coolweb


Αποταμιεύστε χρήματα μειώνοντας έξυπνα τα έξοδά σας

αποταμίευση χρημάτων

Διαβάστηκε: 52.453 φορές
Φεύγουν τα λεφτά σας ανεξέλεγκτα και μένετε ταπί χωρίς να το καταλάβετε; Δείτε μερικά έξυπνα κολπάκια για αποταμίευση και έξυπνη διαχείριση των χρημάτων σας!
Έτσι όπως αλλάξαν οι καιροί, πλέον κι εγώ το παθαίνω, φεύγουν τα χρήματα σαν αέρας, από δω κι από κει σε μικροπράγματα και είναι εύκολο να ξεμείνω και δεν είμαι ιδιαίτερα σπάταλος.

Εδώ θα δείτε μερικά κολπάκια για έξυπνη διαχείριση και αποταμίευση χρημάτων, μειώνοντας τα έξοδά σας, χωρίς στην ουσία να στερηθείτε!
Έκανα μια έρευνα, δοκίμασα κι εγώ μπόλικα και συγκέντρωσα τα καλύτερα για εσάς, ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

ΒΑΣΙΚΑ:

1) Αποταμιεύστε ένα μικρό ποσό, συστηματικά!

Φροντίστε 1 φορά τη βδομάδα να αποταμιεύετε ένα μικρό ποσό που στην ουσία δεν έχετε ανάγκη. Για παράδειγμα σε έναν κουμπαρά. Σε καμία περίπτωση μην μπείτε στον πειρασμό να τον ανοίξετε! Φροντίστε να είστε συνεπής κάθε βδομάδα και να μην ξεχνάτε να βάζετε το ποσό που θα έχετε ορίσει.

Ακόμα και σε οικονομική στενότητα να είστε, πιστεύω πως ένα μικρό ποσό, μπορείτε να το βάζετε κάθε βδομάδα στον κουμπαρά. Θα δείτε, πως αν ανοίξετε τον κουμπαρά μετά πχ από 2 χρόνια, τι χρήμα θα έχει μαζευτεί…

2) Κάντε μία λίστα με τα ψώνια που θέλετε να κάνετε και μην αγοράστε τίποτα άλλο!

Αν πρόκειται να πάτε πχ σούπερ μάρκετ, κάντε μία λίστα με αυτά που χρειάζεστε πραγματικά. Μείνετε πιστοί στη λίστα αυτή και μην αγοράσετε πράγματα τα οποία δεν είναι στη λίστα σας! Οι πειρασμοί καραδοκούν, μην υποκύψετε και αγοράσετε βλακείες που σας γυάλισαν, επειδή λανσάρουν όμορφα στο πρώτο ράφι φάτσα κάρτα.

Αναλογιστείτε πως αν πάτε 10 φορές στο σούπερ μαρκετ και μείνετε πιστοί στη λίστα σας, πόσα λεφτά θα έχετε γλυτώσει.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Όσο χαζό κι αν ακούγεται, μην πάτε πεινασμένοι για ψώνια!

3) Μειώστε την κακή χρήση του κινητού τηλεφώνου!

Εννοείτε δεν λέμε να γίνετε και αντικοινωνικοί. Όταν λέμε κακή χρήση, θα σας φέρω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε:

αν πρόκειται να βγείτε για καφεδάκι με έναν φίλο σας και τον πάρετε τηλέφωνο, μη μιλήστε 3-5-10 λεπτά, αφού θα βρεθείτε σε λίγη ώρα και θα έχετε όλο το χρόνο να τα πείτε και από κοντά! Είναι εύκολο να σκεφτείτε και να εντοπίσετε που «ξεφεύγετε».

4) Κόψτε το κάπνισμα!

Προσωπικά καπνίζω και δεν θέλω να το κόψω. Όπως φαντάζομαι κι εσείς. Όμως σκεφτείτε… Περιττό να σας πω το κακό που μας κάνει, αλλά ξέρω, δεν μας συγκινούν αυτά, μέχρι να εμφανιστούν τα πρώτα προβλήματα.

Όμως θα σας πω κάτι άλλο το οποίο πιθανόν να μην είχατε σκεφτεί. Το κακό με το τσιγάρο είναι ότι ξοδεύουμε κάθε μα κάθε μέρα ένα σημαντικό ποσό, είναι σαν ταρίφα.

Τη μέρα ας πούμε ότι ξοδεύουμε κατά μέσο όρο 4 ευρώ. Το μήνα είναι 120 ευρώ. Το χρόνο είναι ~1400 ευρώ. Αν κόψτε το κάπνισμα ενώ είστε 20 χρονών, όταν θα γίνετε 30, θα έχετε 14.000 ευρώ στην τσέπη, δηλαδή είστε έτοιμοι να αγοράσετε ένα αξιοπρεπές αμαξάκι, έτσι απλά!!! Στα 40 σας, παίρνετε ένα ακόμα αμάξι για το ταίρι σας!

αποταμίευση χρημάτων
Αν δεν είστε διατεθειμένος να το κόψετε με τίποτα, υπάρχει η άλλη λύση, το στριφτό. Προσωπικά κάπνιζα 2 πακέτα, θα ξόδευα δηλαδή σήμερα 5+ ευρώ τη μέρα. Ενώ με το στριφτό, αναλογικά (σύνολο με φιλτράκια και χαρτάκια), ξοδεύω περίπου 2+ ευρώ τη μέρα, γλυτώνω δηλαδή περίπου 3 ευρώ κάθε μέρα. Μέσα σε ένα χρόνο λοιπόν έχω στην τσέπη μου +1.000 ευρώ!

Εγώ απλά σας παρουσίασα την κατάσταση, από κει και πέρα, εσείς αποφασίζετε. ;)

5) Αποφύγετε το έτοιμο φαγητό!

Πέραν το ότι κάνει κακό στην υγεία σας, μπορείτε έτσι να γλυτώσετε λεφτά. Αν δουλεύετε, από το να παραγγείλετε, ετοιμάστε καθημερινά ένα μινι κολατσιό από το σπίτι και βάλτε το σε ένα ταπεράκι.

Εντάξει, καμία φορά θα παραγγείλετε κιόλας αλλά να μάθετε σε καθημερινή βάση να τηρείτε αυτό το πράγμα και θα δείτε.


6) Πείτε όχι στις πιστωτικές κάρτες!

Το μεγάλο μειονέκτημα δεν είναι τα επιτόκια και αυτά (πλέον υπάρχουν και προσφορές με 0 επιτόκιο, κτλ)! Το μεγάλο μειονέκτημα είναι ότι αγοράζετε και ξοδεύετε πολύ περισσότερα απ’ όσα αν είχατε μετρητά!!!

Μπορεί να μπείτε στο λούκι της πιστωτικής κάρτας με το σκεπτικό ότι θα είστε «σφικτοί». ΛΑΘΟΣ! Μετά από κάποιον καιρό, θα γυρίσει αυτό το πράγμα χωρίς να το καταλάβετε!

Επίσης σκεφτείτε ότι με τις πιστωτικές κάρτες, αγοράζουμε πολλές φορές πράγματα με λεφτά που ακόμα δεν έχουμε! Κι εγώ το παραδέχομαι ότι μερικές φορές υποκύπτω στον πειρασμό να αγοράσω κάτι. Όμως όταν δεν έχω, δεν αγοράζω.

Μια καλή λύση είναι η χρεωστική κάρτα (visa electron) με την οποία μπορείς να κάνεις ότι και με την πιστωτική, με τη διαφορά ότι συνδέεται απευθείας με τον τραπεζικό λογαριασμό και τραβάει απευθείας τα λεφτά από κει.

Οπότε αν δεν έχεις, δεν αγοράζεις.


7) Κρατήστε σημειώσεις για το κάθε ευρώ που ξοδεύετε!

Πάρτε ένα τευτεράκι και να κρατάτε κάθε μέρα, το βράδυ πριν κοιμηθείτε, όλα τα έξοδα της ημέρας. Σταδιακά χωρίστε τα σε κατηγορίες και βγάλτε τα σύνολα κάθε μήνα.

Έτσι θα μπορέσετε να εντοπίσετε τα λάθη σας καλύτερα και θα μπορέσετε να δείτε πραγματικά, πόσα παραπάνω λεφτά το μήνα θα μπορούσατε να φυλάξετε!

8) Δεν χρειάζεται πάντα να αγοράζετε το καλύτερο!

Θα σας φέρω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε ακριβώς τι θέλω να σας πω:

Θέλετε να βάλετε internet πχ για να σερφάρετε, να κατεβάζετε κάνα τραγούδι, καμιά ταινία, κάνα facebook, κτλ. Υπάρχει ένα πακέτο με 4mbps με 20 ευρώ το μήνα και ένα άλλο με 24mbps με 27 ευρώ το μήνα. Μπορεί και καλά να συμφέρει να βάλετε το 2ο,όμως απλά, δεν χρειάζεστε πραγματικά αυτά τα 20mbps τα παραπάνω!!

Έτσι, αν βάλετε το 1ο πακέτο, γλυτώνετε τα 7 ευρώ το μήνα και πάλι κάνετε τη δουλειά σας 100%! Βλέπετε, 7 ευρώ από δω, 7 ευρώ από κει, μαζεύονται…

9) Τηρήστε τον κανόνα των 30 ημερών!

Αν σας μπει κάτι στο μυαλό να το αγοράσετε και δεν είναι πραγματικά ανάγκη, μη βιαστείτε. Περιμέντε 30 μέρες και αναθεωρήστε τότε. Είναι ένα υγιές χρονικό διάστημα για να σας φύγει η «κακή καψούρα» και τότε μπορείτε να κρίνετε καλύτερα αν πρέπει να το αγοράσετε ή όχι.

Επίσης είναι καλό γιατί μπορείτε να ψάξετε καλύτερα, να εξετάσετε περαιτέρω ή και διαφορετικές-εναλλακτικές επιλογές, καθώς επίσης και για να ψάξετε για καλύτερες τιμές.

10) Δεν υπάρχει shopping therapy!

Αυτά είναι βλακείες, αλλά το κάναμε μόδα. Δεν χρειάζεται να πάτε να πάρετε ότι να ’ναι μόνο και μόνο για να νιώσετε καλύτερα. Υπάρχουν χίλια δύο άλλα πράγματα που είναι δωρεάν και μπορείτε να κάνετε για να νιώσετε εξίσου καλά.

11) Αποφύγετε να κινείτε το αυτοκίνητο μέσα στην πόλη!

Όπου μπορείτε πηγαίντε με τα πόδια ή με την αστική συγκοινωνία. Πέραν τότι γλυτώνετε πολλά έξοδα στα καύσιμα, γλυτώνετε και φθορές του αυτοκινήτου και μεγαλώνετε τα διαστήματα του σέρβις.

Αφήστε που πολλές φορές το αυτοκίνητο μέσα στην πόλη είναι ταλαιπωρία (κίνηση, πάρκινγκ, κτλ).

ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΑ:

1) Αποφύγετε να βλέπετε τηλεόραση: τον χρόνο που θα σπαταλούσατε για κάτι τόσο άχρηστο, βρείτε ένα χόμπυ να βγάζετε ένα χαρτζιλίκι και να περνάτε καλά. Αυτό κάνω εγώ τα τελευταία χρόνια και είμαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος!


2) Φουσκώστε τα λάστιχα του αυτοκινήτου σας στη σωστή πίεση: ένα μεγάλο ποσοστό των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν, είναι 5-10 PSI πιο ξεφούσκωτα. Βάσει στατιστικών, για κάθε χιλιόμετρο που διανύεται, καίει το αυτοκίνητο 0,5% με 1% παραπάνω καύσιμο.

Να ξέρετε το εξής:

Μπορεί από τα παραπάνω να μην γλυτώνετε πολλά χρήματα μεμονωμένα, αθροιστικά όμως σε βάθος χρόνου και αν τα τηρείτε όλα σε κάποιο βαθμό, θα δείτε πολύ καλό αποτέλεσμα, εγγυημένα!

Το πρόβλημα πολλές φορές δεν είναι ότι δεν μας πληρώνουν πολλά, είναι ότι ξοδεύουμε ανεξέλεγκτα σε βλακείες και αισθανόμαστε ότι δεν μας φτάνουν!

Για τηρήστε μόνο το 7) από τα Βασικά και δείτε που φεύγουν τα χρήματά σας, τότε θα αρχίσετε να επιβεβαιώνετε πολλά από τα παραπάνω…

Καλή επιτυχία ;)

Διαβάστε στη συνέχεια Πως θα μειώσω τα έξοδα του σπιτιού μου; (Μέρος 1ο)


Σχετικά άρθρα

Πως να μειώσω τα έξοδα στο σπίτι μου; (Μέρος 2ο)
μείωση εξόδων
Πως να μειώσουμε τα έξοδά στο σπίτι μας; Πως να ξοδεύουμε λιγότερα λεφτά; Διαβάστε τη συνέχεια με τα έξυπνα κολπάκια που σας παραθέτουμε!
8 βασικές αιτίες που μπορεί να σας προκαλέσουν χρέος!
χρέος
Διαβάστε εδώ ένα ενδιαφέρον άρθρο με τις 8 πιο βασικές αιτίες που μπορεί να σας προκαλέσουν χρέος! Μάθετε πριν την πάθετε, ας δούμε λοιπόν...
Μπορούμε να βγάλουμε χρήματα μέσω Internet;
λεφτά μέσω internet
Τελικά μπορούμε να βγάλουμε χρήματα μέσω internet; Με ποιους τρόπους; Τι απάτες υπάρχουν και τι θα πρέπει να προσέχουμε; Δείτε όλα τα σχετικά!
Μικρά κολπάκια για εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι
εξοικονόμηση ενέργειας
Δείτε πώς με μερικά κολπάκια και συμβουλές, μπορείτε εύκολα και χωρίς να στερηθείτε, να εξοικονομείτε ενέργεια, προστατεύοντας το περιβάλλον
Γιατί και πως δημιουργήθηκαν τα χρήματα;
χρήματα και λεφτά
Αλήθεια, γιατί υπάρχουν τα χρήματα - λεφτά; Γιατί δημιουργήθηκε το χρήμα και δεν δημιουργήθηκε κάτι άλλο ως μέσω συναλλαγών; Ας δούμε!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Αποταμιεύστε χρήματα μειώνοντας έξυπνα τα έξοδά σας
Kατηγορία: Οικονομία
Tags: αποταμίευσηδιαχείριση χρημάτωνέξοδαλεφτάχρήματαέξοδα σπιτιούμείωση εξόδων
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Μπορούμε να βγάλουμε χρήματα μέσω Internet;
λεφτά μέσω internet
Τελικά μπορούμε να βγάλουμε χρήματα μέσω internet; Με ποιους τρόπους; Τι απάτες υπάρχουν και τι θα πρέπει να προσέχουμε; Δείτε όλα τα σχετικά!

Γιατί μία χώρα δεν τυπώνει άπειρα χρήματα - χαρτονομίσματα;
χρήματα
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί μία χώρα δεν τυπώνει μπόλικα χαρτονομίσματα ώστε να έχει και ο λαός μπόλικα χρήματα; Ας δούμε!

Πως θα μειώσω τα έξοδα του σπιτιού μου; (Μέρος 1ο)
έξοδα σπιτιού
Σε τέτοιους καιρούς, είναι αναγκαίο να βρούμε τρόπους να μειώσουμε τα έξοδα του σπιτιού μας. Πως θα μπορούσαμε να το πετύχουμε αυτό; Δείτε!

Πως να μειώσω τα έξοδα στο σπίτι μου; (Μέρος 2ο)
μείωση εξόδων
Πως να μειώσουμε τα έξοδά στο σπίτι μας; Πως να ξοδεύουμε λιγότερα λεφτά; Διαβάστε τη συνέχεια με τα έξυπνα κολπάκια που σας παραθέτουμε!

Συμβουλές για πιο οικονομική οδήγηση - μείωση εξόδων!
οικονομική οδήγηση
Πολλά τα πάγια έξοδα του αυτοκινήτου σας; Δείτε εδώ κάποιες ωραίες συμβουλές που σας προτείνουμε για να κάνετε πιο οικονομική οδήγηση!

8 βασικές αιτίες που μπορεί να σας προκαλέσουν χρέος!
χρέος
Διαβάστε εδώ ένα ενδιαφέρον άρθρο με τις 8 πιο βασικές αιτίες που μπορεί να σας προκαλέσουν χρέος! Μάθετε πριν την πάθετε, ας δούμε λοιπόν...

Τι είναι το bitcoin
bitcoin το νέο ψηφιακό νόμισμα
Τι είναι το bitcoin και πως χρησιμοποιείται; Πως το αποκτά κανείς; Είναι ασφαλές; Όλες οι απαντήσεις στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.

Γιατί τα κέρματα είναι στρογγυλά;
Η δραχμή της Αίγινας με την χελώνα
Αλήθεια γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των νομισμάτων έχουν στρογγυλό σχήμα; Αναρωτηθήκατε ποτέ; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος; Ας δούμε!

Τι είναι IOU (υποσχετικές)
Τι είναι οι υποσχετικές - iou
Τι είναι οι περιβόητες υποσχετικές επιστολές πότε και που χρησιμοποιούνται; Ποιος τις εκδίδει; Ας δούμε όλες τις πληροφορίες στο άρθρο που ακολουθεί.

Τι να προσέξω στην ενοικίαση σπιτιού
tips για ενοικίαση σπιτιού
Ενοικίαση σπιτιού. Τι πρέπει να προσέξω; Τι παγίδες κρύβει; Δείτε τις απαντήσεις στο άρθρο που ακολουθεί.

Τι είναι οι ανέπαφες συναλλαγές
contactless τι είναι;
Θα έχετε ακούσει για τις λεγόμενες ανέπαφες συναλλαγές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες; Αλήθεια όμως, περί τίνος πρόκειται και πως ...

Από τι είναι φτιαγμένα τα χαρτονομίσματα;
Από ποιο υλικό φτιάχνονται τα χαρτονομίσματα
Παρά την συνεχή ανοδική πορεία του πλαστικού χρήματος (πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες), τα χαρτονομίσματα ήταν και ...
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ