coolweb


Πως μπορούμε να προστατέψουμε την καρδιά μας

Μειώνοντας τον κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις

Η καλή υγεία της καρδιάς μας, είναι από ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που θα έπρεπε να μας απασχολούν σχετικά με την υγεία μας, ιδίως από μία ηλικία και μετά.

Κι αυτό γιατί τα καρδιαγγειακά νοσήματα είναι οι πρώτες αιτίες θανάτου στις αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ παράλληλη αποτελούν και την κυριότερη αιτία νοσηρότητας και αναπηρίας στις χώρες που έχουν υιοθετήσει τον λεγόμενο δυτικό τρόπο ζωής.

πως να βελτιώσω την υγεία της καρδιάς μου
Αν μπορούσαμε πάντως να υποβάλλουμε στον εαυτό μας την ερώτηση: "μπορώ να κάνω κάτι για να μειώσω τον υπάρχοντα κίνδυνο για καριαγγειακά νοσήματα", η απάντηση θα ήταν μία και κατηγορηματική: "ναι!"

Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να τα καταφέρουμε, απλά και κατανοητά στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.

Πως να προστατέψουμε την υγεία της καρδιάς μας


Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, υπάρχει τρόπος να προστατέψουμε την υγεία της καρδιάς μας. Για την ακρίβεια μπορούμε να εξετάσουμε κάποιες ενέργειες τις οποίες μπορούμε να υιοθετήσουμε ή να αποφύγουμε, αν θέλουμε να κάνουμε πραγματικά καλό στην καρδιά μας.

Διακοπή του καπνίσματος:


Σύμφωνα με έρευνες, το κάπνισμα, ενεργητικό και παθητικό, είναι υπεύθυνο για το 30% των θανάτων σε ηλικίες από 35-69 ετών. Οι καπνιστές ζουν 13 με 14 χρόνια λιγότερα από τους μη καπνιστές και εμφανίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο στο να πάθουν έμφραγμα έστω μία φορά στη ζωή τους.

κόψτε το κάπνισμα
Άρα το κάπνισμα και η υγεία της καρδιάς δεν πάνε μαζί. Αν θέλουμε να μειώσουμε τον κίνδυνο για καρδιαγγειακά νοσήματα πρέπει να κόψουμε το τσιγάρο. Σε μία προσπάθεια μάλιστα να προστατευτεί η υγεία των μη καπνιζόντων, πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και το κάπνισμα σε κλειστούς και δημόσιους χώρους να απαγορευτεί.

Μείωση της χοληστερόλης:


Η υψηλή χοληστερόλη μπορεί να προκαλέσει αθηροσκλήρωση των αγγείων, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά δυσσάρεστων καταστάσεων όπως έμφραγμα, εγκεφαλικό, ανευρύσματα αορτής και αγγειοπάθειες.

Έλεγχος της αρτηριακής πίεσης:


Η υψηλή αρτηριακή πίεση ευθύνεται κι αυτή για μια σειρά προβλημάτων της καρδιάς. Για τον λόγο αυτό πρέπει να την ελέγξουμε, αν θέλουμε να θωρακίσουμε την υγεία της καρδιάς μας. Ιδανικές τιμές θεωρούνται οι χαμηλότερες από 120/80.

Μείωση του άγχους:


Το άγχος ευθλυνεται κι αυτό για μια σειρά προβλημάτων υγείας και φυσικά βλάπτει εξαιρετικά και την καρδιά. Αντιθέτως, η καλή διάθεση και το γέλιο την ευεργετούν.

το στρες κάνει κακό στην καρδιά
Για αυτό είναι καλό όσο περισσότερο μπορούμε να αποφεύγουμε το άγχος, να μη διαπληκτιζόμαστε συχνά και να παρακολουθούμε περισσότερα ευχάριστα προγράμματα, όπως για παράδειγμα ταινίες ή μουσική.

Υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής:


Ο υγιεινός τρόπος ζωής, δηλαδή η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας, η απώλεια βάρους, η καθημερινή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών αλλά και ο επαρκής ύπνος, συμβάλλουν στη μείωση της εκδήλωσης καρδιαγγειακών παθήσεων.

Ας χαρίσουμε λοιπόν στην καρδιά μας σήμερα κιόλας μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το coolweb.gr ευχαριστεί θερμά την Μαρία Σκαμπαρδώνη για τη συγγραφή αυτού του άρθρου.
Διαβάστε στη συνέχεια Πότε θα πεθάνω
Σχετικά άρθρα

Τι πρέπει να γνωρίζω για τη χοληστερίνη
Τι είναι η χοληστερόλη ή χοληστερίνη
Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την χοληστερίνη, τι προκαλεί στον οργανισμό μας και από ποιους παράγοντες επηρεάζεται; Ας δούμε απλά και κατανοητά στο άρθρο που ακολουθεί.
Τι είναι η ομοκυστεΐνη
Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ομοκυστεΐνη
Τι είναι η ομοκυστεΐνη και τι γίνεται όταν αυξηθούν τα επίπεδα της; Πως μπορούμε να την ρυθμίσουμε; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.
Τι είναι το Αλτσχάιμερ και τι συμπτώματα έχει
Τι είναι Αλτσχάιμερ - συμπτώματα
Τι είναι η νόσος ΑΛτσχάιμερ και ποια τα συμπτώματα της; Υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.
Τι περιλαμβάνει το check up
Τι περιλαμβάνει το τσεκ απ
Τι είναι το προγραμματισμένο τσεκ απ και ποιες εξετάσεις περιλαμβάνει; Ας δούμε στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.
Τι θα συμβεί αν αντικαταστήσουμε όλα τα υγρά που πίνουμε με νερό
Τι θα γίνει αν πίνουμε μόνο νερό
Όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό μας όταν πίνουμε διάφορα άλλα ποτά (πχ αλκοόλ, αναψυκτικά ...
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Πως μπορούμε να προστατέψουμε την καρδιά μας
Kατηγορία: Υγεία
Tags: προβλήματα υγείαςκαρδιάασθένειακάπνισμα
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Που κάνει καλό η σοκολάτα και που μας βλάπτει;
σοκολάτα βλάπτει
Η σοκολάτα είναι μια γλυκιά απόλαυση που σχεδόν κανένας δεν θέλει να αποχωριστεί κατά βάθος. Πού όμως μας κάνει καλό και που μας βλάπτει;

Βλάπτει η ακτινοβολία του Bluetooth και του WiFi;
bluetooth και wifi
Οι τεχνολογίες bluetooth και wifi εκπέμπουν ακτινοβολία για ασύρματη επικοινωνία μεταξύ δύο ή και περισσοτέρων συσκευών. Βλάπτουν ή όχι;

Γιατί δεν κάνει να τρώμε καμένο φαγητό;
καμμένο φαΐ
Αλήθεια, σκεφτήκατε ποτέ γιατί δεν τρώμε το καμένο φαγητό;! Μάλλον όχι! Δείτε λοιπόν για ποιο λόγο το "απορρίπτουμε"... ασυναίσθητα!

Τι είναι η σκόνη και από τι αποτελείται;
σκόνη
Αλήθεια σκεφτήκατε ποτέ όταν καθαρίζετε το σπίτι σας, τι είναι η σκόνη και από που έρχεται αυτός ο απρόσκλητος και ενοχλητικός επισκέπτης; Δείτε!

Τι να προσέχουμε για να μη μολυνθούμε από το σκύλο ή τη γάτα μας
μόλυνση από σκύλο ή γάτα
Δείτε εδώ τι θα ήταν καλό να προσέχουμε ώστε να αποφύγουμε τυχόν μολύνσεις από τα κατοικίδιά μας όπως από το σκύλο ή τη γάτα μας!

Γιατί δεν κάνει να τρώμε ωμό ζυμάρι;
ζυμάρι
Όλοι μας πάνω κάτω το ξέρουμε ότι, αν και πολύ απολαυστικό, δεν κάνει να τρώμε ωμό ζυμάρι. Γιατί όμως; Τι κίνδυνος καραδοκεί για την υγεία μας; Δείτε!

Αλάτι στο φαγητό: επικίνδυνο ή απαραίτητο; Που βλάπτει;
αλάτι στο φαγητό
Είναι απαραίτητο το αλάτι για τον οργανισμό μας ή μήπως είναι επικίνδυνο; Τι θα πρέπει να προσέχουμε για να αποφύγουμε τα δυσάρεστα και που βλάπτει; Ας δούμε!

Γιατί δεν πρέπει να φοράμε χαμηλής ποιότητας γυαλιά ηλίου
ξύλινα γυαλιά ηλίου
Πως βλάπτουν τα μάτια μας τα γυαλιά με φακούς κακής ποιότητας; Γιατί δεν πρέπει να τα φοράμε καθόλου; Ας δούμε αναλυτικά!

Ζάχαρη ή γλυκαντικές ουσίες; Τι είναι καλύτερο;
γλυκαντικές ουσίες
Μιας και ακούγονται διάφορα για τις γλυκαντικές ουσίες, είναι καλό τελικά να τις προτιμάμε ή όχι σε σχέση με τη ζάχαρη; Ας ρίξουμε λίγο φως.

Πόσα πράγματα βλάπτουν τον οργανισμό μας καθημερινά;!
τι βλάπτει
Έχετε αναρωτηθεί κάθε μέρα πόσα πράγματα μας βλάπτουν, που δεν παίρνουμε χαμπάρι; Μπορεί να είναι τουλάχιστον εκατοντάδες!

Οι πολλοί καφέδες παχαίνουν!
υπερκατανάλωση καφε παχαίνει
Μπορεί ο καφές να προκαλέσει ή τουλάχιστον να ευνοήσει την ανάπτυξη της παχυσαρκίας; Που κάνει καλό και που βλάπτει; Ας δούμε!

Πότε θα πεθάνω
Δες πότε θα πεθάνεις
Πολλοί αναρωτιούνται για το πότε θα πεθάνουν; Υπάρχει άραγε απάντηση σε αυτό το ερώτημα; Ας δούμε!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ