coolweb


Multimedia stations: η εξέλιξη της τεχνολογίας

multimedia stations

Διαβάστηκε: 8.341 φορές
Ας δούμε εδώ τι είναι τα multimedia stations, τι μπορούμε να κάνουμε με αυτά και πως αντικατέστησαν τα κλασσικά VHS και DVDs, λύνοντάς μας τα χέρια.
Παλιότερα, βλέπαμε ταινίες με βιντεοκασσέτες έχοντας συσκευές βίντεο VHS.

Έπειτα, βγήκαν τα DVD players, που χρησιμοποιούσαμε δισκάκια DVD και βλέπαμε ταινίες σε ψηφιακή μορφή.

Η εξέλιξη αυτών ήρθε με τα BluRay players, με δισκάκια BluRay αντίστοιχα και τέλεια ψηφιακή εικόνα και ήχο και με πολύ υψηλή ανάλυση αυτών.

Η πραγματική επανάσταση όμως ήρθε με τα Multimedia stations! Μμμ καλό ακούγεται, αλλά τι ακριβώς όμως είναι αυτό?

Το Multimedia station είναι απλά ένα κουτί, το μέγεθός του μπορεί να είναι από δυο παλάμες μέχρι το μέγεθος ενός τόμου εγκυκλοπαίδειας (στην χειρότερη λίγο μικρότερο απ' τα παλιά DVD players, με κάθετη διάταξη), και στα μικρά μεγέθη έχει και το πλεονέκτημα της φορητότητας!

multimedia

Αποτελούν ένα ολοκληρωμένο μέσο αναπαραγωγής ήχου, εικόνας και βίντεο με άριστη ποιότητα αυτών. Το συνδέουμε με την τηλεόραση μας, εισάγουμε σ' αυτό, το μέσο το οποίο θα αποτελεί τον αποθηκευτικό χώρο-δηλαδή επιλέγουμε από που θα αναπαραγάγει τα αρχεία μας- (αν δεν διαθέτει το ίδιο το Multimedia station κάποιο αποθηκευτικό χώρο ορισμένης χωρητικότητας), το οποίο μπορεί να είναι μια κάρτα μνήμης (όπως αυτές που χρησιμοποιούμε στα κινητά τηλέφωνα και τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές), ένα USB stick (flashaki), ή κι ακόμα ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος (External /Internal with case HDD).


Καλά όλα αυτά, αλλά πόσο πάει το "μαλλί"?
Ένα Multimedia station, όσο κι αν ακούγεται απίστευτο ξεκινάει...απ' τα 15 ευρώ (!) και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 500 ευρώ, ανάλογα με τις απαιτήσεις του καθενός.

Άμα κάποιος δεν είναι εξοικειωμένος ιδιαίτερα με την τεχνολογία, θα δυσκολευτεί?
Καθόλου.

τηλεόρασηΑνοίγουμε την τηλεόραση μας, παίρνουμε στα χέρια το ειδικό κοντρόλ του Multimedia station, αράζουμε στον καναπέ μας και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε στην τηλεόραση μας τις ταινίες μας, τις φωτογραφίες μας, τα τραγούδια που κατεβάσαμε ή τα βιντεοκλίπ της συλλογής μας, ακόμα και τα αγαπημένα μας βίντεο απ' το Youtube, μιας που πολλά Multimedia station διαθέτουν και ασύρματη σύνδεση ή δίκτυο μέσω LAN εσωτερικά του σπιτιού μας!

Στην ουσία, αναλαμβάνει την αναπαραγωγή όπως ακριβώς κάνει και ο υπολογιστής μας!

Οπότε τέρμα τα γρατζουνισμένα δισκάκια που δεν τα διαβάζει το DVD player, τέρμα η στίβα με τον πύργο των DVD, το Multimedia station μας απαλλάσει απ' όλα αυτά, αφού με 2 κλικ, μας φέρνει έναν ολόκληρο ψηφιακό κόσμο στην οθόνη της τηλεόρασής μας!

Βέβαια, η τεχνολογία εξελίσσεται και πολλές τηλεοράσεις πλέον έχουν αρκετές ενσωματωμένες τέτοιες λειτουργίες του media station.

Το coolweb.gr ευχαριστεί θερμά τον tHaNoZzZ για τη συγγραφή αυτού του άρθρου.


Διαβάστε στη συνέχεια Πως λειτουργούν τα CD, DVD και BLURAY;


Σχετικά άρθρα

Τηλεoράσεις LED vs LCD (πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα)
τηλεοράσεις led
Τι διαφορές έχουν οι LED τηλεοράσεις από τις LCD; Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μίας LED και μίας LCD τηλεόρασης; Ας δούμε!
Τι είναι και πως λειτουργούν οι οθόνες - τηλεοράσεις 3D;
3d τηλεοράσεις
Καινούρια τεχνολογία στην τηλεόρασή μας - οθόνη μας: 3D. Τι είναι; Πως λειτουργεί; Πως καταφέρνουμε να έχουμε τρισδιάστατη απεικόνιση; Δείτε!
Συμβουλές για αγορά τηλεόρασης μέρος 1ο: γενικά
αγορά τηλεόρασης
Πρόκειται να αγοράσετε καινούρια τηλεόραση; Δείτε εδώ τι θα ήταν καλό να προσέξουμε προτού κάνουμε την κίνηση, ώστε να κάνουμε μια καλή αγορά!
Συμβουλές για αγορά τηλεόρασης μέρος 2ο: τεχνικά χαρακτηριστικά
τεχνικά χαρακτηριστικά τηλεόρασης
Στο δεύτερο μέρος θα ασχοληθούμε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προσέξουμε πριν αγοράσουμε μία τηλεόραση. Ας δούμε λοιπόν!
Τι είναι η ανάλυση οθόνης
Τι είναι η ανάλυση εικόνας
Τι εννοούμε με τον όρο ανάλυση οθόνης, ποιες είναι οι διάφορες επιλογές και τι σημαίνουν πρακτικά; Ας ρίξουμε λίγο φως!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Multimedia stations: η εξέλιξη της τεχνολογίας
Kατηγορία: Τεχνολογία
Tags: vhsdvdbluraymultimediausbτηλεόρασηηλεκτρονικές συσκευές
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Mp3 Transmitter στο αυτοκίνητο: τι είναι και πως λειτουργεί;
mp3 transmitter
Είναι ένα εναλλακτικό μέσο ακρόασης μουσικής στο αυτοκίνητο. Αν βαρεθήκατε τα cd και θέλετε να ακούτε μουσική από το memory stick σας, τότε σας ενδιαφέρει!

Πως λειτουργεί η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
Δεν αναρωτηθήκατε, εκει που βγάζετε μια ωραία φωτογραφία, πως στο καλό λειτουργεί η ψηφιακή σας και παράγει τέτοια απίστευτα αποτελέσματα; Δείτε!

Πως λειτουργούν τα CD, DVD και BLURAY;
λειτουργία bluray
Δείτε εδώ πως λειτουργούν οι δίσκοι και ο μηχανισμός ανάγνωσης - εγγραφής cd. Παρόμοια είναι και η τεχνολογία dvd και blu-ray, δείτε τις διαφορές αναμεταξύ τους!

Τι είναι το GPS και πως λειτουργεί;
gps
Αλήθεια, τι είναι το gps; Αν και ξέρουμε όλοι μας πάνω κάτω τι είναι, ας δούμε πως λειτουργεί και μας εξυπηρετεί με αυτόν τον τρόπο!

Πως λειτουργεί το laser;
laser
Το laser έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Αναρωτηθήκατε όμως ποτέ πως λειτουργεί; Πως γίνεται και βγάζει μία ακτίνα η οποία δεν διαχέεται;! Δείτε!

Πως να προστατέψετε τις συσκευές σας από αυξομείωση τάσης
Προστασία από υψηλή τάση
Πως μπορείτε να εξασφαλίσετε την καλή λειτουργία των συσκευών σας σας από αστάθειες στο δίκτυο του ρεύματος; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.

Τι είναι τα soundbars; Αξίζει να αγοράσω;
Πως να επιλέξω soundbar
Τι είναι ακριβώς τα soundbars που μπήκαν σχετικά πρόσφατα στη ζωή μας; Αξίζουν και αν ναι πως να επιλέξουμε αυτό που μας ταιριάζει; Ας δούμε!

Sony PS vita: η νέα must εντυπωσιακή φορητή κονσόλα
sony ps vita
Νέο εργαλείο για απίστευτο gaming και με φοβερές δυνατότητες: το sony ps vita! Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για τη νέα αυτή φορητή κονσόλα.
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ