coolweb


Πότε είναι η Black Friday 2024

Black Friday πότε πέφτει

Η Black Friday είναι μια μέρα που χαρακτηρίζεται από πολύ μεγάλες εκπτώσεις αλλά και από πολύ μεγάλους τζίρους στα καταστήματα.

Σίγουρα κάπου θα έχει πάρει το αυτί σας κάτι για την Black Friday. Είτε σε κάποια διαφήμιση στην τηλεόραση ή στο internet ή ακόμη και στον δρόμο να μιλάνε για αυτή μιας και γίνεται αρκετός ντόρος γύρω της.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα ο παροξυσμός για την "Μαύρη Παρασκευή" δεν γίνεται μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στη χώρα μας. Τι είναι όμως, πώς ξεκίνησε και πότε πέφτει η Black Friday στην Ελλάδα;

Ας δούμε απλά και κατανοητά στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί πότε είναι η Black Friday 2024.

Τι είναι η Black Friday


Η λεγόμενη "Μαύρη Παρασκευή" ή αλλιώς Black Friday είναι κάτι σαν γιορτή του εμπορίου που ξεκίνησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτε άλλο από μια μέρα με πολύ μεγάλες εκπτώσεις και super προσφορές κυρίως σε εμπορικά καταστήματα. Μάλιστα αν και ξεκίνησε από τις μεγάλες αλυσίδες και τα πολυκαταστήματα, πλέον έχει εξαπλωθεί και σε πολλά άλλα μαγαζιά.

η black friday είναι η μέρα με τις μεγαλύτερες εκπτώσεις
Ειδικά στην Αμερική, όπου τα καταστήματα βγάζουν πολύ μεγάλες προσφορές εκείνη την ημέρα, είναι συχνό το φαινόμενο να σχηματίζονται τεράστιες ουρές ακόμη και από το προηγούμενο βράδυ(!) προκειμένου να προλάβει ο κόσμος τα λιγοστά συνήθως κομμάτια. Γίνεται κυριολεκτικά πανικός.

Φανταστείτε ότι τα τελευταία χρόνια ακόμη και σούπερ μάρκετ ή ακόμη και άλλα μικρότερα μαγαζιά κάνουν μεγάλες προσφορές στο πλαίσιο της Black Friday.

Πως ξεκίνησε και τι σημαίνει Black Friday


Ο "θεσμός" του Black Friday ξεκίνησε την δεκαετία του '60 από την Αμερική ως ένας τρόπος για να επιμηκυνθεί, η ακριβέστερα να ξεκινήσει νωρίτερα, η περίοδος των χριστουγεννιάτικων αγορών.

Έτσι αποφασίστηκε να ξεκινάει η Χριστουγεννιάτικη περίοδος αγορών με μια μέρα μεγάλων εκπτώσεων την επομένη των Ευχαριστιών που είναι μια από τις πιο μεγάλες γιορτές στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η black friday ξεκίνησε από την Αμερική
Με αυτόν τον τρόπο, μέσα στον Νοέμβριο που η αγορά ήταν συνήθως υποτονική και τα καταστήματα έγραφαν συνήθως ζημιές, βρήκαν έναν τρόπο να αυξήσουν όχι μόνο τον τζίρο τους, αλλά φυσικά και τα κέρδη τους.

Μάλιστα λέγεται ότι ο όρος Black Friday προέκυψε από το χρώμα του μελανιού (μαύρο) που χρησιμοποιούσαν οι έμποροι στα λογιστικά φύλλα τους για τις μέρες με θετικό πρόσημο, έναντι του κόκκινου που χρησιμοποιούσαν όταν το πρόσημο ήταν αρνητικό.

Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, ο χαρακτηρισμός "μαύρη" αποδίδεται στους τροχονόμους οι οποίοι την ονόμασαν έτσι λόγω της μεγάλης κίνησης που υπήρχε στους δρόμους εκείνη την ημέρα εξαιτίας των μεγάλων εκπτώσεων.

Ωστόσο σε κάποιες χώρες, όπως για παράδειγμα στη Γαλλία, αν και υπάρχει ο θεσμός αυτός, εντούτοις δεν χρησιμοποιείται τόσο πολύ ο όρος Black Friday (Vendredi Noir) επειδή θυμίζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν την χώρα.

Αντ' αυτού χρησιμοποιούν τον όρο "Jour XXL" δηλαδή "μεγάλη (XXL) μέρα" ως σεβασμό προς τις οικογένειες των θυμάτων.

Πότε είναι η Black Friday στην Ελλάδα


Στην χώρα μας η Black Friday ξεκίνησε το 2016 (κυρίως από γνωστές αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών) και σημείωσε τεράστια επιτυχία, καθώς σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΕΕ είχε οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση της αγοραστικής κίνησης.

Η black friday καθιερώθηκε και στην Ελλάδα το 2016
Η Black Friday ακολουθεί την ημέρα των ευχαριστιών στις ΗΠΑ και συνεπώς πέφτει κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου.

Οπότε και για το 2024 η Black Friday είναι την Παρασκευή στις 29 Νοεμβρίου.

Να έχετε υπόψιν ότι τα καταστήματα και τα e-shops συνήθως ξεκινάνε νωρίτερα, από την Δευτέρα πριν την Παρασκευή της Black Friday οπότε και αν θέλετε να την εκμεταλλευτείτε, να έχετε το νου σας από τότε, μην περιμένετε να φτάσει η Μαύρη Παρασκευή.

Μπορείτε να δείτε όλα μαζί τα παπούτσια black friday, συγκεντρωμένα από όλα τα καταστήματα παπουτσιών, στην ιστοσελίδα opo.gr

Θα βρείτε επίσης στο internet απίστευτες εκπτώσεις από πολλά eshops όπως επίσης και ψευτοεκπτώσεις από πολλά άλλα.

Οπότε λίγο υπομονή στην αναζήτησή σας, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε αν δεν βρείτε κάτι αξιόλογο.

Καλές και φθηνές αγορές!Διαβάστε στη συνέχεια Black Friday: Εδώ θα βρεις χιλιάδες ρούχα με έκπτωση 50% και πάνω
Σχετικά άρθρα

Εδώ θα βρεις πολλά παπούτσια με 90% έκπτωση την Black Friday
φθηνά Black Friday παπούτσια
Τα επώνυμα ποιοτικά παπούτσια κοστίζουν αρκετά χρήματα. Για αυτό και πολλοί άνθρωποι αναζητούν προσφορές και ευκαιρίες όπως για ...
Τι να αγοράσω την Black Friday; Ιδέες που δεν είχες σκεφτεί
Black Friday Ιδέες
Η Black Friday είναι η ημέρα των μεγάλων εκπτώσεων. Η αλήθεια είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις οι εκπτώσεις αυτές ίσως να μην είναι οι ...
Τι αγοράζει ο κόσμος την Black Friday;
Black Friday Αγορές
Κάθε χρόνο τη Black Friday ο κόσμος κάνει τις αγορές του. Τα όνειρα του καθενός γίνονται πραγματικότητα. Οι τιμές πέφτουν (τουλάχιστον ...
Πως να αγοράσω παπούτσια στο internet; Μέρος 2ο
παπούτσια στο internet
Δείτε λοιπόν στο δεύτερο μέρος, πως μπορείτε να πραγματοποιήσετε τη διαδικασία αγοράς παπουτσιών στο internet, εύκολα και βήμα - βήμα!
Τι να αγοράσω στις εκπτώσεις;
Εκπτώσεις και αγορές
Κάθε φορά που έρχονται οι εκπτώσεις τις βλέπουμε σαν ευκαιρία για αγορές. Τι συμφέρει όμως πραγματικά να αγοράσουμε στις εκπτώσεις;
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Πότε είναι η Black Friday 2024
Kατηγορία: Διάφορα
Tags: αγορέςBlack Fridayεκπτώσειςπαπούτσια
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις;
εκπτώσεις 2024
Ας δούμε εδώ πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις - ποιες οι περίοδοι - ημερομηνίες που ξεκινάνε και λήγουν στο έτος, ώστε να ξέρουμε πότε να τις περιμένουμε!

Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα μαγαζιά 2024
Ανοιχτά μαγαζιά Κυριακές 2024
Πολύς ντόρος γίνεται για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Αλήθεια ξέρουμε πόσες και ποιες είναι όμως αυτές οι Κυριακές;

Αγορά laptop: συμβουλές - tips και τι να προσέξω!
αγορά laptop
Πρόκειται να προβείτε σε αγορά laptop; Δείτε εδώ κάποια tips που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το καλύτερο και καταλληλότερο για εσάς!

Τι να προσέχετε όταν αγοράζετε αυγά!
αυγά αγορά
Πρόκειται να πάτε στο σούπερ μάρκετ να αγοράσετε αυγά; Δείτε εδώ τι θα πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε, έτσι ώστε να ξέρουμε τι τρώμε!

Πόσο αδιάβροχο είναι το ρολόι σας;
αδιάβροχα ρολόγια
Αλήθεια πόσοι από μας γνωρίζουμε τι σημαίνει η κωδικοποίηση για τα αδιάβροχα ρολόγια; Πώς να την διαβάσουμε για να δούμε πόσο αδιάβροχο είναι ένα ρολόι;

Αγορά λαμπών led: τι να προσέξω!
αγοράσετε λάμπες led
Πρόκειται να προβείτε σε αγορά λαμπών led; Και πολύ καλά θα κάνετε! Πριν αγοράσετε όμως, δείτε τι να προσέξετε ώστε να κάνετε μια καλή αγορά!

Συμβουλές για αγορά τηλεόρασης μέρος 2ο: τεχνικά χαρακτηριστικά
τεχνικά χαρακτηριστικά τηλεόρασης
Στο δεύτερο μέρος θα ασχοληθούμε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προσέξουμε πριν αγοράσουμε μία τηλεόραση. Ας δούμε λοιπόν!

Συμβουλές για αγορά τηλεόρασης μέρος 1ο: γενικά
αγορά τηλεόρασης
Πρόκειται να αγοράσετε καινούρια τηλεόραση; Δείτε εδώ τι θα ήταν καλό να προσέξουμε προτού κάνουμε την κίνηση, ώστε να κάνουμε μια καλή αγορά!

Αγορά αυτοκινήτου: προσέξτε πριν αγοράστε
καινούριο αυτοκίνητο
Πρόκειται να αγοράσετε καινούριο αμάξι και είστε αναποφάσιστος και μπερδεμένος; Δείτε μερικές παραμέτρους που θα πρέπει να σκεφτείτε πριν την αγορά!

Τι να αγοράσω στις εκπτώσεις;
Εκπτώσεις και αγορές
Κάθε φορά που έρχονται οι εκπτώσεις τις βλέπουμε σαν ευκαιρία για αγορές. Τι συμφέρει όμως πραγματικά να αγοράσουμε στις εκπτώσεις;

Online - διαδικτυακά ψώνια: αξίζουν; Είναι πιο οικονομικά;
διαδικτυακά ψώνια
Συμφέρει να κάνουμε τα ψώνια μας διαδικτυακά - online; Είναι καλό να ψωνίζουμε με αυτόν τον τρόπο ή με τον παραδοσιακό της βόλτας στην αγορά;

MAC vs PC: τι να αγοράσω;
αγορά mac ή pc
Σκέφτεστε να αγοράσετε υπολογιστή και έχετε μπει στο δίλημμα: τι να αγοράσω MAC ή PC; Δείτε εδώ κάποια πράγματα που θα σας βοηθήσουν στην αγορά!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ