coolweb


Πόσο καλό μας κάνει το να διαβάζουμε τις ειδήσεις;

Πόσο και πως μας βλάπτουν οι ειδήσεις

Πολύς κόσμος συνηθίζει να ενημερώνεται το πρωί διαβάζοντας τις ειδήσεις από την εφημερίδα, τον υπολογιστή ή το κινητό του. Μάλιστα κάποιοι δεν ξεκινούν την μέρα τους, αν δεν επιδοθούν στη συγκεκριμένη συνήθεια.

Πρόκειται όμως για μια καλή και αθώα συνήθεια όπως νομίζουμε ή μήπως όχι; Τελικά η ανάγνωση των ειδήσεων κάνει καλό στην υγεία μας ή μήπως μας βλάπτει; Ας δούμε απλά και κατανοητά στο άρθρο που ακολουθεί.

Γιατί δεν πρέπει να διαβάζουμε τις ειδήσεις το πρωί


Αυτή η φαινομενικά αθώα πρωινή (και όχι μόνο) συνήθεια που έχουμε οι περισσότεροι από εμάς, ίσως να μην είναι τελικά και τόσο ακίνδυνη για την υγεία μας, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί να υπεύθυνη για μια σειρά από σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η πρωινή ενημέρωση μπορεί να προκαλέσει από χρόνιο στρες, μέχρι την αναιτιολόγητη πρόσληψης βάρους ή υπονόμευση της προσπάθειας μας να χάσουμε κιλά. Μάλιστα τα προβλήματα διογκώνονται σε όσους πάσχουν από χρόνια αϋπνία ή έχουν γενικά προβλήματα με τον ύπνο τους.

 σταματήστε να διαβάζετε τις ειδήσεις το πρωί για να χάσετε βάρος
Πως γίνεται όλο αυτό; Πολύ απλά, το να διαβάζει κανείς τις ειδήσεις το πρωί (πχ από εφημερίδες ή από το διαδίκτυο) είναι μια συνήθεια που μπορεί να του προκαλέσει όχι μόνο άγχος και στρες, αλλά ακόμη και φόβο, εκνευρισμό ή ανησυχία μέσα στην μέρα.

Το ίδιο ακριβώς φυσικά ισχύει και για όλους όσους προτιμούν να ενημερώνονται κάθε πρωί από την τηλεόραση ή από το ραδιόφωνο.

Αντίστοιχα, όσοι προτιμούν να διαβάζουν τις ειδήσεις πριν κοιμηθούν, πχ από το smartphone ή το tablet μπορούν να χάσουν πολύτιμες ώρες από τον ύπνο τους με αποτέλεσμα να ξυπνούν κουρασμένοι και μακροπρόθεσμα να κινδυνεύουν από αϋπνία.

Ο λόγος είναι γιατί πολύ απλά οι ειδήσεις συνήθως δεν είναι ευχάριστες, για αυτό και μας προκαλούν άγχος, στρες και εκνευρισμό. Το στρες με τη σειρά του, οδηγεί το σώμα μας στο να παράγει διάφορες ορμόνες που το βοηθούν να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, δηλαδή στη στρεσογόνο κατάσταση που εμείς οι ίδιοι το υποβάλαμε άθελα μας.

Πως σχετίζεται η "ενημέρωση" με την απώλεια βάρους


Όταν το άγχος είναι βραχυχρόνιο, ο οργανισμός το προσπερνάει και το αντιμετωπίζει χωρίς πρόβλημα και κυρίως χωρίς να δημιουργεί νέα κύτταρα λίπους.

Όταν όμως είναι μακροχρόνιο, τότε το σώμα μας αναγκάζεται να μετατρέπει τα βλαστοκύτταρα σε νέα κύτταρα λίπους προκειμένου να φυλάξει εκεί ενέργεια (θερμίδες) προκειμένου να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη στρεσογόνο κατάσταση.

 το χρόνιο άγχος οδηγεί στη δημιουργία κυττάρων λίπους
Έτσι, μέχρι να απαλλαγούμε εντελώς από αυτό που μας προκαλεί άγχος δεν θα μπορούμε να χάσουμε βάρος, ακόμη κι αν τρώμε λιγότερο! Κι αυτό γιατί πολύ απλά το ίδιο μας το σώμα θα σαμποτάρει, χωρίς να το θέλει, την προσπάθεια μας.

Απίστευτο, κι όμως αληθινό και μάλιστα επιστημονικά αποδεδειγμένο!Διαβάστε στη συνέχεια Πως να αποβάλλετε το στρες
Σχετικά άρθρα

Πως να χάσω κιλά; Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα; (Μέρος 2ο)
πως να χάσω κιλά
Εδώ συνεχίζουμε την παρατεταμένη ανάλυση που σας κάναμε για την καλύτερη δίαιτα και για το πως να χάσετε κιλά. Δείτε τη συνέχεια (Μέρος 2ο)...
Πως θα χάσω κιλά; Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα; (Μέρος 1ο)
η καλύτερη δίαιτα
Έχετε λίγα παχάκια και θέλετε να χάσετε μερικά κιλά μόνιμα; Αναζητάτε την καλύτερη δίαιτα; Για ρίξτε μια ματιά εδώ για πως να χάσετε κιλά...
Πως θα χάσω κιλά; Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα; (Μέρος 3ο)
χάσω μόνιμα κιλά
Το τρίτο και τελευταίο μέρος της για την καλύτερη δίαιτα και πως θα χάσετε τα κιλά μόνιμα. Δείτε εδώ και τις τελευταίες συμβουλές που σας δίνουμε.
Υπάρχουν τροφές που καίνε λίπος;
Ποιες τροφές αδυνατίζουν
Η αλήθεια είναι ότι στις μέρες μας γίνεται μια πολύ μεγάλη συζήτηση γύρω από τα τρόφιμα και τη διατροφή γενικότερα. Καθημερινά ...
Στρες και άγχος: τι διαφορά έχουν;
διαφορά στρες - άγχος
Αλήθεια, εσείς σκεφτήκατε ποτέ τι διαφορά έχει το στρες με το άγχος; Δείτε λοιπόν σε αυτό το άρθρο τη διαφορά στρες-άγχους απλά και κατανοητά!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Πόσο καλό μας κάνει το να διαβάζουμε τις ειδήσεις;
Kατηγορία: Υγεία
Tags: ειδήσειςάγχοςστρεςδίαιταπως να χάσω κιλά
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πως να αδυνατίσω γρήγορα; Σπάστε τα κοντέρ!!
πως να αδυνατίσω γρήγορα
Η γρήγορη δίαιτα που... τα σπάει!! Δείτε εδώ κάποιους τρόπους ώστε να αδυνατίσετε γρήγορα! Πάμε για ένα γρήγορο αδυνάτισμα και κορμί... λαμπάδα!

Πως θα χάσω κιλά; Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα; (Μέρος 1ο)
η καλύτερη δίαιτα
Έχετε λίγα παχάκια και θέλετε να χάσετε μερικά κιλά μόνιμα; Αναζητάτε την καλύτερη δίαιτα; Για ρίξτε μια ματιά εδώ για πως να χάσετε κιλά...

Πως να χάσω κιλά; Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα; (Μέρος 2ο)
πως να χάσω κιλά
Εδώ συνεχίζουμε την παρατεταμένη ανάλυση που σας κάναμε για την καλύτερη δίαιτα και για το πως να χάσετε κιλά. Δείτε τη συνέχεια (Μέρος 2ο)...

Πως θα χάσω κιλά; Ποια είναι η καλύτερη δίαιτα; (Μέρος 3ο)
χάσω μόνιμα κιλά
Το τρίτο και τελευταίο μέρος της για την καλύτερη δίαιτα και πως θα χάσετε τα κιλά μόνιμα. Δείτε εδώ και τις τελευταίες συμβουλές που σας δίνουμε.

Τι είναι παχυσαρκία, πως δημιουργείται & ποια η αντιμετώπιση
παχυσαρκία επικίνδυνη ασθένεια
Παχυσαρκία: μία σύγχρονη επικίνδυνη ασθένεια. Τι είναι όμως; Πως δημιουργείται και ποια η αντιμετώπισή της; Δείτε όλα τα σχετικά με την παχυσαρκία εδώ!

Λίγα έξυπνα κολπάκια για να χάσετε βάρος!
βάρος
Εδώ θα δούμε κάποια έξυπνα κολπάκια και τρικ που μπορούμε να ακολουθήσουμε, ώστε να ξεγελαστούμε και να καταφέρουμε να χάσουμε βάρος!

10 συμβουλές για να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας
επιτάχυνση μεταβολισμού
Αν θέλετε να κάνετε το μεταβολισμό σας να λειτουργεί καλύτερα - να το επιταχύνετε - αξίζει να ρίξετε μια ματιά σε αυτές τις συμβουλές.

Τι είναι ο δείκτης μάζας σώματος (BMI) και πως υπολογίζεται;
υπολογισμός BMI
Τι είναι ο δείκτης μάζας σώματος, το περιβόητο BMI, τι μας δείχνει ακριβώς και πως μπορούμε να το υπολογίσουμε; Ας δούμε απλά και κατανοητά.

Μια υγιεινή δίαιτα με λαχανικά
υγιεινή δίαιτα λαχανικών
Ας δούμε εδώ πως μπορούμε να κάνουμε μια σωστή δίαιτα λαχανικών και τι θρεπτικά συστατικά μπορούμε να λάβουμε από αυτά!

Πως να χάσω λίπος;
χάσιμο λίπους
Αν σας έχει καρφωθει στο μυαλό η ερώτηση πως να χάσω λίπος, η λύση είναι σχετικά απλή αν το κάνουμε σωστά και με υπομονή, ας δούμε!

Οι παγίδες της υγιεινής διατροφής
υγεινες τροφές που παχαίνουν
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσες παγίδες κρύβει η σύγχρονη υγιεινή διατροφή; Μάλλον είναι περισσότερες από ότι φανταζόμαστε! Ας δούμε τις πιο τρανταχτές...

Γιατί ξυπνάω το βράδυ και τρώω; Τι μου συμβαίνει;
Night Eating Syndrome
Αλήθεια, γνωρίζετε γιατί πολλοί άνθρωποι ξυπνούν κατά την διάρκεια της νύχτας για να φάνε; Είναι κάποια ασθένεια; Πως αντιμετωπίζεται; Ας δούμε αναλυτικά.
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ