coolweb


Προετοιμασία αυτοκίνητου για τον χειμώνα

Συμβουλές για το αυτοκίνητο για το φθινόπωρο και τον χειμώνα

Διαβάστηκε: 5.091 φορές
Τι πρέπει να κάνετε στο αυτοκίνητο σας για να είστε προετοιμασμένοι για τον χειμώνα που έρχεται; Δείτε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές στο άρθρο που ακολουθεί.
Το καλοκαιράκι πέρασε, τα μπάνια τελείωσαν. Έρχεται το φθινόπωρο με τα πρωτοβρόχια και ακολουθεί ο χειμώνας. Τι προετοιμασία πρέπει να κάνετε στο αυτοκίνητο; Ας δούμε!

Το πρώτο που πρέπει να φροντίσουμε είναι η καθαριότητα! Όχι μόνο για αισθητικούς λόγους, αλλά και για πρακτικούς.

Καθαρίστε το αυτοκίνητο

Ξεκινάμε από ένα καλό πλύσιμο μέσα-έξω. Λίγο το αλάτι της θάλασσας και η σκόνη έξω, λίγο ή άμμος μέσα, καλό είναι να φύγουν το συντομότερο πριν ξεκινήσουν να διαβρώνουν το αυτοκίνητο σας.

καθαρίστε καλά το αυτοκίνητο πριν τον χειμώνα
Προτιμήστε ένα επαγγελματικό σχολαστικό πλύσιμο με πιεστικό για να καθαρίσετε καλά ακόμη και τα πιο δύσκολα ή δυσπρόσιτα σημεία του αμαξώματος.

Σειρά έχει μια σειρά ελέγχων που πρέπει να κάνετε για να είστε προετοιμασμένοι τόσο για τις βροχές, όσο και για τον παγετό του χειμώνα.

Αλλάξτε υαλοκαθαριστήρες

Ξεκινάμε με τους υαλοκαθαριστήρες. Καλό είναι να αλλάζουμε τα λαστιχάκια ή και ολόκληρους τους υαλοκαθαριστήρες μια φορά τον χρόνο ή το πολύ κάθε δύο χρόνια.

αλλάζουμε υαλοκαθαριστήρες το φθινόπωρο
Η κατάλληλη περίοδος για να το κάνουμε αυτό είναι το φθινόπωρο. Κι αυτό γιατί αν το κάνουμε νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι για παράδειγμα, ο ήλιος θα αρχίσει να φθείρει τα λαστιχάκια.

Θυμηθείτε ότι οι υαλοκαθαριστήρες βρίσκονται εκεί για να καθαρίζουν το παρμπρίζ μας παρέχοντας ορατότητα όχι μόνο από την βροχή, αλλά και από τον ήλιο και πιο συγκεκριμένα από την αντηλιά.


Τσεκάρετε τα ελαστικά του αυτοκινήτου

Σειρά έχουν τα λάστιχα. Δείτε αν έχουν φθαρεί υπερβολικά και αν χρειάζονται αντικατάσταση. Συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό.

Να θυμάστε ότι τα ελαστικά δεν έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής σε χρόνια ή χιλιόμετρα. Η αντικατάσταση τους εξαρτάται από παράγοντες όπως η συντήρηση, η σωστή χρήση, το στυλ οδήγησης κλπ.

τσεκάρουμε τα ελαστικά του αυτοκινήτου τον χειμώνα
Καλό είναι λοιπόν πριν αρχίσουν οι βροχές και τα χιόνια να δείτε σε τι κατάσταση είναι τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας.

Προμηθευτείτε με αλυσίδες ή καλύμματα χιονιού για τα λάστιχα σας, ειδικά αν σκοπεύετε να επισκεφτείτε πιο ορεινές περιοχές. Καλό είναι να υπάρχουν στο πορτμπαγκάζ, για να μην χρειαστεί να ψάχνετε όταν έρθει η ώρα.

Ελέγξτε τα υγρά και το κλιματιστικό

Ελέγξτε τα υγρά του αυτοκινήτου. Πέρα από τον καθιερωμένο έλεγχο σε λάδια, υγρά φρένων, κλπ που κάνετε έτσι κι αλλιώς σε τακτική βάση, φροντίστε να προμηθεύσετε το αυτοκίνητο σας με το κατάλληλο αντιψυκτικό.

Αν δεν είστε σίγουροι πιο είναι το κατάλληλο για το δικό σας μοντέλο, ρωτήστε σε ένα βενζινάδικο ή ακόμη καλύτερα σε ένα συνεργείο.

Τέλος ελέγξτε τον κλιματισμό. Απευθυνθείτε σε κάποιο συνεργείο και τσεκάρετε το φρέον. Όσο κι αν ακουστεί παράξενο ο κλιματισμός στο αυτοκίνητο είναι πιο απαραίτητος τον χειμώνα από ότι το καλοκαίρι.

αυτοκίνητο στα χιόνια
Κι αυτό γιατί δεν χρειάζεται μόνο για λόγους άνεσης, αλλά και για λόγους ασφαλείας. Αν δεν λειτουργεί σωστά το κλιματιστικό/καλοριφέρ του αυτοκινήτου, δεν θα μπορείτε να ξεθαμπώσετε το παρμπρίζ σας με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να οδηγήσετε όταν πιάσουν τα κρύα.

Καλές και ασφαλείς διαδρομές!

Διαβάστε στη συνέχεια Συμβουλές για άνετο και ασφαλές ταξίδι με αυτοκίνητο


Σχετικά άρθρα

Παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου και κανόνες ασφαλείας!
παιδικό κάθισμα
Έχετε μωρό και θέλετε να αγοράσετε παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου; Δείτε τι θα πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε και τι κανόνες ασφαλείας θα πρέπει να τηρείτε!
Αερόσακοι: πως λειτουργούν και πως μας προστατεύουν;
αερόσακοι
Πως λοιπόν λειτουργούν οι γνωστοί σε όλους μας αερόσακοι στα αυτοκίνητα; Τι συμβαίνει κατά τη σύγκρουση των οχημάτων και πως μας προστατεύουν;
Πως αντιμετωπίζεται το cyberbullying
Συμβουλές για την καταπολέμηση του cyberbullying
Ποιοι είναι οι κυριότεροι τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου του cyberbullying; Ας δούμε μερικές συμβουλές.
Η ασφάλεια των παιδιών σε πολυσύχναστα μέρη
Προστασία παιδιών
Τι πρέπει να κάνετε για να προστατέψετε τα παιδιά σας όταν βρίσκεστε σε δημόσιους χώρους; Δείτε ορισμένες απλές συμβουλές στο άρθρο που ακολουθεί.
Πως λειτουργεί το immobilizer;
Τι είναι το immobiliser
Τι είναι και πως δουλεύει το immobilizer στο αυτοκίνητο; Από τι αποτελείται το συγκεκριμένο σύστημα; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Προετοιμασία αυτοκίνητου για τον χειμώνα
Kατηγορία: Οχήματα
Tags: αυτοκίνητοσυμβουλέςκαθαρισμόςχειμώναςφθινόπωροασφάλεια
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Υγραέριο: Πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα υγραεριοκίνησης!
υγραεριοκίνηση
Υγραέριο στο αυτοκίνητο - υγραεριοκίνηση: πολύς ντόρος στις μέρες μας! Αξίζει; Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα; Δείτε!

Τι είναι το υβριδικό αυτοκίνητο; Αξίζει;
υβριδικό αυτοκίνητο
Τι είναι το υβριδικό αυτοκίνητο; Πως συμβάλλει στη μείωση της ρύπανσης; Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του σε σχέση με το βενζινοκίνητο αυτοκίνητο;

Τι σημαίνουν τα γράμματα & οι αριθμοί στα λάστιχα; Μέρος 1ο
λάστιχα νούμερα και γράμματα
Κάθε λάστιχο έχει επάνω του διάφορα στοιχεία που μας δίνουν πολλές – και χρήσιμες – πληροφορίες! Πως όμως τα διαβάζουμε και τι σημαίνουν;

Πως λειτουργεί το immobilizer;
Τι είναι το immobiliser
Τι είναι και πως δουλεύει το immobilizer στο αυτοκίνητο; Από τι αποτελείται το συγκεκριμένο σύστημα; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.

Τι να κάνετε αν υπερθερμανθεί ο κινητήρας του αυτοκινήτου!
υπερθέρμανση κινητήρα
Μάθετε πριν την πάθετε! Τι να κάνετε λοιπόν αν ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας υπερθερμανθεί; Πως να το αντιμετωπίσετε και τι να προσέξετε; Δείτε!

Τι είναι το ABS, πως λειτουργεί στους τροχούς
abs αυτοκινήτου
Τι είναι το abs; Πως λειτουργεί αυτό το σύστημα και τι συμβαίνει στα φρένα των τροχών του αυτοκινήτου; Μια εντυπωσιακή εφεύρεση που έχει σώσει ζωές...

Τι σημαίνουν τα γράμματα & οι αριθμοί στα ελαστικά; Μέρος 2ο
ελαστικά νούμερα και γράμματα
Δείτε κάποιες επιπλέον πληροφορίες στην ανάλυση των γραμμάτων και αριθμών που έχουν πάνω τους τα ελαστικά των επαγγελματικών οχημάτων!

Κάθε πότε περνάω ΚΤΕΟ
Πότε πάω για έλεγχο στο ΚΤΕΟ
Κάθε πότε πρέπει να περνάμε τα οχήματα μας από το ΚΤΕΟ για έλεγχο; Ας δούμε στο παρακάτω άρθρο απλά και κατανοητά.

Πως να μη θολώνουν τα τζάμια του αυτοκινήτου
Πως να μη θαμπώνει το παρμπρίζ
Αν βαρεθήκατε το θαμπωμένο παρμπρίζ στο αυτοκίνητο δοκιμάστε κάποια από τις λύσεις που προτείνουμε στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.

Πλεονεκτήματα των κινητήρων diesel στο αυτοκίνητο!
κινητήρες αυτοκινήτου
Δείτε σε αυτό το άρθρο ποιά είναι τα πλεονεκτήματα των κινητήρων diesel σε σχέση με τους κινητήρες βενζίνης στο αυτοκίνητο!

Σωστή συντήρηση αυτοκινήτου: tips και συμβουλές
Τι να προσέξω κατά το σέρβις του αυτοκινήτου
Τα αυτοκίνητα, οι μοτοσυκλέτες και γενικά όλα τα οχήματα χρειάζονται συντήρηση τόσο για να μας μεταφέρουν με ασφάλεια, όσο και για να ...

Πως να κάνετε σωστή συντήρηση των ελαστικών του αυτοκινήτου!
συντήρηση ελαστικών
Είναι μεγάλη υπόθεση να κάνετε σωστή συντήρηση των λάστιχων του αυτοκινήτου για πολλούς και διάφορους λόγους. Ας δούμε κάποιες απλές συμβουλές!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ