coolweb


Πως να κάνω οικονομία στο ρεύμα

Πως να μειώσω τον λογαριασμό του ρεύματος

Κάθε φορά που έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ, ένα μόνιμο ερώτημα εμφανίζεται. Τι είναι αυτό που κάνω τόσο λάθος και τελικά τι μπορώ να κάνω στην πράξη για να μειώσω έστω και λίγο τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος;

Πριν σπεύσετε να απαρνηθείτε τα εγκόσμια αφήνοντας πίσω σας τον μοντέρνο τρόπο ζωής, ο οποίος είναι αλήθεια ότι εξαρτάται κατά πολύ από την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ίσως θα ήταν καλό και χρήσιμο να σκεφτείτε τι άλλο θα μπορούσατε να κάνετε.

Σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε αναφέρει κάποια μικρά κολπάκια για εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι.

Πράγματι, υπάρχουν ορισμένες μικρές, αλλά ομολογουμένως αρκετά σημαντικές κινήσεις που θα μπορούσατε να κάνετε προκειμένου να μην ξεπαραδιαζόσαστε κάθε φορά που καταφθάνει ο λογαριασμός του ρεύματος. Ας τις δούμε λοιπόν τις πιο σημαντικές από αυτές αναλυτικά στο άρθρο που ακολυθεί.

 Πως να εξοικονομήσω χρήματα από τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος
Η διάρθρωση του σημερινού άρθρου έχει ως εξής:

● Αλλάξτε συνήθειες
» Κλείστε τις ηλεκτρικές συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιείτε
» Κάντε συχνά απόψυξη στο ψυγείο σας
» Χρησιμοποιήστε έξυπνα το πλυντήριο ρούχων
» Σιδερώστε οικονομικά
» Ρυθμίστε σωστά το κλιματιστικό ή τα ηλεκτρικά σώματα

● "Επενδύσεις" που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον λογαριασμό του ρεύματος
» Αλλάξτε τις λάμπες σε όλους τους χώρους
» Εγκαταστήστε ηλιακό θερμοσίφωνα
» Εξοπλίστε το σπίτι σας με συσκευές χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης
» Αλλάξτε τα παλιά σας κλιματιστικά

● Αλλάξτε πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας

Αλλάξτε συνήθειες


Μπορεί να σας φανεί υπερβολικό, αλλά αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα από τον λογαριασμό του ρεύματος, τότε θα πρέπει να αλλάξετε ορισμένες "κακές" συνήθειες που ίσως δεν είχατε σκεφτεί ποτέ ότι κοστίζουν στον λογαριασμό του ρεύματος.

Κλείστε τις ηλεκτρικές συσκευές όταν δεν τις χρησιμοποιείτε


Για παράδειγμα γνωρίζετε ότι οι συσκευές που λειτουργούν σε κατάσταση αναμονής (το λεγόμενο stand-by) σπαταλούν (αρκετή πολλές φορές) ενέργεια και συνεπώς φουσκώνουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ;

Μπορεί να είναι βολικό να αφήνουμε ανοιχτό τον υπολογιστή (πχ το βράδυ) για να τον βρούμε "έτοιμο" το επόμενο πρωί, αυτό όμως από ενεργειακής άποψης δεν είναι καλή πρακτική και φυσικά έχει αντίκτυπο στην τσέπη μας.

 Καλό είναι να κλείνετε εντελώς τις ηλεκτρικές συσκευές σας όταν δεν τις χρησιμοποιείτε
Αν δεν θέλετε να τον κλείσετε εντελώς (το οποίο θα ήταν καλό για να "αδειάζει" και η προσωρινή μνήμη και να τρέχει καλύτερα) τότε βάλτε τον τουλάχιστον σε αναστολή λειτουργίας. Επίσης, αν έχετε σκληρό δίσκο SSD τότε καλύτερα να τον κλείνετε εντελώς, μιας και η εκκίνηση κρατάει λίγα μόνο δευτερόλεπτα.

Αντίστοιχα, καλό είναι να κλείνουμε την τηλεόραση από τον διακόπτη (πχ το βράδυ) και όχι από το τηλεχειριστήριο γιατί ακόμη κι αυτή, η όχι και τόσο υψηλής κατανάλωσης συσκευή, όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής καταναλώνει ένα (μικρό) ποσό ενέργειας.

Η συμβουλή αυτή ισχύει περισσότερο για τις παλιότερες τηλεοράσεις οι οποίες κατανάλωναν περισσότερη ενέργειας σε κατάσταση stand-by.

Κάντε συχνά απόψυξη στο ψυγείο σας


Το ψυγείο είναι μια συσκευή που ομολογουμένως δεν καταναλώνει πολύ ρεύμα (εδικά σε σύγκριση με άλλες συσκευές όπως πχ ο φούρνος). Ωστόσο, αν η συσκευή σας είναι παλιού τύπου (δηλαδή δεν είναι τύπου no-frost), η κατάψυξη πιάνει συχνά πάγο και άρα αυξάνεται η κατανάλωση ρεύματος.

 Να ξεπαγώνετε συχνά την κατάψυξη του ψυγείου σας αν θέλετε να κάνετε οικονομία στο ρεύμα
Σε αυτήν την περίπτωση καλό θα ήταν να κάνετε συχνή απόψυξη στο ψυγείο σας (μόλις πιάνει πάγο) και έτσι θα μπορείτε να εξοικονομείτε κάποια χρήματα σε ετήσια βάση.

Χρησιμοποιήστε έξυπνα το πλυντήριο ρούχων


Θα εκπλαγείτε από το πόσο εύκολο είναι να εξοικονομήσετε χρήματα κάνοντας ελάχιστες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο πλένετε τα ρούσα σας με το πλυντήριο.

Για παράδειγμα γνωρίζετε ότι αν πλένετε τα ρούχα σας στους 30 βαθμούς, αντί για τους 40 βαθμούς που πλένουμε συνήθως, μπορείτε να εξοικονομήσετε εύκολα, γρήγορα και άκοπα μέχρι και 30-50 ευρώ τον χρόνο;

 Σταματήστε να πλένετε τα ρούχα σε υψηλές θερμοκρασίες για να μειώσετε τον λογαριασμό του ρεύματος

Extra tip: Αν έχετε νυκτερινό τιμολόγιο, τότε μπορείτε να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερα βάζοντας πλυντήριο κατά τη διάρκεια της νύχτας!


Επιπλέον, αν έχετε πλυντήριο τελευταίας τεχνολογίας, τότε μπορείτε να εξοικονομήσετε ακόμη περισσότερα χρήματα (πχ και από την οικονομία στην κατανάλωση νερού).

Επιπλέον, τα περισσότερα πλυντήρια πλέον λειτουργούν το ίδιο καλά και στις χαμηλές θερμοκρασίες ενώ βελτιωμένα είναι και τα απορρυπαντικά, άρα δεν πρέπει να έχουμε αμφιβολίες για το αν θα καθαρίσουν τα ρούχα.

Φυσικά, αν έχετε μωρά ή μικρά παιδιά, τότε θα πρέπει να βάζετε πλυντήριο πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες του παιδιάτρου.

Σιδερώστε οικονομικά


Το ηλεκτρικό σίδερο είναι από τις πιο ενεργοβόρες συσκευές (δηλαδή που καταναλώνουν πολλή ενέργεια) σε ένα σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να το χρησιμοποιούμε έξυπνα, αν θέλουμε να κάνουμε οικονομία στο ρεύμα που καταναλώνει.

 χρησιμοποιήστε το σίδερο σωστά για να μειώσετε την κατανάλωση ρεύματος
Μπορούμε για παράδειγμα να σιδερώνουμε τα ρούχα μας όλα μαζί και όχι αποσπασματικά (πχ αν χρειαζόμαστε ένα πουκάμισο ή ένα παντελόνι).

Με αυτόν τον τρόπο, και πιο ξεκούραστο θα είναι το σιδέρωμα (γιατί θα τελειώνουμε μια κι έξω), αλλά και πιο οικονομικό μιας και έτσι δεν θα χρειάζεται να ζεσταίνουμε το σίδερο πολλές φορές (διαδικασία που απαιτεί υψηλά ποσά ενέργειας).

Ρυθμίστε σωστά το κλιματιστικό ή τα ηλεκτρικά σώματα


Η σωστή ρύθμιση του air condition ή των ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων (πχ σόμπες, αερόθερμα κλπ) είναι απαραίτητη αν δεν θέλουμε να μας βγαίνει ο κούκος αηδόνι για λίγη δροσιά και για λίγη ζέστη αντίστοιχα.

Για παράδειγμα το καλοκαίρι δεν υπάρχει λόγος να δουλεύουμε το κλιματιστικό στο φουλ και να δημιουργούμε συνθήκες πολικού ψύχους μέσα στο σπίτι ή στο γραφείο μας. Μια θερμοκρασία γύρω στους
26 με 27 βαθμούς Κελσίου (ανάλογα με τον χώρο και τις ανάγκες μας) συνήθως είναι μια χαρά.

  Μην βάζετε ακραίες θερμοκρασίες στο κλιματιστικό για να κάνετε οικονομία
Αντίστοιχα τον χειμώνα δεν χρειάζεται να βάζουμε το κλιματιστικό στους 30 βαθμούς και να γυρνάμε μέσα στο σπίτι με κοντομάνικά μπλουζάκια. Έτσι κι αλλιώς όλα τα κλιματιστικά (όσο καινούργια και καλά κι αν είναι) έχουν περιορισμένες δυνατότητες, οι οποίες εξαρτώνται από τις εξωτερικές συνθήκες.

Για παράδειγμα, όταν έξω έχει μείον 5, τότε το κλιματιστικό δεν μπορεί (και δεν πρέπει) να δημιουργήσει θερμοκρασία 30 βαθμών μέσα στο σπίτι μας.

Επομένως επιλέγουμε μια θερμοκρασία γύρω στους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου και είμαστε εντάξει, και από πλευράς άνεσης, αλλά και οικονομίας.

Το ίδιο ισχύει και με τον θερμοστάτη για τη θέρμανση. Τον αφήνουμε μόνιμα γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου αν δεν θέλουμε να ξοδέψουμε μια περιουσία για τη θέρμανση μας.

"Επενδύσεις" που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον λογαριασμό του ρεύματος


Μέχρι στιγμής είδαμε συμβουλές σχετικά με έξυπνες κινήσεις που μπορείτε να κάνετε προκειμένου να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα από τον λογαριασμό του ρεύματος. Στη συνέχεια θα δούμε πιο "δραστικές" λύσεις, οι οποίες ωστόσο απαιτούν να επενδύσετε χρόνο ή χρήματα.

Τα χρήματα αυτά φυσικά θα τα πάρετε πίσω (και με το παραπάνω) από την οικονομία που θα πετύχετε στην κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος

Αλλάξτε τις λάμπες σε όλους τους χώρους


Η αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων του σπιτιού ή του επαγγελματικού σας χώρου είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη, αν θέλετε πραγματικά να κάνετε σημαντική οικονομία στο ρεύμα.

Οι λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας (όπως είναι για παράδειγμα οι λαμπτήρες τύπου LED), έναντι των παραδοσιακών λαμπτήρων πυρακτώσεως μπορούν να μειώσουν κατά πολύ την κατανάλωση ρεύματος σε ετήσια βάση.

 η αλλαγή λαμπτήρων μπορεί να επιφέρει σημαντική εξοικονόμηση ρεύματος
Κι αυτό γιατί δεν μιλάμε για μία λάμπα ή δυο, αλλά για περίπου 10 λαμπτήρες ή και περισσότερους σε ένα μέσο σπίτι.

Μάλιστα μπορείτε να υπολογίσετε μόνοι σας το όφελος πολύ εύκολα από τα watt. Για παράδειγμα μια λάμπα LED των 10 Watt καταναλώνει 10 φορές(!) λιγότερο ρεύμα από έναν συμβατικό λαμπτήρα των 100 Watt.

Εγκαταστήστε ηλιακό θερμοσίφωνα


Μπορεί η εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα να σας φανεί αρχικά σαν μεγάλο ή ακόμη και "περιττό" έξοδο, ωστόσο κάτι τέτοιο πραγματικά δεν ισχύει. Κι αυτό γιατί η εξοικονόμηση ρεύματος που επιτυγχάνεται είναι άμεση και σημαντική.

Για την ακρίβεια, η ετήσια εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης με την χρήση ηλιακού μπορεί να αγγίξει ή και να ξεπεράσει το 60%. Αυτό πολύ απλά σημαίνει ότι αν κάνετε μια τέτοια κίνηση τότε θα γλιτώνετε 150 με 200 ευρώ κάθε χρόνο.

 βάλτε ηλιακό θερμοσίφωνα και μειώστε τον λογαριασμό της ΔΕΗ με δωρεάν ζεστό νερό
Φυσικά υπάρχουν πολλές επιλογές ανάλογα με το πόσα χρήματα είστε διατεθειμένοι να διαθέσετε, αλλά φυσικά ανάλογα και με τις ανάγκες σας. Άλλες ανάγκες για ζεστό νερό έχει ένα ζευγάρι, και άλλες μια 5μελής οικογένεια.

Εξοπλίστε το σπίτι σας με συσκευές χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης


Οι συσκευές υψηλής ενεργειακής απόδοσης που ανήκουν στις κατηγορίες Α+, Α++ ή και Α+++ μπορούν να σας βοηθήσουν να μειώσετε την κατανάλωση ενέργειας κατά μέχρι και 50% ή και περισσότερο.

 οικονομία ρεύματος ανάλογα με την ενεργειακή κλάση της συσκευής
Πίνακας εξοικονόμησης ενέργειας ανάλογα με την ενεργειακή κλάση των συσκευών (Πηγή: ΔΕΗ)


Εξαιρετικά ενεργοβόρες συσκευές όπως είναι για παράδειγμα ο ηλεκτρικός φούρνος ή οι εστίες της κουζίνας, ο απορροφητήρας, καθώς και η ηλεκτρική σκούπα, καλό είναι να είναι χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης αν δεν θέλουμε να κλαίμε κάθε φορά που έρχεται ο λογαριασμός του ρεύματος.

Ακόμη και σε συσκευές όμως που δεν καταναλώνουν τόση πολλή ενέργεια, όπως για παράδειγμα το ψυγείο, θα δούμε ότι οι αποκλίσεις στην κατανάλωση ρεύματος ανάμεσα σε ψυγεία νέας τεχνολογίας (για παράδειγμα full no frost) και σε συμβατικά είναι τεράστιες.

Φυσικά υπάρχουν και συσκευές όπως είναι το ηλεκτρικό σίδερο ή ο στεγνωτήρας μαλλιών (το πιστολάκι), οι οποίες εκ των πραγμάτων έχουν υψηλές απαιτήσεις ενέργειας. Ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαια, μπορούμε πάντα να επιλέξουμε μια πιο φιλική για το περιβάλλον (και για την τσέπη μας φυσικά) επιλογή.

Αλλάξτε τα παλιά σας κλιματιστικά


Αν έχετε παλιά κλιματιστικά, ίσως θα έπρεπε να σκεφτείτε να τα αντικαταστήσετε με νέας τεχνολογίας inverter ώστε να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα, ιδίως αν τα χρησιμοποιείτε πολύ τόσο το καλοκαίρι για ψύξη, όσο και τον χειμώνα για θέρμανση.

 ξεφορτωθείτε παλιά κλιματιστικά που φουσκώνουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ
Αν πάλι, δεν έχετε κλιματιστικό και σκέφτεστε να αγοράσετε τώρα, πάλι καλό θα ήταν να καθίσετε να υπολογίσετε το όφελος που θα είχατε από ένα (σαφώς ακριβότερο) κλιματιστικό τύπου inverter, έναντι ενός συμβατικού.

Θα δείτε ότι η απόσβεση του έξτρα κόστους αγοράς, θα γίνει γρήγορα μέσα από τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Άλλαξε πάροχο ρεύματος


Σαν τελευταία, αλλά όχι λιγότερο σημαντική συμβουλή, αφήσαμε την αλλαγή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας. Οι επιλογές είναι πολλές, με διαφορετικά προνόμια και προσφορές που αλλάζουν από εταιρία σε εταιρία.

 επιλέξτε πάροχο σύμφωνα με τις ανάγκες σας και εξοικονομήστε χρήματα
Είναι αλήθεια ότι τέτοιου είδους αλλαγές δεν είναι πάντα εύκολες, ωστόσο αν το ψάξει κανείς καλά τότε μπορεί να βρει αρκετές προσφορές και εκπτώσεις και μπορεί να εξασφαλίσει μείωση στους λογαριασμούς του ρεύματος που μπορούν να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν το 20% ή ακόμη και το 30%.

Με μια γρήγορη αναζήτηση στο internet μπορεί κανείς να βρει ακόμη και site που παρέχουν γρήγορα εύκολα και δωρεάν υπηρεσίες σύγκριση τιμών για τους διάφορους διαθέσιμους παρόχους σε κάθε περιοχή. Επομένως δεν έχετε παρά να συγκρίνετε τους παρόχους ρεύματος, να επιλέξετε αυτόν που σας ικανοποιεί και να μειώσετε τον λογαριασμό σας!

Φυσικά αυτό που θα πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας είναι ότι οι όποιες μειώσεις και προσφορές δεν αφορούν τίποτε άλλο παρά μόνο την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος, η οποία συνήθως είναι το μικρότερο ποσό σε έναν οικιακό λογαριασμό ρεύματος.

Οι λεγόμενες Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ), τα δημοτικά τέλη, το τέλος δημόσιας ραδιοτηλεόρασης (υπέρ ΕΡΤ) και οι υπόλοιπες ρυθμιστικές χρεώσεις που χρεώνονται στον λογαριασμό του ρεύματος, θα συνεχίσουν να χρεώνονται κανονικά και φυσικά δεν επιδέχονται καμίας απολύτως έκπτωσης.

Επομένως, τώρα που γνωρίζετε τι πρέπει να κάνετε για να μειώσετε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού μην χάνετε καθόλου χρόνο!Διαβάστε στη συνέχεια Πως τα φωτοβολταϊκά πάνελς παράγουν ρεύμα;
Σχετικά άρθρα

Μικρά κολπάκια για εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι
εξοικονόμηση ενέργειας
Δείτε πώς με μερικά κολπάκια και συμβουλές, μπορείτε εύκολα και χωρίς να στερηθείτε, να εξοικονομείτε ενέργεια, προστατεύοντας το περιβάλλον
Τα μειονεκτήματα των φωτοβολταϊκών!
φωτοβολταϊκά
Αν και τα φωτοβολταϊκά έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, δεν είναι πάντα και ό,τι καλύτερο. Δείτε εδώ τα μειονεκτήματα των φωτοβολταϊκών!
Θέρμανση με πέλλετ. Αξίζει; Πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα
καύσιμη ύλη pellet
Ποια τα υπέρ και τα κατά της θέρμανσης με πέλλετ; Αξίζει να μετατρέψουμε το σύστημα καυστήρα - λέβητα; Πόσο κοστίζει; Ας δούμε αναλυτικά.
Οδηγός αγοράς ηλεκτρικής σκούπας: Όλες οι πληροφορίες
Πληροφορίες για την αγορά ηλεκτρικής σκούπας
Για όποια χρήση κι αν προορίζετε την ηλεκτρική σκούπα που θέλετε να αγοράσετε, δείτε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές αγοράς στο άρθρο που ακολουθεί.
Ηλιακός θερμοσίφωνας: πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα
Συμφέρει να βάλω ηλιακό θερμοσίφωνα
Ο ηλιακός θερμοσίφωνας είναι μια έξυπνη συσκευή η οποία εκμεταλλεύεται την ηλιακή ενέργεια για να ζεστάνει το νερό στο σπίτι μας. Στην ...
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Πως να κάνω οικονομία στο ρεύμα
Kατηγορία: ΣπίτιΟικονομία
Tags: ρεύμαΔΕΗενέργειαεξοικονόμηση ενέργειαςμείωση εξόδων
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Μπορούμε να βγάλουμε χρήματα μέσω Internet;
λεφτά μέσω internet
Τελικά μπορούμε να βγάλουμε χρήματα μέσω internet; Με ποιους τρόπους; Τι απάτες υπάρχουν και τι θα πρέπει να προσέχουμε; Δείτε όλα τα σχετικά!

Αποταμιεύστε χρήματα μειώνοντας έξυπνα τα έξοδά σας
αποταμίευση χρημάτων
Φεύγουν τα λεφτά σας ανεξέλεγκτα και μένετε ταπί χωρίς να το καταλάβετε; Δείτε μερικά έξυπνα κολπάκια για αποταμίευση και έξυπνη διαχείριση των χρημάτων σας!

Γιατί μία χώρα δεν τυπώνει άπειρα χρήματα - χαρτονομίσματα;
χρήματα
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί μία χώρα δεν τυπώνει μπόλικα χαρτονομίσματα ώστε να έχει και ο λαός μπόλικα χρήματα; Ας δούμε!

Πως θα μειώσω τα έξοδα του σπιτιού μου; (Μέρος 1ο)
έξοδα σπιτιού
Σε τέτοιους καιρούς, είναι αναγκαίο να βρούμε τρόπους να μειώσουμε τα έξοδα του σπιτιού μας. Πως θα μπορούσαμε να το πετύχουμε αυτό; Δείτε!

Πως να μειώσω τα έξοδα στο σπίτι μου; (Μέρος 2ο)
μείωση εξόδων
Πως να μειώσουμε τα έξοδά στο σπίτι μας; Πως να ξοδεύουμε λιγότερα λεφτά; Διαβάστε τη συνέχεια με τα έξυπνα κολπάκια που σας παραθέτουμε!

Συμβουλές για πιο οικονομική οδήγηση - μείωση εξόδων!
οικονομική οδήγηση
Πολλά τα πάγια έξοδα του αυτοκινήτου σας; Δείτε εδώ κάποιες ωραίες συμβουλές που σας προτείνουμε για να κάνετε πιο οικονομική οδήγηση!

8 βασικές αιτίες που μπορεί να σας προκαλέσουν χρέος!
χρέος
Διαβάστε εδώ ένα ενδιαφέρον άρθρο με τις 8 πιο βασικές αιτίες που μπορεί να σας προκαλέσουν χρέος! Μάθετε πριν την πάθετε, ας δούμε λοιπόν...

Τι είναι το bitcoin
bitcoin το νέο ψηφιακό νόμισμα
Τι είναι το bitcoin και πως χρησιμοποιείται; Πως το αποκτά κανείς; Είναι ασφαλές; Όλες οι απαντήσεις στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.

Γιατί τα κέρματα είναι στρογγυλά;
Η δραχμή της Αίγινας με την χελώνα
Αλήθεια γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των νομισμάτων έχουν στρογγυλό σχήμα; Αναρωτηθήκατε ποτέ; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος; Ας δούμε!

Τι είναι IOU (υποσχετικές)
Τι είναι οι υποσχετικές - iou
Τι είναι οι περιβόητες υποσχετικές επιστολές πότε και που χρησιμοποιούνται; Ποιος τις εκδίδει; Ας δούμε όλες τις πληροφορίες στο άρθρο που ακολουθεί.

Τι να προσέξω στην ενοικίαση σπιτιού
tips για ενοικίαση σπιτιού
Ενοικίαση σπιτιού. Τι πρέπει να προσέξω; Τι παγίδες κρύβει; Δείτε τις απαντήσεις στο άρθρο που ακολουθεί.

Τι είναι οι ανέπαφες συναλλαγές
contactless τι είναι;
Θα έχετε ακούσει για τις λεγόμενες ανέπαφες συναλλαγές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες; Αλήθεια όμως, περί τίνος πρόκειται και πως ...
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ