coolweb


Οδηγός αγοράς ρολογιού

Τι ρολόι να αγοράσω

Διαβάστηκε: 16.657 φορές
Αν θέλετε να αγοράσετε ρολόι και αισθάνεστε μπερδεμένοι, ο παρακάτω χρήσιμος οδηγός αγοράς θα σας λύσει τις βασικότερες απορίες.
Το ρολόι είναι ένα από τα σημαντικότερα αξεσουάρ τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες. Για αυτό στην αγορά θα βρείτε πολύ μεγάλη ποικιλία τόσο σε ανδρικά ρολόγια, όσο και σε γυναικεία ρολόγια.

Επιπλέον, εκτός από τον χρηστικό του ρόλο, πολλές φορές ένα καλό ρολόι παίρνει και τον ρόλο κοσμήματος, καθώς ομορφαίνει τον καρπό μας και μας δίνει στυλ.

Όταν έρχεται η στιγμή της αγοράς όμως, ανακύπτει μια σειρά ερωτημάτων τα οποία καλό είναι να απαντηθούν προτού αποκτήσετε το δικό σας ρολόι για να είστε σίγουροι ότι κάνατε την κατάλληλη επιλογή.

Τι είναι τα αυτόματα ρολόγια

Τα αυτόματα ή μηχανικά ρολόγια λειτουργούν χωρίς μπαταρία, απλά με την κίνηση του χεριού. Για να το επιτύχουν αυτό χρησιμοποιούν έναν πολύπλοκο μηχανισμό με αμέτρητα μικρά γρανάζια στο εσωτερικό του ρολογιού.

Μάλιστα πολύ συχνά οι κατασκευαστές αυτόματων ρολογιών τοποθετούν διαφανή καπάκια στο πίσω ή ακόμη και στο μπροστινό μέρος του ρολογιού προκειμένου να είναι ορατό ένα μέρος του μηχανισμού.

αυτόματο ρολόι
Ένα μειονέκτημα των αυτόματων ρολογιών είναι ότι απαιτούν σέρβις κάθε 4-5 χρόνια, καθώς διαθέτουν πάρα πολλά κινούμενα μέρη που χρειάζονται λίπανση. Επίσης, χρειάζονται ρύθμιση ανά τακτά διαστήματα (συνήθως μια φορά τον μήνα) γιατί μπορεί να χάσουν ή να κερδίσουν χρόνο.

Οι πιο γνωστοί και ποιοτικοί μηχανισμοί για αυτόματα ρολόγια είναι οι ελβετικοί. Γενικά πρόκειται για ανώτερης ποιότητας ρολόγια, τα οποία είναι συνήθως ακριβότερα από τα κλασικά με την μπαταρία.

Τι είναι τα Quartz

Τα ρολόγια τύπου Quartz είναι τα κλασικά ρολόγια με την μπαταρία. Λέγονται έτσι λόγω ενός κρυστάλλου που περιέχουν. Τα καλύτερα Quartz ρολόγια είναι τα ιαπωνικά.

quartz λέγονται τα ρολόγια με μπαταρία
Τα ρολόγια με αυτού του είδους τον μηχανισμό είναι πολύ γνωστά και διαδεδομένα λόγω της πολύ καλής ακρίβειας που προσφέρουν, ενώ την ίδια στιγμή είναι και πολύ πιο οικονομικά από τα αντίστοιχα αυτόματα.

Μοναδικό τους μειονέκτημα είναι ότι χρειάζονται αλλαγή μπαταρίας σε τακτά χρονικά διαστήματα, αλλά έχουν και το θετικό ότι δεν χρειάζονται κάποια άλλη ειδική φροντίδα.


Τι είναι τα ρολόγια Kinetic

Τα ρολόγια Kinetic είναι μια ειδική κατηγορία των αυτόματων ρολογιών. Ο μηχανισμός που χρησιμοποιούν τα ρολόγια αυτά είναι μια τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την εταιρεία SEIKO.

Ο μηχανισμός Kinetic συνδυάζει την τεχνολογία των αυτόματων ρολογιών με αυτήν των αντίστοιχων με μπαταρία. Κι αυτό γιατί μέσα στο ρολόι υπάρχει μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία η οποία φορτίζεται με την κίνηση του χεριού.

τα seiko kinetic είναι συνδυασμός αυτόματου και quartz
Έτσι απολαμβάνετε ταυτόχρονα την τεχνολογία των αυτόματων μηχανισμών και την ακρίβεια των ρολογιών Quartz χωρίς την ανάγκη αλλαγής της μπαταρίας. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι ότι μόλις ξαναφορέσετε το ρολόι μετά από ακινησία θα το δείτε να επανέρχεται στη σωστή ώρα.

Που χρησιμεύουν οι χρονογράφοι

Οι χρονογράφοι μόνο διακοσμητικοί δεν είναι σε ένα ρολόι. Κι αυτό γιατί μας δίνουν μια σειρά από χρήσιμες πληροφορίες.

Οι αναλογικοί χρονογράφοι για παράδειγμα λειτουργούν σαν χρονόμετρα ακριβείας και δίνουν ενδείξεις δεκάτων ή εκατοστών του δευτερολέπτου.

οι χρονογράφοι είναι πολύ σημαντικοί
Μια άλλη λειτουργία που θα βρούμε στους χρονογράφους των αναλογικών ρολογιών είναι η λειτουργία της αντίστροφης μέτρησης. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις διατίθεται και ηχητική ειδοποίηση.

Τέλος, σε κάποιες περιπτώσεις, με τη μορφή χρονογράφου δίνονται και άλλες πληροφορίες όπως η ημέρα, η ημερομηνία κλπ.

Πόσο αδιάβροχα είναι τα ρολόγια

Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε γράψει αναλυτικά σχετικά με το πόσο αδιάβροχο είναι ένα ρολόι. Οι πιο κοινές περιπτώσεις αδιαβροχοποίησης είναι:

10M=1ATM=1BAR Τυχαία επαφή με σταγόνες νερού

30M=3ATM=3BAR Πλύσιμο χεριών, επαφή με βροχή

50M=5ATM=5BAR Αντοχή σε κρύο ντους και σε επιφανειακή κολύμβηση

100M=10ATM=10BAR Ιδανικό για κολύμβηση

200M=20ATM=20BAR Κατάλληλο για καταδύσεις

Επομένως καλό είναι να σκεφτείτε για ποια χρήση προορίζετε το ρολόι που σκοπεύετε να αγοράσετε ώστε να αποφασίσετε τι είδους αδιαβροχοποίηση χρειάζεστε.

Δερμάτινο λουράκι ή μπρασελέ

Η επιλογή του δεσίματος που θα έχει το ρολόι που πρόκειται να αγοράσετε είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και φυσικά θέμα γούστου του καθενός. Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικές συμβουλές που ίσως σας βοηθήσουν.

Αν για παράδειγμα προορίζετε το νέο σας ρολόι μόνο για "καλό" ντύσιμο τότε ένα κλασικό μαύρο ή καφέ δερμάτινο λουράκι μπορεί να αναδείξει το στυλ και το ντύσιμο σας.

τι λουράκι να επιλέξω
Αν πάλι θέλετε πιο sportive εμφάνιση, τότε το μπρασελέ είναι για εσάς. Επίσης, το μεταλλικό δέσιμο έχει το πλεονέκτημα ότι είναι πιο ανθεκτικό, μπορείτε να το βρέξετε άφοβα (αν πρόκειται για αδιάβροχο ρολόι), ενώ υπάρχουν και δίχρωμοι μπρασελέδες που δίνουν ένα ιδιαίτερο στυλ.

Ελπίζουμε οι παραπάνω συμβουλές για αγορά ρολογιού να σας φάνηκαν χρήσιμες. Καλές αγορές!

Διαβάστε στη συνέχεια Πόσο αδιάβροχο είναι το ρολόι σας;


Σχετικά άρθρα

Γιατί τα ρολόγια έχουν περιστρεφόμενη στεφάνη
περιστεφόμενο καντράν ρολογιού
Σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί γιατί πολλά ρολόγια χειρός έχουν περιστρεφόμενη στεφάνη. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.
Γιατί τα ρολόγια δείχνουν 10 και 10
Γιατί τα όλα τα ρολόγια δείχνουν 10 και 10
Γιατί τα ρολόγια στις διαφημίσεις δείχνουν πάντα 10 και 10; Πως επικράτησε αυτό; Σημαίνει κάτι; Η απάντηση στο άρθρο που ακολουθεί.
Τι ψυγείο να πάρω;
Οδηγός αγοράς ψυγείου
Ψάχνετε καινούργιο ψυγείο; Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί έναν πλήρη οδηγό αγοράς για να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή.
Τι smartphone να πάρω
Τι κινητό να πάρω
Ψάχνετε να αγοράσετε smartphone και έχετε μπερδευτεί με τόσες επιλογές; Στον σύντομο οδηγό που ακολουθεί θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές.
Πλεονεκτήματα online αγορών
Γιατί να ψωνίσω μέσω internet
Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί παρακάτω μερικούς καλούς λόγους για να αγοράσετε διαδικτυακά ό,τι επιθυμείτε.

Σχόλια

tHaNoZzZ ▾
  (στις 01-04-2017)
Επίσης στην επιλογή λουριών μια περίπτωση είναι αυτά από σιλικόνη για πιο ουδέτερες εμφανίσεις.
  (στις 01-04-2017)
Σωστός! ;)
chris ▾
  (στις 15-02-2018)
Και ο μηχανισμος Quartz ειναι δημιουργημα της εταιρειας SEIKO
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Οδηγός αγοράς ρολογιού
Kατηγορία: Ντύσιμο
Tags: ρολόιώρααγοράαγορέςσυμβουλέςonlineδείκτες
Έχει 3 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις;
εκπτώσεις 2024
Ας δούμε εδώ πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις - ποιες οι περίοδοι - ημερομηνίες που ξεκινάνε και λήγουν στο έτος, ώστε να ξέρουμε πότε να τις περιμένουμε!

Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα μαγαζιά 2024
Ανοιχτά μαγαζιά Κυριακές 2024
Πολύς ντόρος γίνεται για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Αλήθεια ξέρουμε πόσες και ποιες είναι όμως αυτές οι Κυριακές;

Αγορά laptop: συμβουλές - tips και τι να προσέξω!
αγορά laptop
Πρόκειται να προβείτε σε αγορά laptop; Δείτε εδώ κάποια tips που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το καλύτερο και καταλληλότερο για εσάς!

Τι να προσέχετε όταν αγοράζετε αυγά!
αυγά αγορά
Πρόκειται να πάτε στο σούπερ μάρκετ να αγοράσετε αυγά; Δείτε εδώ τι θα πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε, έτσι ώστε να ξέρουμε τι τρώμε!

Πόσο αδιάβροχο είναι το ρολόι σας;
αδιάβροχα ρολόγια
Αλήθεια πόσοι από μας γνωρίζουμε τι σημαίνει η κωδικοποίηση για τα αδιάβροχα ρολόγια; Πώς να την διαβάσουμε για να δούμε πόσο αδιάβροχο είναι ένα ρολόι;

Αγορά λαμπών led: τι να προσέξω!
αγοράσετε λάμπες led
Πρόκειται να προβείτε σε αγορά λαμπών led; Και πολύ καλά θα κάνετε! Πριν αγοράσετε όμως, δείτε τι να προσέξετε ώστε να κάνετε μια καλή αγορά!

Συμβουλές για αγορά τηλεόρασης μέρος 2ο: τεχνικά χαρακτηριστικά
τεχνικά χαρακτηριστικά τηλεόρασης
Στο δεύτερο μέρος θα ασχοληθούμε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προσέξουμε πριν αγοράσουμε μία τηλεόραση. Ας δούμε λοιπόν!

Συμβουλές για αγορά τηλεόρασης μέρος 1ο: γενικά
αγορά τηλεόρασης
Πρόκειται να αγοράσετε καινούρια τηλεόραση; Δείτε εδώ τι θα ήταν καλό να προσέξουμε προτού κάνουμε την κίνηση, ώστε να κάνουμε μια καλή αγορά!

Αγορά αυτοκινήτου: προσέξτε πριν αγοράστε
καινούριο αυτοκίνητο
Πρόκειται να αγοράσετε καινούριο αμάξι και είστε αναποφάσιστος και μπερδεμένος; Δείτε μερικές παραμέτρους που θα πρέπει να σκεφτείτε πριν την αγορά!

Τι να αγοράσω στις εκπτώσεις;
Εκπτώσεις και αγορές
Κάθε φορά που έρχονται οι εκπτώσεις τις βλέπουμε σαν ευκαιρία για αγορές. Τι συμφέρει όμως πραγματικά να αγοράσουμε στις εκπτώσεις;

Online - διαδικτυακά ψώνια: αξίζουν; Είναι πιο οικονομικά;
διαδικτυακά ψώνια
Συμφέρει να κάνουμε τα ψώνια μας διαδικτυακά - online; Είναι καλό να ψωνίζουμε με αυτόν τον τρόπο ή με τον παραδοσιακό της βόλτας στην αγορά;

MAC vs PC: τι να αγοράσω;
αγορά mac ή pc
Σκέφτεστε να αγοράσετε υπολογιστή και έχετε μπει στο δίλημμα: τι να αγοράσω MAC ή PC; Δείτε εδώ κάποια πράγματα που θα σας βοηθήσουν στην αγορά!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ