coolweb


Πως να προστατέψετε τις συσκευές σας από αυξομείωση τάσης

Προστασία από υψηλή τάση

Διαβάστηκε: 15.796 φορές
Πως μπορείτε να εξασφαλίσετε την καλή λειτουργία των συσκευών σας σας από αστάθειες στο δίκτυο του ρεύματος; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.
Οι διαταραχές τάσης μπορεί να οφείλονται σε κεραυνούς ή άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα, σε βραχυκυκλώματα στο ηλεκτρικό δίκτυο (πχ σε κάποιο υποσταθμό), στην επαναφορά του ρεύματος μετά από διακοπή κλπ.

Οι αυξομειώσεις αυτές συχνά δημιουργούν πολύ σοβαρά προβλήματα στις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές μας. Από "περίεργη" συμπεριφορά μέχρι και ολοκληρωτική καταστροφή τους.

οι κεραυνοί μπορεί να καταστρέψουν τις ηλεκτρονικές συσκευές
Τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατευτούμε από τις διακυμάνσεις στο δίκτυο ρεύματος; Ας δούμε μερικές χρήσιμες συμβουλές.

Πως να προστατέψουμε τις συσκευές μας από διαταραχές τάσης

Το πρώτο που πρέπει να σκεφτούμε αν παρατηρήσουμε αυξομείωση τάσης είναι να φροντίσουμε να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν λιγότερο τις ευαίσθητες συσκευές όπως πχ την τηλεόραση ή τον ηλεκτρονικό μας υπολογιστή σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων.

Για παράδειγμα αν ακούμε δυνατές βροντές και βλέπουμε αστραπές, ίσως θα ήταν καλό να κλείσουμε τον υπολογιστή μας και να τον βγάλουμε από την πρίζα.

Κι αυτό γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πιθανόν να υπάρξουν αυξομειώσεις στην τάση που φτάνει από το δίκτυο στο σπίτι μας, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν ανεπανόρθωτες βλάβες στα ευαίσθητα ηλεκτρονικά.


Επίσης αν έχουμε διακοπή ρεύματος, καλό είναι να βγάλουμε τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές από την πρίζα γιατί όταν επανέλθει το ρεύμα υπάρχει πιθανότητα η τάση να υπερβεί τα όρια ασφαλείας τους.

Μια άλλη λύση είναι να αγοράσουμε έναν σταθεροποιητή τάσης, τα λεγόμενα UPS, στον οποίο θα συνδέσουμε όλες τις ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές.

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες UPS: τα offline ή standby, τα line interactive και τα online.

Η πρώτη λύση είναι μεν οικονομική ωστόσο δεν ενδείκνυται για όλες τις συσκευές και επιπλέον δεν μπορεί να σηκώσει πολλές συσκευές ταυτόχρονα.

αγορά UPS για προστασία υπολογιστή
Η πιο συνηθισμένη λύση για το σπίτι ή το γραφείο είναι τα line interactive που παρέχουν συνεχή σταθερή προστασία, ενώ τα online χρησιμοποιούνται συνήθως σε μεγάλα δίκτυα υπολογιστών.

Με ένα καλό UPS, πάντως, θα έχουμε τον απαραίτητο χρόνο για να κλείσουμε τις συσκευές μας και θα προστατέψουμε και τα δεδομένα μας από πιθανή απώλεια.

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να κρατάμε αντίγραφα ασφαλείας (backup) σε τακτά χρονικά διαστήματα για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Τέλος για την τηλεόραση, το τηλέφωνο ή άλλες μικροσυσκευές, ακόμη και ένας σταθεροποιητής τάσης ή ένα πολύμπριζο ασφαλείας μπορεί να μας καλύψει στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά όχι σε ακραίες μεταβολές της τάσης ή στις διακοπές ρεύματος.

Διαβάστε στη συνέχεια Τι είναι το UPS - Line Interactive και πως λειτουργεί;


Σχετικά άρθρα

Τηλεoράσεις LED vs LCD (πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα)
τηλεοράσεις led
Τι διαφορές έχουν οι LED τηλεοράσεις από τις LCD; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μίας LED και μίας LCD τηλεόρασης; Ας δούμε!
Multimedia stations: η εξέλιξη της τεχνολογίας
multimedia stations
Ας δούμε εδώ τι είναι τα multimedia stations, τι μπορούμε να κάνουμε με αυτά και πως αντικατέστησαν τα κλασσικά VHS και DVDs, λύνοντάς μας τα χέρια.
Δίοδος, Φωτοδίοδος - LED: Πως λειτουργεί;
φωτοδίοδοι leds
Πως λειτουργεί η δίοδος - φωτοδίοδος και κατά συνέπεια τα LEDs σε γενικές γραμμές; Ας δούμε λοιπόν εδώ τη γενική λογική λειτουργίας μιας διόδου.
Τι είναι και πως λειτουργούν οι οθόνες - τηλεοράσεις 3D;
3d τηλεοράσεις
Καινούρια τεχνολογία στην τηλεόρασή μας - οθόνη μας: 3D. Τι είναι; Πως λειτουργεί; Πως καταφέρνουμε να έχουμε τρισδιάστατη απεικόνιση; Δείτε!
Πως να προστατέψετε τον υπολογιστή σας να μην πάθει ζημιά
ζημιά υπολογιστή
Δείτε εδώ κάποια ωραία μικρά κολπάκια και μέτρα πρόληψης, για να προστατεύετε τον υπολογιστή σας και να μην παθαίνει ζημιά σε βάθος χρόνου
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Πως να προστατέψετε τις συσκευές σας από αυξομείωση τάσης
Kατηγορία: Σπίτι
Tags: υπολογιστήςτηλεόρασηηλεκτρικές συσκευέςηλεκτρονικές συσκευέςπροστασίαρεύματάσησταθεροποιητής τάσηςUPS
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Mp3 Transmitter στο αυτοκίνητο: τι είναι και πως λειτουργεί;
mp3 transmitter
Είναι ένα εναλλακτικό μέσο ακρόασης μουσικής στο αυτοκίνητο. Αν βαρεθήκατε τα cd και θέλετε να ακούτε μουσική από το memory stick σας, τότε σας ενδιαφέρει!

Πως λειτουργεί η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
Δεν αναρωτηθήκατε, εκει που βγάζετε μια ωραία φωτογραφία, πως στο καλό λειτουργεί η ψηφιακή σας και παράγει τέτοια απίστευτα αποτελέσματα; Δείτε!

Πως λειτουργούν τα CD, DVD και BLURAY;
λειτουργία bluray
Δείτε εδώ πως λειτουργούν οι δίσκοι και ο μηχανισμός ανάγνωσης - εγγραφής cd. Παρόμοια είναι και η τεχνολογία dvd και blu-ray, δείτε τις διαφορές αναμεταξύ τους!

Τι είναι το GPS και πως λειτουργεί;
gps
Αλήθεια, τι είναι το gps; Αν και ξέρουμε όλοι μας πάνω κάτω τι είναι, ας δούμε πως λειτουργεί και μας εξυπηρετεί με αυτόν τον τρόπο!

Πως λειτουργεί το laser;
laser
Το laser έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ πως λειτουργεί; Πως γίνεται και βγάζει μία ακτίνα η οποία δεν διαχέεται;! Δείτε!

Multimedia stations: η εξέλιξη της τεχνολογίας
multimedia stations
Ας δούμε εδώ τι είναι τα multimedia stations, τι μπορούμε να κάνουμε με αυτά και πως αντικατέστησαν τα κλασσικά VHS και DVDs, λύνοντάς μας τα χέρια.

Τι είναι τα soundbars; Αξίζει να αγοράσω;
Πως να επιλέξω soundbar
Τι είναι ακριβώς τα soundbars που μπήκαν σχετικά πρόσφατα στη ζωή μας; Αξίζουν και αν ναι πως να επιλέξουμε αυτό που μας ταιριάζει; Ας δούμε!

Sony PS vita: η νέα must εντυπωσιακή φορητή κονσόλα
sony ps vita
Νέο εργαλείο για απίστευτο gaming και με φοβερές δυνατότητες: το sony ps vita! Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για τη νέα αυτή φορητή κονσόλα.
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ