coolweb


Πως να προστατέψετε το αυτοκίνητο σας από τους κλέφτες

Πως να προστατεύσω το όχημα μου από διάρρηξη

Όσοι διαθέτουν κάποιο αυτοκίνητο, ιδίως κάποιο καινούργιο μοντέλο, ίσως έχουν αναζητήσει κατά καιρούς τρόπους για να το διατηρήσουν ασφαλές από διάρρηξη ή και από καθολική κλοπή.

Πολλές συσκευές και διάφορα γκατζετάκια υπάρχουν για τον σκοπό αυτό. Από εντοπιστές θέσης GPS μέχρι συναγερμούς, κλειδαριές τιμονιού ή πηδαλιών (πχ συμπλέκτη, γκαζιού κλπ) ή διάφορα ακόμη αντικλεπτικά συστήματα.

Τα παραπάνω τα έχουμε ακουστά λίγο πολύ όλοι. Ωστόσο, εκτός από όλα τα παραπάνω, υπάρχουν και πολλοί άλλοι τρόποι, ίσως όχι και τόσο διαδεδομένοι, για να διατηρήσουμε το όχημα μας ασφαλές έναντι κάποιας κλοπής ή διάρρηξης.

Ας τους δούμε λοιπόν αναλυτικά στο άρθρο που ακολουθεί.

Τυλίξτε το κλειδί του αυτοκινήτου σε αλουμινόχαρτο


Οι μοντέρνοι κλέφτες αυτοκινήτων γνωρίζουν καλά την τεχνολογία και ξέρουν πως να την χρησιμοποιήσουν ώστε να πετύχουν τον σκοπό τους.

Τα σύγχρονα κλειδιά αυτοκινήτων πολλές φορές δεν έχουν καν κλειδί, αλλά ένα πομπό που συνδέεται με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου και στέλνει εντολή για να ξεκλειδώσει τις πόρτες ή να ανάψει την μηχανή.

 το κλειδί του αυτοκινήτου προστατεύεται από το αλουμινόχαρτο εμποδίζοντας τους επίδοξους κλέφτες
Υπάρχουν κάποιες ηλεκτρικές συσκευές που μπορούν να συνδεθούν με τον πομπό του κλειδιού και να κλέψουν τους κωδικούς του με αποτέλεσμα να μπορούν ουσιαστικά να ξεκλειδώσουν το αυτοκίνητο μας και να το χρησιμοποιήσουν σαν να ήταν ο ιδιοκτήτης του.

Για να αποφύγουμε να μας συμβεί αυτό πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να μπλοκάρουμε το σήμα που εκπέμπουν τα κλειδιά μας, όπως για παράδειγμα να τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο όταν δεν τα χρησιμοποιούμε.

Βάλτε τον αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου σας στις γυάλινες επιφάνειες


Μία καλή ιδέα είναι να χαράξουμε το παρμπρίζ, τους καθρέφτες και τα παράθυρα του αυτοκινήτου με τον αριθμό κυκλοφορίας ή τον σειριακό αριθμό πλαισίου του αυτοκινήτου.

 τυπώστε τον αριθμό πλαισίου στο παρμπρίζ για επιπλέον ασφάλεια
Αυτή είναι μία σχετικά εύκολη λύση η οποία πιθανότατα θα αποθαρρύνει τους επίδοξους κλέφτες, αφού θα τους αναγκάσει να αλλάξουν όλες τις μαρκαρισμένες επιφάνειες πριν μπορέσουν να πουλήσουν το κλεμμένο αυτοκίνητο.

Συνεπώς, θα προτιμήσουν να κλέψουν ένα αυτοκίνητο που θα μπορέσουν άμεσα και χωρίς επιπλέον κόπο ή έξοδα να το σπρώξουν την αγορά.

Κρατάτε το όχημα σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση


Είναι σημαντικό να φαίνεται το αυτοκίνητο μας καλοφροντισμένο. Όσο παράξενο και αν ακούγεται, αυτό μπορεί να αποτρέψει την κλοπή του.

 φροντίστε το αυτοκίνητο σας
Όταν ένα αμάξι είναι στην πένα φαίνεται ότι ο ιδιοκτήτης του ασχολείται πολύ μαζί του, οπότε κατά πάσα πιθανότητα θα έχει έναν πολύ καλό συναγερμό και σύγχρονο σύστημα εντοπισμού.

Οι κλέφτες θα επιλέξουν ένα πιο παραμελημένο αυτοκίνητο για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Βάλτε ένα μόνιτορ παρακολούθησης μωρού


Η τοποθέτηση μίας συσκευής παρακολούθησης μωρού μέσα στο αυτοκίνητο σε εμφανές σημείο μπορεί να αλλάξει γνώμη σε όποιον έχει βάλει στο μάτι το "μωρό" σας.

Η ύπαρξη μίας τέτοιας συσκευής σημαίνει ότι δεν θα μπορέσει να παραβιάσει κανείς το αυτοκίνητο χωρίς να γίνει αντιληπτός από την πρώτη στιγμή, οπότε γιατί να το διακινδυνέψει ο επίδοξος κλέφτης; Με τον ίδιο τρόπο δρα αποθαρρυντικά μία κάμερα ή ένας ευαίσθητος συναγερμός που χτυπάει με το παραμικρό.

Κρύψτε ένα παλιό κινητό μέσα στο αμάξι


Όταν παρκάρουμε το αυτοκίνητο μας σε μία άγνωστη και επικίνδυνη γειτονιά μπορούμε να κρύψουμε μέσα στο όχημα ένα παλιό κινητό ή τάμπλετ, το οποίο θα είναι ανοικτό, θα είναι συνδεδεμένο στο ίντερνετ και θα το έχουμε συγχρονίσει πρώτα με τον λογαριασμό μας στην google.

 κρύψτε ένα κινητό ή ένα τάμπλετ στο αμάξι
Η πρακτική αυτή μας διασφαλίζει ότι σε περίπτωση κλοπής χρησιμοποιώντας την επιλογή εύρεσης τηλεφώνου της google από το βασικό μας τηλέφωνο ή τον υπολογιστή μας μέσα σε ένα λεπτό θα μπορούμε να ξέρουμε που ακριβώς βρίσκεται το όχημα μας.

Στο παρκαρισμένο όχημα να αφήνετε τους τροχούς στραμμένους προς το πεζοδρόμιο


Ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο που έχει τους τροχούς του στραμμένους προς το πεζοδρόμιο σημαίνει ότι για να ξεπαρκάρει θα χρειαστεί τουλάχιστον μία μανούβρα παραπάνω από οποιοδήποτε άλλο.

 τροχοί στραμμένοι προς το πεζοδρόμιο
Η παραπάνω μανούβρα μεταφράζεται σε παραπάνω χρόνο τον οποίο δεν έχουν οι κλέφτες. Μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω μπορούν να κάνουν την διαφορά ανάμεσα σε μία επιτυχημένη και σε μία αποτυχημένη κλοπή.

Κάτι τόσο απλό όσο το στρίψιμο των τροχών μπορεί να κάνει την διαφορά και να αποτρέψει την επιλογή του δικού μας αυτοκινήτου για κλοπή.

Κλείδωσε το τιμόνι σου


Στο εμπόριο πωλούνται ειδικές μεταλλικές ράβδοι ή μπαστούνια τα οποία εφαρμόζονται πάνω στο τιμόνι και κλειδώνουν εκεί χωρίς να αφήνουν περιθώριο στο τιμόνι για να στρίψει.

Για να μπορέσει να κλέψει κάποιος ένα αυτοκίνητο που έχει κλειδωμένο το τιμόνι του με αυτό το εργαλείο θα πρέπει πρώτα να καταφέρει να το ξεκλειδώσει, το οποίο είναι πολύ χρονοβόρο.

 κλειδώστε το τιμόνι του αυτοκινήτου με ένα club
Επίσης η ύπαρξη αυτού του τόπου κλειδώματος είναι άμεσα ορατή και αποτρέπει κατευθείαν τον κλέφτη. Κανείς δεν θα μπει στον κόπο να ανοίξει τις πόρτες ή να σπάσει το παράθυρο.

Χρησιμοποιώντας τις μεταλλικές ράβδους - μπαστούνια για να κλειδώσουμε το τιμόνι του αυτοκινήτου μας είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα επιτύχουμε την αποτροπή της κλοπής.

Να θυμάστε τα κλασικά κόλπα των κλεφτών


Εκτός από του κλέφτες που προσπαθούν να πάρουν ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο υπάρχουν και αυτοί που χρησιμοποιούν διάφορα κόλπα ή κομπίνες για να μας κλέψουν. Είναι χρήσιμο λοιπόν να γνωρίζουμε αυτά τα κόλπα ώστε να μην μας εξαπατούν.

Θα πρέπει γνωρίζουμε ότι στις οργανωμένες κομπίνες συμμετέχουν συνήθως πάνω από δύο άτομα και αρκετές φορές ένα ακόμα όχημα. Όλες οι κλασικές κομπίνες των κλεφτών αποσκοπούν στο να βγάλουν τον οδηγό από το αυτοκίνητο και να το κλέψουν εύκολα.

 κομπίνα με ελαφρύ τρακάρισμα για να κλέψουν αυτοκίνητο
Ένα κλασικό κόλπο είναι το ελαφρύ τρακάρισμα, δηλαδή κάποιο αυτοκίνητο σε συνεργασία με τον επίδοξο κλέφτη μας τρακάρει ελαφριά. Όταν βγούμε από το αυτοκίνητο μας για να ελέγξουμε την ζημιά ο κλέφτης μπαίνει στο αμάξι μας και το παίρνει.

Για να αποφύγουμε να πέσουμε θύματα αυτής της κομπίνας, σε περίπτωση που μας τρακάρει κάποιος θα πρέπει να μείνουμε ψύχραιμοι και να κλείσουμε τα παράθυρα μας, να κλειδώσουμε τις πόρτες και να καλέσουμε την αστυνομία.

Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να βγούμε από το αυτοκίνητο μας αφήνοντας ορθάνοιχτες τις πόρτες.

 το κόλπο με το πλαστικό μπουκάλι στην ρόδα
Κάποια άλλα κόλπα που χρησιμοποιούν αυτού του τύπου οι κλέφτες είναι ένα κολλημένο χαρτί στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου ή ένα πλαστικό μπουκάλι σφηνωμένο πάνω από τον τροχό. Και στις δύο περιπτώσεις ο οδηγός θα χρειαστεί να βγει από το αυτοκίνητο για να αφαιρέσει το χαρτί ή το μπουκάλι και ο κλέφτης θα μπει στην θέση του και θα πάρει το όχημα.

Με τον ίδιο τρόπο, οι επίδοξοι ληστές μπορούν να κλέψουν ένα αμάξι, είτε προσποιούμενοι ότι χρειάζονται βοήθεια λόγω μίας βλάβης είτε σταματώντας μας για να μας υποδείξουν ότι έχει πιαστεί κάτι κάτω από το αυτοκίνητο.

Προσέξτε που θα παρκάρετε ή θα σταματήσετε


Όταν έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε την θέση που θα παρκάρουμε καλό είναι να επιλέγουμε σημεία που είναι καλά φωτισμένα και που καλύπτονται από κάμερες. Αυτό είναι σημαντικό όχι μόνο για την ασφάλεια του αυτοκινήτου μας, αλλά και για την δική μας.

 καλά φωτισμένη θέση παρκαρίσματος
Επίσης δεν θα πρέπει ποτέ να βγαίνουμε από το αμάξι και να αφήνουμε την μηχανή αναμμένη. Ούτε καν όταν σταματάμε για ένα λεπτό στο περίπτερο.

Κάθε φορά που βγαίνουμε από την θέση του οδηγού πρέπει να κλείνουμε τα παράθυρα, να σβήνουμε την μηχανή και να κλειδώνουμε τις πόρτες.

Να χρησιμοποιείτε περισσότερα από ένα αντικλεπτικά συστήματα


Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά το να έχει το αυτοκίνητο μας περισσότερα από ένα αντικλεπτικά συστήματα μπορεί να κάνει την διαφορά.

Και αυτό γιατί ακόμα και αν καταφέρει και ξεπεράσει ένα από αυτά ο κλέφτης, πιθανότατα δεν θα περιμένει την ύπαρξη και άλλου, όπως για παράδειγμα ένα σύστημα εντοπισμού, που θα βοηθήσει στην ανεύρεση του οχήματος.

Δυσκολέψτε τους κλέφτες


Ακολουθώντας μερικούς γενικούς κανόνες μπορούμε να δυσκολέψουμε τους κλέφτες και να είμαστε πιο ασφαλείς.

 πάντα σβήνουμε την μηχανή και κλειδώνουμε τις πόρτες όταν βγαίνουμε από το αυτοκίνητο
Οι κανόνες αυτοί επιγραμματικά είναι:

» Να ελέγχουμε το αυτοκίνητο μας εξωτερικά πριν μπούμε μέσα

» Να αποφεύγουμε να ταξιδεύουμε μόνοι

» Να εμπιστευόμαστε το ένστικτο μας

» Όταν έχει πάνω από μία λωρίδα ο δρόμος να οδηγάμε στην μεσαία λωρίδα

» Όταν μας πλησιάζει κάποιος ύποπτος τύπος να φεύγουμε

» Να μην σταματάμε για να βοηθήσουμε αγνώστους.

» Σε περίπτωση που σταματήσουμε να αφήσουμε αρκετό χώρο για μανούβρες

Ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και το αυτοκίνητο σας στη θέση του.Διαβάστε στη συνέχεια Πως να προστατέψετε το σπίτι σας από τους κλέφτες
Σχετικά άρθρα

Αερόσακοι: πως λειτουργούν και πως μας προστατεύουν;
αερόσακοι
Πως λοιπόν λειτουργούν οι γνωστοί σε όλους μας αερόσακοι στα αυτοκίνητα; Τι συμβαίνει κατά τη σύγκρουση των οχημάτων και πως μας προστατεύουν;
Προετοιμασία αυτοκίνητου για τον χειμώνα
Συμβουλές για το αυτοκίνητο για το φθινόπωρο και τον χειμώνα
Τι πρέπει να κάνετε στο αυτοκίνητο σας για να είστε προετοιμασμένοι για τον χειμώνα που έρχεται; Δείτε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές στο άρθρο που ακολουθεί.
Συμβουλές για άνετο και ασφαλές ταξίδι με αυτοκίνητο
άνεση και ασφάλεια στο ταξίδι
Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί μερικές χρήσιμες συμβουλές για ασφαλές και άνετο ταξίδι με το αυτοκίνητο, όλες τις εποχές του χρόνου.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Πως να προστατέψετε το αυτοκίνητο σας από τους κλέφτες
Kατηγορία: Οχήματα
Tags: αυτοκίνητοκλοπήκλέφτεςπροστασίασυμβουλές
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Υγραέριο: Πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα υγραεριοκίνησης!
υγραεριοκίνηση
Υγραέριο στο αυτοκίνητο - υγραεριοκίνηση: πολύς ντόρος στις μέρες μας! Αξίζει; Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα; Δείτε!

Τι είναι το υβριδικό αυτοκίνητο; Αξίζει;
υβριδικό αυτοκίνητο
Τι είναι το υβριδικό αυτοκίνητο; Πως συμβάλλει στη μείωση της ρύπανσης; Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του σε σχέση με το βενζινοκίνητο αυτοκίνητο;

Τι σημαίνουν τα γράμματα & οι αριθμοί στα λάστιχα; Μέρος 1ο
λάστιχα νούμερα και γράμματα
Κάθε λάστιχο έχει επάνω του διάφορα στοιχεία που μας δίνουν πολλές – και χρήσιμες – πληροφορίες! Πως όμως τα διαβάζουμε και τι σημαίνουν;

Πως λειτουργεί το immobilizer;
Τι είναι το immobiliser
Τι είναι και πως δουλεύει το immobilizer στο αυτοκίνητο; Από τι αποτελείται το συγκεκριμένο σύστημα; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.

Τι να κάνετε αν υπερθερμανθεί ο κινητήρας του αυτοκινήτου!
υπερθέρμανση κινητήρα
Μάθετε πριν την πάθετε! Τι να κάνετε λοιπόν αν ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας υπερθερμανθεί; Πως να το αντιμετωπίσετε και τι να προσέξετε; Δείτε!

Τι είναι το ABS, πως λειτουργεί στους τροχούς
abs αυτοκινήτου
Τι είναι το abs; Πως λειτουργεί αυτό το σύστημα και τι συμβαίνει στα φρένα των τροχών του αυτοκινήτου; Μια εντυπωσιακή εφεύρεση που έχει σώσει ζωές...

Τι σημαίνουν τα γράμματα & οι αριθμοί στα ελαστικά; Μέρος 2ο
ελαστικά νούμερα και γράμματα
Δείτε κάποιες επιπλέον πληροφορίες στην ανάλυση των γραμμάτων και αριθμών που έχουν πάνω τους τα ελαστικά των επαγγελματικών οχημάτων!

Κάθε πότε περνάω ΚΤΕΟ
Πότε πάω για έλεγχο στο ΚΤΕΟ
Κάθε πότε πρέπει να περνάμε τα οχήματα μας από το ΚΤΕΟ για έλεγχο; Ας δούμε στο παρακάτω άρθρο απλά και κατανοητά.

Πως να μη θολώνουν τα τζάμια του αυτοκινήτου
Πως να μη θαμπώνει το παρμπρίζ
Αν βαρεθήκατε το θαμπωμένο παρμπρίζ στο αυτοκίνητο δοκιμάστε κάποια από τις λύσεις που προτείνουμε στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.

Πλεονεκτήματα των κινητήρων diesel στο αυτοκίνητο!
κινητήρες αυτοκινήτου
Δείτε σε αυτό το άρθρο ποιά είναι τα πλεονεκτήματα των κινητήρων diesel σε σχέση με τους κινητήρες βενζίνης στο αυτοκίνητο!

Σωστή συντήρηση αυτοκινήτου: tips και συμβουλές
Τι να προσέξω κατά το σέρβις του αυτοκινήτου
Τα αυτοκίνητα, οι μοτοσυκλέτες και γενικά όλα τα οχήματα χρειάζονται συντήρηση τόσο για να μας μεταφέρουν με ασφάλεια, όσο και για να ...

Πως να κάνετε σωστή συντήρηση των ελαστικών του αυτοκινήτου!
συντήρηση ελαστικών
Είναι μεγάλη υπόθεση να κάνετε σωστή συντήρηση των λάστιχων του αυτοκινήτου για πολλούς και διάφορους λόγους. Ας δούμε κάποιες απλές συμβουλές!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ