coolweb


Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα μαγαζιά 2021

Ανοιχτά μαγαζιά Κυριακές 2021

Διαβάστηκε: 1.002.645 φορές
Πολύς ντόρος γίνεται για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Αλήθεια ξέρουμε πόσες και ποιες είναι όμως αυτές οι Κυριακές;
Πολύς λόγος γίνεται για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Η απόφαση έχει διχάσει τον εμπορικό κόσμο καθώς έχει την θετική και την αρνητική της πλευρά.

Το θετικό είναι ότι δίνεται η δυνατότητα σε εκείνους που πιθανώς εργάζονται και δεν έχουν πολύ χρόνο τις καθημερινές, να κάνουν την βόλτα και τα ψώνια τους την Κυριακή. Επίσης θετικό είναι και για τις τουριστικές περιοχές και ιδιαίτερα για τους λεγόμενους "προορισμούς του σαββατοκύριακου" καθώς οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν τις αγορές τους ενισχύοντας τις τοπικές αγορές.

 Λειτουργία καταστημάτων τις Κυριακές
Το αρνητικό ωστόσο είναι ότι με αυτήν την απόφαση καταργείται η αργία της Κυριακής την οποία οι περισσότεροι έχουμε συνηθίσει να εκμεταλλευόμαστε βλέποντας φίλους και συγγενείς.

Ωστόσο η απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων δεν αφορά και τις 52 Κυριακές του χρόνου, αλλά μόνο κάποιες συγκεκριμένες. Για να δούμε αναλυτικά πόσες και ποιες είναι αυτές...


Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα καταστήματα το 2021;

Σύμφωνα με τη νομοθεσία επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των καταστημάτων οκτώ Κυριακές.

Για το έτος 2021 οι Κυριακές που αναμένεται να είναι ανοιχτά τα καταστήματα και τα μαγαζιά με βάση τους κανόνες που έχουμε αναφέρει φαίνονται παρακάτω.

Φυσικά μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις και μεταθέσεις κάποιων ημερομηνιών με βάση πιθανές αλλαγές από την εκάστοτε κυβέρνηση.

1) 17 Ιανουαρίου 2021
2) 25 Απριλίου 2021
3) 2 Μαΐου 2021
4) 18 Ιουλίου 2021
5) 7 Νοεμβρίου 2021
6) 12 Δεκεμβρίου 2021
7) 19 Δεκεμβρίου 2021
8) 26 Δεκεμβρίου 2021

Επομένως τώρα ξέρετε ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα μαγαζιά και μπορείτε να κάνετε καλύτερα τον προγραμματισμό σας.Τι ισχύει για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Από το 2018, εφαρμόστηκε για πρώτη φορά η υπουργική απόφαση που προβλέπει ότι σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές από τον Μάΐο μέχρι και τον Οκτώβριο.

 μαγαζιά ανοιχτά την Κυριακή
Οι περιοχές αυτές αφορούν κατά κύριο λόγο τουριστικές περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης και πιο συγκεκριμένα:

» τον Δήμο Αθηναίων,
» το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης
» το εμπορικό πάρκο του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος,
» τμήμα του Δήμου Πειραιά,
» τμήμα του Δήμου Καλλιθέας,
» τμήμα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου,
» τμήμα του Δήμου Αλίμου,
» τμήμα του Δήμου Αργυρούπολης και
» τμήμα του Δήμου Γλυφάδας

Τι ισχύει στη Χαλικιδική

Τα εμπορικά καταστήματα σε ορισμένες περιοχές της Χαλκιδικής θα μπορούν να είναι ανοιχτά προαιρετικά όλες τις Κυριακές από 1 Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου.

Οι περιοχές αυτές ανά Δήμο είναι οι ακόλουθες:

» Δήμος Πολυγύρου: Γερακινή, Καλύβες, Μεταμόρφωση και Ψακούδια

» Δήμος Κασσάνδρας: Όλες οι περιοχές

» Δήμος Νέας Προποντίδας: Ν. Μουδανιά, Ν. Καλλικράτεια, Ν. Τρίγλια, Ν. Πλάγια, Άγιος Παύλος, Ν. Ηράκλεια, Σωζόπολη, Ν. Φλογητά, Άγιος Μάμας, Ν. Ποτίδαια και Διονυσίου.

» Δήμος Σιθωνίας: Νικήτη, Ν. Μαρμαράς, Άγιος Νικόλαος, Σάρτη, Συκιά, Τορώνη και Πόρτο Κουφό.

» Δήμος Αριστοτέλη: Ιερισσός, Νέα Ρόδα, Ολυμπιάδα, Στρατώνι, Αμμουλιανή και Πυργαδίκια.

Ειδικά για την περιοχή της Ουρανούπολης, επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων προαιρετικά όλες τις Κυριακές του έτους.

Επίσης, επιτρέπεται η λειτουργία των ιχθυοπωλείων, των κρεοπωλείων και των αρτοποιείων, προαιρετικά, όλες τις Κυριακές του έτους σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.


Ωστόσο μην απορήσετε αν βρείτε κάποια καταστήματα κλειστά, καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές είναι, προς το παρόν τουλάχιστον, προαιρετική.

Καλές αγορές!

Διαβάστε στη συνέχεια Πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις;
Σχετικά άρθρα

Τι να αγοράσω στις εκπτώσεις;
Εκπτώσεις και αγορές
Κάθε φορά που έρχονται οι εκπτώσεις τις βλέπουμε σαν ευκαιρία για αγορές. Τι συμφέρει όμως πραγματικά να αγοράσουμε στις εκπτώσεις;
Τι είναι η Cyber Monday και ποτε πέφτει για το 2021;
Πότε πέφτει η cyber monday
Μετά την μαύρη Παρασκευή έρχονται και άλλα ωραία, όπως η Cyber Monday. Δείτε πότε πέφτει για το 2021 και τι είναι ο θεσμός αυτός
Πως να αγοράσω παπούτσια στο internet; Μέρος 2ο
παπούτσια στο internet
Δείτε λοιπόν στο δεύτερο μέρος, πως μπορείτε να πραγματοποιήσετε τη διαδικασία αγοράς παπουτσιών στο internet, εύκολα και βήμα - βήμα!
Τι είναι οι προπληρωμένες κάρτες; Ποιες υπάρχουν; Όλες οι πληροφορίες
προπληρωμένες κάρτες
Πολλοί από εμάς που ενδιαφέρονται να κάνουν αγορές στο internet ήδη τις χρησιμοποιούν... Τι είναι οι προπληρωμένες κάρτες και ποιες υπάρχουν; Δείτε!
Αγορά ρούχων στο internet: Τα υπέρ και τα κατά
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της αγοράς ρούχων μέσω internet
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αγοράς ρούχων μέσω διαδικτύου; Ποια είναι τα οφέλη και τι να προσέξετε; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.

Σχόλια

Dim ▾
  (στις 10-11-2018)
Ζούγκλα
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα μαγαζιά 2021
Kατηγορία: ΟικονομίαΔιάφορα
Tags: αγοράαγορέςεκπτώσειςκαλοκαιρινές εκπτώσειςχειμερινές εκπτώσεις
Έχει 1 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις;
εκπτώσεις 2020
Ας δούμε εδώ πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις - ποιες οι περίοδοι - ημερομηνίες που ξεκινάνε και λήγουν στο έτος, ώστε να ξέρουμε πότε να τις περιμένουμε!

Αγορά laptop: συμβουλές - tips και τι να προσέξω!
αγορά laptop
Πρόκειται να προβείτε σε αγορά laptop; Δείτε εδώ κάποια tips που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το καλύτερο και καταλληλότερο για εσάς!

Τι να προσέχετε όταν αγοράζετε αυγά!
αυγά αγορά
Πρόκειται να πάτε στο σούπερ μάρκετ να αγοράσετε αυγά; Δείτε εδώ τι θα πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε, έτσι ώστε να ξέρουμε τι τρώμε!

Πόσο αδιάβροχο είναι το ρολόι σας;
αδιάβροχα ρολόγια
Αλήθεια πόσοι από μας γνωρίζουμε τι σημαίνει η κωδικοποίηση για τα αδιάβροχα ρολόγια; Πώς να την διαβάσουμε για να δούμε πόσο αδιάβροχο είναι ένα ρολόι;

Αγορά λαμπών led: τι να προσέξω!
αγοράσετε λάμπες led
Πρόκειται να προβείτε σε αγορά λαμπών led; Και πολύ καλά θα κάνετε! Πριν αγοράσετε όμως, δείτε τι να προσέξετε ώστε να κάνετε μια καλή αγορά!

Συμβουλές για αγορά τηλεόρασης μέρος 2ο: τεχνικά χαρακτηριστικά
τεχνικά χαρακτηριστικά τηλεόρασης
Στο δεύτερο μέρος θα ασχοληθούμε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προσέξουμε πριν αγοράσουμε μία τηλεόραση. Ας δούμε λοιπόν!

Συμβουλές για αγορά τηλεόρασης μέρος 1ο: γενικά
αγορά τηλεόρασης
Πρόκειται να αγοράσετε καινούρια τηλεόραση; Δείτε εδώ τι θα ήταν καλό να προσέξουμε προτού κάνουμε την κίνηση, ώστε να κάνουμε μια καλή αγορά!

Αγορά αυτοκινήτου: προσέξτε πριν αγοράστε
καινούριο αυτοκίνητο
Πρόκειται να αγοράσετε καινούριο αμάξι και είστε αναποφάσιστος και μπερδεμένος; Δείτε μερικές παραμέτρους που θα πρέπει να σκεφτείτε πριν την αγορά!

Τι να αγοράσω στις εκπτώσεις;
Εκπτώσεις και αγορές
Κάθε φορά που έρχονται οι εκπτώσεις τις βλέπουμε σαν ευκαιρία για αγορές. Τι συμφέρει όμως πραγματικά να αγοράσουμε στις εκπτώσεις;

Online - διαδικτυακά ψώνια: αξίζουν; Είναι πιο οικονομικά;
διαδικτυακά ψώνια
Συμφέρει να κάνουμε τα ψώνια μας διαδικτυακά - online; Είναι καλό να ψωνίζουμε με αυτόν τον τρόπο ή με τον παραδοσιακό της βόλτας στην αγορά;

MAC vs PC: τι να αγοράσω;
αγορά mac ή pc
Σκέφτεστε να αγοράσετε υπολογιστή και έχετε μπει στο δίλημμα: τι να αγοράσω MAC ή PC; Δείτε εδώ κάποια πράγματα που θα σας βοηθήσουν στην αγορά!

Να αγοράσω εξωτερικό σκληρό δίσκο με RAID για backups;
αγορά εξωτερικού σκληρού δίσκου raid για backups
Σκέφτεστε να προχωρήσετε σε αγορά εξωτερικού σκληρού δίσκου raid για backups αποκλειστικά; Να ξέρετε ότι δεν είναι και ότι καλύτερο... Ας δούμε!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.
αστεία και παράξενα Το Otherside.gr παρουσιάζει καθημερινά παράξενα & αστεία απ' όλο τον κόσμο, καθώς και άλλα θέματα για να περνάει ευχάριστα η ώρα.
online shopping Στο online-shopping.gr θα βρείτε συγκεντρωμένα τα καλύτερα ελληνικά e-shops από τα οποία μπορείτε να κάνετε τις online αγορές σας.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ