coolweb


Πως να κάνω μετακόμιση: συμβουλές και χρήσιμα tips

οργάνωση μετακόμισης

Αλλάζετε σπίτι και έχετε πελαγώσει; Δεν ξέρετε από που να αρχίσετε και που να τελειώσετε; Μην ανησυχείτε, γιατί στον χρήσιμο οδηγό για μετακόμιση που θα βρείτε στο παρόν άρθρο έχουμε συλλέξει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να σας λύσουμε τα χέρια. Κυριολεκτικά.

Είτε πρόκειται για σπίτι που θα νοικιάζετε, είτε για ένα σπίτι που αγοράσατε με δάνειο ή με τις οικονομίες μιας ζωής, η μετακόμιση είναι ένα δύσκολο κομμάτι (τουλάχιστον έτσι φαίνεται στην αρχή), αλλά και απαραίτητο.

Δείτε στο άρθρο αυτό πως μπορείτε να κάνετε την ζωή σας εύκολη, και την μεταφορά -αν όχι παιχνιδάκι - τουλάχιστον μια πιο ευχάριστη διαδικασία.

Ψάχνεις μεταφορική εταιρεία; Βρες τις πιο αξιόπιστες και οικονομικές μεταφορικές, στο myConstructor.gr!


Το "κεφάλαιο" μετακόμιση αποτελείται από τις εξής επιμέρους ενότητες:
Πριν την μετακόμιση (προετοιμασία)
Πακετάρισμα και ξεσκαρτάρισμα
Μεταφορά επίπλων και εξοπλισμού
Ξεπακετάρισμα και τακτοποίηση

Η προετοιμασία της μετακόμισης


Ξεκινάμε με το κομμάτι της προετοιμασίας, δηλαδή με όσα πρέπει να κάνετε πριν την μετακόμιση. Και επειδή δεν είναι και λίγα καλό είναι να ξεκινήσετε σχετικά νωρίς. Και όταν λέμε νωρίς, εννοούμε όσο πιο νωρίς μπορείτε. Ακόμη και ένα μήνα πριν την ημέρα της μετακόμισης.

Μεταφορά ή αλλαγή διεύθυνσης ρεύματος, νερού και τηλεφώνου


Το μόνο, ή έστω κάτι από αυτά που δεν θα θέλατε να σας συμβούν στο νέο σας σπίτι, είναι να μπείτε και να μην έχετε φως νερό και τηλέφωνο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φροντίσετε για την έγκαιρη διακοπή και επαναενεργοποίηση στη νέα διεύθυνση.

διακόψτε έγκαιρα και κάντε μεταφορά σε φως, νερό, τηλέφωνο
Και αν η μεταφορά της ΔΕΗ είναι σχετικά εύκολη και γρήγορη διαδικασία (παίρνει 1-2 μέρες), η μεταφορά του νερού (ανάλογα με την περιοχή) ή η μεταφορά της τηλεφωνικής σας γραμμής μπορεί να πάρει πολύ περισσότερο χρόνο από όσο περιμένατε ή αρχικά υπολογίζατε.

Το τηλέφωνο για παράδειγμα, είτε πρόκειται για την Cosmote (πρώην ΟΤΕ), είτε για κάποιο άλλο πάροχο, πχ Cyta, Vodafone (πρώην HOL), NOVA (πρώην Forthnet) κλπ, συνήθως παίρνει αρκετό χρόνο που μπορεί να φτάσει τις 20 μέρες ή σε ειδικές περιπτώσεις μέχρι και τους 2 μήνες! Άρα όσο νωρίτερα ξεκινήσετε τη διαδικασία, τόσο το καλύτερο.

Επομένως φροντίστε να ενημερώσετε το συντομότερο τις εμπλεκόμενες εταιρίες για να είστε σίγουροι ότι θα είναι όλα εντάξει την πρώτη σας μέρα στο νέο σας σπίτι.

Ενημέρωση για αλλαγή διεύθυνσης


Μπορεί να φαίνεται άσχετο με το θέμα της μετακόμισης, αλλά καλό είναι να έχετε κατά νου ότι δεν είναι και λίγοι αυτοί που πρέπει να ενημερώσετε για την αλλαγή της διεύθυνσης σας.

Εκτός φυσικά από τις εταιρίας κοινής ωφέλειας που αναφέραμε πιο πάνω, μην ξεχάσετε να ενημερώσετε μια σειρά από φορείς όπως την εφορία, τις τράπεζες, τον ασφαλιστικό σας φορέα κλπ, καθώς και τον εργοδότη σας.

ενημερώστε τις διάφορες υπηρεσίες για τη νέα σας διεύθυνση
Επίσης φροντίστε να ενημερώσετε την εταιρία κινητής τηλεφωνίας για να σας στείλει τον λογαριασμό στη νέα σας διεύθυνση, και γενικά οποιονδήποτε άλλον από τον οποίο δέχεστε αλληλογραφία (πχ συνδρομές, φίλους κλπ).

Κάντε ότι εργασίες χρειάζεται πριν μπείτε στο σπίτι


Αν πρόκειται να κάνετε κάποια σειρά από εργασίες, ακόμη και αν δεν είναι ολόκληρη ανακαίνιση αλλά ένα απλό βάψιμο για παράδειγμα, καλό είναι να το κάνετε πριν μπείτε στο σπίτι.

Εκτός του ότι δεν θα είναι βολικό να έχετε τα μαστόρια μέσα στο σπίτι, όλες οι εργασίες (και το απαραίτητο καθάρισμα μετά) γίνονται ευκολότερα σε ένα άδειο σπίτι, παρά σε ένα σπίτι γεμάτο με έπιπλα.

Αυτό σημαίνει ότι ίσως είναι προτιμότερο ακόμη και να αναβάλλετε για λίγο την μετακόμιση, και για λόγους ευκολίας, αλλά και για να κάνετεσωστά τις όποιες αλλαγές στο νέο σας σπιτικό.

Καθάρισμα του νέου σπιτιού


Εδώ χρειάζεται υπομονή και συνεργασία. Όσο ενθουσιασμένοι κι αν είστε που μπαίνετε στο νέο σας σπίτι, αυτό ίσως απαιτεί να "ιδρώσετε" για να το απολαύσετε περισσότερο.

Στο καθάρισμα του νέου σας σπιτιού επιστρατεύστε όσες περισσότερες γυναίκες μπορείτε. Μανάδες, θείες, φίλες κλπ μπορούν να συνεργαστούν και να κάνουν θαύματα είτε με τη δική σας καθοδήγηση, είτε χωρίς αυτή.

καθαρίστε καλά πριν μπείτε στο νέο σπίτι
Αν πάλι δεν έχετε κάποιον που θα μπορέσει να σας βοηθήσει στο δύσκολο αυτό έργο, μπορείτε πάντα να απευθυνθείτε σε κάποιο συνεργείο καθαρισμού. Θα καθαρίσουν τέλεια το νέο σας σπίτι ή διαμέρισμα και θα σας κοστίσει λιγότερο από όσο πιθανόν φαντάζεστε.

Τακτοποιήστε εκκρεμότητες στο παλιό σπίτι


Πληρώστε κοινόχρηστα, λογαριασμούς και τακτοποιήστε όλες τις υπόλοιπες εκκρεμότητες στο προηγούμενο σας σπίτι. Καλό είναι να αφήσετε σε κάποιον γείτονα ή στον διαχειριστή (αν πρόκειται για πολυκατοικία) τα στοιχεία της νέας σας διεύθυνσης και φυσικά κάποιο τηλέφωνο επικοινωνίας.

Έτσι, αν έρθει κάποιος λογαριασμός που δεν είχατε υπολογίσει ή γενικά ξεχασμένη αλληλογραφία, να μπορούν να σας βρουν για να σας την παραδώσουν.

Προμηθευτείτε υλικά συσκευασίας


Η μετακόμιση χρειάζεται πολλά υλικά συσκευασίας. Αλλά όταν λέμε πολλά εννοούμε πραγματικά πολλά. Αν νομίζετε ότι θα χρειαστείτε έναν αριθμό από χαρτοκιβώτια (κούτες) τότε πάρτε τα διπλάσια!

πάρτε πολλές κούτες για μετακόμιση
Κοιτάξτε σε γειτονικά μαγαζιά (κυρίως σούπερ μάρκετ) και ζητήστε να σας τις φυλάξουν καθαρές όταν θα έχουν παραλαβή προϊόντων για να περάσετε να τις πάρετε. Μπορείτε φυσικά να αγοράσετε κιβώτια συσκευασίας από μαγαζιά με τέτοια είδη, αλλά συνήθως δεν χρειάζεται να το κάνετε γιατί θα βρείτε σχετικά εύκολα.

Επίσης μην τσιγκουνευτείτε την ταινία συσκευασίας. Πάρτε τουλάχιστον δύο, αφενός για να μπορείτε να πακετάρετε δύο άτομα ταυτόχρονα, και αφετέρου γιατί η μία δεν πρόκειται να φτάσει. Ούτως ή άλλως οι ταινίες αυτές είναι αρκετά οικονομικές. Αν έχετε και την ειδική συσκευή που εφαρμόζει πάνω και την κόβει αυτόματα ακόμη καλύτερα.

η ταινία πρέπει να ρέει άφθονη στη μετακόμιση
Μην ξεχάσετε να πάρετε και αρκετά μέτρα αεροπλάστ (ναι υπάρχει όνομα τελικά για αυτό το διάφανο πλαστικό με τις φουσκαλίτσες που τις σπάμε σαν δαιμονισμένοι) ή χαρτόνι συσκευασίας για να τυλίξετε έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές.

Και τέλος αρχίστε να κρατάτε τις εφημερίδες και τα περιοδικά γιατί θα σας χρειαστούν για το τύλιγμα των υαλικών (πιάτων, ποτηριών κλπ).

Πακετάρισμα και ξεσκαρτάρισμα


Επόμενο μεγάλο βήμα μιας μετακόμισης είναι το κομμάτι της συσκευασίας, το λεγόμενο πακετάρισμα. Ας δούμε λοιπόν μερικές χρήσιμες συμβουλές για να φέρετε σε πέρας αυτήν την σχετικά επίπονη διαδικασία όσο πιο αναίμακτα γίνεται.

Πετάξτε ότι δεν χρειάζεστε


Μια μετακόμιση είναι η καλύτερη αφορμή για ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα και ξεσκαρτάρισμα. Μαζεύοντας τα "υπάρχοντα" σας θα βρείτε πολλά ξεχασμένα αντικείμενα που είτε δεν τα χρησιμοποιήσατε ποτέ, είτε έχετε πάψει από καιρό να χρησιμοποιείτε.

Αυτά μπορεί να είναι ρούχα, παπούτσια, τσάντες κλπ, αλλά μπορεί να είναι και παλιά βιβλία, διακοσμητικά, CD και γενικά διάφορα αντικείμενα. Αν μπορείτε να χαρίσετε κάποια σε φίλους ή οπουδήποτε αλλού απλά κάντε το.

Κάτι που δεν χρησιμοποιήσατε για πάνω από 3 χρόνια πολύ δύσκολα θα το χρησιμοποιήσετε.


Για παράδειγμα χαρίστε παλιά βιβλία που έχετε διαβάσει και δεν χρειάζεστε πια σε μια βιβλιοθήκη. Έτσι και αυτά θα πιάσουν τόπο κι εσείς θα τα ξεφορτωθείτε. Με ένα σπάρο δυο τρυγόνια.

Πακετάρετε σε δόσεις


Όλο μαζί το πακετάρισμα (μονορούφι που λένε) δεν βγαίνει εύκολα. Όχι ότι δεν γίνεται, αλλά θα ζοριστείτε πολύ και θα σας φανεί βουνό. Για να τα αποφύγετε λοιπόν όλα αυτά, πάρτε το χρόνο σας και μαζέψτε τα αντικείμενα σας λάου λάου...

ξεκινήστε το πακετάρισμα 1 μήνα πριν
Αυτό προϋποθέτει να ξεκινήσετε σχετικά νωρίς. Αφού ξέρετε ότι θα μετακομίσετε ξεκινήστε να πακετάρετε τα πρώτα κομμάτια (σίγουρα όχι αυτά που χρησιμοποιείτε περισσότερο) ακόμη και ένα μήνα πριν. Μπορεί να σας ακούγεται υπερβολικό, αλλά θα σας λύσει τα χέρια.

Επιπλέον με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τον λίγο ελεύθερο χρόνο που ίσως έχετε μέσα στην μέρα και δεν θα χρειαστεί να βρείτε μαζεμένο χρόνο για το πακετάρισμα!

Προσοχή στα εύθραυστα αντικείμενα


Τυλίξτε προσεκτικά τα γυάλινα και γενικά τα εύθραυστα αντικείμενα όπως πχ πιάτα, ποτήρια, κούπες, πορσελάνες κλπ ή και κάποια διακοσμητικά για να τα προστατέψετε από το σπάσιμο κατά την μεταφορά.

τυλίξτε καλά ότι σπάει εύκολα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φύλλα από παλιές εφημερίδες και περιοδικά ή και κομμάτια από αεροπλάστ στη βάση και στη κορυφή κάθε κιβωτίου. Επίσης, για τα εξαιρετικά εύθραυστα αντικείμενα, αντί για κούτες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστικά κουτιά φύλαξης αντικειμένων που παρέχουν ακόμη μεγαλύτερη προστασία.

Σε όλα αυτά τα κουτιά, καλό είναι να γράψετε και τη λέξη εύθραυστο σε αρκετά σημεία για να βεβαιωθείτε ότι όποιος κουβαλήσει την κούτα θα το δει.

Γράψτε πάνω στις κούτες ή κολλήστε ετικέτες


Το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι να ανοίξετε όλες τις κούτες για να βρείτε ένα αντικείμενο ή να πηγαίνετε τις κούτες βόλτες πέρα δώθε για να ταξινομήσετε τα πράγματα μετά από τη μετακόμιση. Για αυτό γράψτε πάνω στα κιβώτια. Η ταξινόμηση μπορεί να γίνει ανάλογα με:

● το περιεχόμενο (πχ γυαλικά, ρούχα, βιβλία κλπ),

● το δωμάτιο για το οποίο προορίζονται (πχ κουζίνα, μπάνιο, κρεβατοκάμαρα κλπ) ή

● και με τα δύο

γράψτε με μαρκαδόρο πάνω στις κούτες
Τον χρόνο που θα ξοδέψετε για την ταξινόμηση αυτή θα τον κερδίσετε πολλαπλάσιο κατά την τακτοποίηση. Επιπλέον, θα μπορείτε να βάλετε τις κούτες και τα πράγματα στο δωμάτιο στο οποίο προορίζονται, γλιτώνοντας περιττές βόλτες και έξτρα κουβαλήματα.

Πακετάρισμα - αμπαλάζ επίπλων και ηλεκτρικών συσκευών


Τα ογκώδη αντικείμενα όπως τα βαριά έπιπλα (κρεβάτια, ντουλάπες, τραπέζια κλπ) και οι ηλεκτρικές συσκευές (ψυγεία, κουζίνες, πλυντήρια κλπ) θέλουν κι αυτά την ανάλογη μεταχείριση για να φτάσουν ακέραια στον προορισμό τους που δεν είναι άλλος από το νέο σας σπίτι.

Εννοείται πως οτιδήποτε ξεμοντάρεται (λύνεται), καλό είναι να το λύσετε και να το ξανασυναρμολογήσετε στο νέο σας χώρο. Εκτός του ότι θα γίνει πιο εύκολη η μεταφορά, καθώς θα έχετε μικρότερο βάρος και όγκο, επιπλέον με αυτόν τον τρόπο θα μειώσετε και τις ζημιές που είναι πιθανόν να πάθουν τα έπιπλα σας.

Τυλίξτε τα έπιπλα με το ειδικό χαρτόνι συσκευασίας, με το ειδικό πλαστικό (αεροπλάστ) ή με ζελατίνα (σαν αυτή που χρησιμοποιούν στα αεροδρόμια) για να αποφύγετε φθορές. Επίσης, καλό είναι να κολλήσετε χοντρά κομμάτια από χαρτόνι στις γωνίες, οι οποίες είναι συνήθως τα πρώτα σημεία που εμφανίζουν χτυπήματα κατά την μεταφορά.

προστατέψτε τα έπιπλα και τα ηλεκτρικά τυλίγοντας τα καλά
Αν το έπιπλο που πρόκειται να μεταφέρετε έχει πόρτες ή συρτάρια που δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να αφαιρέσετε κλείστε τα οπωδήποτε με ταινία. Αποφύγετε όμως την απλή κολλητική ταινία (διάφανη ή καφέ) γιατί έχει συνήθως ισχυρή κόλλα που μπορεί να κάνει ζημιά ή να αφήσει σημάδι στο αντικείμενο.

Για αυτή την δουλειά είναι ιδανική η χαρτοταινία που χρησιμοποιούμε πχ στο βάψιμο. Δεν αφήνει καθόλου σημάδια και κολλάει πολύ ικανοποιητικά. Ότι πρέπει δηλαδή.

Όσον αφορά στις ηλεκτρικές συσκευές αυτές δεν χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη συσκευασία, εκτός ίσως από τις πιο ευαίσθητες (πχ τηλεοράσεις, ηλεκτρονικούς υπολογιστές κλπ.

Για τις λευκές ηλεκτρικές συσκευές (πλυντήρια, κουζίνες κλπ) φροντίστε να βρείτε κάποιον γνωστό (κατά προτίμηση ηλεκτρολόγο) που θα μπορεί να σας βοηθήσει με τις συνδέσεις και τις αποσυνδέσεις, αν δεν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Αν θέλετε πάντως να είστε 100% σίγουροι φωνάξτε κάποιον ειδικό. Θα σας κοστίσει κάτι λίγο, αλλά θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Πακετάρισμα ρούχων


Το πακετάρισμα των ρούχων είναι σχετικά εύκολο, αν και ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση υπάρχουν μερικά tips που μπορούν να το κάνουν ακόμη πιο εύκολο. Εσείς το μόνο που πρέπει να σκεφτείτε είναι τι προτιμάτε καθώς έχετε δυο επιλογές:

● ευκολία στη μεταφορά και χαμηλό κόστος

● ευκολία στην τακτοποίηση

Αν προτιμάτε για παράδειγμα ευκολία στην αποθήκευση και την μεταφορά και μάλιστα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, τότε μπορείτε να βάλετε τα ρούχα σας σε μεγάλες μαύρες σακούλες σκουπιδιών που είναι και ανθεκτικές και χωράνε και πολύ πράμα. Έτσι κι αλλιώς τα ρούχα είναι ελαφριά οπότε δεν θα έχετε πρόβλημα στην μεταφορά.

Αν πάλι προτιμάτε την ευκολία στην τακτοποίηση στο νέο σας σπίτι τότε ίσως αξίζει να ψάξετε τις λεγόμενες χαρτοντουλάπες ή αλλιώς χάρτινες ντουλάπες ή γκαρνταρόμπες. Στην ουσία πρόκειται για μεγάλα και ψηλά χαρτοκιβώτια (πχ σαν αυτά των ψυγείων) με τη διαφορά ότι διαθέτουν κανονικά μία ράγα ντουλάπας για να κρεμάσετε τα είδη ρουχισμού σας.

Ντουλάπα χάρτινη ειδικά για ρούχα
Έτσι η τακτοποίηση γίνεται παιχνιδάκι καθώς όταν φτάσουν τα ρούχα στο νέο σας σπίτι απλώς τα ξεκρεμάτε από την χάρτινη ντουλάπα και τα κρεμάτε στην κανονική! Τόσο απλά! και φυσικά γλιτώνετε και το σιδέρωμα, πράγμα σημαντικό μιας και θα έχετε ένα σωρό άλλα πράγματα για να τακτοποιήσετε...

Η λύση αυτή είναι πολύ δημοφιλής στο εξωτερικό, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει έρθει και στη χώρα μας.

Φτιάξτε μια βαλίτσα με προσωπικά είδη


Σκεφτείτε έξυπνα και δείτε την μετακόμιση σαν κάποιο ταξίδι. Σίγορα θα θέλετε να έχετε μαζί σας κάποια προσωπικά είδη όπως πχ μια-δυο αλλαξιές ρούχα, την οδοντόβουρτσα σας, ένα ζευγάρι παπούτσια μερικά παυσίπονα ή άλλα φάρμακα που πιθανόν παίρνετε, κάποια είδη προσωπικής υγιεινής κλπ.

Μπορεί να σας φαίνεται αστείο τώρα, αλλά η βαλίτσα αυτή θα σας λύσει τα χέρια όταν έρθει η ώρα, μιας και το να βρείτε την οδοντόβουρτσα σας μέσα στις κούτες του μπάνιου ή μια φανέλα μέσα στο ρουχομάνι, δεν θα είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

Το κομμάτι της μεταφοράς


Ένα επίσης μεγάλο, δύσκολο και σημαντικό μέρος μιας μετακόμισης είναι φυσικά και το κομμάτι της μεταφοράς των αντικειμένων, κι αυτό γιατί χρειάζονται χέρια. Πολλά χέρια. Αλλά και σωστός προγραμματισμός. Ας τα δούμε πιο αναλυτικά.

Βρείτε άτομα να βοηθήσουν με το κουβάλημα


Μαζέψτε φίλους και συγγενείς (κατά προτίμηση άντρες) για να αναλάβουν το "δύσκολο έργο" του κουβαλήματος, το γνωστό και ως χαμαλίκι. Θυμηθείτε ότι όσο πιο πολλοί, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσετε και τόσο λιγότερο θα κουραστείτε. Επίσης με την παρέα, βγαίνει και η δουλειά πιο ευχάριστα και διασκεδαστικά.

φωνάξτε παρέα για το κουβάλημα και τη μεταφορά
Φροντίστε να ανταμείψετε καλά αυτούς που θα σας βοηθήσουν με το κουβάλημα. Και δεν υπάρχει καλύτερη ανταμοιβή από ένα ωραίο τραπέζι με σουβλάκια και μπύρες. Έτσι θα έχουν και κίνητρο για να τελειώσουν και πιο γρήγορα.

Αν δεν μπορείτε να βρείτε γνωστούς και συγγενείς απευθυνθείτε σε ένα συνεργείο. Συνήθως με ένα ποσό γύρω στα 200-300 ευρώ θα κάνετε την δουλειά σας και με το παραπάνω, ανάλογα φυσικά και με το πόσο μεγάλη είναι η πραμάτεια σας.

Βρείτε φορτηγό


Πάντα σε κάθε παρέα ή μέσα στο σόι θα υπάρχει ένας φίλος ή ένας θείος με ένα φορτηγάκι. Φροντίστε να το δανειστείτε για να γλιτώσετε το κόστος που θα σήμαινε το να πάρετε κανονικό φορτηγό.

Ακόμη και με ένα αγροτικό μπορείτε να κάνετε μια χαρά τη δουλειά σας. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να πάρετε και ένα μουσαμά για να σκεπάσετε τα πράγματα γιατί ποτέ δεν μπορεί κανείς να είναι σίγουρος ότι δεν θα τον βρει μια ξαφνική βροχή.

ψάξτε για φορτηγάκι στον κύκλο σας
Αν δεν βρίσκετε φορτηγάκι δωρεάν, θα πρέπει να υπολογίσετε και ένα κόστος γύρω στα 50 με 100 ευρώ μόνο για το αυτοκίνητο (το κόστος για το κουβάλημα αν χρειαστεί πάει συνήθως έξτρα).

Ξεκινήστε με τα βαριά και ογκώδη αντικείμενα


Έπιπλα όπως ντουλάπες, κρεβάτια σύνθετα κλπ ή οι μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές όπως είναι πχ το ψυγείο, η ηλεκτρική κουζίνα και το πλυντήριο, καλό είναι να μεταφερθούν με το πρώτο δρομολόγιο.

Κι αυτό γιατί είναι πολύ πιο εύκολο να διαχειριστείτε τα ογκώδη αυτά αντικείμενα σε έναν άδειο χώρο, παρά σε έναν χώρο γεμάτο με κούτες όπου θα πρέπει να κάνετε διάφορα ζικ ζακ ή σλάλομ για να τις αποφύγετε.

Ξεκινήστε πολύ νωρίς το πρωί


Δε λέμε, καλή η ξεκούραση και ο ύπνος, αλλά η μετακόμιση είναι δουλειά που πρέπει να γίνει πρωί με τη δροσούλα. Μάλιστα όσο πιο νωρίς ξεκινήσετε τόσο νωρίτερα θα τελειώσετε κιόλας οπότε τόσο το καλύτερο μιας και δεν είναι και ότι καλύτερο να σας πιάσει η ζέστη (ιδίως το καλοκαίρι) ή το βράδυ (αν μετακομίζετε χειμώνα).

Φανταστείτε να μην έχει συνδεθεί ακόμη το ρεύμα στο καινούργιο σας σπίτι. Θα είναι πολύ δύσκολο να κάνετε μετακόμιση χωρίς να κουτουλάτε πάνω σε κούτες και έπιπλα...

Βρείτε ένα καροτσάκι κάβας και οτιδήποτε άλλο μπορεί να βοηθήσει


Τα καροτσάκια αυτά είναι εκείνα με τις δύο ρόδες πάνω στα οποία βάζουν τα κιβώτια με τις μπύρες στις κάβες και στα σούπερ μάρκετ. Είναι πολύ βολικά και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για το κουβάλημα είτε των κιβωτίων με τα πράγματα, είτε των συσκευών όπως πχ το ψυγείο ή το πλυντήριο.

ένα καρότσι βοηθάει πολύ στο κουβάλημα
Σκεφτείτε τι άλλο μπορεί να χρειαστείτε. Πχ ένα ζευγάρι γάντια εργασίας ίσως φανούν χρήσιμα στο κουβάλημα κάποιων βαριών επίπλων ή όταν χρειαστεί να σφίξετε τους ιμάντες ή τα σχοινιά στο φορτηγό.

Αναλάβετε την επίβλεψη της μετακόμισης


Αν πάρετε συνεργείο δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ιδιαίτερα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αφήσετε τα έπιπλα και τα πράγματα σας στο έλεος του θεού ή καλύτερα των μεταφορέων. Καλό είναι να είστε από πάνω τους για να προλάβετε πιθανά ατυχήματα με τα πιο εύθραυστα αντικείμενα.

Αν πάλι αναθέσετε το έργο της μετακόμισης σε συγγενείς και φίλους, καλό είναι να αναλάβετε εσείς την επίβλεψη, για να τους βάζετε σε ρυθμό και σε τάξη προκειμένου να τελειώσετε κατά το δυνατόν γρηγορότερα. Θα κάνετε φυσικά και την πλάκα σας, αλλά κάποια στιγμή καλό θα ήταν να τελειώσετε και την μετακόμιση.
επιβλέψτε για να πάνε όλα καλά

Ξεπακετάρισμα και τακτοποίηση των αντικειμένων


Αν φτάσετε σε αυτό το σημείο, αυτό σημαίνει ότι το δύσκολο έργο της μετακόμισης στέφθηκε με επιτυχία. Φυσικά τα βάσανα σας δεν τελείωσαν ακόμη. Κι αυτό γιατί όπως βάλατε τα πράγματα μέσα στις κούτες, έτσι πρέπει και να τα βγάλετε.

Φυσικά, όσο πιο πιστά έχετε ακολουθήσει τα παραπάνω tips και τις συμβουλές αυτού του οδηγού σχετικά με το πακετάρισμα, τόσο πιο εύκολο θα είναι και το ξεπακετάρισμα, μιας και θα έχετε τις κούτες στα σωστά δωμάτια και θα πρέπει απλά να βγάλετε τα πράγματα και να τα τακτοποιήσετε.

Όπως και να 'χει το συμμάζεμα όλων αυτών των πραγμάτων που θα βγάλετε από τις κούτες είναι μια δουλειά που απαιτεί κόπο και χρόνο για αυτό εξοπλιστείτε με υπομονή και πάρτε τον χρόνο σας.

ξεπακετάρετε με την ησυχία σας
Ζητήστε βοήθεια από φίλους και συγγενείς, αλλά όχι αυτούς που σας βοήθησαν με το πακετάρισμα ή/και το κουβάλημα. Χώστε και κανέναν άλλον!

Πέρα από την πλάκα, το ιδανικό είναι να έχετε εσείς τον απόλυτο έλεγχο του ξεπακεταρίσματος και ιδίως του συμμαζέματος προκειμένου να ξέρετε που θα βρίσκεται το καθετί που θα έχετε στο νέο σας σπίτι.

Ελπίζουμε να σας φάνηκε χρήσιμος και ενδιαφέρων ο οδηγός αυτός με συμβουλές και οδηγίες σχετικά με την μετακόμιση.

Καλό κουράγιο!Διαβάστε στη συνέχεια Συμβουλές για σωστό διάβασμα! Μέρος 1ο
Σχετικά άρθρα

Οδηγίες για σωστό διάβασμα! Μέρος 2ο
σωστό διάβασμα
Στο δεύτερο μέρος συνεχίζουμε την ανάλυση με κάποιες ωραίες οδηγίες για σωστό διάβασμα, που θα σας δώσουν πολύτιμη βοήθεια, δείτε!
Πως να βάψετε το σπίτι σας μόνοι σας
πως να βάψω το σπίτι
Θέλετε να βάψετε το σπίτι σας μόνοι σας, αλλά σας φαίνεται ακατόρθωτο; Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί μερικές ιδέες για το πως να τα καταφέρετε...
Τι να προσέξω στην ενοικίαση σπιτιού
tips για ενοικίαση σπιτιού
Ενοικίαση σπιτιού. Τι πρέπει να προσέξω; Τι παγίδες κρύβει; Δείτε τις απαντήσεις στο άρθρο που ακολουθεί.
Τι σίδερο να πάρω
Τι σίδερο να αγοράσω
Σκέφτεστε να αγοράσετε ηλεκτρικό σίδερο, αλλά έχετε μπερδευτεί; Δείτε στο παρακάτω άρθρο ορισμένες χρήσιμες συμβουλές.
Τι ψυγείο να πάρω;
Οδηγός αγοράς ψυγείου
Ψάχνετε καινούργιο ψυγείο; Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί έναν πλήρη οδηγό αγοράς για να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Σχόλια

κωστας ▾
  (στις 25-12-2017)
Πολύ χρήσιμες πληροφορίες

http://coolweb.gr/pos-na-kano-metakomisi-ti-xreiazetai/
  (στις 27-12-2017)
Ευχαριστούμε Κώστα! Χρόνια πολλά!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Πως να κάνω μετακόμιση: συμβουλές και χρήσιμα tips
Kατηγορία: Σπίτι
Tags: σπίτιμετακόμισημεταφοράηλεκτρικές συσκευέςέπιπλασυμβουλέςοδηγίεςφτιάξτο μόνος σου
Έχει 2 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πως να ξεφορτωθείτε τις κατσαρίδες από το σπίτι!
κατσαρίδες
Θέλετε να ξεφορτωθείτε μια και καλή τις κατσαρίδες από το σπίτι; Δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε ώστε να τις διώξετε και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Πως να ξεμυρίσετε το ψυγείο σας
μυρωδιά ψυγείου
Αν το ψυγείο σας μυρίζει και δεν φέυγει η μυρωδιά με τίποτα, τότε σε αυτό το άρθρο θα σας υποδείξουμε κάποιους τρόπους για να τις διώξετε!

Άσχημες μυρωδιές στο σπίτι;Πως να τις ξεφορτωθείτε! Μέρος 1o
άσχημες μυρωδιές
Άσχημες μυρωδιές; Μυρίζουν άσχημα τα παπούτσια σας, μυρίζει τσιγάρο το σπίτι ή το αυτοκίνητο; Μυρίζει φρεσκοβαμένο το σπίτι; Δείτε πως να τις ξεφορτωθείτε!

Πως λειτουργεί και γιατί καπνίζει το τζάκι μέσα στο σπίτι;
τζάκι
Έχετε ένα υπέροχο τζάκι στο σπίτι σας αλλά τελικά το χρησιμοποιείτε μόνο ως... διακόσμηση; Πως λειτουργεί και γιατί καπνίζει το τζάκι μέσα στο σπίτι;

Πως λειτουργεί το καζανάκι της τουαλέτας;
καζανάκι τουαλέτας
Πως λειτουργεί αυτό που έχουμε σπίτια μας: το καζανάκι της τουαλέτας; Τι συμβαίνει με το νερό, τους σωλήνες και τις βαλβίδες που έχει μέσα του;

Άσχημες μυρωδιές στο σπίτι;Πως να τις ξεφορτωθείτε! Μέρος 2o
μυρίζουν άσχημα
Στο δεύτερο μέρος συνεχίζουμε την ανάλυση για το πως να ξεφορτωθείτε άσχημες μυρωδιές και πως να μη μυρίζουν άσχημα διάφορα στο σπίτι μας!

5+1 συμβουλές για τον καθαρισμό του μπάνιου!
καθαρισμός μπάνιου
Πως να απαλλαγείτε από τον βραχνά της καθαριότητας του μπάνιου; Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί μερικές έξυπνες συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια!

Πως να ξέρετε αν υπάρχει καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στον τοίχο!
καλώδια ρεύματος στον τοίχο
Θέλετε να κάνετε τρύπα στον τοίχο αλλά φοβάστε μη χτυπήσετε κάποιο καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος; Δείτε τι να προσέξετε για να αποφύγετε τη ζημιά!

Πως να κάνετε το καθάρισμα του σπιτιού σας... πιο ευχάριστο!
καθάρισμα σπιτιού
Δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε ώστε το καθάρισμα του σπιτιού να μην είναι ένας εφιάλτης! Μικρά και έξυπνα κολπάκια που θα σας βοηθήσουν πολύ!

Πως μπαίνουν τα κουνούπια στο σπίτι ενώ έχουμε σίτες;
κουνούπια και σίτες
Αναρωτηθήκατε πως ενώ έχουμε σίτες στα παράθυρα και στις μπαλκονόπορτες του σπιτιού μας, καταφέρνουν να μπαίνουν τα κουνούπια μέσα; Δείτε!

Μικρά κολπάκια για εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι
εξοικονόμηση ενέργειας
Δείτε πώς με μερικά κολπάκια και συμβουλές, μπορείτε εύκολα και χωρίς να στερηθείτε, να εξοικονομείτε ενέργεια, προστατεύοντας το περιβάλλον

Πως να καθαρίσω την καφετιέρα
Καθαρισμός καφετιέρας
Δείτε πως μπορείτε να καθαρίσετε την καφετιέρα σας μόνοι σας εύκολα γρήγορα και οικονομικά στο άρθρο που ακολουθεί.
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ