coolweb


Πως να καθαρίσω το πλυντήριο ρούχων: αναλυτικός οδηγός με χρήσιμες συμβουλές

Οδηγίες για τον καθαρισμό του πλυντηρίου ρούχων

Το πλυντήριο ρούχων είναι μια από τις οικιακές συσκευές που χρησιμοποιούμε περισσότερο, σχεδόν σε καθημερινή βάση. Σε προηγούμενο οδηγό μας είχαμε δώσει κάποιες συμβουλές αγοράς πλυντηρίου.

Ωστόσο, το πλυντήριο όπως θα δούμε χρειάζεται και καθάρισμα, και η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι από εμάς συχνά αμελούμε τον καθαρισμό του, είτε γιατί το ξεχνάμε, είτε γιατί δεν έχουμε σκεφτεί ποτέ ότι χρειάζεται, είτε τέλος γιατί δεν ξέρουμε πως να το κάνουμε.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι αναρωτιούνται για ποιο λόγο χρειάζεται καθάρισμα μια συσκευή όπως το πλυντήριο, της οποία η δουλειά είναι να καθαρίζει και μάλιστα καθημερινά.

πως καθαρίζει το πλυντήριο
Η απάντηση είναι πολύ απλή. Για αυτό ακριβώς, επειδή πολύ απλά εκεί μέσα μαζεύονται διάφορα υπολείμματα βρωμιάς ή απορρυπαντικών, μούχλα ή διάφοροι άλλοι μύκητες κλπ.

Δείτε στον αναλυτικό οδηγό που ετοιμάσαμε για εσάς παρακάτω ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για να έχετε πάντοτε καθαρό το πλυντήριο σας και κατ' επέκταση καθαρά ρούχα σε κάθε πλύση.

Ο οδηγός καθαρισμού του πλυντηρίου ρούχων χωρίζεται στις εξής ενότητες:

» Πως να καθαρίσω τον κάδο του πλυντηρίου ρούχων
» Καθαρισμός της θήκης του απορρυπαντικού
» Πως να καθαρίσετε το λάστιχο της πόρτας
» Πως να καθαρίσετε το φίλτρο του πλυντηρίου
» Πως να καθαρίσω το εξωτερικό μέρος της συσκευής
» Πως να καθαρίσετε κάτω από το πλυντήριο
» Γιατί χρειάζεται καθάρισμα το πλυντήριο ρούχων
» Πως να καταλάβετε αν χρειάζεται καθάρισμα το πλυντήριο ρούχων

Πως να καθαρίσω τον κάδο του πλυντηρίου ρούχων


Για τον καθαρισμό του κάδου του πλυντηρίου σας υπάρχουν ευτυχώς διάφορες επιλογές. Επιλέξτε αυτήν που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας, και ανάλογα φυσικά με το πόσο βρώμικος είναι ο κάδος σας.

Βάλτε απλά μια πλύση χωρίς ρούχα


Δοκιμάστε να κάνετε μια πλύση με άδειο τον κάδο βάζοντας απορρυπαντικό και επιλέγοντας την υψηλότερη θερμοκρασία (π.χ. 90 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες συσκευές). Με τον τρόπο αυτό, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, το πλυντήριο απολυμαίνεται και σκοτώνονται όλα τα μικρόβια.

βάλτε μια άδεια πλύση
Καλό είναι να επαναλαμβάνετε την διαδικασία αυτή κάθε έναν με δύο μήνες για προληπτικούς λόγους.

Χρησιμοποιείστε φυσικά υλικά


Για τον καθαρισμό του πλυντηρίου σας μπορείτε να χρησιμοποιείστε φυσικά υλικά όπως είναι παραδείγματος χάριν το λευκό ξύδι ή η μαγειρική σόδα.

Μπορείτε για παράδειγμα να δοκιμάστε να βάλετε δύο φλιτζάνια ξύδι στη θέση του απορρυπαντικού και να θέσετε το πλυντήριο σε λειτουργία. Και σε αυτήν την περίπτωση καλό είναι να επιλέξετε την υψηλότερη θερμοκρασία. Έτσι θα σκοτώσετε όλους τους μικροοργανισμούς, ενώ το ξύδι θα απομακρύνει και όλες τις δυσάρεστες οσμές.

κάντε μια πλύση με ξύδι για να καθαρίσει το πλυντήριο
Επίσης μπορείτε να καθαρίσετε τον κάδο σας και εσωτερικά, τρίβοντας τον με ένα πανί βουτηγμένο σε λευκό ξύδι. Κατόπιν βάλτε μια πλύση απλά με νερό ή και με μισή δόση απορρυπαντικού για να απομακρύνετε το ξύδι που έχει μείνει στα τοιχώματα του πλυντηρίου.

Φυσικά αντί για ξύδι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι άλλα φυσικά υλικά, όπως για παράδειγμα μαγειρική σόδα, η οποία κάνει πραγματικά θαύματα. Η σόδα θα απομακρύνει και τα άλατα και θα κάνει τον κάδο σας να φαίνεται σαν καινούργιος. Δοκιμάστε το και θα τρίβετε τα μάτια σας με το αποτέλεσμα.

η σόδα κάνει θαύματα στο καθάρισμα του πλυντηρίου
Εναλλακτικά μπορείτε να διαλύσετε 4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε 4 ποτήρια ζεστό νερό και να χρησιμοποιήσετε το διάλυμα για να καθαρίσετε εσωτερικά τον κάδο με ένα πανί. Μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε την πλεονάζουσα ποσότητα σόδας και να βάλετε ένα πρόγραμμα πλύσης για να φύγει εντελώς η σόδα.

Και σε αυτήν την περίπτωση καλό είναι να επαναλαμβάνετε τακτικά την διαδικασία, κάθε πχ 2-3 μήνες για πιο σίγουρα αποτελέσματα.

Χρησιμοποιείστε πιο σκληρά χημικά καθαριστικά


Αν ο κάδος του πλυντηρίου σας είναι πολύ βρώμικος, έχει συσσωρεύσει μούχλα ή απλά θέλετε μια ακόμη πιο δραστική λύση, τότε μπορείτε, αν φυσικά είστε φαν την χλωρίνης, να χρησιμοποιήσετε προϊόντα με βάση το χλώριο και για τον καθαρισμό του πλυντηρίου των ρούχων.

Συγκεκριμένα μπορείτε να βάλετε μέσα στην θήκη του απορρυπαντικού λίγη χλωρίνη, συνήθως ένα φλιτζάνι ή και λίγο περισσότερο είναι αρκετό, και να επιλέξετε ένα γρήγορο πρόγραμμα σε υψηλή θερμοκρασία.

βάλτε χλωρίνη στο πλυντήριο
Με τον τρόπο αυτό θα απομακρύνετε όχι μόνο τις δυσάρεστες οσμές, αλλά και την γλίτσα που δημιουργείται πολλές φορές από το απορρυπαντικό ή από τις βρωμιές των ρούχων.

Καθαρισμός της θήκης του απορρυπαντικού


Εδώ τα πράγματα είναι συνήθως πιο εύκολα, εκτός κι αν χρησιμοποιείτε σκόνη πλυντηρίου η οποία αφήνει συνήθως πολλά υπολείμματα. Για να απαλλαγείτε από αυτά μπορείτε να αφαιρέσετε την θήκη από το πλυντήριο και να την βάλετε σε ένα δοχείο με ζεστό νερό για να μουλιάσει.

Κατόπιν καθαρίστε την με ένα σφουγγάρι βουτηγμένο σε νερό. Αν το κρίνετε απαραίτητο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο καθαριστικό γενικής χρήσης ή χλωρίνη. Ξεβγάλτε καλά με κρύο νερό και σκουπίστε με ένα στεγνό πανί πριν την ξαναβάλετε στη θέση της.

μην αμελήσετε τον καθαρισμό της θήκης του απορρυπαντικού
Αν δυσκολεύεστε στο να βγάλετε την θήκη από το πλυντήριο, καλό είναι να συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο της συσκευής προκειμένου να μην κάνετε καμιά ζημιά, γιατί η θήκη μπορεί να βγαίνει με συγκεκριμένο τρόπο. Αν δεν βγαίνει με τίποτα, τότε προσπαθήστε να την καθαρίσετε τοπικά.

Πως να καθαρίσετε το λάστιχο της πόρτας


Το λάστιχο της πόρτας του πλυντηρίου είναι κι αυτό μια από τις πιο κοινές περιοχές της συσκευής που θέλει συχνό, καλό και σχολαστικό καθάρισμα. Κι αυτό γιατί εκεί μπορεί να έχουν δημιουργηθεί διάφοροι μύκητες (μούχλα) από τη συσσώρευση βρωμιάς ή υπολειμμάτων νερού και απορρυπαντικού.

Μια λύση είναι να τρίψετε καλά το λάστιχο με χλωρίνη. Συγκεκριμένα μπορείτε να φτιάξετε ένα διάλυμα με νερό και κάποιο λευκαντικό με βάση την χλωρίνη και να περάσετε με αυτό χρησιμοποιώντας κάποιο πανί όλο το λάστιχο και ειδικά τα σημεία που έχουν μούχλα.

τρίψτε το λάστιχο της πόρτας με χλωρίνη
Προσοχή! Δεν χρειάζεται να ασκήσετε ιδιαίτερη πίεση, για να μην τρυπήσετε το λάστιχο. Αν δείτε ότι κάποια σημεία δεν καθαρίσουν με την πρώτη, απλά επαναλάβετε. Επίσης μπορείτε να αφήσετε το πανί πάνω από τα δύσκολα σημεία για μερικά λεπτά προκειμένου να μουλιάσουν και να "μαλακώσουν" για να καθαρίσουν πιο εύκολα.

Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλετε το διάλυμα της χλωρίνης μέσα σε ένα μπουκάλι με σπρέι και να ψεκάσετε με αυτό όλη την επιφάνεια του λάστιχου. Αν σε κάποια σημεία δεν έχετε εύκολη πρόσβαση, χρησιμοποιήστε ένα πανάκι βουτηγμένο στο διάλυμα.

Σε κάθε περίπτωση μην ξεχάσετε να ξεβγάλετε καλά το λάστιχο με νερό ή με ένα βρεγμένο πανί. Αν δεν είστε σίγουροι ότι ξεβγάλθηκε σωστά, μπορείτε να βάλετε μια πλύση με σκέτο νερό στο πρόγραμμα ξεβγάλματος.

Αν τώρα προτιμάτε πιο φυσικές λύσεις, μπορείτε να αντικαταστήσετε την χλωρίνη με λευκό ξύδι. Απλά, στην περίπτωση αυτή να έχετε υπόψη σας ότι το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ίδιο, ειδικά αν το λάστιχο σας έχει μαζέψει πολλή μούχλα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνει δουλειά.

Αφού το καθαρίσετε, για να αποφεύγετε την επανασυσσώρευση μούχλας στο λάστιχο του πλυντηρίου στο μέλλον, καλό είναι να το σκουπίζετε με λίγο χαρτί ή με ένα καθαρό πανί μετά από κάθε πλύση, να το καθαρίζετε τακτικά με νερό και λίγη σαπουνάδα και φυσικά να αφήνετε την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή.

αφήνετε ανοιχτή την πόρτα του πλυντηρίου μετά από κάθε πλύση

Πως να καθαρίσετε το φίλτρο του πλυντηρίου


Εκτός από την θήκη του απορρυπαντικού, για την οποία δώσαμε αναλυτικές συμβουλές παραπάνω, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον καθαρισμό του φίλτρου της συσκευής μας. Το φίλτρο αυτό βρίσκεται συνήθως χαμηλά στο μπροστινό μέρος του πλυντηρίου.

Στο φυλλάδιο με τις οδηγίες χρήσης της συσκευής θα δείτε πως μπορείτε να το αφαιρέσετε για να το καθαρίσετε. Δώστε προσοχή κατά το άνοιγμα του φίλτρου, γιατί ενδέχεται να τρέξουν νερά στο πάτωμα. Καλό είναι να βάλετε ένα μικρό δοχείο ή μια πετσέτα από κάτω πριν ξεκινήσετε.

bβάλτε μια πετσέτα στο πάτωμα γιατί θα τρέξουν νερά μόλις βγάλετε το φίλτρο
Για τον καθαρισμό του φίλτρου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγάρι μαζί με κάποιο καθαριστικό γενικής χρήσης ή ακόμη και ξύδι ή κάποιο διάλυμα χλωρίνης,
Αν υπάρχουν στερεά υπολείμματα όπως πχ κουμπιά, κάλτσες κλειδιά, κέρματα ή οτιδήποτε άλλο, απλά αφαιρέστε τα πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα.

Πως να καθαρίσω το εξωτερικό μέρος της συσκευής


Το εξωτερικό μέρος του πλυντηρίου χρειάζεται κι αυτό καθάρισμα καθώς συνήθως η συσκευή είναι σε κοινή θέα μέσα στο μπάνιο και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να δώσουμε κακή εικόνα σχετικά με την καθαριότητα του σπιτιού μας στους επισκέπτες μας που θα χρησιμοποιήσουν το μπάνιο μας.

Επίσης το πλυντήριο πρέπει να είναι καθαρό εξωτερικά καθώς πολύ συχνά ακουμπάμε διάφορα πράγματα πάνω του, όπως για παράδειγμα απορρυπαντικά, μαλακτικά, καλλυντικά ή ακόμη και τις καθαρές πετσέτες μας, παρά το γεγονός ότι αυτό είναι λάθος και δεν θα έπρεπε να το κάνουμε κανονικά.

διατηρείτε το εξωτερικό της συσκευής του πλυντηρίου καθαρό
Πως όμως να καθαρίσουμε το πλυντήριο εξωτερικά; Μπορούμε απλά να χρησιμοποιήσουμε νερό και κάποιο ήπιο καθαριστικό γενικής χρήσης ή ακόμη και κάποιο προϊόν με βάση το χλώριο, αν και αυτό συνήθως δεν είναι απαραίτητο.

Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο απορρυπαντικό σε μορφή σπρέι. Στην περίπτωση αυτή καλό είναι να προτιμήσουμε κάποιο προϊόν που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα, για να γλιτώσουμε την επιπλέον ταλαιπωρία. Για την πόρτα του πλυντηρίου, ένα σπρέι για τα τζάμια είναι ότι πρέπει.

Για τις λευκές συσκευές, πολύ καλά αποτελέσματα έχουν τα απορρυπαντικά σε μορφή παχύρρευστης κρέμας (πχ cif ή κάποιο αντίστοιχο) που θα βρείτε εύκολα σε όλα τα σούπερ μάρκετ.

Αν τώρα η συσκευή σας είναι inox, στο εμπόριο θα βρείτε πολλά ειδικά καθαριστικά για αυτόν τον τύπο συσκευών (μάλιστα μπορείτε να έχετε ένα καθαριστικό για όλες τις inox συσκευές).

Πως να καθαρίσετε κάτω από το πλυντήριο


Όσο κι αν σας φανεί περίεργο, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διατηρείτε καθαρό τον χώρο όχι μόνο μέσα και έξω, αλλά και κάτω από το πλυντήριο σας ακόμη κι αν πρόκειται για μια περιοχή που δεν φαίνεται.

Κι αυτό γιατί αν μαζευτεί εκεί μεγάλη ποσότητα σκόνης ή υπερβολικά πολλά χνούδια, αυτά μπορεί να εισχωρήσουν στο εσωτερικό της συσκευής και να προκαλέσουν κάποια σοβαρή βλάβη (πχ ένα βραχυκύκλωμα).

καθαρίστε και πίσω και κάτω από το πλυντήριο
Για να καθαρίσετε κάτω από τη συσκευή, απλά τραβήξτε την εντελώς και αφαιρέστε τελείως την σκόνη με μια συμβατική ή με μια ηλεκτρική σκούπα. Κατόπιν σφουγγαρίστε καλά το πάτωμα και αφήστε τον χώρο να στεγνώσει. Μετά τοποθετήστε και πάλι τη συσκευή στη θέση της.

Μην ξεχάσετε να ρυθμίσετε σωστά τα ποδαράκια της συσκευής για να πατάει το πλυντήριο σωστά. Αυτό πρέπει να το κάνετε κάθε φορά που μετακινείτε την συσκευή γιατί αν το πλυντήριο δεν κάθεται καλά στο έδαφος, μπορεί να αναπηδάει κατά την λειτουργία και να υποστεί κάποια βλάβη.

Γιατί χρειάζεται καθάρισμα το πλυντήριο ρούχων


Το πλυντήριο ρούχων θέλει κι αυτό την φορντίδα του και το καθάρισμα του για διάφορους λόγους.

Πλύσιμο σε χαμηλές θερμοκρασίες


Τα τελευταία χρόνια συνηθίζουμε να πλένουμε τα ρούχα μας σε ολοένα και χαμηλότερες θερμοκρασίες, είτε επειδή είναι πιο ευαίσθητα τα υφάσματα, είτε για να προστατέψουμε τα χρώματα κλπ.

το πλύσιμο με κρύο νερό αφήνει υπολείμματα απορρυπαντικού
Τα πιο πολλά ρούχα πλένονται πλέον σε προγράμματα στους 30 ή 40 βαθμούς όπου το νερό είναι σχεδόν κρύο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλά απορρυπαντικά να μην διαλύονται πλήρως και να αφήνουν υπολείμματα.

Συσσώρευση νερού και υπολειμμάτων


Επίσης σε διάφορες κοιλότητες της συσκευής (πχ στον κάδο ή το λάστιχο) μένει συνήθως μια μικρή ποσότητα νερού η οποία με τον καιρό και σε συνδυασμό με τα υπολείμματα του απορρυπαντικού και τις βρωμιές των ρούχων ευθύνεται για τις άσχημες μυρωδιές του πλυντηρίου.

Πότε όμως πρέπει να κάνουμε αυτό το καθάρισμα και πως μπορούμε να καταλάβουμε ότι είναι απαραίτητο; Ας δούμε παρακάτω.

Πως να καταλάβετε αν χρειάζεται καθάρισμα το πλυντήριο ρούχων


Ο πιο εύκολος τρόπος για να καταλάβουμε αν το πλυντήριο μας χρειάζεται καθάρισμα είναι με την όσφρηση.

Μυρίστε το πλυντήριο σας


Για παράδειγμα ανοίξτε την πόρτα και πλησιάστε τη μύτη σας στο εσωτερικό του κάδου. Αν αισθάνεστε άσχημες οσμές όπως μυρωδιά μούχλας, κλεισούρας ή βουρκίλας (από στάσιμα νερά) τότε το πλυντήριο σας χρειάζεται καθάρισμα.

αν το πλυντήριο μυρίζει τότε θέλει καθάρισμα
Αν τώρα οι άσχημες αυτές μυρωδιές αναδύονται απλά με το που θα ανοίξετε την πόρτα του πλυντηρίου σας, τότε ίσως πρέπει να επισπεύσετε σημαντικά το καθάρισμα της συσκευής.

Ένας δεύτερος τρόπος είναι μέσω οπτικής επαφής. Ελέγξτε το εσωτερικό του κάδου για εμφάνιση γλίτσας από πιθανά υπολείμματα απορρυπαντικού ή βρωμιάς που έχει μείνει από τα ρούχα.

Επίσης τσεκάρετε το λάστιχο του πλυντηρίου που βρίσκεται ανάμεσα στον κάδο και την πόρτα της συσκευής. Αν δείτε μούχλα ή άλλα υπολείμματα βρωμιάς, τότε πρέπει να το καθαρίσετε επειγόντως και να πάρετε τα μέτρα σας για να μην ξαναμαζέψει.

Ένας τρόπος είναι για παράδειγμα να το σκουπίζετε μετά από κάθε πλύση και να αφήνετε την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή ώστε να μπορεί να στεγνώνει.

Μυρίστε τα ρούχα σας


Τέλος ένας αλάνθαστος τρόπος για να βρίσκετε πότε χρειάζεται καθάρισμα το πλυντήριο σας, είναι απλά να δείτε και να μυρίσετε τα ρούχα σας.

αν δεν μυρίζουν ωραία τα ρούχα πρέπει να καθαρίσετε το πλυντήριο
Αν μετά από κάποια πλύση τα ρούχα σας δεν καθαρίσουν καλά ή αντί να μοσχοβολάνε μυρίζουν διαφορετικά από ότι έχετε συνηθίσει, τότε ίσως πρέπει να σκεφτείτε σοβαρά να καθαρίσετε το πλυντήριο σας.

Τόσο απλά!Διαβάστε στη συνέχεια Συχνά λάθη που κάνουμε κατά το πλύσιμο των ρούχων
Σχετικά άρθρα

Συμβουλές για σωστό πλύσιμο μηχανής. Μέρος 1ο
πλύσιμο μηχανής
Για να διατηρήσουμε τη μηχανή μας γοητευτική, προϋποθέτει σωστή συντήρηση αλλά και σωστό πλύσιμο. Δείτε εδώ πως να πλένετε σωστά τη μηχανή σας!
Συμβουλές για σωστό πλύσιμο της μηχανής σας. Μέρος 2ο
καθαρισμός μηχανής
Δείτε σε αυτό το μέρος τι να κάνετε μετά το πλύσιμο της μηχανής σας ώστε να τη διατηρείται καθαρή και κάποιες συμβουλές για την αποθήκευσή της.
Που πάνε οι κάλτσες που χάνονται από το πλυντήριο;
Που πάνε οι χαμένες κάλτσες;
Αλήθεια που πηγαίνουν οι χαμένες κάλτσες; Συμβαίνει τίποτε το υπερφυσικό ή μήπως όχι; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.
Πως να ξεμυρίσετε το ψυγείο σας
μυρωδιά ψυγείου
Αν το ψυγείο σας μυρίζει και δεν φέυγει η μυρωδιά με τίποτα, τότε σε αυτό το άρθρο θα σας υποδείξουμε κάποιους τρόπους για να τις διώξετε!
Πως το σαπούνι αφαιρεί τη βρωμιά από το σώμα;
σαπούνι
Αλήθεια, πως καταφέρνει το σαπουνι και αφαιρεί τη βρωμιά από πάνω μας όταν πλενόμαστε με αυτό; Τι το μαγικό έχει και πως επιδρά; Δείτε!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Πως να καθαρίσω το πλυντήριο ρούχων: αναλυτικός οδηγός με χρήσιμες συμβουλές
Kατηγορία: Σπίτι
Tags: πλυντήριορούχακαθαρισμόςκαθαριότηταπλύσιμοσπίτιβρωμιά
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πως να ξεφορτωθείτε τις κατσαρίδες από το σπίτι!
κατσαρίδες
Θέλετε να ξεφορτωθείτε μια και καλή τις κατσαρίδες από το σπίτι; Δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε ώστε να τις διώξετε και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Πως να ξεμυρίσετε το ψυγείο σας
μυρωδιά ψυγείου
Αν το ψυγείο σας μυρίζει και δεν φέυγει η μυρωδιά με τίποτα, τότε σε αυτό το άρθρο θα σας υποδείξουμε κάποιους τρόπους για να τις διώξετε!

Άσχημες μυρωδιές στο σπίτι;Πως να τις ξεφορτωθείτε! Μέρος 1o
άσχημες μυρωδιές
Άσχημες μυρωδιές; Μυρίζουν άσχημα τα παπούτσια σας, μυρίζει τσιγάρο το σπίτι ή το αυτοκίνητο; Μυρίζει φρεσκοβαμένο το σπίτι; Δείτε πως να τις ξεφορτωθείτε!

Πως λειτουργεί και γιατί καπνίζει το τζάκι μέσα στο σπίτι;
τζάκι
Έχετε ένα υπέροχο τζάκι στο σπίτι σας αλλά τελικά το χρησιμοποιείτε μόνο ως... διακόσμηση; Πως λειτουργεί και γιατί καπνίζει το τζάκι μέσα στο σπίτι;

Πως λειτουργεί το καζανάκι της τουαλέτας;
καζανάκι τουαλέτας
Πως λειτουργεί αυτό που έχουμε σπίτια μας: το καζανάκι της τουαλέτας; Τι συμβαίνει με το νερό, τους σωλήνες και τις βαλβίδες που έχει μέσα του;

Άσχημες μυρωδιές στο σπίτι;Πως να τις ξεφορτωθείτε! Μέρος 2o
μυρίζουν άσχημα
Στο δεύτερο μέρος συνεχίζουμε την ανάλυση για το πως να ξεφορτωθείτε άσχημες μυρωδιές και πως να μη μυρίζουν άσχημα διάφορα στο σπίτι μας!

5+1 συμβουλές για τον καθαρισμό του μπάνιου!
καθαρισμός μπάνιου
Πως να απαλλαγείτε από τον βραχνά της καθαριότητας του μπάνιου; Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί μερικές έξυπνες συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια!

Πως να ξέρετε αν υπάρχει καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στον τοίχο!
καλώδια ρεύματος στον τοίχο
Θέλετε να κάνετε τρύπα στον τοίχο αλλά φοβάστε μη χτυπήσετε κάποιο καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος; Δείτε τι να προσέξετε για να αποφύγετε τη ζημιά!

Πως να κάνετε το καθάρισμα του σπιτιού σας... πιο ευχάριστο!
καθάρισμα σπιτιού
Δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε ώστε το καθάρισμα του σπιτιού να μην είναι ένας εφιάλτης! Μικρά και έξυπνα κολπάκια που θα σας βοηθήσουν πολύ!

Πως μπαίνουν τα κουνούπια στο σπίτι ενώ έχουμε σίτες;
κουνούπια και σίτες
Αναρωτηθήκατε πως ενώ έχουμε σίτες στα παράθυρα και στις μπαλκονόπορτες του σπιτιού μας, καταφέρνουν να μπαίνουν τα κουνούπια μέσα; Δείτε!

Μικρά κολπάκια για εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι
εξοικονόμηση ενέργειας
Δείτε πώς με μερικά κολπάκια και συμβουλές, μπορείτε εύκολα και χωρίς να στερηθείτε, να εξοικονομείτε ενέργεια, προστατεύοντας το περιβάλλον

Πως να καθαρίσω την καφετιέρα
Καθαρισμός καφετιέρας
Δείτε πως μπορείτε να καθαρίσετε την καφετιέρα σας μόνοι σας εύκολα γρήγορα και οικονομικά στο άρθρο που ακολουθεί.
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ