημη αγαπημένη όλων των Ελλήνων; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.

Η ιστορία του τροπαίου του Μουντιάλ
τρόπαιο μουντιάλ
Πολύς λόγος γίνεται για το Μουντιάλ κάθε 4 χρόνια με τα βλέμματα να είναι στραμένα, που αλλού, στο κύπελλο. Ποια είναι όμως η ιστορία του;

Γιατί τα αγωνιστικά αυτοκίνητα έχουν λεία λάστιχα
Γιατί τα ελαστικά στα αγωνιστικά αυτοκίνητα είναι λεία
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ για ποιο λόγο τα ελαστικά των αγωνιστικών αυτοκινήτων είναι λεία; Ας δούμε στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.

Τι είναι οι πολεμικές τέχνες
Πολεμικές τέχνες: τι είναι και πως δημιουργήθηκαν
Οι περισσότεροι από εσάς ίσως έχετε ακούσει κάποια στιγμή για κάποιες πολεμικές τέχνες, π.χ. για το Καράτε, το Κουνγκ Φου, το Ταε κβον ...
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ