coolweb


Πως να ψωνίζω οικονομικά: ο απόλυτος οδηγός για το σούπερ μάρκετ

Πως να εξοικονομείτε χρήματα στο super market

Η αλήθεια είναι ότι οι τιμές κάποιων προϊόντων στην Ελλάδα ανεβαίνουν συνέχεια. Λίγο οι επιθετικές πολιτικές των πολυεθνικών εταιριών, λίγο οι συνεχείς αυξήσεις στη φορολογία, λίγο οι αυξημένες τιμές στα καύσιμα, δεν θέλει και πολύ για να εκτοξευτεί στα ύψη ο λογαριασμός στο σούπερ μάρκετ.

Και δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να μας προστατέψει εντελώς από τους υψηλούς λογαριασμούς στα ψώνια, ωστόσο υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για να περιορίσουμε λίγο την αξία των αγορών μας ακολουθώντας ορισμένες απλές, αλλά ομολογουμένως πολύ σημαντικές συμβουλές.

Ας τις δούμε λοιπόν στο άρθρο που ακολουθεί παρακάτω, προκειμένου να έχουμε τον νου μας ώστε να μειώσουμε όσο γίνεται τον λογαριασμό με τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ.

Η δομή του άρθρου έχει ως εξής:

Συμβουλές για να κάνετε οικονομία στο σούπερ μάρκετ
» Κάντε λίστα με αυτά που χρειάζεστε πραγματικά
» Αποφύγετε τις αυθόρμητες αγορές
» Αποφύγετε τα προϊόντα που βρίσκονται στο ύψος των ματιών σας
» Μην παίρνετε μαζί σας τα παιδιά σας
» Αποφύγετε τα μεγάλα καρότσια
» Να είστε προσεκτικοί όταν σας χτυπάνε τα ψώνια
» Μην ψωνίζετε μόνο από ένα κατάστημα

Τι προϊόντα να προτιμάτε όταν πάτε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ
» Να προτιμάτε τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας
» Να ψωνίζετε προϊόντα χύμα
» Προτιμάτε τις πολυσυσκευασίες και τις οικογενειακές συσκευασίες

Τι προϊόντα να μην αγοράζετε όταν πάτε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ
» Μην αγοράζετε έτοιμα γεύματα και προϊόντα έτοιμα για κατανάλωση
» Μην αγοράζετε βιολογικά προϊόντα
» Μην αγοράζετε είδη οικιακής χρήσης

Συμβουλές για να κάνετε οικονομία στο σούπερ μάρκετ


Αρχικά θα δούμε μερικές γενικές συμβουλές και θα συνεχίσουμε με προϊόντα και είδη που πρέπει να προτιμάτε ή να αποφεύγετε προκειμένου να μειώσετε το κόστος των αγορών σας.

Κάντε λίστα με αυτά που χρειάζεστε πραγματικά


Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, αλλά το να βγείτε για ψώνια χωρίς λίστα μπορεί να αυξήσει κατά πολύ τα χρήματα που θα ξοδέψετε. Κι αυτό γιατί θα φορτωθείτε πολλά πράγματα που είτε δεν τα χρειάζεστε καθόλου, είτε θα μπορούσατε να "ζήσετε" και χωρίς αυτά, αλλά παρόλα αυτά τα πήρατε γιατί απλά τα βρήκατε μπροστά σας.

 μην βγείτε για ψώνια χωρίς λίστα
Αυτό βασίζεται στο γεγονός ότι ο άνθρωπος είναι (ή τον έχουν κάνει να είναι) καταναλωτικό ον. Δηλαδή όσο βλέπουμε αγοράζουμε. Είναι μια μορφή πολέμου. Οπότε αν πάτε χωρίς το όπλο σας, δηλαδή την λίστα, το πιο πιθανό είναι να χάσετε τον πόλεμο.

Κι αυτό γιατί δίπλα σε κάθε προϊόν που χρειάζεστε πραγματικά, θα βρίσκετε δεκάδες άλλα που θα σας "καλούν" να τα αγοράσετε.

Αποφύγετε τις αυθόρμητες αγορές


Αυτό θα μπορούσε να μπει μαζί με το προηγούμενο, καθώς αφορά ουσιαστικά αγορές εκτός λίστας. Ωστόσο, το βάλαμε χωριστά γιατί όπως θα δείτε έχει μια μικρή ιδιαιτερότητα.

Αν έχετε προσέξει, πολλές φορές δίπλα ή κοντά στα ταμεία υπάρχουν διάφορα προϊόντα που συνήθως δεν θα αγοράζαμε. Από τσίχλες και καραμέλες, μέχρι γκοφρέτες, σοκολάτες και άλλα γλυκίσματα. Αυτό φυσικά αποσκοπεί κάπου. Στο να τα αγοράσουμε τελικά!

 μην αγοράζετε βλακείες όσο περιμένετε στο ταμείο
Έτσι, όσο εμείς περιμένουμε στην ουρά για να πληρώσουμε, χαζεύουμε γύρω γύρω και τελικά καταλήγουμε να αγοράσουμε πράγματα που δεν χρειαζόμασταν, απλά επειδή τα βρήκαμε μπροστά μας.

Αυτές είναι οι λεγόμενες αυθόρμητες αγορές. Δηλαδή αγορές που δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε, αλλά με έναν "μαγικό" τρόπο τα προϊόντα αυτά μπήκαν στο καλάθι μας αυξάνοντας λίγο ή πολύ τον λογαριασμό μας.

Και βέβαια, οι αυθόρμητες αγορές είναι πολύ περισσότερες όταν πάμε για ψώνια πεινασμένοι. Κι αυτό γιατί μέσα στην πείνα μας, όλο και περισσότερα σνακ (γαριδάκια, σοκολάτες κλπ) θα αγοράσουμε.

Αποφύγετε τα προϊόντα που βρίσκονται στο ύψος των ματιών σας


Γενικά κάθε μαγαζί είναι λογικό να θέλει να μεγιστοποιήσει το κέρδος του. Κι αυτό θα το κάνει με κάθε μέσο. Έχει αποδειχθεί ότι οι περισσότεροι, ξεκινάμε την αναζήτηση στο ράφι από το ύψος των ματιών μας. Αυτό λοιπόν τα καταστήματα το εκμεταλλεύονται.

 αποφύγετε προϊόντα που βρίσκονται στο ύψος των ματιών σας
Πως; Πολύ απλά βάζοντας σε εκείνο το ύψος τα προϊόντα που τους αποφέρουν το μεγαλύτερο κέρδος. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα και τα πιο ακριβά, αλλά πολύ συχνά είναι.

Έτσι την επόμενη φορά μην πάρετε το πρώτο σαμπουάν που έπεσε στο μάτι σας, αλλά ρίξτε μια καλύτερη συνολικότερη ματιά στο ράφι πριν αποφασίσετε.

Μην παίρνετε μαζί σας τα παιδιά σας


Τα παιδιά είναι ευτυχία και καλό είναι να περνάμε μαζί τους όσο περισσότερο χρόνο γίνεται, ωστόσο, όταν πάμε για ψώνια καλό θα ήταν να μην τα έχουμε μαζί μας, εάν φυσικά αυτό είναι δυνατόν.

Θα δείτε ότι αν το δοκιμάσετε θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα από τον λογαριασμό του σούπερ μάρκετ, μιας και έχει αποδειχθεί από έρευνες ότι γονείς που ψωνίζουν μαζί με τα παιδιά τους, τείνουν να δαπανούν πολλά περισσότερα χρήματα, έως και 40% περισσότερα σε σύγκριση με αυτούς που ψωνίζουν μόνοι τους.

 αποφύγετε να βγείτε για ψώνια μαζί με τα παιδιά σας
Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους. Θα έχετε προσέξει ότι πολλά προϊόντα που στοχεύουν σε παιδιά έχουν φανταχτερές συσκευασίες και τοποθετούνται χαμηλότερα στα ράφια προκειμένου αφενός να τραβήξουν την προσοχή των παιδιών και αφετέρου για να μπορούν αυτά εύκολα να τα πάρουν από το ράφι μόνα τους.

Επίσης, το να ψωνίζει κανείς μαζί με τα παιδιά του δεν είναι καλό γιατί αποπροσανατολίζεται εύκολα. Πολύ απλά έχει την προσοχή του στα παιδιά και συγκρίνει λιγότερο ή και καθόλου τις τιμές.

Αποφύγετε τα μεγάλα καρότσια


Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει κατά κύριο λόγο στην Αμερική, έχει αποδειχθεί ότι ένα μεγαλύτερο καρότσι οδηγεί συνήθως και σε αύξηση της κατανάλωσης. Κι αυτό γιατί το μάτι μας δεν χορταίνει και θέλουμε να το γεμίσουμε, άρα να πάρουμε περισσότερα πράγματα.

Προτιμήστε ένα καλάθι, πλέον τα περισσότερα σούπερ μάρκετ διαθέτουν και καλάθια με ροδάκια, ιδίως αν εμπίπτετε στις παραπάνω κατηγορίες (ψώνια χωρίς λίστα, ψώνια με παιδιά κλπ).


Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι θα δαιμονοποιήσουμε τα καρότσια, μιας και είναι πολύ χρήσιμα ειδικά αν ξέρετε ακριβώς τι θα ψωνίσετε. Για παράδειγμα μπορείτε να βάλετε μέσα και τα πράγματα σας (τσάντα, μπουφάν, κλπ) ή το μωρό σας στην ειδική θέση κλπ.

Να είστε προσεκτικοί όταν σας χτυπάνε τα ψώνια


Για να μην βρεθείτε προ δυσάρεστης εκπλήξεως όταν γυρίσετε σπίτι ή όταν δείτε τον λογαριασμό της κάρτας σας καλό είναι να τσεκάρετε τι περνάει ο ταμίας του καταστήματος την στιγμή των αγορών σας.

Για παράδειγμα, αποφύγετε να πιάσετε την κουβέντα με τον ή την ταμία και προσπαθήστε να μην χαζεύετε το φυλλάδιο προσφορών ή κάποιο άλλο περιοδικό την ώρα που περνάνε τα ψώνια σας από το ταμείο.

 προσέξτε όταν σας χτυπάνε τα πράγματα που αγοράσατε στο ταμείο
Κι αυτό γιατί είναι κρίμα να πληρώσετε εσείς για κάποιο πιθανό λάθος του ταμία ή του καταστήματος. Αν δείτε οποιοδήποτε λάθος ή κάποια χρέωση με την οποία δεν συμφωνείτε πείτε το αμέσως.

Για παράδειγμα μπορεί να μην σας έχει περαστεί κάποια έκπτωση ή ένα προϊόν να έχει λάθος τιμή. Λάθη γίνονται, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα πληρώσετε εσείς. Έχοντας λοιπόν τον νου σας, θα αποφύγετε να πληρώσετε για κάτι που δεν θα έπρεπε.

Μην ψωνίζετε μόνο από ένα κατάστημα


Εντάξει, δεν είπαμε να πάρετε σβάρνα τα σούπερ μάρκετ και να αγοράσετε ένα μπουκάλι γάλα από το ένα κατάστημα, ένα ψωμί από κάποιο άλλο και πάει λέγοντας...

Κι αυτό γιατί στο τέλος θα καταλήξετε τα χρήματα που εξοικονομήσετε από τα ψώνια να τα δώσετε στην βενζίνη. Για να μην πούμε και για τον χρόνο που θα χάσετε κάνοντας βόλτες, ο οποίος επίσης έχει ένα κόστος.

Ωστόσο, μια πολύ βασική "έρευνα αγοράς" καλό είναι να την κάνετε που και που, ιδίως αν θέλετε να εξοικονομήσετε και κάποια χρήματα.


Για παράδειγμα πάρτε και δείτε τα φυλλάδια δύο βολικών μαγαζιών για εσάς και υπολογίστε τι μπορείτε να εξοικονομήσετε χωρίζοντας τα ψώνια σας στα δύο αυτά καταστήματα. Αν αξίζει τον κόπο κάντε το.

Τι προϊόντα να προτιμάτε όταν πάτε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ


Είδαμε κάποιες βασικές και χρήσιμες συμβουλές για να κάνετε τα ψώνια σας πιο οικονομικά. Υπάρχουν όμως προϊόντα που πρέπει να προτιμάμε όταν πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ, και αν ναι ποια είναι αυτά; Ας δούμε.

Να προτιμάτε τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας


Τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας ή private label όπως είναι πιο γνωστά, μπορεί να σας εξοικονομήσουν πολλά χρήματα από τον λογαριασμό του σούπερ μάρκετ.

Ουσιαστικά πρόκειται για προϊόντα τα οποία φέρουν πάνω στη συσκευασία τους την επωνυμία του εκάστοτε καταστήματος. Τα προϊόντα αυτά είναι εξίσου ποιοτικά με τα πιο διάσημα και πολλές φορές μάλιστα παρασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο.

 τα private label προϊόντα είναι αισθητά πιο φθηνά από τα επώνυμα
Απλά λείπει το όνομα της μάρκας και η πιο φανταχτερή συσκευασία. Δώστε τους λοιπόν μια ευκαιρία και δείτε το ποσό της απόδειξης να μειώνεται σημαντικά.

Να ψωνίζετε προϊόντα χύμα


Καλό είναι όσο μπορείτε να προτιμάτε τα χύμα προϊόντα. Εκτός του ότι τις πιο πολλές φορές είναι πιο νόστιμα από τα συσκευασμένα, έρχονται συνήθως και με πολύ μεγάλη διαφορά τιμής (προς τα κάτω εννοείται).

Αυτό αφορά κυρίως ξηρά τρόφιμα όπως όσπρια, ξηρούς καρπούς, ξερά φρούτα, ρύζι, κλπ, αλλά και ποτά όπως κρασί, τσίπουρο ή ρακή κλπ. Το ίδιο ισχύει για παστά ή καπνιστά τρόφιμα, όπως για παράδειγμα ψάρια, ελιές κλπ ή για προϊόντα άλμης όπως πχ διάφορα τουρσιά.

 προτιμάτε τα χύμα προϊόντα γιατί είναι καλύτερα και φθηνότερα
Για παράδειγμα ένα κιλό φασόλια χύμα, αντί για συσκευασμένα μπορείτε να τα βρείτε ακόμη και στη μισή τιμή. Μάλιστα όλα αυτά τα προϊόντα έχουν συνήθως μεγάλη διάρκεια ζωής οπότε μπορείτε να τα αποθηκεύσετε άφοβα στο σπίτι σας, αν πάρετε μεγαλύτερη ποσότητα.

Επίσης μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα αγοράζοντας χύμα προϊόντα ψυγείου όπως πχ τυριά και αλλαντικά. Θα δείτε ότι τα προϊόντα κοπής από τον πάγκο είναι πολύ φθηνότερα σε σχέση με τα αντίστοιχα προϊόντα συσκευασμένα.

Προτιμάτε τις πολυσυσκευασίες και τις οικογενειακές συσκευασίες


Πολύ συχνά τα σούπερ μάρκετ βγάζουν σε προσφορά διάφορα προϊόντα στις λεγόμενες οικογενειακές συσκευασίες, δηλαδή συσκευασίες με μεγαλύτερη ποσότητα, οι οποίες είναι έτσι κι αλλιώς πιο οικονομικές.

Άλλες φορές πάλι, προσφέρουν διάφορα προϊόντα σε συσκευασίες μαζί με κάποιο προϊόν δώρο, είτε το ίδιο, είτε κάποιο διαφορετικό. Σίγουρα θα έχετε δει στα ράφια προσφορές προϊόντων 3+1 ή 2+1 ή ακόμη και 1+1 δώρο.

 προτιμήστε οικογενειακές συσκευασίες
Επίσης, άλλες φορές μπορεί να βρείτε καλύτερες τιμές αγοράζοντας κάποια πολυσυσκευασία ενός προϊόντος, δηλαδή πολλές συσκευασίες του ίδιου προϊόντος μαζί. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα αν τις εκμεταλλευτείτε σωστά.

Για παράδειγμα όταν αγοράζετε απορρυπαντικά μπορείτε να "στοκάρετε", δηλαδή να αγοράσετε πολλά μαζεμένα, αν βρείτε μια πολύ καλή προσφορά. Το ίδιο ισχύει και για τα χαρτικά είδη (πχ χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας, χαρτοπετσέτες κλπ).

Κάτι ανάλογο μπορείτε να κάνετε και με τρόφιμα που έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής όπως είναι για παράδειγμα τα ζυμαρικά, το ρύζι, τα μπαχαρικά, οι κονσέρβες, τα κατεψυγμένα τρόφιμα κλπ.

Τι προϊόντα να μην αγοράζετε όταν πάτε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ


Εκτός από τα προϊόντα που πρέπει να προτιμάμε όταν πάμε για ψώνια στο super market, υπάρχουν και αρκετά προϊόντα που καλό θα ήταν να τα αποφύγουμε αν θέλουμε να κάνουμε και κάποια στοιχειώδη οικονομία.

Μην αγοράζετε έτοιμα γεύματα και προϊόντα έτοιμα για κατανάλωση


Τα έτοιμα γεύματα σας εξοικονομούν χρόνο, αυτό είναι βέβαιο. Ωστόσο, δεν είναι και η πιο οικονομική επιλογή. Θα δείτε ότι τα περισσότερα από αυτά θα κόστιζαν πολύ λιγότερο αν τα φτιάχνατε μόνοι σας. Επομένως αν τα προτιμάτε, κάντε το με μέτρο και προσοχή.

 μην αγοράσετε έτοιμα γεύματα από το σούπερ μάρκετ
Επίσης προϊόντα έτοιμα για κατανάλωση όπως είναι για παράδειγμα οι κομμένες σαλάτες, τα κομμένα φρούτα κλπ. Η καλύτερη στρατηγική εδώ είναι να αγοράσετε τις πρώτες ύλες και να τα φτιάξετε μόνοι σας.

Μην αγοράζετε βιολογικά προϊόντα


Τα βιολογικά προϊόντα είναι αυτά που έχουν παραχθεί με κάποιες συγκεκριμένες μεθόδους (πχ χωρίς χημικά φυτοφάρμακα και λιπάσματα).

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η παραγωγή τους είναι μειωμένη, και συνεπώς η τιμή τους να είναι σημαντικά υψηλότερη.


Επίσης πολλές φορές, κάποια βιολογικά τρόφιμα δεν είναι και τόσο νόστιμα σε σχέση με τα συμβατικά , οπότε αυτό μας κάνει να σκεφτόμαστε διπλά το αν αξίζει να τα αγοράσουμε.

Μην αγοράζετε είδη οικιακής χρήσης


Αν και τελευταία τα περισσότερα σούπερ μάρκετ βγάζουν καλές προσφορές σε όλο και περισσότερα είδη, εντούτοις, υπάρχουν κάποια είδη που καλό είναι να μην τα αγοράσουμε από εκεί αν θέλουμε να εξοικονομήσουμε χρήματα από τον λογαριασμό με τα ψώνια μας.

Είδη όπως μπαταρίες, ηλεκτρικές συσκευές, είδη οικιακής χρήσης όπως για παράδειγμα πιάτα, ποτήρια, κουζινικά, μαγειρικά σκεύη και πάει λέγοντας, ίσως είναι συμφέρει να τα αγοράσουμε από κάποιο άλλο πιο εξειδικευμένο κατάστημα.

 μην αγοράσετε μπαταρίες από το σούπερ μάρκετ
Σε κάθε περίπτωση τσεκάρουμε τις τιμές και βλέπουμε τι πραγματικά μας συμφέρει.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πάτε για ψώνια στο super market, ακολουθήστε τις συμβουλές μας και εξοικονομήστε για τον εαυτό σας πολύτιμο χρόνο, αλλά και χρήματα.

Καλές αγορές!Διαβάστε στη συνέχεια Τι να αγοράσω στις εκπτώσεις;
Σχετικά άρθρα

Online - διαδικτυακά ψώνια: αξίζουν; Είναι πιο οικονομικά;
διαδικτυακά ψώνια
Συμφέρει να κάνουμε τα ψώνια μας διαδικτυακά - online; Είναι καλό να ψωνίζουμε με αυτόν τον τρόπο ή με τον παραδοσιακό της βόλτας στην αγορά;
Πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις;
εκπτώσεις 2024
Ας δούμε εδώ πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις - ποιες οι περίοδοι - ημερομηνίες που ξεκινάνε και λήγουν στο έτος, ώστε να ξέρουμε πότε να τις περιμένουμε!
Πως να αγοράσω τα κατάλληλα παιδικά παπούτσια
tips για αγορά παιδικών παπουτσιών
Δείτε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για να αγοράσετε τα κατάλληλα παπούτσια για το παιδί σας. Όλες οι πληροφορίες στο άρθρο που ακολουθεί.
Οδηγός αγοράς ηλεκτρικής σκούπας: Όλες οι πληροφορίες
Πληροφορίες για την αγορά ηλεκτρικής σκούπας
Για όποια χρήση κι αν προορίζετε την ηλεκτρική σκούπα που θέλετε να αγοράσετε, δείτε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές αγοράς στο άρθρο που ακολουθεί.
Αγορά ρούχων στο internet: Τα υπέρ και τα κατά
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της αγοράς ρούχων μέσω internet
Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αγοράς ρούχων μέσω διαδικτύου; Ποια είναι τα οφέλη και τι να προσέξετε; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Πως να ψωνίζω οικονομικά: ο απόλυτος οδηγός για το σούπερ μάρκετ
Kατηγορία: ΣπίτιΟικονομία
Tags: αγορέςψώνιαsuper marketσυμβουλές
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις;
εκπτώσεις 2024
Ας δούμε εδώ πότε αρχίζουν οι εκπτώσεις - ποιες οι περίοδοι - ημερομηνίες που ξεκινάνε και λήγουν στο έτος, ώστε να ξέρουμε πότε να τις περιμένουμε!

Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα μαγαζιά 2024
Ανοιχτά μαγαζιά Κυριακές 2024
Πολύς ντόρος γίνεται για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Αλήθεια ξέρουμε πόσες και ποιες είναι όμως αυτές οι Κυριακές;

Αγορά laptop: συμβουλές - tips και τι να προσέξω!
αγορά laptop
Πρόκειται να προβείτε σε αγορά laptop; Δείτε εδώ κάποια tips που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το καλύτερο και καταλληλότερο για εσάς!

Τι να προσέχετε όταν αγοράζετε αυγά!
αυγά αγορά
Πρόκειται να πάτε στο σούπερ μάρκετ να αγοράσετε αυγά; Δείτε εδώ τι θα πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε, έτσι ώστε να ξέρουμε τι τρώμε!

Πόσο αδιάβροχο είναι το ρολόι σας;
αδιάβροχα ρολόγια
Αλήθεια πόσοι από μας γνωρίζουμε τι σημαίνει η κωδικοποίηση για τα αδιάβροχα ρολόγια; Πώς να την διαβάσουμε για να δούμε πόσο αδιάβροχο είναι ένα ρολόι;

Αγορά λαμπών led: τι να προσέξω!
αγοράσετε λάμπες led
Πρόκειται να προβείτε σε αγορά λαμπών led; Και πολύ καλά θα κάνετε! Πριν αγοράσετε όμως, δείτε τι να προσέξετε ώστε να κάνετε μια καλή αγορά!

Συμβουλές για αγορά τηλεόρασης μέρος 2ο: τεχνικά χαρακτηριστικά
τεχνικά χαρακτηριστικά τηλεόρασης
Στο δεύτερο μέρος θα ασχοληθούμε με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προσέξουμε πριν αγοράσουμε μία τηλεόραση. Ας δούμε λοιπόν!

Συμβουλές για αγορά τηλεόρασης μέρος 1ο: γενικά
αγορά τηλεόρασης
Πρόκειται να αγοράσετε καινούρια τηλεόραση; Δείτε εδώ τι θα ήταν καλό να προσέξουμε προτού κάνουμε την κίνηση, ώστε να κάνουμε μια καλή αγορά!

Αγορά αυτοκινήτου: προσέξτε πριν αγοράστε
καινούριο αυτοκίνητο
Πρόκειται να αγοράσετε καινούριο αμάξι και είστε αναποφάσιστος και μπερδεμένος; Δείτε μερικές παραμέτρους που θα πρέπει να σκεφτείτε πριν την αγορά!

Τι να αγοράσω στις εκπτώσεις;
Εκπτώσεις και αγορές
Κάθε φορά που έρχονται οι εκπτώσεις τις βλέπουμε σαν ευκαιρία για αγορές. Τι συμφέρει όμως πραγματικά να αγοράσουμε στις εκπτώσεις;

Online - διαδικτυακά ψώνια: αξίζουν; Είναι πιο οικονομικά;
διαδικτυακά ψώνια
Συμφέρει να κάνουμε τα ψώνια μας διαδικτυακά - online; Είναι καλό να ψωνίζουμε με αυτόν τον τρόπο ή με τον παραδοσιακό της βόλτας στην αγορά;

MAC vs PC: τι να αγοράσω;
αγορά mac ή pc
Σκέφτεστε να αγοράσετε υπολογιστή και έχετε μπει στο δίλημμα: τι να αγοράσω MAC ή PC; Δείτε εδώ κάποια πράγματα που θα σας βοηθήσουν στην αγορά!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ