coolweb


Πως να μη θολώνουν τα τζάμια του αυτοκινήτου

Πως να μη θαμπώνει το παρμπρίζ

Διαβάστηκε: 33.353 φορές
Αν βαρεθήκατε το θαμπωμένο παρμπρίζ στο αυτοκίνητο δοκιμάστε κάποια από τις λύσεις που προτείνουμε στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.
Όσοι οδηγούν ξέρουν πολύ καλά ότι όταν θολώνουν τα τζάμια του αυτοκινήτου, η οδήγηση γίνεται από κουραστική έως επικίνδυνη.

Πριν δούμε όμως τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε το ενοχλητικό αυτό φαινόμενο, ας πούμε με συντομία για ποιο λόγο συμβαίνει.

Γιατί θαμπώνουν τα τζάμια στο αυτοκίνητο τον χειμώνα;

Γενικά τα τζάμια, και ειδικά το παρμπρίζ που μας νοιάζει περισσότερο για να βλέπουμε που πηγαίνουμε, θολώνουν είτε λόγω υγρασίας, είτε συνηθέστερα λόγω διαφορά θερμοκρασίας.

Πολύ απλά, η διαφορά μεταξύ της χαμηλής εξωτερικής θερμοκρασίας και της πιο υψηλής που έχουμε μέσα στο αυτοκίνητο, είτε λόγω καλοριφέρ, είτε λόγω της αναπνοής μας δημιουργεί το πρόβλημα του θολώματος.

Πως να μη θολώνει το παρμπρίζ
Ο θερμός αέρας στο εσωτερικό έρχεται σε επαφή με το κρύο τζάμι και λόγω ενός φαινομένου που ονομάζεται συμπύκνωση, δημιουργεί ένα λεπτό φιλμ που μας κόβει τελείως την ορατότητα.

Η δυνατή βροχή επιτείνει το πρόβλημα, καθώς το νερό που πέφτει πάνω στο παρμπρίζ, του ρίχνει κι άλλο την θερμοκρασία. Για αυτό το λόγο το φαινόμενο αυτό παρατηρείται κυρίως τον χειμώνα.

Βέβαια υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να ξενοιάσουμε μια και καλή. Ας τα δούμε!


Τι να κάνουμε για να μη θολώνουν τα τζάμια στο αυτοκίνητο

Καταρχήν φροντίζουμε το παρμπρίζ μας να είναι πάντα καθαρό εσωτερικά, ειδικά αν πρόκειται να κάνουμε κάποιο ταξίδι.

Σε περίπτωση που θολώσουν τα τζάμια, ανοίγουμε το air condition και το βάζουμε να χτυπάει στο παρμπρίζ. Καλό είναι να το βάλουμε στο φουλ μέχρι να ξεθαμπώσουν τα τζάμια και να το αφήσουμε στο χαμηλό για να μην ξαναθολώσουν.

Μια άλλη λύση είναι να αφήσουμε λίγο ανοιχτό το παράθυρο για να μπαίνει αέρας, ωστόσο αυτό ίσως είναι δύσκολο αν κάνει κρύο ή πολύ περισσότερο αν βρέχει.

πως να καθαρίσω το παρμπρίζ για να μην θολώνει
Επίσης, υπάρχουν διάφορα προϊόντα στην αγορά, τα οποία μπορούμε να εφαρμόσουμε πάνω στα τζάμια μας εσωτερικά για να μην θολώνουν, τα οποία ωστόσο κοστίζουν.

Αν τώρα δεν θέλετε να ξοδευτείτε υπάρχουν και οι πιο "οικονομικές" λύσεις.

Μπορείτε για παράδειγμα, αφού καθαρίσετε καλά το τζάμι, να το τρίψετε με αφρό ξυρίσματος, με λίγη κολώνια ή με σκέτο οινόπνευμα. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργήσετε ένα προστατευτικό φιλμ, το οποίο θα καθυστερήσει για λίγο το φαινόμενο.

Τέλος, μπορείτε να τοποθετήσετε σε κάποιο σημείο (πχ κάτω από το κάθισμα) αυτοσχέδιους αφυγραντήρες που θα έχετε φτιάξει τοποθετώντας χαλαζιακή άμμο μέσα σε μια παλιά κάλτσα, για να καταπολεμήσετε την υγρασία.

Αν δοκιμάστε να κάνετε ορισμένα μόνο από αυτά, θα πείτε αντίο στα θολωμένα τζάμια.

Διαβάστε στη συνέχεια Τι είναι οι γραμμές στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου;


Σχετικά άρθρα

Πως να μην μπάζουν νερά τα κουφώματα
πλένετε τα κουφώματα και μπάζουν νερά
Γιατί βάζουν νερά τα κουφώματα και τι μπορούμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο; Δείτε όλες τις πληροφορίες στο άρθρο που ακολουθεί.
Σωστή συντήρηση αυτοκινήτου: tips και συμβουλές
Τι να προσέξω κατά το σέρβις του αυτοκινήτου
Τα αυτοκίνητα, οι μοτοσυκλέτες και γενικά όλα τα οχήματα χρειάζονται συντήρηση τόσο για να μας μεταφέρουν με ασφάλεια, όσο και για να ...
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Πως να μη θολώνουν τα τζάμια του αυτοκινήτου
Kατηγορία: Οχήματα
Tags: αυτοκίνητοτζάμιαπαρμπρίζθαμπάδαυγρασία
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Υγραέριο: Πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα υγραεριοκίνησης!
υγραεριοκίνηση
Υγραέριο στο αυτοκίνητο - υγραεριοκίνηση: πολύς ντόρος στις μέρες μας! Αξίζει; Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα; Δείτε!

Τι είναι το υβριδικό αυτοκίνητο; Αξίζει;
υβριδικό αυτοκίνητο
Τι είναι το υβριδικό αυτοκίνητο; Πως συμβάλλει στη μείωση της ρύπανσης; Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του σε σχέση με το βενζινοκίνητο αυτοκίνητο;

Τι σημαίνουν τα γράμματα & οι αριθμοί στα λάστιχα; Μέρος 1ο
λάστιχα νούμερα και γράμματα
Κάθε λάστιχο έχει επάνω του διάφορα στοιχεία που μας δίνουν πολλές – και χρήσιμες – πληροφορίες! Πως όμως τα διαβάζουμε και τι σημαίνουν;

Πως λειτουργεί το immobilizer;
Τι είναι το immobiliser
Τι είναι και πως δουλεύει το immobilizer στο αυτοκίνητο; Από τι αποτελείται το συγκεκριμένο σύστημα; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.

Τι να κάνετε αν υπερθερμανθεί ο κινητήρας του αυτοκινήτου!
υπερθέρμανση κινητήρα
Μάθετε πριν την πάθετε! Τι να κάνετε λοιπόν αν ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας υπερθερμανθεί; Πως να το αντιμετωπίσετε και τι να προσέξετε; Δείτε!

Τι είναι το ABS, πως λειτουργεί στους τροχούς
abs αυτοκινήτου
Τι είναι το abs; Πως λειτουργεί αυτό το σύστημα και τι συμβαίνει στα φρένα των τροχών του αυτοκινήτου; Μια εντυπωσιακή εφεύρεση που έχει σώσει ζωές...

Τι σημαίνουν τα γράμματα & οι αριθμοί στα ελαστικά; Μέρος 2ο
ελαστικά νούμερα και γράμματα
Δείτε κάποιες επιπλέον πληροφορίες στην ανάλυση των γραμμάτων και αριθμών που έχουν πάνω τους τα ελαστικά των επαγγελματικών οχημάτων!

Κάθε πότε περνάω ΚΤΕΟ
Πότε πάω για έλεγχο στο ΚΤΕΟ
Κάθε πότε πρέπει να περνάμε τα οχήματα μας από το ΚΤΕΟ για έλεγχο; Ας δούμε στο παρακάτω άρθρο απλά και κατανοητά.

Πλεονεκτήματα των κινητήρων diesel στο αυτοκίνητο!
κινητήρες αυτοκινήτου
Δείτε σε αυτό το άρθρο ποιά είναι τα πλεονεκτήματα των κινητήρων diesel σε σχέση με τους κινητήρες βενζίνης στο αυτοκίνητο!

Σωστή συντήρηση αυτοκινήτου: tips και συμβουλές
Τι να προσέξω κατά το σέρβις του αυτοκινήτου
Τα αυτοκίνητα, οι μοτοσυκλέτες και γενικά όλα τα οχήματα χρειάζονται συντήρηση τόσο για να μας μεταφέρουν με ασφάλεια, όσο και για να ...

Πως να κάνετε σωστή συντήρηση των ελαστικών του αυτοκινήτου!
συντήρηση ελαστικών
Είναι μεγάλη υπόθεση να κάνετε σωστή συντήρηση των λάστιχων του αυτοκινήτου για πολλούς και διάφορους λόγους. Ας δούμε κάποιες απλές συμβουλές!

Αερόσακοι: πως λειτουργούν και πως μας προστατεύουν;
αερόσακοι
Πως λοιπόν λειτουργούν οι γνωστοί σε όλους μας αερόσακοι στα αυτοκίνητα; Τι συμβαίνει κατά τη σύγκρουση των οχημάτων και πως μας προστατεύουν;
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ