coolweb


Τι είναι οι γραμμές στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου;

τζάμια αυτοκινήτου θολώνουν

Διαβάστηκε: 15.777 φορές
Τι είναι και πως λειτουργούνε οι γραμμές στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου; Γιατί θολώνουν τα τζάμια και πως αυτές βοηθάνε στο ξεθόλωμα; Δείτε!
Όλοι μας έχουμε προσέξει αυτές τις οριζόντιες γραμμές στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου, όλοι όσοι οδηγούμε ξέρουμε τι κάνουν. Αλλά πώς λειτουργούν; Ας ρίξουμε και μια βαθύτερη ματιά!!

Χειμώνας, τσουχτερό κρύο, και βάζουμε μπροστά το αυτοκίνητο. Σε πολύ λίγη ώρα δεν βλέπουμε τίποτε από τα τζάμια! Θολώνουν και εμποδίζουν την ορατότητά μας!

Δύο λύσεις: για το παρμπρίζ, το μπροστινό τζάμι, απλά βάζουμε τον αέρα! Για το πίσω τζάμι ανοίγουμε τον ειδικό διακόπτη! Αλλά δεν βγαίνει αέρας εκεί πίσω!! Τι γίνεται; Πώς ξεθολώνει;;

Καταρχάς να δούμε τι γίνεται και θολώνουν τα τζάμια.

τζάμια αυτοκινήτου θολώνουνΌλο το παιχνίδι είναι στη διαφορά θερμοκρασίας μέσα και έξω από το αυτοκίνητο! Έξω κρύο και μέσα ζέστη –από την αναπνοή μας, το κλιματιστικό ή καλοριφέρ που ανάβουμε μόλις μπούμε στο αμάξι για να ζεσταθούμε!

Η διαφορά θερμοκρασίας αυτή, δημιουργεί υγρασία, η οποία "κατακάθεται" στα τζάμια. Όπως για παράδειγμα όταν βάλουμε ένα κατσαρολάκι με φαγητό στο ψυγείο: μέσα στο κατσαρολάκι υπάρχει θερμοκρασία περιβάλλοντος και έξω από αυτό, θερμοκρασία ψυγείου.

Αν παρατηρήσετε, μετά από κάποια ώρα, το καπάκι από το κατσαρολάκι έχει γεμίσει υγρασία!


Έτσι στο τζάμι, δημιουργείται ένα στρώμα υγρασίας από τη μέσα μεριά που μας εμποδίζει να έχουμε καθαρή ορατότητα!

Με τον αέρα που «ρίχνουμε» στο μπροστινό τζάμι το πρόβλημα λύθηκε! Στο πίσω όμως τζάμι είναι λίγο πιο πολύπλοκο το θέμα!

Οι γραμμές που όλοι βλέπουμε σε κάθε πίσω τζάμι αυτοκινήτου, είναι αγωγοί που λειτουργούν σαν αντιστάσεις...

ξεθόλωμα τζαμιούΌταν περνάει από μέσα τους ρεύμα παράγεται θερμότητα που έχει σαν αποτέλεσμα το ξεθόλωμα του τζαμιού! Βρίσκονται από την εσωτερική πλευρά του τζαμιού, γι’ αυτό καλό θα ήτανε να προσέχουμε όταν το καθαρίζουμε!

Η συνδεσμολογία τους είναι παράλληλη. Το πλεονέκτημα αυτής της συνδεσμολογίας είναι πως αν για οποιονδήποτε λόγο, κάποια από τις «γραμμές» δεν λειτουργεί, να μπορούν να λειτουργήσουν οι υπόλοιπες!!

Σαν τελευταία πληροφορία και με κάθε επιφύλαξη να αναφέρουμε πως σε ορισμένα μοντέλα αυτοκινήτου, κάποιες από τις πρώτες γραμμές (από την επάνω μεριά), ενδέχεται να λειτουργούν σαν κεραίες για τα ραδιοφωνικά παράσιτα, οπότε και ίσως να μην ξεθολώνουν τα τζάμια!

Σε κάθε περίπτωση όμως μια ερώτηση στον μηχανικό μας δεν βλάπτει!!

Διαβάστε στη συνέχεια Αγορά αυτοκινήτου: προσέξτε πριν αγοράστε


Σχετικά άρθρα

Τι είναι το ABS, πως λειτουργεί στους τροχούς
abs αυτοκινήτου
Τι είναι το abs; Πως λειτουργεί αυτό το σύστημα και τι συμβαίνει στα φρένα των τροχών του αυτοκινήτου; Μια εντυπωσιακή εφεύρεση που έχει σώσει ζωές...
Τι είναι το υβριδικό αυτοκίνητο; Αξίζει;
υβριδικό αυτοκίνητο
Τι είναι το υβριδικό αυτοκίνητο; Πως συμβάλλει στη μείωση της ρύπανσης; Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του σε σχέση με το βενζινοκίνητο αυτοκίνητο;
Υγραέριο: Πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα υγραεριοκίνησης!
υγραεριοκίνηση
Υγραέριο στο αυτοκίνητο - υγραεριοκίνηση: πολύς ντόρος στις μέρες μας! Αξίζει; Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα; Δείτε!
Αερόσακοι: πως λειτουργούν και πως μας προστατεύουν;
αερόσακοι
Πως λοιπόν λειτουργούν οι γνωστοί σε όλους μας αερόσακοι στα αυτοκίνητα; Τι συμβαίνει κατά τη σύγκρουση των οχημάτων και πως μας προστατεύουν;
Συμβουλές για πιο οικονομική οδήγηση - μείωση εξόδων!
οικονομική οδήγηση
Πολλά τα πάγια έξοδα του αυτοκινήτου σας; Δείτε εδώ κάποιες ωραίες συμβουλές που σας προτείνουμε για να κάνετε πιο οικονομική οδήγηση!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Τι είναι οι γραμμές στο πίσω τζάμι του αυτοκινήτου;
Kατηγορία: Οχήματα
Tags: τζάμιααυτοκίνητογραμμέςαμάξι
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Υγραέριο: Πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα υγραεριοκίνησης!
υγραεριοκίνηση
Υγραέριο στο αυτοκίνητο - υγραεριοκίνηση: πολύς ντόρος στις μέρες μας! Αξίζει; Ποια τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα; Δείτε!

Τι είναι το υβριδικό αυτοκίνητο; Αξίζει;
υβριδικό αυτοκίνητο
Τι είναι το υβριδικό αυτοκίνητο; Πως συμβάλλει στη μείωση της ρύπανσης; Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του σε σχέση με το βενζινοκίνητο αυτοκίνητο;

Τι σημαίνουν τα γράμματα & οι αριθμοί στα λάστιχα; Μέρος 1ο
λάστιχα νούμερα και γράμματα
Κάθε λάστιχο έχει επάνω του διάφορα στοιχεία που μας δίνουν πολλές – και χρήσιμες – πληροφορίες! Πως όμως τα διαβάζουμε και τι σημαίνουν;

Πως λειτουργεί το immobilizer;
Τι είναι το immobiliser
Τι είναι και πως δουλεύει το immobilizer στο αυτοκίνητο; Από τι αποτελείται το συγκεκριμένο σύστημα; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.

Τι να κάνετε αν υπερθερμανθεί ο κινητήρας του αυτοκινήτου!
υπερθέρμανση κινητήρα
Μάθετε πριν την πάθετε! Τι να κάνετε λοιπόν αν ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας υπερθερμανθεί; Πως να το αντιμετωπίσετε και τι να προσέξετε; Δείτε!

Τι είναι το ABS, πως λειτουργεί στους τροχούς
abs αυτοκινήτου
Τι είναι το abs; Πως λειτουργεί αυτό το σύστημα και τι συμβαίνει στα φρένα των τροχών του αυτοκινήτου; Μια εντυπωσιακή εφεύρεση που έχει σώσει ζωές...

Τι σημαίνουν τα γράμματα & οι αριθμοί στα ελαστικά; Μέρος 2ο
ελαστικά νούμερα και γράμματα
Δείτε κάποιες επιπλέον πληροφορίες στην ανάλυση των γραμμάτων και αριθμών που έχουν πάνω τους τα ελαστικά των επαγγελματικών οχημάτων!

Κάθε πότε περνάω ΚΤΕΟ
Πότε πάω για έλεγχο στο ΚΤΕΟ
Κάθε πότε πρέπει να περνάμε τα οχήματα μας από το ΚΤΕΟ για έλεγχο; Ας δούμε στο παρακάτω άρθρο απλά και κατανοητά.

Πως να μη θολώνουν τα τζάμια του αυτοκινήτου
Πως να μη θαμπώνει το παρμπρίζ
Αν βαρεθήκατε το θαμπωμένο παρμπρίζ στο αυτοκίνητο δοκιμάστε κάποια από τις λύσεις που προτείνουμε στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.

Πλεονεκτήματα των κινητήρων diesel στο αυτοκίνητο!
κινητήρες αυτοκινήτου
Δείτε σε αυτό το άρθρο ποιά είναι τα πλεονεκτήματα των κινητήρων diesel σε σχέση με τους κινητήρες βενζίνης στο αυτοκίνητο!

Σωστή συντήρηση αυτοκινήτου: tips και συμβουλές
Τι να προσέξω κατά το σέρβις του αυτοκινήτου
Τα αυτοκίνητα, οι μοτοσυκλέτες και γενικά όλα τα οχήματα χρειάζονται συντήρηση τόσο για να μας μεταφέρουν με ασφάλεια, όσο και για να ...

Πως να κάνετε σωστή συντήρηση των ελαστικών του αυτοκινήτου!
συντήρηση ελαστικών
Είναι μεγάλη υπόθεση να κάνετε σωστή συντήρηση των λάστιχων του αυτοκινήτου για πολλούς και διάφορους λόγους. Ας δούμε κάποιες απλές συμβουλές!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ