coolweb


Τι θα συμβεί στο σώμα μας αν σταματήσουμε τα γλυκά

Τι θα κερδίσουμε κόβοντας εντελώς τα γλυκά

Τα πολλά γλυκά και κατά κύριο λόγο η ζάχαρη που περιέχουν βλάπτει την υγεία μας, αυτό είναι λίγο πολύ γνωστό. Μάλιστα σε προηγούμενα άρθρα μας είχαμε αναφερθεί στο πως βλάπτουν τα αναψυκτικά, αλλά και στο που κάνει καλό η σοκολάτα και που μας βλάπτει.

Αλήθεια όμως, αναρωτηθήκατε ποτέ τι θα συνέβαινε στο σώμα μας αν καταφέρναμε (σε ένα υποθετικό σενάριο πάντα) να κόψουμε εντελώς τα γλυκά; Όπως πιθανόν φαντάζεστε, τα αποτελέσματα στην υγεία μας θα ήταν εντυπωσιακά.

Ας τα δούμε λοιπόν στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί παρακάτω, μπας και καταφέρουμε, αν όχι να κόψουμε εντελώς τα γλυκά, τουλάχιστον να τα περιορίσουμε στο ελάχιστο δυνατόν.

Γιατί δεν πρέπει να τρώμε πολλά γλυκά


Προφανώς γλυκά ίσον ζάχαρη και φυσικά ζάχαρη ίσον υδατάνθρακες. Αυτό αυτόματα σημαίνει απότομες διακυμάνσεις του ζαχάρου και συνεπώς αυξημένο αίσθημα της πείνας. Οπότε μόλις μισή ώρα(!) μετά την κατανάλωση ενός γλυκού να περιμένετε μια έντονη έξαρση πείνας.

Τι θα συμβεί αν κόψω τα γλυκά
Τα γλυκά είναι κατά κάποιο τρόπο εθιστικά. Η έντονη αναζήτηση για γλυκό μπορεί να διαρκέσει από μία μέχρι και τρεις μέρες. Μετά την πάροδο του κρίσιμου σημείου των τριών ημερών, η πραγματική ανάγκη του σώματος μας για γλυκό εξαφανίζεται. Η ψυχολογική από την άλλη, είναι μια άλλη ιστορία.

Τι θα συμβεί αν σταματήσουμε εντελώς τα γλυκά


Ευτυχώς, τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από την διακοπή των γλυκών αρχίζουν να φαίνονται ήδη μετά τις πρώτες 24 ώρες. Επίσης, οι καρδιακοί ρυθμοί, αλλά και η πίεση του αίματος αρχίζουν να σταθεροποιούνται στα φυσιολογικά επίπεδα.

Μετά από μόλις μια εβδομάδα χωρίς γλυκό στον οργανισμό μας, αρχίζει να φτιάχνει η διάθεση μας, ενώ βελτιώνεται σημαντικά και η κατάσταση της επιδερμίδας μας. Επίσης θα παρατηρήσετε ότι θα βελτιωθεί σημαντικά και η φυσική σας κατάσταση και αντοχή, ενώ και το σώμα σας θα έχει περισσότερη ενέργεια.

αν κόψετε τα γλυκά θα φτιάξει η διάθεση σας
Μετά την πάροδο ενός μηνός από την διακοπή, ή έστω από τον περιορισμό της κακής αυτής συνήθειας, δηλαδή της κατανάλωσης γλυκών, θα δείτε ότι θα βελτιωθεί σημαντικά και η μνήμη σας, ενώ αν ταλαιπωρείστε από αϋπνία, τότε αυτή θα μειωθεί δραματικά ή μπορεί ακόμη και να εξαφανιστεί!

Και επειδή φυσικά τα γλυκά παχαίνουν, και πολύ μάλιστα, μετά από έναν χρόνο διακοπής, και χωρίς να αλλάξετε τίποτε άλλο στη διατροφή σας θα δείτε ότι κάποια έξτρα κιλάκια, αλλά και οι έξτρα πόντοι, ιδίως γύρω από τη μέση σας, θα εξαφανιστούν!

με τη διακοπή των γλυκών θα αδυνατίσετε κιόλας
Επίσης, ο οργανισμός σας θα λειτουργεί καλύτερα και θα αρχίσει να απορροφά και να χρησιμοποιεί το 100% των θρεπτικών συστατικών που λαμβάνετε από τις τροφές που καταναλώνετε.

Σημαντικό:
Με το να περιορίσετε την ποσότητα των γλυκών που καταναλώνετε, μειώνετε τον κίνδυνο θανάτου από καρδιακό νόσημα, δηλαδή από κάποια ασθένεια της καρδιάς, κατά τρεις ολόκληρες φορές!


Αξίζει την προσπάθεια λοιπόν, αν όχι να τα κόψετε εντελώς, τουλάχιστον να τα περιορίσετε!Διαβάστε στη συνέχεια Πως να ελέγξω την λιγούρα για γλυκό
Σχετικά άρθρα

Πως να χάσω κιλά; Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα; (Μέρος 2ο)
πως να χάσω κιλά
Εδώ συνεχίζουμε την παρατεταμένη ανάλυση που σας κάναμε για την καλύτερη δίαιτα και για το πως να χάσετε κιλά. Δείτε τη συνέχεια (Μέρος 2ο)...
Πως θα χάσω κιλά; Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα; (Μέρος 1ο)
η καλύτερη δίαιτα
Έχετε λίγα παχάκια και θέλετε να χάσετε μερικά κιλά μόνιμα; Αναζητάτε την καλύτερη δίαιτα; Για ρίξτε μια ματιά εδώ για πως να χάσετε κιλά...
Πως θα χάσω κιλά; Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα; (Μέρος 3ο)
χάσω μόνιμα κιλά
Το τρίτο και τελευταίο μέρος της για την καλύτερη δίαιτα και πως θα χάσετε τα κιλά μόνιμα. Δείτε εδώ και τις τελευταίες συμβουλές που σας δίνουμε.
Υπάρχουν τροφές που καίνε λίπος;
Ποιες τροφές αδυνατίζουν
Η αλήθεια είναι ότι στις μέρες μας γίνεται μια πολύ μεγάλη συζήτηση γύρω από τα τρόφιμα και τη διατροφή γενικότερα. Καθημερινά ...
Που κάνει καλό η σοκολάτα και που μας βλάπτει;
σοκολάτα βλάπτει
Η σοκολάτα είναι μια γλυκιά απόλαυση που σχεδόν κανένας δεν θέλει να αποχωριστεί κατά βάθος. Πού όμως μας κάνει καλό και που μας βλάπτει;
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Τι θα συμβεί στο σώμα μας αν σταματήσουμε τα γλυκά
Kατηγορία: Υγεία
Tags: γλυκόβλάπτεικόψιμοδίαιταπως να χάσω κιλάπροβλήματα υγείαςκαρδιά
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Που κάνει καλό η σοκολάτα και που μας βλάπτει;
σοκολάτα βλάπτει
Η σοκολάτα είναι μια γλυκιά απόλαυση που σχεδόν κανένας δεν θέλει να αποχωριστεί κατά βάθος. Πού όμως μας κάνει καλό και που μας βλάπτει;

Βλάπτει η ακτινοβολία του Bluetooth και του WiFi;
bluetooth και wifi
Οι τεχνολογίες bluetooth και wifi εκπέμπουν ακτινοβολία για ασύρματη επικοινωνία μεταξύ δύο ή και περισσοτέρων συσκευών. Βλάπτουν ή όχι;

Γιατί δεν κάνει να τρώμε καμένο φαγητό;
καμμένο φαΐ
Αλήθεια, σκεφτήκατε ποτέ γιατί δεν τρώμε το καμένο φαγητό;! Μάλλον όχι! Δείτε λοιπόν για ποιο λόγο το "απορρίπτουμε"... ασυναίσθητα!

Τι είναι η σκόνη και από τι αποτελείται;
σκόνη
Αλήθεια σκεφτήκατε ποτέ όταν καθαρίζετε το σπίτι σας, τι είναι η σκόνη και από που έρχεται αυτός ο απρόσκλητος και ενοχλητικός επισκέπτης; Δείτε!

Τι να προσέχουμε για να μη μολυνθούμε από το σκύλο ή τη γάτα μας
μόλυνση από σκύλο ή γάτα
Δείτε εδώ τι θα ήταν καλό να προσέχουμε ώστε να αποφύγουμε τυχόν μολύνσεις από τα κατοικίδιά μας όπως από το σκύλο ή τη γάτα μας!

Γιατί δεν κάνει να τρώμε ωμό ζυμάρι;
ζυμάρι
Όλοι μας πάνω κάτω το ξέρουμε ότι, αν και πολύ απολαυστικό, δεν κάνει να τρώμε ωμό ζυμάρι. Γιατί όμως; Τι κίνδυνος καραδοκεί για την υγεία μας; Δείτε!

Αλάτι στο φαγητό: επικίνδυνο ή απαραίτητο; Που βλάπτει;
αλάτι στο φαγητό
Είναι απαραίτητο το αλάτι για τον οργανισμό μας ή μήπως είναι επικίνδυνο; Τι θα πρέπει να προσέχουμε για να αποφύγουμε τα δυσάρεστα και που βλάπτει; Ας δούμε!

Γιατί δεν πρέπει να φοράμε χαμηλής ποιότητας γυαλιά ηλίου
ξύλινα γυαλιά ηλίου
Πως βλάπτουν τα μάτια μας τα γυαλιά με φακούς κακής ποιότητας; Γιατί δεν πρέπει να τα φοράμε καθόλου; Ας δούμε αναλυτικά!

Ζάχαρη ή γλυκαντικές ουσίες; Τι είναι καλύτερο;
γλυκαντικές ουσίες
Μιας και ακούγονται διάφορα για τις γλυκαντικές ουσίες, είναι καλό τελικά να τις προτιμάμε ή όχι σε σχέση με τη ζάχαρη; Ας ρίξουμε λίγο φως.

Πόσα πράγματα βλάπτουν τον οργανισμό μας καθημερινά;!
τι βλάπτει
Έχετε αναρωτηθεί κάθε μέρα πόσα πράγματα μας βλάπτουν, που δεν παίρνουμε χαμπάρι; Μπορεί να είναι τουλάχιστον εκατοντάδες!

Οι πολλοί καφέδες παχαίνουν!
υπερκατανάλωση καφε παχαίνει
Μπορεί ο καφές να προκαλέσει ή τουλάχιστον να ευνοήσει την ανάπτυξη της παχυσαρκίας; Που κάνει καλό και που βλάπτει; Ας δούμε!

Πότε θα πεθάνω
Δες πότε θα πεθάνεις
Πολλοί αναρωτιούνται για το πότε θα πεθάνουν; Υπάρχει άραγε απάντηση σε αυτό το ερώτημα; Ας δούμε!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ