coolweb


Σε τι χρησιμεύει το συρτάρι κάτω από τον φούρνο

Συρτάρι φούρνου ταψιά θερμοθάλαμος

Διαβάστηκε: 14.307 φορές
Αν αναρωτηθήκατε ποτέ ποια είναι η χρησιμότητα του συρταριού που υπάρχει κάτω από τον φούρνο της ηλεκτρικής κουζίνας τότε πρέπει να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Σίγουρα θα έχετε προσέξει ότι κάτω από τον φούρνο μιας συμβατικής (δηλαδή απλής, όχι εντοιχισμένης) ηλεκτρικής κουζίνας υπάρχει ένα συρτάρι.

Οι περισσότεροι από εμάς μάλιστα το χρησιμοποιούμε κιόλας σαν αποθηκευτικό χώρο για τα ταψιά μας. Είναι όμως πράγματι αυτή η χρήση του ή μήπως όχι; Ας δούμε!

Που χρησιμεύει το συρτάρι κάτω από τον φούρνο

Όχι, λοιπόν, το συρτάρι του φούρνου δεν είναι για την αποθήκευση των ταψιών και των λοιπών μαγειρικών σκευών που τοποθετούμε συνήθως, αν και βολεύει μια χαρά και για αυτόν τον σκοπό.

πως χρησιμοποιείται το συρτάρι κάτω αό τον φούρνο
Η πραγματική χρήση του εν λόγω συρταριού είναι ως θερμοθαλάμου, δηλαδή με απλά λόγια είναι ένας χώρος που χρησιμοποιείται για να διατηρεί ζεστό το φαγητό αφού αυτό ψηθεί και μέχρι να το φάμε.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το συρτάρι αυτό υπάρχει μόνο στις συμβατικές κουζίνες. Στις εντοιχισμένες πωλείται χωριστά κάτι αντίστοιχο, το λεγόμενο "θερμαινόμενο συρτάρι" ή θερμοθάλαμαος, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από τον φούρνο ή όπου αλλού θέλουμε.


Γιατί να μην χρησιμοποιούμε τον ίδιο τον φούρνο σαν θερμοθάλαμο;

Πολλές νοικοκυρές χρησιμοποιούν τον ίδιο τον θάλαμο του φούρνου για να διατηρούν ζεστό το φαγητό. Αυτό όμως είναι λάθος και ο λόγος είναι ο εξής.

Πολύ απλά υπάρχει ο κίνδυνος, ειδικά αν ψήναμε σε δυνατή φωτιά, ο φούρνος να είναι υπερβολικά ζεστός και να συνεχίσει να ψήνει το φαγητό μας.

δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τον φούρνο σαν θερμοθάλαμο
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα το φαγητό να στεγνώσει και να γίνει σαν λάστιχο ή ακόμη και να αρπάξει, δηλαδή να καεί. Ο θερμοθάλαμος λοιπόν που υπάρχει κάτω από τον φούρνο είναι ακριβώς για αυτήν την δουλειά και χωρίς τα προβλήματα αυτά.

Έτσι το φαγητό θα διατηρείται ζεστό για να το σερβίρουμε όταν μαζευτεί η οικογένεια ή οι καλεσμένοι μας γύρω από το τραπέζι.

Να σημειωθεί ότι στον θάλαμο αυτό δεν μπορούμε να ζεστάνουμε φαγητό που ήταν κρύο (είτε στο ψυγείο, είτε ακόμη και σε θερμοκρασία δωματίου) παρά μόνο να διατηρήσουμε ζεστό φαηγτό που βγήκε από τον φούρνο και φυσικά με την προϋπόθεση να είχε δουλέψει ο φούρνος πιο πριν.

αντίστοιχους θερμοθαλάμους έχουν τα εστιατόρια
Φανταστείτε κάτι αντίστοιχο με τις βιτρίνες ή τους θερμοθάλαμους που έχουν κάποια μαγαζιά όπως πχ εστιατόρια, σουβλατζίδικα, φούρνοι, μπουγατσατζίδικα κλπ για να διατηρούν ζεστά τα φαγητά.

Διαβάστε στη συνέχεια Γιατί προθερμαίνουμε τον φούρνο


Σχετικά άρθρα

Πως λειτουργεί ο φούρνος μικροκυμάτων;
φούρνος μικροκυμάτων
Οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι μια εντυπωσιακή συσκευή που κάνει τη ζωή μας πιο εύκολη. Πως λειτουργεί όμως και μας ζεσταίνει το φαγητό; Δείτε!
Αυγά: σωστό βράσιμο και εύκολο καθάρισμα, πως;
ξεφλούδισμα αυγών
Εδώ θα δείτε κάποιες τεχνικές στο πώς να βράζετε σωστά τα αυγά σας και τι να κάνετε για να ξεφλουδίζονται εύκολα από το τσόφλι, απολαύστε!
Γιατί μαγειρεύουμε το φαγητό και δεν το τρώμε ωμό;
φαγητό ωμό
Αναρωτηθήκατε γιατί να μαγειρεύουμε και να μην τρώμε τα φαγητά ωμά; Τι κερδίζουμε με το να βράζουμε - ψήνουμε τα φαγητά; Είναι πιο καλό για την υγεία μας;
Μικρά και έξυπνα κολπάκια μαγειρικής
κολπάκια μαγειρικής
Δείτε κάποια μικρά έξυπνα κολπάκια μαγειρικής που αξίζει να δείτε και που θα σας βοηθήσουν και διευκολύνουν στο μαγείρεμα του φαγητού.
Όλες οι πληροφορίες για τα καλύτερα είδη τυριών στην πίτσα!
τυριά πίτσας
Ποια τα καλύτερα είδη τυριών - κασεριών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πίτσα; Τι ιδιότητες έχουν; Ας δούμε λίγες πληροφορίες
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Σε τι χρησιμεύει το συρτάρι κάτω από τον φούρνο
Kατηγορία: ΣπίτιΦαγητό - Ποτό
Tags: σπίτικουζίναηλεκτρικές συσκευέςφούρνοςφαγητόθερμοκρασίαμαγειρική
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Πως να ξεφορτωθείτε τις κατσαρίδες από το σπίτι!
κατσαρίδες
Θέλετε να ξεφορτωθείτε μια και καλή τις κατσαρίδες από το σπίτι; Δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε ώστε να τις διώξετε και να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο!

Πως να ξεμυρίσετε το ψυγείο σας
μυρωδιά ψυγείου
Αν το ψυγείο σας μυρίζει και δεν φέυγει η μυρωδιά με τίποτα, τότε σε αυτό το άρθρο θα σας υποδείξουμε κάποιους τρόπους για να τις διώξετε!

Άσχημες μυρωδιές στο σπίτι;Πως να τις ξεφορτωθείτε! Μέρος 1o
άσχημες μυρωδιές
Άσχημες μυρωδιές; Μυρίζουν άσχημα τα παπούτσια σας, μυρίζει τσιγάρο το σπίτι ή το αυτοκίνητο; Μυρίζει φρεσκοβαμένο το σπίτι; Δείτε πως να τις ξεφορτωθείτε!

Πως λειτουργεί και γιατί καπνίζει το τζάκι μέσα στο σπίτι;
τζάκι
Έχετε ένα υπέροχο τζάκι στο σπίτι σας αλλά τελικά το χρησιμοποιείτε μόνο ως... διακόσμηση; Πως λειτουργεί και γιατί καπνίζει το τζάκι μέσα στο σπίτι;

Πως λειτουργεί το καζανάκι της τουαλέτας;
καζανάκι τουαλέτας
Πως λειτουργεί αυτό που έχουμε σπίτια μας: το καζανάκι της τουαλέτας; Τι συμβαίνει με το νερό, τους σωλήνες και τις βαλβίδες που έχει μέσα του;

Άσχημες μυρωδιές στο σπίτι;Πως να τις ξεφορτωθείτε! Μέρος 2o
μυρίζουν άσχημα
Στο δεύτερο μέρος συνεχίζουμε την ανάλυση για το πως να ξεφορτωθείτε άσχημες μυρωδιές και πως να μη μυρίζουν άσχημα διάφορα στο σπίτι μας!

5+1 συμβουλές για τον καθαρισμό του μπάνιου!
καθαρισμός μπάνιου
Πως να απαλλαγείτε από τον βραχνά της καθαριότητας του μπάνιου; Δείτε στο άρθρο που ακολουθεί μερικές έξυπνες συμβουλές που θα σας λύσουν τα χέρια!

Πως να ξέρετε αν υπάρχει καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στον τοίχο!
καλώδια ρεύματος στον τοίχο
Θέλετε να κάνετε τρύπα στον τοίχο αλλά φοβάστε μη χτυπήσετε κάποιο καλώδιο ηλεκτρικού ρεύματος; Δείτε τι να προσέξετε για να αποφύγετε τη ζημιά!

Πως να κάνετε το καθάρισμα του σπιτιού σας... πιο ευχάριστο!
καθάρισμα σπιτιού
Δείτε εδώ τι μπορείτε να κάνετε ώστε το καθάρισμα του σπιτιού να μην είναι ένας εφιάλτης! Μικρά και έξυπνα κολπάκια που θα σας βοηθήσουν πολύ!

Πως μπαίνουν τα κουνούπια στο σπίτι ενώ έχουμε σίτες;
κουνούπια και σίτες
Αναρωτηθήκατε πως ενώ έχουμε σίτες στα παράθυρα και στις μπαλκονόπορτες του σπιτιού μας, καταφέρνουν να μπαίνουν τα κουνούπια μέσα; Δείτε!

Μικρά κολπάκια για εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι
εξοικονόμηση ενέργειας
Δείτε πώς με μερικά κολπάκια και συμβουλές, μπορείτε εύκολα και χωρίς να στερηθείτε, να εξοικονομείτε ενέργεια, προστατεύοντας το περιβάλλον

Πως να καθαρίσω την καφετιέρα
Καθαρισμός καφετιέρας
Δείτε πως μπορείτε να καθαρίσετε την καφετιέρα σας μόνοι σας εύκολα γρήγορα και οικονομικά στο άρθρο που ακολουθεί.
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ