coolweb


Τι είναι η Cyber Monday και ποτε πέφτει για το 2024;

Πότε πέφτει η cyber monday

Τον θεσμό της διάσημης πλέον και στη χώρα μας Black Friday (Μαύρης Παρασκευής) τον γνωρίζουμε λίγο πολύ όλοι. Και πως όχι άλλωστε μετά από τόσο ντόρο που γίνεται τελευταία γύρω από το όνομα της.

Σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε δει αναλυτικά τι είναι η black Friday, πότε πέφτει κλπ. Τι είναι όμως η cyber Monday, πότε πέφτει κάθε χρόνο και ποια η σχέση της με την black Friday; Ας δούμε απλά και κατανοητά στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.

Τι είναι η Cyber Monday


Ο όρος Cyber Monday, αν τον μεταφράσουμε από τα αγγλικά, θα λέγαμε ότι σημαίνει ιντερνετική Δευτέρα ή καλύτερα Κυβερνοδευτέρα, αν προτιμάτε σε ακριβή μετάφραση, και πρόκειται για έναν όρο που προέρχεται από τον χώρο του marketing, καθώς είναι από τις σημαντικότερες ημέρες αγορών.

Η cyber Monday ξεκίνησε το 2005 από επιχειρήσεις στην Αμερική, με στόχο να ενθαρύννει τον κόσμο να ψωνίζει online. Ουσιαστικά μπορούμε να πούμε ότι είναι κάτι σαν το black friday, δηλαδή μια μέρα με σημαντικές εκπτώσεις και προσφορές. Η διαφορά είναι ότι αφορά μόνο online αγορές.

 τι είναι cyber monday
Μια άλλη διαφορά είναι ότι η ημέρα αυτή ξεκίνησε με την λογική να μπορούν και μικρά καταστήματα που λειτουργούν κυρίως online να ανταγωνιστούν τα μεγάλα καταστήματα και τις προσφορές που προσφέρουν στο πλαίσιο της black Friday.

Μάλιστα την πρώτη κιόλας χρονιά της εφαρμογής της παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση στις διαδικτυακές πωλήσεις από την πλειοψηφία των online καταστημάτων που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Πλέον ο θεσμός έχει επεκταθεί σε πάρα πολλές χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) και μάλιστα κάθε χρόνο καταγράφεται ρεκόρ πωλήσεων.

Πότε πέφτει η Cyber Monday


H Cyber Monday είναι η Δευτέρα μετά τις διακοπές των Ευχαριστιών στην Αμερική, ή αλλιώς η Δευτέρα μετά την black Friday. Συνήθως πέφτει μέσα στον μήνα Νοέμβριο, εκτός από την περίπτωση όπου η ημέρα των Ευχαριστιών πέσει στις 27 ή 28 Νοεμβρίου, οπότε τότε πέφτει Δεκέμβριο.

Γεινκά το εύρος των ημερομηνιών για την Κυβερνο-Δευτέρα είναι από τις 26 Νοεμβρίου ως τις 2 Δεκεμβρίου.

 πότε είναι cyber monday
Για το έτος 2024 η Cyber Monday πέφτει τη Δευτέρα στις 02 Δεκεμβρίου, αλλά μπορεί να διαρκέσει και μια ολόκληρη εβδομάδα (για αυτό και λέγεται και cyber week), όπως συμβαίνει και με τις προσφορές της μαύρης Παρασκευής (Black Friday).

Επομένως, αν χάσετε τις προσφορές της Black Friday δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μιας και η ημέρα αυτή θα σας αποζημιώσει, και μάλιστα από την άνεση του σπιτιού σας.

Για τα επόμενα έτη η Cyber Monday πέφτει:

2025: Δευτέρα 01 Δεκεμβρίου
2026: Δευτέρα 30 Νοεμβρίου

Στην πραγματικότητα οι εκπτώσεις της Black Friday και της Cyber Monday αφορούν την ίδια χρονική περίοδο. Δηλαδή ξεκινούν με έναν μεγάλο χαμό την ημέρα της Black Friday, συνεχίζουν το Σαββατοκύριακο (σε πολλές περιπτώσεις online) και κρατούν μέχρι και τη Δευτέρα Cyber Monday.

Μπορείτε να βρείτε πολύ καλές τιμές σε γκατζετάκια, ηλεκτρικές συσκευές, τηλέφωνα, ηλεκτρονικά είδη και γενικά σε όλα τα προϊόντα τεχνολογίας. Φυσικά οι εκπτώσεις έχουν επεκταθεί και σε άλλα είδη όπως ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ μόδας, κτλ.

Καλές διαδικτυακές αγορές!Διαβάστε στη συνέχεια Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα μαγαζιά 2024
Σχετικά άρθρα

Πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις;
εκπτώσεις 2024
Ας δούμε εδώ πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις - ποιες οι περίοδοι - ημερομηνίες που ξεκινάνε και λήγουν στο έτος, ώστε να ξέρουμε πότε να τις περιμένουμε!
Πως να αγοράσω παπούτσια στο internet; Μέρος 2ο
παπούτσια στο internet
Δείτε λοιπόν στο δεύτερο μέρος, πως μπορείτε να πραγματοποιήσετε τη διαδικασία αγοράς παπουτσιών στο internet, εύκολα και βήμα - βήμα!
Τι είναι οι προπληρωμένες κάρτες; Ποιες υπάρχουν; Όλες οι πληροφορίες
προπληρωμένες κάρτες
Πολλοί από εμάς που ενδιαφέρονται να κάνουν αγορές στο internet ήδη τις χρησιμοποιούν... Τι είναι οι προπληρωμένες κάρτες και ποιες υπάρχουν; Δείτε!
Τι να αγοράσω στις εκπτώσεις;
Εκπτώσεις και αγορές
Κάθε φορά που έρχονται οι εκπτώσεις τις βλέπουμε σαν ευκαιρία για αγορές. Τι συμφέρει όμως πραγματικά να αγοράσουμε στις εκπτώσεις;
Αγορά ρούχων στο internet: Τα υπέρ και τα κατά
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της αγοράς ρούχων μέσω internet
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αγοράς ρούχων μέσω διαδικτύου; Ποια είναι τα οφέλη και τι να προσέξετε; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Τι είναι η Cyber Monday και ποτε πέφτει για το 2024;
Kατηγορία: Διάφορα
Tags: αγοράαγορέςΑμερικήεκπτώσειςπότε πέφτει
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις;
εκπτώσεις 2024
Ας δούμε εδώ πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις - ποιες οι περίοδοι - ημερομηνίες που ξεκινάνε και λήγουν στο έτος, ώστε να ξέρουμε πότε να τις περιμένουμε!

Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα μαγαζιά 2024
Ανοιχτά μαγαζιά Κυριακές 2024
Πολύς ντόρος γίνεται για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Αλήθεια ξέρουμε πόσες και ποιες είναι όμως αυτές οι Κυριακές;

Αγορά laptop: συμβουλές - tips και τι να προσέξω!
αγορά laptop
Πρόκειται να προβείτε σε αγορά laptop; Δείτε εδώ κάποια tips που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το καλύτερο και καταλληλότερο για εσάς!

Τι να προσέχετε όταν αγοράζετε αυγά!
αυγά αγορά
Πρόκειται να πάτε στο σούπερ μάρκετ να αγοράσετε αυγά; Δείτε εδώ τι θα πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε, έτσι ώστε να ξέρουμε τι τρώμε!

Πόσο αδιάβροχο είναι το ρολόι σας;
αδιάβροχα ρολόγια
Αλήθεια πόσοι από μας γνωρίζουμε τι σημαίνει η κωδικοποίηση για τα αδιάβροχα ρολόγια; Πώς να την διαβάσουμε για να δούμε πόσο αδιάβροχο είναι ένα ρολόι;

Αγορά λαμπών led: τι να προσέξω!
αγοράσετε λάμπες led
Πρόκειται να προβείτε σε αγορά λαμπών led; Και πολύ καλά θα κάνετε! Πριν αγοράσετε όμως, δείτε τι να προσέξετε ώστε να κάνετε μια καλή αγορά!

Συμβουλές για αγορά τηλεόρασης μέρος 2ο: τεχνικά χαρακτηριστικά
τεχνικά χαρακτηριστικά τηλεόρασης
Στο δεύτερο μέρος θα ασχοληθούμε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προσέξουμε πριν αγοράσουμε μία τηλεόραση. Ας δούμε λοιπόν!

Συμβουλές για αγορά τηλεόρασης μέρος 1ο: γενικά
αγορά τηλεόρασης
Πρόκειται να αγοράσετε καινούρια τηλεόραση; Δείτε εδώ τι θα ήταν καλό να προσέξουμε προτού κάνουμε την κίνηση, ώστε να κάνουμε μια καλή αγορά!

Αγορά αυτοκινήτου: προσέξτε πριν αγοράστε
καινούριο αυτοκίνητο
Πρόκειται να αγοράσετε καινούριο αμάξι και είστε αναποφάσιστος και μπερδεμένος; Δείτε μερικές παραμέτρους που θα πρέπει να σκεφτείτε πριν την αγορά!

Τι να αγοράσω στις εκπτώσεις;
Εκπτώσεις και αγορές
Κάθε φορά που έρχονται οι εκπτώσεις τις βλέπουμε σαν ευκαιρία για αγορές. Τι συμφέρει όμως πραγματικά να αγοράσουμε στις εκπτώσεις;

Online - διαδικτυακά ψώνια: αξίζουν; Είναι πιο οικονομικά;
διαδικτυακά ψώνια
Συμφέρει να κάνουμε τα ψώνια μας διαδικτυακά - online; Είναι καλό να ψωνίζουμε με αυτόν τον τρόπο ή με τον παραδοσιακό της βόλτας στην αγορά;

MAC vs PC: τι να αγοράσω;
αγορά mac ή pc
Σκέφτεστε να αγοράσετε υπολογιστή και έχετε μπει στο δίλημμα: τι να αγοράσω MAC ή PC; Δείτε εδώ κάποια πράγματα που θα σας βοηθήσουν στην αγορά!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ