coolweb


Συμβουλές για πιο οικονομική οδήγηση - μείωση εξόδων!

οικονομική οδήγηση

Διαβάστηκε: 19.951 φορές
Πολλά τα πάγια έξοδα του αυτοκινήτου σας; Δείτε εδώ κάποιες ωραίες συμβουλές που σας προτείνουμε για να κάνετε πιο οικονομική οδήγηση!
Όλοι μας σχεδόν, έχουμε στην κατοχή μας και ένα αυτοκίνητο. Τι γίνεται όμως όταν τα έξοδα των καυσίμων αρχίζουν και γίνονται δυσβάσταχτα;

Τι πρέπει να κάνουμε για να μειώσουμε την κατανάλωση καυσίμου στο αυτοκίνητό μας;

καύσιμα έξοδαΠαρακάτω θα σας αναφέρουμε κάποιους τρόπους, γνωστούς στους πιο πολλούς, αλλά καλό θα ήταν να τους ξαναφρεσκάρουμε, γιατί οι καιροί είναι πλέον δύσκολοι!

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά.

Η οικονομία του καυσίμου του αυτοκινήτου μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό, από τον τρόπο που οδηγάμε.

Ο τρόπος, ο χώρος και ο χρόνος που οδηγάμε, επηρεάζουν τον αριθμό χιλιομέτρων που μπορεί να διανύσει το όχημα σας με ένα λίτρο καυσίμου.

Έχουμε και λέμε λοιπόν...

1) Θα πρέπει να επιταχύνουμε αργά και προοδευτικά. Αντίθετα, αν το «σπάσουμε», η κατανάλωση διπλασιάζεται η και τριπλασιάζεται!

2) Αποφυγή στάθμευσης του οχήματος σας με παρατεταμένη λειτουργία στο ρελαντί. Δεν υπάρχει λόγος να αφήσετε το αμάξι σας να δουλεύει στο ρελαντί. Είναι απλό. Σβήστε το και εάν χρειαστεί ξανά, βάλτε το μπρος.

3) Θα πρέπει η κατάσταση του κινητήρα μας να είναι σε άριστη λειτουργική κατάσταση, έτσι ώστε να αποδίδει τα μέγιστα με όσο το δυνατόν λιγότερο καύσιμο.

4) Δεν πρέπει να λειτουργούμε τον κινητήρα σε υψηλές στροφές και θα πρέπει να αλλάζουμε σχέση στο κιβώτιο την ιδανική στιγμή. Αυτή η στιγμή διαφέρει από όχημα σε όχημα ανάλογα με τα κυβικά του.

5) Να μην κάνουμε άσκοπη χρήση του κλιματιστικού. Είναι γνωστό ότι η χρήση του αυξάνει την κατανάλωση καυσίμου.


6) Διατηρείτε την πίεση των ελαστικών σας στην προβλεπόμενη εργοστασιακή τιμή του κατασκευαστή. Οποιαδήποτε άλλη τιμή αυξάνει την κατανάλωση!

7) Εάν έχετε στον χώρο αποσκευών διάφορα πράγματα τα οποία πραγματικά δεν τα χρειάζεστε, αφαιρέστε τα. Έτσι μειώνετε το βάρος που είναι αναγκασμένο να κουβαλά το όχημα σας και βοηθάτε στην μείωση της κατανάλωσης.

8) Μην ξεχνάτε το πόδι σας πάνω στο πεντάλ του φρένου! Είναι κάτι που το κάνουμε πολλοί από εμάς ασυναίσθητα. Έτσι ενεργοποιούνται τα φρένα, με συνέπεια να ζορίζετε ο κινητήρας και να καταναλώνει πιο πολύ.

9) Τηρείτε με ευλάβεια το χρονοδιάγραμμα συντήρησης αυτοκινήτου του κατασκευαστή και να αλλάζετε τα προβλεπόμενα φίλτρα όποτε προβλέπεται.

10) Τοποθετήστε υγραέριο στο αυτοκίνητο, γνωστό και ως υγραεριοκίνηση! (Ανατρέξτε σε προηγούμενο κείμενο του coolweb.gr για να ενημερωθείτε σχετικά με την υγραεριοκίνηση).
Η υγραεριοκίνηση θα σας βοηθήσει πολύ στο να μειώσετε τα έξοδά σας...

οικονομία στην οδήγηση
Απλές και οικονομικές συμβουλές που εάν τις τηρήσετε, σίγουρα θα υπάρξει διαφορά και θα κάνετε πιο οικονομική οδήγηση...

Διαβάστε στη συνέχεια Αγορά αυτοκινήτου: προσέξτε πριν αγοράστε


Σχετικά άρθρα

Αποταμιεύστε χρήματα μειώνοντας έξυπνα τα έξοδά σας
αποταμίευση χρημάτων
Φεύγουν τα λεφτά σας ανεξέλεγκτα και μένετε ταπί χωρίς να το καταλάβετε; Δείτε μερικά έξυπνα κολπάκια για αποταμίευση και έξυπνη διαχείριση των χρημάτων σας!
Τι είναι το ABS, πως λειτουργεί στους τροχούς
abs αυτοκινήτου
Τι είναι το abs; Πως λειτουργεί αυτό το σύστημα και τι συμβαίνει στα φρένα των τροχών του αυτοκινήτου; Μια εντυπωσιακή εφεύρεση που έχει σώσει ζωές...
Τι είναι το υβριδικό αυτοκίνητο; Αξίζει;
υβριδικό αυτοκίνητο
Τι είναι το υβριδικό αυτοκίνητο; Πως συμβάλλει στη μείωση της ρύπανσης; Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του σε σχέση με το βενζινοκίνητο αυτοκίνητο;
Τιμόνι αυτοκινήτου και λωρίδες: αριστερά ή δεξιά;
τιμόνι
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί σε κάποιες χώρες το τιμόνι βρίσκεται αριστερά και οδηγάμε στις δεξιά λωρίδες, ενώ σε κάποιες άλλες συμβαίνει το αντίθετο;
Πως θα μειώσω τα έξοδα του σπιτιού μου; (Μέρος 1ο)
έξοδα σπιτιού
Σε τέτοιους καιρούς, είναι αναγκαίο να βρούμε τρόπους να μειώσουμε τα έξοδα του σπιτιού μας. Πως θα μπορούσαμε να το πετύχουμε αυτό; Δείτε!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Συμβουλές για πιο οικονομική οδήγηση - μείωση εξόδων!
Kατηγορία: ΟχήματαΟικονομία
Tags: οδήγησηέξοδαμείωση εξόδωναυτοκίνητοαμάξι
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Μπορούμε να βγάλουμε χρήματα μέσω Internet;
λεφτά μέσω internet
Τελικά μπορούμε να βγάλουμε χρήματα μέσω internet; Με ποιους τρόπους; Τι απάτες υπάρχουν και τι θα πρέπει να προσέχουμε; Δείτε όλα τα σχετικά!

Αποταμιεύστε χρήματα μειώνοντας έξυπνα τα έξοδά σας
αποταμίευση χρημάτων
Φεύγουν τα λεφτά σας ανεξέλεγκτα και μένετε ταπί χωρίς να το καταλάβετε; Δείτε μερικά έξυπνα κολπάκια για αποταμίευση και έξυπνη διαχείριση των χρημάτων σας!

Γιατί μία χώρα δεν τυπώνει άπειρα χρήματα - χαρτονομίσματα;
χρήματα
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί μία χώρα δεν τυπώνει μπόλικα χαρτονομίσματα ώστε να έχει και ο λαός μπόλικα χρήματα; Ας δούμε!

Πως θα μειώσω τα έξοδα του σπιτιού μου; (Μέρος 1ο)
έξοδα σπιτιού
Σε τέτοιους καιρούς, είναι αναγκαίο να βρούμε τρόπους να μειώσουμε τα έξοδα του σπιτιού μας. Πως θα μπορούσαμε να το πετύχουμε αυτό; Δείτε!

Πως να μειώσω τα έξοδα στο σπίτι μου; (Μέρος 2ο)
μείωση εξόδων
Πως να μειώσουμε τα έξοδά στο σπίτι μας; Πως να ξοδεύουμε λιγότερα λεφτά; Διαβάστε τη συνέχεια με τα έξυπνα κολπάκια που σας παραθέτουμε!

8 βασικές αιτίες που μπορεί να σας προκαλέσουν χρέος!
χρέος
Διαβάστε εδώ ένα ενδιαφέρον άρθρο με τις 8 πιο βασικές αιτίες που μπορεί να σας προκαλέσουν χρέος! Μάθετε πριν την πάθετε, ας δούμε λοιπόν...

Τι είναι το bitcoin
bitcoin το νέο ψηφιακό νόμισμα
Τι είναι το bitcoin και πως χρησιμοποιείται; Πως το αποκτά κανείς; Είναι ασφαλές; Όλες οι απαντήσεις στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.

Γιατί τα κέρματα είναι στρογγυλά;
Η δραχμή της Αίγινας με την χελώνα
Αλήθεια γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των νομισμάτων έχουν στρογγυλό σχήμα; Αναρωτηθήκατε ποτέ; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος; Ας δούμε!

Τι είναι IOU (υποσχετικές)
Τι είναι οι υποσχετικές - iou
Τι είναι οι περιβόητες υποσχετικές επιστολές πότε και που χρησιμοποιούνται; Ποιος τις εκδίδει; Ας δούμε όλες τις πληροφορίες στο άρθρο που ακολουθεί.

Τι να προσέξω στην ενοικίαση σπιτιού
tips για ενοικίαση σπιτιού
Ενοικίαση σπιτιού. Τι πρέπει να προσέξω; Τι παγίδες κρύβει; Δείτε τις απαντήσεις στο άρθρο που ακολουθεί.

Τι είναι οι ανέπαφες συναλλαγές
contactless τι είναι;
Θα έχετε ακούσει για τις λεγόμενες ανέπαφες συναλλαγές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες; Αλήθεια όμως, περί τίνος πρόκειται και πως ...

Από τι είναι φτιαγμένα τα χαρτονομίσματα;
Από ποιο υλικό φτιάχνονται τα χαρτονομίσματα
Παρά την συνεχή ανοδική πορεία του πλαστικού χρήματος (πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες), τα χαρτονομίσματα ήταν και ...
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ