coolweb


Πώς να εντυπωσιάσετε κάποιον

Πώς να εντυπωσιάσεις κάποιον με την πρώτη

Διαβάστηκε: 4.537 φορές
Υπάρχει κάποιος τρόπος ή στρατηγική που μπορούμε να ακολουθήσουμε όταν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε; Ας δούμε ορισμένες συμβουλές.
Πολλές φορές, είτε σε προσωπικό, είτε σε επαγγελματικό επίπεδο, θέλουμε να εντυπωσιάσουμε αυτούς πους έχουμε απέναντι μας.

Και αυτό κάθε άλλο παρά παράλογο είναι μιας και κάθε άτομο που συναντάμε σχηματίζει μια εικόνα ή καλύτερα μια πρώτη εντύπωση η οποία καθορίζει σε μεγάλο βαθμό αν θα μας εμπιστευτεί, θα μας σεβαστεί, θα μας συμπαθήσει κλπ.

Αυτό δεν κάνουμε, άλλωστε λίγο πολύ όλοι μας;

η πρώτη εντύπωση είναι σημαντική
Μάλιστα, σε επαγγελματικό επίπεδο, οι ειδικοί εκτιμούν ότι το κλειδί της επιτυχίας δεν βρίσκεται τόσο στις γνώσεις ή τις ικανότητες (χωρίς ατό να σημαίνει ότι δεν είναι σημαντικές), αλλά στην ικανότητα κοινωνικής επαφής μέσω της οποίας κερδίζεται η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός.

Φυσικά κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε προσωπικό επίπεδο.

Οπότε τι μπορούμε να κάνουμε για να κερδίσουμε τους συνομιλητές μας; Ας δούμε παρακάτω ορισμένες χρήσιμες συμβουλές.


Πώς να εντυπωσιάσετε κάποιον

Η πρώτη επαφή και η πρώτη εντύπωση που δίνουμε στους συνομιλητές μας είναι πολύ σημαντικές. Σύμφωνα με έρευνες, η πρώτη εντύπωση η οποία δημιουργείται μέσα στα πρώτα 7 μόλις δευτερόλεπτα είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει αργότερα.

κάντε καλή πρώτη εντύπωση
Για παράδειγμα, όταν πάμε σε μια συνέντευξη για δουλειά, οι κινήσεις του προσώπου μας μπορεί να αποκαλύψουν το πόσο ασφαλείς αισθανόμαστε. Για αυτό πρέπει γενικά να είμαστε χαλαροί.

Κάτι που πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας είναι ότι πρέπει να σεβόμαστε τα όρια του άλλου. Αν δεν είμαστε σίγουροι για το πως πρέπει να κινηθούμε, καλό είναι να ακολουθήσουμε τις κινήσεις του ατόμου που έχουμε απέναντι μας.

Αν πρόκειται για μια επαγγελματική συνάντηση, μια σίγουρη κίνηση είναι να τροφοδοτήσουμε τις προσδοκίες που μπορεί να έχει το μελλοντικό αφεντικό ή οι μελλοντικοί συνεργάτες μας.

Αν για παράδειγμα έχουμε παρουσιάσει ένα πολύ ισχυρό βιογραφικό ή έχουμε παρουσιαστεί αποφασιστικοί στην επικοινωνία πριν την συνάντηση, δεν πρέπει να κάνουμε πίσω γιατί θα δημιουργηθεί σύγχυση.

Ότι κι αν συμβεί πρέπει να μείνουμε θετικοί και να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε την συμπεριφορά και τη διάθεση μας.

Επίσης, καλό είναι να προσπαθήσουμε να ενεργοποιήσουμε τις αισθήσεις των συνομιλητών μας χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του σώματος ή ακόμη και εικόνες, ήχους ή άλλο υλικό για να προσθέσουμε νόημα σε αυτό που λέμε.

τι να κάνετε για να εντυπωσιάσετε τους άλλους
Επίσης, αν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε τους άλλους πρέπει να είμαστε περίεργοι (με την καλή έννοια), ανοιχτόμυαλοι και να δείχνουμε ενδιαφέρον για τα πάντα χωρίς, φυσικά να το παρακάνουμε.

Για παράδειγμα μπορούμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε ερωτήσεις που θα εξάψουν την φαντασία τους.

Τέλος ότι κι αν λέμε, η εξωτερική εμφάνιση και ιδιαίτερα το ενδυματολογικό κομμάτι σίγουρα μετράει. Φροντίζουμε λοιπόν να είμαστε καλοντυμένοι και περιποιημένοι, πάλι χωρίς υπερβολές.

Θυμηθείτε: τα ρούχα είναι το περιτύλιγμα του εαυτού μας.


Προσπαθήστε να υιοθετήσετε ορισμένες από αυτές τις συμβουλές και είναι βέβαιο ότι θα κάνετε τέλεια εντύπωση!

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε στη συνέχεια Κολπάκια για μια επιτυχημένη καριέρα


Σχετικά άρθρα

Το προφίλ του μη παραγωγικού υπαλλήλου
τεμπέλης υπάλληλος
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός μη παραγωγικού υπαλλήλου; Είναι κάποια συγκεκριμένα; Μπορούμε άραγε να τα ομαδοποιήσουμε; Για να δούμε!
Συνέντευξη για δουλειά: 6+1 κλειδιά που οδηγούν στην επιτυχία
μυστικά για μια επιτυχημένη συνέντευξη
Ποια είναι τα μυστικά για να περάσετε με επιτυχία την δοκιμασία μιας επαγγελματικής συνέντευξης; Δείτε μερικές συμβουλές για να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Συνέντευξη για δουλειά: Χρυσοί κανόνες και προετοιμασία
συνέντευξη δουλειά
Δείτε εδώ κάποιους χρυσούς κανόνες και συμβουλές που θα ήταν καλό να ακολουθήσετε αν πρόκειται να περάσετε από συνέντευξη για δουλειά!

Βαριέμαι τη δουλειά μου, τι να κάνω;
βαρεμάρα
Βαριέστε τη δουλειά σας και δεν ξέρετε τι να κάνετε για να αποκτήσει ενδιαφέρον; Σας έχουμε κάποιες πολύ ωραίες ιδέες που μπορείτε να δοκιμάσετε, δείτε!

Κολπάκια για μια επιτυχημένη καριέρα
αναζήτηση δουλειάς
Εδώ σας παρουσιάζουμε μερικά έξυπνα κολπάκια, που θα σας βοηθήσουν στην καριέρα σας! (είτε στην αναζήτηση δουλειάς, είτε ενώ δουλεύετε ήδη)

Συνέντευξη για δουλειά: 6+1 κλειδιά που οδηγούν στην επιτυχία
μυστικά για μια επιτυχημένη συνέντευξη
Ποια είναι τα μυστικά για να περάσετε με επιτυχία την δοκιμασία μιας επαγγελματικής συνέντευξης; Δείτε μερικές συμβουλές για να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.

Το προφίλ του μη παραγωγικού υπαλλήλου
τεμπέλης υπάλληλος
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός μη παραγωγικού υπαλλήλου; Είναι κάποια συγκεκριμένα; Μπορούμε άραγε να τα ομαδοποιήσουμε; Για να δούμε!

Να ανοίξω δική μου επιχείρηση; Αξίζει;
Γιατί να ανοίξω δική μου επιχείριση
Αξίζει να ανοίξει κάποιος δική του επιχείρηση; Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.

Πράγματα που δεν πρέπει να θυσιάσετε για την δουλειά σας
Τι να μην θυσιάσεις για την δουλειά σου
Υπάρχουν κάποιες θυσίες που δεν πρέπει να κάνουμε για την δουλειά μας, όσο καλή κι αν είναι. Ας τις δούμε στο ακόλουθο άρθρο.

Πως να γίνετε πιο παραγωγικοί
Πως να γίνω πιο παραγωγικός
Θέλετε να μπορείτε να αποδίδετε περισσότερο στην δουλειά ή στο σχολείο/σπουδές σας ή με άλλα λόγια να γίνετε πιο παραγωγικοί; Σε ...

Τι είναι η πολιτική επιστράτευση
Πότε γίνεται πολιτική επιστράτευση
Κατά καιρούς θα έχετε ίσως ακούσει για τη λεγόμενη πολιτική επιστράτευση. Ιδίως μετά από παρατεταμένες περιόδους απεργιών από κάποιον ...

Τι να κάνετε αν δεν τα πάτε καλά με το αφεντικό σας
Πως να αντιμετωπίσετε το αφεντικό σας
Προκειμένου να έχετε μια υγιή εργασιακή ζωή, μιας και ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας το περνάμε δουλεύοντας, πρέπει να προσπαθούμε ...
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ