coolweb


Συνέντευξη για δουλειά: Χρυσοί κανόνες και προετοιμασία

συνέντευξη δουλειά

Διαβάστηκε: 19.121 φορές
Δείτε εδώ κάποιους χρυσούς κανόνες και συμβουλές που θα ήταν καλό να ακολουθήσετε αν πρόκειται να περάσετε από συνέντευξη για δουλειά!
Όλοι μας έχουμε περάσει από μία τουλάχιστον συνέντευξη για να πιάσουμε μια δουλειά και λίγο πολύ, καταλαβαίνουμε ότι είναι σημαντικό να δώσουμε μία καλή εντύπωση.

Αν και φαντάζει δύσκολο, είναι τελικά αρκετά εύκολο!
Αυτό το καταλαβαίνουν καλύτερα, άτομα που έχουν περάσει από πολλές συνεντεύξεις και μπόρεσαν να εντοπίσουν τα λάθη τους.

συνέντευξη συμβουλές

Ας δούμε λοιπόν, κάποιες συμβουλές και τι θα πρέπει να κάνουμε για να καταφέρουμε να δώσουμε μία θετική εντύπωση στη συνέντευξη και να ελπίζουμε για τη δουλειά!


1) Κάντε εξάσκηση!
Σκεφτείτε τι θα μπορούσε να σας ρωτήσει ο εργοδότης κατά τη συνέντευξη και κάντε μία εξάσκηση στο μυαλό σας με την καλύτερη δυνατή απάντηση που θα μπορούσατε να δώσετε.

Πάνω κάτω μπορείτε να προβλέψετε το 80% των ερωτήσεων, οπότε δουλέψτε τις απαντήσεις λιγάκι στο μυαλό σας ώστε να είστε προετοιμασμένοι με τις καλύτερες απαντήσεις.


2) Κάντε μια μικρή έρευνα!
Ψάξτε λίγο την εταιρεία που πρόκειται να πάτε και τα προϊόντα / υπηρεσίες που εμπορεύεται.

Μπορεί να είστε γνώστες του αντικειμένου, οκ με αυτό, αλλά μελετήστε την όπως και τα προϊόντα της ώστε να μπορείτε να δώσετε απαντήσεις εύστοχες και απαντήσεις εξειδικευμένες που θα "αρέσουν"!3) Προσοχή στην εμφάνιση και σε κάποιες άλλες λεπτομέρειες!
Προσέξτε τον εαυτό σας όταν είναι να πάτε στην συνέντευξη. Ντυθείτε καλά, περιποιηθείτε. Ξυριστείτε, σενιαριστείτε και δώστε στον εαυτό σας μια ωραία εμφάνιση, ώστε να νιώθετε και εσείς όμορφα με τον εαυτό σας, αλλά να δώσετε και μια καλή πρώτη εντύπωση. Βέβαια μην το παρακάνετε, ο νοών νοείτω!

Επίσης, φροντίστε να έχετε το κινητό σας απενεργοποιημένο και προσέξτε διάφορες άλλες τέτοιες λεπτομέρειες.


4) Προετοιμαστείτε και οργανωθείτε καλά!
Προετοιμάστε όλα τα χαρτιά σας και τα δείγματα δουλειάς σας. Φροντίστε να έχετε όλα τα χαρτιά σας και ας είναι κάποια περιττά.

Προσπαθήστε να τα οργανώσετε όσο καλύτερα γίνεται ώστε να τα παρουσιάσετε με ευχάριστο τρόπο. Έχετε μαζί σας και ένα μπλοκάκι με στυλό για να κρατάτε σημειώσεις. Έτσι, δείχνετε οργανωτικότητα και υπευθυνότητα.

Η προετοιμασία παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της συνέντευξης.


5) Να είστε συνεπής!
Σε καμία περίπτωση μην αργήσετε στο ραντεβού! Μπορεί να επακολουθήσουν κι άλλα ραντεβού για να ολοκληρωθεί η συνέντευξη. Εσείς βράχος, να είστε πάντα λίγο πριν την ώρα σας, κανόνας απαράβατος.

Αν δεν ξέρετε ακριβώς που είναι η δουλειά ή υπάρχει περίπτωση πχ να πέσετε σε κίνηση, ξεκινήστε ακόμα πιο νωρίς. Καλύτερα να περιμένετε, παρά να πετάξετε την ευκαιρία στα σκουπίδια...


6) Μην αγχώνεστε!
Καλά, θα μου πείτε μια κουβάντα είναι... Αλλά σκεφτείτε, ο άνθρωπος που έχετε απέναντί σας, είναι απλά ένας άνθρωπος σας εσάς, μπορεί και λιγότερο ικανός! Αν κάτι δεν πάει καλά, δεν πειράζει, μέσα στο πρόγραμμα είναι, το ξέρει και ο ίδιος ο εργοδότης, συνεχίστε κανονικά σαν να μη συνέβει τίποτα.

Σχεδόν πάντα, σε κάθε συνέντευξη, κάτι δεν πάει 100% καλά. Γι' αυτό μην στενοχωριέστε, όπως είστε εσείς, έτσι (μπορεί και χειρότερα!) να είναι και οι άλλοι.

Stay cool, δεν θα σας πάρουν το κεφάλι, σιγά τα αυγά, το πολύ πολύ να μην σας πάρουν. Απλά πιστέψτε στον εαυτό σας και να είστε ο εαυτός σας.

Να είστε άνετος, αλλά για να το επιτύχετε αυτό πολύ καλά, προετοιμαστείτε καλά από το σπίτι ώστε να "μην σας πιάσουν αδιάβαστους" και σας αγχώσουν.


7) Νιώστε!
Να είστε πάντα ευγενικοί και ευχάριστοι(όχι βέβαια και σε σημείο αηδίας) και να απαντάτε ακριβώς σε αυτά που σας ρωτάν. Μην απαντάτε ότι νάναι.

Επίσης, προσπαθήστε να κατευθύνετε τη συζήτηση σε πράγματα τα οποία έχετε ατού. Φροντίστε να καταλήξει η συζήτηση σε τέτοιο σημείο, ώστε να έχετε παρουσιάσει όλα αυτά για τα οποία είστε πολύ καλός, "ξεχωριστός" και "μοναδικός".

Επίσης, μη "γλύφετε".

Μη νομίζετε, είναι πολύ εύκολο να το καταλάβει ο εργοδότης και είναι κάτι το οποίο σας μειώνει πολλούς πόντους...

Καλύτερα δείξτε χαρακτήρα ειλικρινή και αν κάτι δεν σας αρέσει, αποφύγετε με τρόπο, όμορφα και ωραία, να εκφράσετε άποψη (μη γίνετε και αντιπαθητικός).


8) Μάθετε να προβλέπετε!
Σκεφτείτε τι δουλειά είναι και βάλτε τα κάτω: δείτε τι άτομο ακριβώς θα θέλαν (βάσει της θέσης εργασίας), με τι δυνατότητες.

Σκεφτείτε όλα αυτά τα στοιχεία, ώστε να γίνετε αυτός ο άνθρωπος και να τους τα προσφέρετε όλα στα πιάτο όμορφα και περιποιημένα.

Επίσης, από την κουβέντα κατά τη συνέντευξη για τη δουλειά, μπορείτε εύκολα να καταλάβετε και κάποια ακόμα πράγματα. Δείξτε ενδιαφέρον και αποδείξτε ότι είστε ικανός να τους τα παρέχετε και με το παραπάνω.

Και κάτι ακόμα...

Τα παραπάνω, αν τα ακολουθήσετε στην συνέντευξή σας, μπορείτε εύκολα να ελπίζετε για τη δουλειά.

συνέντευξη αποτυχίαΒέβαια παίζουν και κάποια άλλα πραγματάκια ρόλο. Για παράδειγμα, αν είστε κατάλληλος για τη συγκεκριμένη δουλειά και έχετε γνώσεις με το παραπάνω, αλλάζει η ψυχολογία σας κατά τη συνέντευξη, δεν έχετε σχεδόν καθόλου άγχος, οπότε αποδίδετε καλύτερα.

Άρα αναλογιστείτε: είστε ικανός για τη δουλειά; Αν όχι, φροντίστε να είστε την επόμενη φορά. Μη νομίζετε, και ο εργοδότης, κορώνα γράμματα το παίζει, μπορεί εξαιτίας σας να χάσει πολλά...

Και είπαμε, αν αποτύχετε, κανένα πρόβλημα, συνεχίστε. Φροντίστε να μαθαίνετε από τις αποτυχίες σας και βελτιωθείτε! Μία αποτυχία μπορεί να μας κάνει καλύτερους...

Καλή επιτυχία!

Διαβάστε στη συνέχεια Κολπάκια για μια επιτυχημένη καριέρα


Σχετικά άρθρα

Το προφίλ του μη παραγωγικού υπαλλήλου
τεμπέλης υπάλληλος
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός μη παραγωγικού υπαλλήλου; Είναι κάποια συγκεκριμένα; Μπορούμε άραγε να τα ομαδοποιήσουμε; Για να δούμε!
Συνέντευξη για δουλειά: 6+1 κλειδιά που οδηγούν στην επιτυχία
μυστικά για μια επιτυχημένη συνέντευξη
Ποια είναι τα μυστικά για να περάσετε με επιτυχία την δοκιμασία μιας επαγγελματικής συνέντευξης; Δείτε μερικές συμβουλές για να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.
Βαριέμαι τη δουλειά μου, τι να κάνω;
βαρεμάρα
Βαριέστε τη δουλειά σας και δεν ξέρετε τι να κάνετε για να αποκτήσει ενδιαφέρον; Σας έχουμε κάποιες πολύ ωραίες ιδέες που μπορείτε να δοκιμάσετε, δείτε!
Τι αλλαγές έφερε το μνημόνιο στις φράσεις για τη δουλειά
μνημόνιο και δουλειά
Ένα άρθρο, που τα λέει πολύ καλά! Εξαιτίας του μνημονίου, καταργούνται διάφορες φράσεις, κλπ σχετικά με τη δουλειά, δείτε!
Πως να κερδίσω χρόνο για τον εαυτό μου: 5+1 συμβουλές
Πως να εξοικονομήσετε ελεύθερο χρόνο
Δείτε στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί ορισμένες συμβουλές για να εξοικονομήσετε ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό σας.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Συνέντευξη για δουλειά: Χρυσοί κανόνες και προετοιμασία
Kατηγορία: Άνθρωπος
Tags: συνέντευξηδουλειάπροετοιμασίαεργασίακαριέρα
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Βαριέμαι τη δουλειά μου, τι να κάνω;
βαρεμάρα
Βαριέστε τη δουλειά σας και δεν ξέρετε τι να κάνετε για να αποκτήσει ενδιαφέρον; Σας έχουμε κάποιες πολύ ωραίες ιδέες που μπορείτε να δοκιμάσετε, δείτε!

Κολπάκια για μια επιτυχημένη καριέρα
αναζήτηση δουλειάς
Εδώ σας παρουσιάζουμε μερικά έξυπνα κολπάκια, που θα σας βοηθήσουν στην καριέρα σας! (είτε στην αναζήτηση δουλειάς, είτε ενώ δουλεύετε ήδη)

Συνέντευξη για δουλειά: 6+1 κλειδιά που οδηγούν στην επιτυχία
μυστικά για μια επιτυχημένη συνέντευξη
Ποια είναι τα μυστικά για να περάσετε με επιτυχία την δοκιμασία μιας επαγγελματικής συνέντευξης; Δείτε μερικές συμβουλές για να είστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.

Το προφίλ του μη παραγωγικού υπαλλήλου
τεμπέλης υπάλληλος
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός μη παραγωγικού υπαλλήλου; Είναι κάποια συγκεκριμένα; Μπορούμε άραγε να τα ομαδοποιήσουμε; Για να δούμε!

Να ανοίξω δική μου επιχείρηση; Αξίζει;
Γιατί να ανοίξω δική μου επιχείριση
Αξίζει να ανοίξει κάποιος δική του επιχείρηση; Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.

Πράγματα που δεν πρέπει να θυσιάσετε για την δουλειά σας
Τι να μην θυσιάσεις για την δουλειά σου
Υπάρχουν κάποιες θυσίες που δεν πρέπει να κάνουμε για την δουλειά μας, όσο καλή κι αν είναι. Ας τις δούμε στο ακόλουθο άρθρο.

Πώς να εντυπωσιάσετε κάποιον
Πώς να εντυπωσιάσεις κάποιον με την πρώτη
Υπάρχει κάποιος τρόπος ή στρατηγική που μπορούμε να ακολουθήσουμε όταν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε; Ας δούμε ορισμένες συμβουλές.

Πως να γίνετε πιο παραγωγικοί
Πως να γίνω πιο παραγωγικός
Θέλετε να μπορείτε να αποδίδετε περισσότερο στην δουλειά ή στο σχολείο/σπουδές σας ή με άλλα λόγια να γίνετε πιο παραγωγικοί; Σε ...

Τι είναι η πολιτική επιστράτευση
Πότε γίνεται πολιτική επιστράτευση
Κατά καιρούς θα έχετε ίσως ακούσει για τη λεγόμενη πολιτική επιστράτευση. Ιδίως μετά από παρατεταμένες περιόδους απεργιών από κάποιον ...

Τι να κάνετε αν δεν τα πάτε καλά με το αφεντικό σας
Πως να αντιμετωπίσετε το αφεντικό σας
Προκειμένου να έχετε μια υγιή εργασιακή ζωή, μιας και ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας το περνάμε δουλεύοντας, πρέπει να προσπαθούμε ...
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ