coolweb


Πλεονεκτήματα online αγορών

Γιατί να ψωνίσω μέσω internet

Διαβάστηκε: 9.510 φορές
Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί παρακάτω μερικούς καλούς λόγους για να αγοράσετε διαδικτυακά ό,τι επιθυμείτε.
Δεν χωρά αμφιβολία ότι οι online αγορές κερδίζουν συνεχώς έδαφος, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε πανευρωπαϊκό ή ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει κάτι τέτοιο οφείλεται αφενός στο γεγονός ότι το διαδίκτυο και οι νέες τεχνολογίες έχουν διεισδύσει για τα καλά στη ζωή μας και αφετέρου γιατί οι αγορές μέσω internet εμφανίζουν μια σειρά από πλεονεκτήματα.

Ας δούμε παρακάτω ορισμένα από αυτά τα πλεονεκτήματα.

Γιατί να αγοράσω online

Ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους πολύς κόσμος αγοράζει online είναι γιατί η διαδικασία αγοράς είναι εύκολη και γρήγορη.

Ιδίως όσον αφορά αγαθά που δεν χρειάζεται να δούμε από κοντά ή να τα δοκιμάσουμε (π.χ. κινητά τηλέφωνα, smartphones, tablets, υπολογιστές, λευκές συσκευές κλπ) αρκούν μερικά κλικ στον υπολογιστή μας για να φτάσουν τα προϊόντα στην πόρτα μας.

η ευκολία των online αγορών
Ακόμη και σε προϊόντα που κάποιος θα δυσκολευόταν να αγοράσει χωρίς να τα δει ή να τα δοκιμάσει, πολλά μεγάλα ηλεκτρονικά καταστήματα προσφέρουν μια σειρά από ευκολίες όπως π.χ. δωρεάν αλλαγή έτσι ώστε να αισθανόμαστε ασφαλείς και σίγουροι για την αγορά μας.

Ένας άλλος πολύ σημαντικός λόγος για να ψωνίσουμε μέσω internet είναι οι πολύ χαμηλές τιμές που προσφέρουν τα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Πολλά e-shop δεν διαθέτουν φυσικά καταστήματα, παρά μόνο αποθήκες όπου φυλάσσουν τα προϊόντα και γραφεία από όπου διεκπεραιώνουν τις παραγγελίες.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν έχουν ακριβό κόστος λειτουργίας, καθώς απασχολούν λιγότερο κόσμο και δεν χρειάζεται να νοικιάσουν κάποιο χώρο σε μια εμπορική περιοχή με υψηλό ενοίκιο.

τα ηλεκτρονικά καταστήματα έχουν μόνο αποθήκες
Έτσι, τα χρήματα που εξοικονομούν οι επιχειρήσεις αυτές από ενοίκια και αμοιβές προσωπικού μεταφράζονται σε πολύ καλύτερες τιμές.

Οι χαμηλές τιμές σε συνδυασμό με την τεράστια ποικιλία, από την οποία μπορεί κάποιος να βρει κυριολεκτικά τα πάντα, καθιστούν τις online αγορές εξαιρετικά δημοφιλείς.


Θα μας βοηθήσουν και διάφορα εργαλεία όπως είναι η μηχανή σύγκρισης τιμών skroutz μεταξύ διαφόρων προϊόντων, στο να βρούμε αυτά που θέλουμε εύκολα και γρήγορα, να συγκρίνουμε τιμές και να γλιτώσουμε χρήματα επιλέγοντας το φθηνότερο.

Ποικιλία μεθόδων πληρωμής

Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα των online αγορών είναι η ευελιξία που προσφέρουν τα ηλεκτρονικά καταστήματα σχετικά με τους τρόπους πληρωμής.

Τα περισσότερα ηλεκτρονικά καταστήματα δέχονται πληρωμή με πιστωτική ή/και χρεωστική κάρτα, μέσα από ασφαλές κρυπτογραφημένο περιβάλλον που προσφέρουν οι τράπεζες.

στις αγορές μέσω Internet μπορείτε να πληρώσετε με κάρτα
Αυτό σημαίνει ότι η πληρωμή είναι απόλυτα ασφαλής καθώς τα στοιχεία της κάρτας δεν είναι προσβάσιμα ούτε από το κατάστημα ούτε από κάποιον άλλον.

Αν δεν τα πηγαίνετε καλά με τις κάρτες μπορείτε να κάνετε κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του καταστήματος. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με επίσκεψη στην τράπεζα, είτε ακόμη ευκολότερα μέσω e-banking.

Επίσης, πολλά καταστήματα δίνουν την επιλογή να πληρώσετε μέσω της δημοφιλούς υπηρεσίας πληρωμών paypal και φυσικά με μετρητά κατά την παράδοση, δηλαδή με αντικαταβολή.

Παράδοση στην πόρτα σας

Σημαντική ευκολία των αγορών μέσω internet αποτελεί και το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να κάνετε την εξαντλητική βόλτα στα μαγαζιά, όχι μόνο για το ψάξιμο, την λεγόμενη έρευνα αγοράς, αλλά ούτε και για την ίδια την αγορά.

Κι αυτό γιατί όταν αγοράζετε μέσω διαδικτύου, τα προϊόντα έρχονται μέχρι την πόρτα του σπιτιού ή του γραφείου σας με ελάχιστο ή και καθόλου έξτρα κόστος.

ευκολία παράδοσης στο χώρο σας όταν ψωνίζετε online
Αυτό βολεύει πολλές φορές αν δεν έχουμε χρόνο να κατεβούμε στην αγορά, αλλά και όταν αγοράζουμε ογκώδη αντικείμενα όπως λευκές συσκευές, έπιπλα, τηλεοράσεις κλπ, η μεταφορά των οποίων είναι εκ των πραγμάτων δύσκολη.

Αυτά ήταν ορισμένα από τα κυριότερα πλεονεκτήματα των αγορών μέσω internet. Think wise!

Διαβάστε στη συνέχεια Online - διαδικτυακά ψώνια: αξίζουν; Είναι πιο οικονομικά;
Σχετικά άρθρα

Οδηγός αγοράς ρολογιού
Τι ρολόι να αγοράσω
Αν θέλετε να αγοράσετε ρολόι και αισθάνεστε μπερδεμένοι, ο παρακάτω χρήσιμος οδηγός αγοράς θα σας λύσει τις βασικότερες απορίες.
Πως να αγοράσω παπούτσια στο internet; Μέρος 1ο
αγορά παπουτσιών
Είστε σχετικά καινούριοι στο διαδίκτυο και θέλετε να μάθετε πως να κάνετε μία αγορά παπουτσιών στο internet; Ας δούμε, δεν είναι δύσκολο!
Πως να αγοράσω παπούτσια στο internet; Μέρος 2ο
παπούτσια στο internet
Δείτε λοιπόν στο δεύτερο μέρος, πως μπορείτε να πραγματοποιήσετε τη διαδικασία αγοράς παπουτσιών στο internet, εύκολα και βήμα - βήμα!
Γιατί να αγοράσω παπούτσια μέσω internet;
παπούτσια online
Αναρωτιέστε τι πλεονεκτήματα θα είχε η αγορά παπουτσιών στο internet; Ας δούμε λοιπόν γιατί να το προτιμήσετε και τι θα κερδίσετε!
Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα μαγαζιά 2024
Ανοιχτά μαγαζιά Κυριακές 2024
Πολύς ντόρος γίνεται για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Αλήθεια ξέρουμε πόσες και ποιες είναι όμως αυτές οι Κυριακές;
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Πλεονεκτήματα online αγορών
Kατηγορία: Πολιτισμός
Tags: αγορέςαγοράonlineπλεονεκτήματα online αγορώντιμές
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις;
εκπτώσεις 2024
Ας δούμε εδώ πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις - ποιες οι περίοδοι - ημερομηνίες που ξεκινάνε και λήγουν στο έτος, ώστε να ξέρουμε πότε να τις περιμένουμε!

Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα μαγαζιά 2024
Ανοιχτά μαγαζιά Κυριακές 2024
Πολύς ντόρος γίνεται για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Αλήθεια ξέρουμε πόσες και ποιες είναι όμως αυτές οι Κυριακές;

Αγορά laptop: συμβουλές - tips και τι να προσέξω!
αγορά laptop
Πρόκειται να προβείτε σε αγορά laptop; Δείτε εδώ κάποια tips που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το καλύτερο και καταλληλότερο για εσάς!

Τι να προσέχετε όταν αγοράζετε αυγά!
αυγά αγορά
Πρόκειται να πάτε στο σούπερ μάρκετ να αγοράσετε αυγά; Δείτε εδώ τι θα πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε, έτσι ώστε να ξέρουμε τι τρώμε!

Πόσο αδιάβροχο είναι το ρολόι σας;
αδιάβροχα ρολόγια
Αλήθεια πόσοι από μας γνωρίζουμε τι σημαίνει η κωδικοποίηση για τα αδιάβροχα ρολόγια; Πώς να την διαβάσουμε για να δούμε πόσο αδιάβροχο είναι ένα ρολόι;

Αγορά λαμπών led: τι να προσέξω!
αγοράσετε λάμπες led
Πρόκειται να προβείτε σε αγορά λαμπών led; Και πολύ καλά θα κάνετε! Πριν αγοράσετε όμως, δείτε τι να προσέξετε ώστε να κάνετε μια καλή αγορά!

Συμβουλές για αγορά τηλεόρασης μέρος 2ο: τεχνικά χαρακτηριστικά
τεχνικά χαρακτηριστικά τηλεόρασης
Στο δεύτερο μέρος θα ασχοληθούμε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προσέξουμε πριν αγοράσουμε μία τηλεόραση. Ας δούμε λοιπόν!

Συμβουλές για αγορά τηλεόρασης μέρος 1ο: γενικά
αγορά τηλεόρασης
Πρόκειται να αγοράσετε καινούρια τηλεόραση; Δείτε εδώ τι θα ήταν καλό να προσέξουμε προτού κάνουμε την κίνηση, ώστε να κάνουμε μια καλή αγορά!

Αγορά αυτοκινήτου: προσέξτε πριν αγοράστε
καινούριο αυτοκίνητο
Πρόκειται να αγοράσετε καινούριο αμάξι και είστε αναποφάσιστος και μπερδεμένος; Δείτε μερικές παραμέτρους που θα πρέπει να σκεφτείτε πριν την αγορά!

Τι να αγοράσω στις εκπτώσεις;
Εκπτώσεις και αγορές
Κάθε φορά που έρχονται οι εκπτώσεις τις βλέπουμε σαν ευκαιρία για αγορές. Τι συμφέρει όμως πραγματικά να αγοράσουμε στις εκπτώσεις;

Online - διαδικτυακά ψώνια: αξίζουν; Είναι πιο οικονομικά;
διαδικτυακά ψώνια
Συμφέρει να κάνουμε τα ψώνια μας διαδικτυακά - online; Είναι καλό να ψωνίζουμε με αυτόν τον τρόπο ή με τον παραδοσιακό της βόλτας στην αγορά;

MAC vs PC: τι να αγοράσω;
αγορά mac ή pc
Σκέφτεστε να αγοράσετε υπολογιστή και έχετε μπει στο δίλημμα: τι να αγοράσω MAC ή PC; Δείτε εδώ κάποια πράγματα που θα σας βοηθήσουν στην αγορά!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ