coolweb


Συνέντευξη για δουλειά: 6+1 κλειδιά που οδηγούν στην επιτυχία

μυστικά για μια επιτυχημένη συνέντευξη

Διαβάστηκε: 9.887 φορές
Ποια είναι τα μυστικά για να περάσετε με επιτυχία την δοκιμασία μιας επαγγελματικής συνέντευξης; Δείτε μερικές συμβουλές για να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.
Πολλοί νέοι μπαίνουν καθημερινά στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας και καλούνται να περάσουν τη δοκιμασία μιας συνέντευξης ώστε να μπορέσουν να έρθουν πιο κοντά στη κατάκτηση κάποιας θέσης.

Ποια είναι όμως, τα κλειδιά που θα σας οδηγήσουν στην επιτυχία;

ραντεβού για συνέντευξηΣτο άρθρο που ακολουθεί θα βρείτε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι την ημέρα της συνέντευξης.

Που ξέρετε, ίσως καταφέρετε να κερδίσετε τις εντυπώσεις και να πάρετε τελικά την δουλειά.

Γιατί μην ξεχνάτε ότι πολλές φορές η πρώτη εντύπωση είναι το παν!

Αυτό που είναι εξαιρετικά σημαντικό, είναι να έχετε ξεκαθαρίσει μέσα σας τους στόχους και τους λόγους που σας οδήγησαν στην επιλογή της συγκεκριμένης θέσης εργασίας.

Αν η επιλογή σας αυτή ικανοποιεί τις επιθυμίες σας, τότε μπορείτε να προχωρήσετε με σιγουριά στο επόμενο στάδιο, αυτό της συνέντευξης.

Η γνώση είναι δύναμη!

Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να αφιερώσετε χρόνο και να ασχοληθείτε κάνοντας μια μικρή ή και μεγάλη έρευνα σχετικά με το προφίλ της δουλειάς που επιθυμείτε να είστε υποψήφιος.

κάντε έρευνα
Μπορείτε επίσης να βρείτε πληροφορίες για το γενικότερο πλαίσιο, το προφίλ της εταιρείας/οργανισμού κλπ. που προσφέρει την συγκεκριμένη θέση εργασίας, ώστε να είστε προετοιμασμένοι για τυχόν ερωτήσεις πάνω σε αυτό το κομμάτι.


Αυτοπεποίθηση, τώρα !

Ξεκινώντας την προετοιμασία σας, θα μπείτε στη διαδικασία να υποδυθείτε ένα ρόλο. Ναι καλά ακούσατε. Αν δεν είστε από τα άτομα που η αυτοπεποίθηση είναι το δυνατό τους χαρτί , τότε πρέπει να υποδυθείτε ότι ανήκετε σε αυτή την ομάδα.

Προσοχή, στις υπερβολές! Μπορεί η αυτοπεποίθηση να κερδίζει τις εντυπώσεις αλλά μόνο όταν κινείται εντός των λογικών πλαισίων.


Στοιχεία όπως η ευγένεια και η ειλικρίνεια εκτιμώνται ιδιαιτέρως. Προσαρμόστε τη φωνή σας σε ήρεμο τόνο και προσπαθήστε να μιλάτε όσο πιο καθαρά και σταθερά μπορείτε καθώς μια σίγουρη και σταθερή φωνή εμπνέει εμπιστοσύνη και κινεί το ενδιαφέρον.

Προσοχή στην εμφάνιση!

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις έλεγε μια κινέζικη παροιμία, αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αμελήσετε το κομμάτι της εμφάνισης σας.

Ένα κομψό, καθαρό και διακριτικό ντύσιμο εκτιμάται από τους εργοδότες καθώς εμπνέει σοβαρότητα και τους παρακινεί σε μια θετική εντύπωση.

προσοχή στον ενδυματικό κώδικα της δουλειάς
Αποφύγετε ρούχα όπως σκισμένα jeans, μπλούζες με μεγάλα ανοίγματα, ενώ ακόμη στη προσπάθεια σας να εντυπωσιάσετε προσέξτε την οριογραμμή της υπερβολής (έντονο βάψιμο, μεγάλα κοσμήματα, βαριά αρώματα κλπ).

Θυμηθείτε πως είναι σημαντικότερο να προβάλλετε τον εαυτό σας μέσω των ικανοτήτων σας παρά μέσω της εικόνας σας.

Οργανωθείτε!

Η οργάνωση είναι μια από τις μεγαλύτερες αρετές στο κομμάτι της εργασίας, έτσι ένας οργανωμένος υποψήφιος μπορεί να διακριθεί μεταξύ άλλων και να παρακινήσει θετικά τους εργοδότες.

Είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας πάντα το βιογραφικό σας, ίσως και κάποια αντίγραφα.


Επίσης μπορεί να σας φανεί χρήσιμο ένα στυλό, σε περίπτωση που σας ζητηθεί να σημειώσετε πληροφορίες για τη δουλειά που επιθυμείτε να αναλάβετε, μια ατζέντα ή ένα σημειωματάριο.

Τα αντικείμενα αυτά ενδεχομένως να μη χρειαστούν, αλλά αν σας ζητηθούν θα εντυπωσιάσετε με την προνοητικότητα σας.

Δείξτε τον καλύτερο σας εαυτό!

Ένα επίσης πολύ σημαντικό κομμάτι είναι να αναδείξετε σωστά τα προτερήματα και τις ικανότητες σας. Ο τρόπος που θα παρουσιάσετε τον εαυτό σας είναι εξαιρετικά μεγάλης σημασίας.

Δώστε έμφαση στα θετικά στοιχεία του εαυτού σας, απαριθμείστε τις εμπειρίες και προϋπηρεσίες σας, τονίστε ότι μπορείτε με ευκολία να συνεργαστείτε με άλλους συναδέλφους ενώ μη ξεχάσετε να αναφέρετε την όρεξη σας να μάθετε!

Ακόμη και αν δεν έχετε κάποια προϋπηρεσία είναι σημαντικότερο να δείξετε με θέρμη την όρεξη σας για δουλειά και μάθηση.

Όταν το σώμα επικοινωνεί!

Το σώμα μας μπορεί να επικοινωνήσει το ίδιο εύκολα με το στόμα μας. Οι εργοδότες συχνά έχουν την τάση να αποκωδικοποιούν τις κινήσεις του σώματος την ώρα των συνεντεύξεων, προκαλώντας ένα παραπάνω άγχος στους υποψήφιους.

το σταύρωμα των χεριών δείχνει ότι βρίσκεστε σε άμυνα
Προσπαθήστε να αποφύγετε τις λεγόμενες "αμυντικές στάσεις" του σώματος (π.χ. σταυρωμένα χέρια), χαλαρώστε και διατηρήστε την οπτική επαφή με τους εργοδότες σας.

Θυμηθείτε να διατηρείτε τον συνδυασμό αυτοπεποίθησης και ευγένειας.

Επανάληψη: μήτηρ πάσης μαθήσεως!

Πριν από μια παράσταση ή μια σημαντική παρουσίαση, ομιλία, ακόμα και συμμετοχή σε εξετάσεις, αυτό που μπορεί να μας ωθήσει στα επιθυμητά αποτελέσματα είναι η πρόβα ή αλλιώς η επανάληψη.

Μιλήστε στον καλύτερο σας φίλο! Ζητήστε του να σας βοηθήσει να εξασκηθείτε με το να υποδυθεί τον εργοδότη σας.

Έτσι θα νιώσετε πιο σίγουροι για τον εαυτό σας αλλά παράλληλα θα μειώσετε και το άγχος σας!

Καλή επιτυχία!

Το coolweb.gr ευχαριστεί θερμά την Ηρώ Λάμπουρα για τη συγγραφή αυτού του άρθρου.


Διαβάστε στη συνέχεια Κολπάκια για μια επιτυχημένη καριέρα


Σχετικά άρθρα

Συνέντευξη για δουλειά: Χρυσοί κανόνες και προετοιμασία
συνέντευξη δουλειά
Δείτε εδώ κάποιους χρυσούς κανόνες και συμβουλές που θα ήταν καλό να ακολουθήσετε αν πρόκειται να περάσετε από συνέντευξη για δουλειά!
Το προφίλ του μη παραγωγικού υπαλλήλου
τεμπέλης υπάλληλος
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός μη παραγωγικού υπαλλήλου; Είναι κάποια συγκεκριμένα; Μπορούμε άραγε να τα ομαδοποιήσουμε; Για να δούμε!
Βαριέμαι τη δουλειά μου, τι να κάνω;
βαρεμάρα
Βαριέστε τη δουλειά σας και δεν ξέρετε τι να κάνετε για να αποκτήσει ενδιαφέρον; Σας έχουμε κάποιες πολύ ωραίες ιδέες που μπορείτε να δοκιμάσετε, δείτε!
Τι αλλαγές έφερε το μνημόνιο στις φράσεις για τη δουλειά
μνημόνιο και δουλειά
Ένα άρθρο, που τα λέει πολύ καλά! Εξαιτίας του μνημονίου, καταργούνται διάφορες φράσεις, κλπ σχετικά με τη δουλειά, δείτε!
Πως να κερδίσω χρόνο για τον εαυτό μου: 5+1 συμβουλές
Πως να εξοικονομήσετε ελεύθερο χρόνο
Δείτε στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί ορισμένες συμβουλές για να εξοικονομήσετε ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό σας.

Σχόλια

Νίκος Κουτελιδάκης ▾
  (στις 03-09-2017)
Τα άρθρα είναι ενδιαφέροντα και χρήσιμα.Θα προτιμούσα και θα με ενδιέφεραν πρακτικές που η επανάληψης τους καλλιεργούν κάποιες δεξιότητες όπως επικοινωνία, αντίληψη,πειστικότητα κλπ.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Συνέντευξη για δουλειά: 6+1 κλειδιά που οδηγούν στην επιτυχία
Kατηγορία: Άνθρωπος
Tags: εργασίαεύρεση εργασίαςσυνέντευξηδουλειά
Έχει 1 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Συνέντευξη για δουλειά: Χρυσοί κανόνες και προετοιμασία
συνέντευξη δουλειά
Δείτε εδώ κάποιους χρυσούς κανόνες και συμβουλές που θα ήταν καλό να ακολουθήσετε αν πρόκειται να περάσετε από συνέντευξη για δουλειά!

Βαριέμαι τη δουλειά μου, τι να κάνω;
βαρεμάρα
Βαριέστε τη δουλειά σας και δεν ξέρετε τι να κάνετε για να αποκτήσει ενδιαφέρον; Σας έχουμε κάποιες πολύ ωραίες ιδέες που μπορείτε να δοκιμάσετε, δείτε!

Κολπάκια για μια επιτυχημένη καριέρα
αναζήτηση δουλειάς
Εδώ σας παρουσιάζουμε μερικά έξυπνα κολπάκια, που θα σας βοηθήσουν στην καριέρα σας! (είτε στην αναζήτηση δουλειάς, είτε ενώ δουλεύετε ήδη)

Το προφίλ του μη παραγωγικού υπαλλήλου
τεμπέλης υπάλληλος
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός μη παραγωγικού υπαλλήλου; Είναι κάποια συγκεκριμένα; Μπορούμε άραγε να τα ομαδοποιήσουμε; Για να δούμε!

Να ανοίξω δική μου επιχείρηση; Αξίζει;
Γιατί να ανοίξω δική μου επιχείριση
Αξίζει να ανοίξει κάποιος δική του επιχείρηση; Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.

Πράγματα που δεν πρέπει να θυσιάσετε για την δουλειά σας
Τι να μην θυσιάσεις για την δουλειά σου
Υπάρχουν κάποιες θυσίες που δεν πρέπει να κάνουμε για την δουλειά μας, όσο καλή κι αν είναι. Ας τις δούμε στο ακόλουθο άρθρο.

Πώς να εντυπωσιάσετε κάποιον
Πώς να εντυπωσιάσεις κάποιον με την πρώτη
Υπάρχει κάποιος τρόπος ή στρατηγική που μπορούμε να ακολουθήσουμε όταν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε; Ας δούμε ορισμένες συμβουλές.

Πως να γίνετε πιο παραγωγικοί
Πως να γίνω πιο παραγωγικός
Θέλετε να μπορείτε να αποδίδετε περισσότερο στην δουλειά ή στο σχολείο/σπουδές σας ή με άλλα λόγια να γίνετε πιο παραγωγικοί; Σε ...

Τι είναι η πολιτική επιστράτευση
Πότε γίνεται πολιτική επιστράτευση
Κατά καιρούς θα έχετε ίσως ακούσει για τη λεγόμενη πολιτική επιστράτευση. Ιδίως μετά από παρατεταμένες περιόδους απεργιών από κάποιον ...

Τι να κάνετε αν δεν τα πάτε καλά με το αφεντικό σας
Πως να αντιμετωπίσετε το αφεντικό σας
Προκειμένου να έχετε μια υγιή εργασιακή ζωή, μιας και ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας το περνάμε δουλεύοντας, πρέπει να προσπαθούμε ...
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ