Ετοιμάζουμε ένα υπέρχο κέικ και μερικές φορές βάζουμε μέσα το δαχτυλάκι μας, παίρνοντας μία απολαυστική δόση
ωμού ζυμαριού.
Μην το κάνετε αυτό, μερικές φορές είναι επικίνδυνο για την υγεία μας!
Ο λόγος είναι σχετικά απλός.
Κάποια από τα συστατικά που βάζουμε μέσα στο ζυμάρι για να φτιάξουμε πχ το κέικ, την πίτσα, κλπ είναι το αλεύρι και τα αυγά.
Αν και τη σήμερον εποχή, το αλεύρι είναι σχετικά ασφαλές, είναι σχεδόν αδύνατον να το κάνουμε 100% ασφαλές. Τι εννοούμε με αυτό;
Το
αλεύρι μέσα του περιέχει παθογόνους μικροοργανισμους, άλλες φορές λιγότερο κι άλλες φορές περισσότερο επικίνδυνους για τον οργανισμό μας.
Όπως προαναφέραμε, αν και είναι πλέον σχετικά ασφαλές, στην πραγματικότητα, είναι αδύνατον να εξαλείψουμε όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς.
Φυσικά με το ψήσιμο, εξαλείφονται όλα. Έτσι, αν φάμε ωμό ζυμάρι, μπορεί κάποιοι από αυτούς τους παθογόνους μικροοργανισμούς, είτε να μη μας πειράξουν καθόλου, είτε να νιώσουμε ενόχληση, είτε να αρρωστήσουμε, ακόμα και να πεθάνουμε!
Όλα είναι θέμα πιθανοτήτων.
Και αυτό σε συνδυασμό με τους κινδύνους που εγκυμονούν στα ωμά αυγά, όπως πχ η σαλμονέλα...
Γι’ αυτό λοιπόν μη ρισκάρετε την υγεία σας τρώγοντας
ωμό ζυμάρι. Απλά, βελτιώστε τη μαγειρική σας ώστε να... βελτιώσετε το τελικό αποτέλεσμα κάνοντάς το εξίσου λαχταριστό και απολαυστικό!
Διαβάστε στη συνέχεια
Γιατί μαγειρεύουμε το φαγητό και δεν το τρώμε ωμό;
Γιατί δεν κάνει να τρώμε καμένο φαγητό;
Αλήθεια, σκεφτήκατε ποτέ γιατί δεν τρώμε το καμένο φαγητό;! Μάλλον όχι! Δείτε λοιπόν για ποιο λόγο το "απορρίπτουμε"... ασυναίσθητα!
Γιατί δεν κάνει να καταψύχουμε ξανά αποψυγμένο φαγητό;
Ξέρουμε όλοι μας λίγο πολύ ότι δεν κάνει κάποιος να αποψύξει φαγητό κι έπειτα να το καταψύξει ξανά, γιατί όμως; Τι κίνδυνος υπάρχει;
Αυγά: σωστό βράσιμο και εύκολο καθάρισμα, πως;
Εδώ θα δείτε κάποιες τεχνικές στο πώς να βράζετε σωστά τα αυγά σας και τι να κάνετε για να ξεφλουδίζονται εύκολα από το τσόφλι, απολαύστε!
Μικρά και έξυπνα κολπάκια μαγειρικής
Δείτε κάποια μικρά έξυπνα κολπάκια μαγειρικής που αξίζει να δείτε και που θα σας βοηθήσουν και διευκολύνουν στο μαγείρεμα του φαγητού.
Όλες οι πληροφορίες για τα καλύτερα είδη τυριών στην πίτσα!
Ποια τα καλύτερα είδη τυριών - κασεριών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πίτσα; Τι ιδιότητες έχουν; Ας δούμε λίγες πληροφορίες