coolweb


Ποιες οι επιπτώσεις από την καθιστική ζωή

Πως μας βλάπτει η καθιστική ζωή

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η καθιστική ζωή και εργασία δεν κάνουν καλό στην υγεία μας, αλλά απεναντίας την βλάπτουν σημαντικά. Αυτό δείχνουν όλες οι σχετικές επιστημονικές έρευνες, αν και όσοι κάνουν τέτοιου είδους ζωή ή δουλειά, το καταλαβαίνουν λίγο-πολύ και από μόνοι τους.

Ποιες είναι όμως ακριβώς οι επιπτώσεις από την καθιστική ζωή; Δηλαδή με πιο απλά λόγια, πως βλάπτει την υγεία μας το γεγονός ότι πολλοί από εμάς είμαστε πολλές ώρες καθημερινά πραγματικά κολλημένοι σε μια καρέκλα; Ας δούμε παρακάτω απλά και κατανοητά.

Γιατί ο καθιστικός τρόπος ζωής βλάπτει την υγεία μας


Όπως γράψαμε ήδη, τα προβλήματα από την καθιστική στάση είναι πολλά και διάφορα και μάλιστα ξεκινούν αμέσως μόλις καθίσουμε!

Πιο συγκεκριμένα, με το που θα καθίσουμε σε μια καρέκλα ή πολυθρόνα, απενεργοποιούνται άμεσα οι μύες των ποδιών μας. Επίσης, η κατανάλωση ενέργειας από τον οργανισμό μας μειώνεται δραματικά.

η καθιστή στάση βλάπτει
Μετά από μερικές μόνο ώρες σε καθιστή στάση σώματος, σταματάει εντελώς η κυκλοφορία του αίματος μας με αποτέλεσμα αυτό να λιμνάζει στις φλέβες μας. Αυτό συμβαίνει λίγο-πολύ σε όλο το σώμα και κατά κύριο λόγο στα πόδια, στη μέση και στην περιοχή του αυχένα.

Επίσης, ο καθιστικός τρόπος ζωής και οι καθιστικές εργασίες επιβραδύνουν σημαντικά τον μεταβολισμό μας, με αποτέλεσμα να καίμε ολοένα και λιγότερες θερμίδες μέρα με τη μέρα.

Επιπλέον, η στάση αυτή ευθύνεται και για πολλά μυοσκελετικά προβλήματα ή για να το πούμε πιο απλά για πόνους στον αυχένα, την πλάτη, τη μέση και τα πόδια.

Ποιες είναι οι μακροχρόνιες επιπτώσεις της καθιστικής ζωής


Μετά από λίγους μόνο μήνες οι άνθρωποι που ζουν και εργάζονται καθιστοί και χωρίς να γυμνάζονται καθόλου εμφανίζουν μια σειρά από προβλήματα υγείας, άλλα λιγότερο και άλλα περισσότερο σοβαρά.

Για παράδειγμα εμφανίζονται προβλήματα όπως ατροφία μυών, προβλήματα βάρους, κιρσοί, καρδιαγγειακά προβλήματα, δυσλειτουργίες του πεπτικού συστήματος κλπ. Επίσης, σύμφωνα με κάποιες επιστημονικέ έρευνες, η συνεχής καθιστική ζωή μπορεί να μειώσει ακόμη και τη διάρκεια της ίδιας μας της ζωής!

μην κάθεστε συνέχεια σε μια καρέκλα
Για αυτόν τον λόγο, είναι θα λέγαμε απαραίτητο να υιοθετούμε όσο μπορούμε ένα υγιεινό και πιο "ενεργητικό" τρόπο ζωής. Με απλά λόγια, να προσπαθήσουμε να βάλουμε την κίνηση στη ζωή μας μέ όποιον τρόπο μπορούμε και μας είναι πιο εύκολο.

Για παράδειγμα αν πρέπει να καθόμαστε για 8 ώρες στη δουλειά, καλό είναι αν μπορούμε να κάνουμε συχνά διαλείμματα για να ξεμουδιάζουμε, να χρησιμοποιούμε λιγότερο το αυτοκίνητο (πχ να πηγαίνουμε στη δουλειά με τα πόδια ή το ποδήλατο), να γυμναζόμαστε έστω και λίγο καθημερινά κλπ.

Έτσι, θα διατηρούμαστε όσο τον δυνατόν πιο υγιείς!Διαβάστε στη συνέχεια Τι είναι ο δείκτης μάζας σώματος (BMI) και πως υπολογίζεται;
Σχετικά άρθρα

Πως να χάσω κιλά; Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα; (Μέρος 2ο)
πως να χάσω κιλά
Εδώ συνεχίζουμε την παρατεταμένη ανάλυση που σας κάναμε για την καλύτερη δίαιτα και για το πως να χάσετε κιλά. Δείτε τη συνέχεια (Μέρος 2ο)...
Πως θα χάσω κιλά; Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα; (Μέρος 1ο)
η καλύτερη δίαιτα
Έχετε λίγα παχάκια και θέλετε να χάσετε μερικά κιλά μόνιμα; Αναζητάτε την καλύτερη δίαιτα; Για ρίξτε μια ματιά εδώ για πως να χάσετε κιλά...
Πως θα χάσω κιλά; Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα; (Μέρος 3ο)
χάσω μόνιμα κιλά
Το τρίτο και τελευταίο μέρος της για την καλύτερη δίαιτα και πως θα χάσετε τα κιλά μόνιμα. Δείτε εδώ και τις τελευταίες συμβουλές που σας δίνουμε.
Τι είναι παχυσαρκία, πως δημιουργείται & ποια η αντιμετώπιση
παχυσαρκία επικίνδυνη ασθένεια
Παχυσαρκία: μία σύγχρονη επικίνδυνη ασθένεια. Τι είναι όμως; Πως δημιουργείται και ποια η αντιμετώπισή της; Δείτε όλα τα σχετικά με την παχυσαρκία εδώ!
Τι πρέπει να γνωρίζω για τη χοληστερίνη
Τι είναι η χοληστερόλη ή χοληστερίνη
Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την χοληστερίνη, τι προκαλεί στον οργανισμό μας και από ποιους παράγοντες επηρεάζεται; Ας δούμε απλά και κατανοητά στο άρθρο που ακολουθεί.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Που κάνει καλό η σοκολάτα και που μας βλάπτει;
σοκολάτα βλάπτει
Η σοκολάτα είναι μια γλυκιά απόλαυση που σχεδόν κανένας δεν θέλει να αποχωριστεί κατά βάθος. Πού όμως μας κάνει καλό και που μας βλάπτει;

Βλάπτει η ακτινοβολία του Bluetooth και του WiFi;
bluetooth και wifi
Οι τεχνολογίες bluetooth και wifi εκπέμπουν ακτινοβολία για ασύρματη επικοινωνία μεταξύ δύο ή και περισσοτέρων συσκευών. Βλάπτουν ή όχι;

Γιατί δεν κάνει να τρώμε καμένο φαγητό;
καμμένο φαΐ
Αλήθεια, σκεφτήκατε ποτέ γιατί δεν τρώμε το καμένο φαγητό;! Μάλλον όχι! Δείτε λοιπόν για ποιο λόγο το "απορρίπτουμε"... ασυναίσθητα!

Τι είναι η σκόνη και από τι αποτελείται;
σκόνη
Αλήθεια σκεφτήκατε ποτέ όταν καθαρίζετε το σπίτι σας, τι είναι η σκόνη και από που έρχεται αυτός ο απρόσκλητος και ενοχλητικός επισκέπτης; Δείτε!

Τι να προσέχουμε για να μη μολυνθούμε από το σκύλο ή τη γάτα μας
μόλυνση από σκύλο ή γάτα
Δείτε εδώ τι θα ήταν καλό να προσέχουμε ώστε να αποφύγουμε τυχόν μολύνσεις από τα κατοικίδιά μας όπως από το σκύλο ή τη γάτα μας!

Γιατί δεν κάνει να τρώμε ωμό ζυμάρι;
ζυμάρι
Όλοι μας πάνω κάτω το ξέρουμε ότι, αν και πολύ απολαυστικό, δεν κάνει να τρώμε ωμό ζυμάρι. Γιατί όμως; Τι κίνδυνος καραδοκεί για την υγεία μας; Δείτε!

Αλάτι στο φαγητό: επικίνδυνο ή απαραίτητο; Που βλάπτει;
αλάτι στο φαγητό
Είναι απαραίτητο το αλάτι για τον οργανισμό μας ή μήπως είναι επικίνδυνο; Τι θα πρέπει να προσέχουμε για να αποφύγουμε τα δυσάρεστα και που βλάπτει; Ας δούμε!

Γιατί δεν πρέπει να φοράμε χαμηλής ποιότητας γυαλιά ηλίου
ξύλινα γυαλιά ηλίου
Πως βλάπτουν τα μάτια μας τα γυαλιά με φακούς κακής ποιότητας; Γιατί δεν πρέπει να τα φοράμε καθόλου; Ας δούμε αναλυτικά!

Ζάχαρη ή γλυκαντικές ουσίες; Τι είναι καλύτερο;
γλυκαντικές ουσίες
Μιας και ακούγονται διάφορα για τις γλυκαντικές ουσίες, είναι καλό τελικά να τις προτιμάμε ή όχι σε σχέση με τη ζάχαρη; Ας ρίξουμε λίγο φως.

Πόσα πράγματα βλάπτουν τον οργανισμό μας καθημερινά;!
τι βλάπτει
Έχετε αναρωτηθεί κάθε μέρα πόσα πράγματα μας βλάπτουν, που δεν παίρνουμε χαμπάρι; Μπορεί να είναι τουλάχιστον εκατοντάδες!

Οι πολλοί καφέδες παχαίνουν!
υπερκατανάλωση καφε παχαίνει
Μπορεί ο καφές να προκαλέσει ή τουλάχιστον να ευνοήσει την ανάπτυξη της παχυσαρκίας; Που κάνει καλό και που βλάπτει; Ας δούμε!

Πότε θα πεθάνω
Δες πότε θα πεθάνεις
Πολλοί αναρωτιούνται για το πότε θα πεθάνουν; Υπάρχει άραγε απάντηση σε αυτό το ερώτημα; Ας δούμε!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ