Αφού λοιπόν
βαριέστε τη δουλειά σας, και ειδικά σε τέτοιους καιρούς, παλέψτε το ώστε να αλλάξετε τα πράγματα.
Πρέπει να βρεθεί λύση γιατί δεν μπορεί κάποιος να αντέξει και πολύ αν βαριέται...
Επίσης, θα αλλάξει και η ζωή μας αν αποκτήσει ενδιαφέρον η
δουλειά, όλα είναι μια αλυσίδα...
Γι’ αυτό λοιπόν, σας ετοιμάσαμε κάποιες πολύ ωραίες απλές και κατανοητές συμβουλές που μπορείτε να δοκιμάσετε ώστε να αποβάλλετε τη
βαρεμάρα:
1) Για να μη βαριέστε τη δουλειά που κάνετε, μπορείτε να διευρύνετε τις δημόσιες σχέσεις σας. Γνωρίστε κι άλλους υπαλλήλους, ανοιχτείτε, χαμογελάστε, κάντε λίγο καλαμπούρι! Σπάστε επιτέλους τις ντροπές και τα ταμπού, αλλά με προσοχή και σιγά σιγά, για ευνόητους λόγους...
2) Βάλτε στόχους κι ας μην κερδίσετε τίποτα! Αν δουλεύουμε χωρίς στόχους, τα πάντα είναι βαρετά. Να ξέρετε όμως πως αν έχετε θέσει στόχους και τους έχετε πετύχει, τότε έμμεσα σίγουρα έχετε κερδίσει και δεν το ξέρετε! Για παράδειγμα, αν είναι να διώξουν κάποιον, δεν θα είστε εσείς. Επίσης, μπορεί στο μέλλον να επεκταθεί η επιχείρηση και να ανοίξει μια θέση προϊσταμένου, αυτός μπορεί να είστε εσείς. Και πολλά άλλα ακόμα μπορεί να σας συμβούν, αν εξαιρέσουμε φυσικά και την ηθική ικανοποίηση που θα νιώσετε...
3) Φροντίστε να φτιάξετε το περιβάλλον εργασίας σας ώστε να είναι όμορφο και να σας αρέσει. Το πολύ πολύ, βάλτε και λίγο το χέρι στην τσέπη και πάρτε 5 πράγματα. Επίσης, να φροντίσετε να είναι πάντα συμμαζεμένο και όμορφο, ώστε να αισθάνεστε πάντα ωραία, πολύ σημαντικό!
4) Οργανωθείτε! Πολλές φορές η έλλειψη οργάνωσης, μας κάνει να βαριόμαστε τη δουλειά μας, μιας και αναλωνόμαστε σε πράγματα ανούσια κι όχι στο ζουμί! Το ζουμί όμως, μπορεί να μας διεγείρει το ενδιαφέρον!
5) Ζητήστε να αλλάξετε πόστο αν είναι εφικτό. Δεν είναι κακό. Αυτό μπορεί να κάνει καλό και σε εσάς αλλά και στην επιχείρηση, μιας και μπορεί σε άλλο πόστο να είστε πολύ πιο παραγωγικός.
6) Εντοπίστε τις αιτίες που σας κάνουν να βαριέστε τη δουλειά και συζητήστε τες με συναδέλφους σας, μπορεί να σας πουν διάφορα κολπάκια που δεν ξέρατε κι έτσι να καταπολεμήσετε κάποια από αυτά.
7) Φροντίστε να χορταίνετε ύπνο! Αν πηγαίνετε στη δουλειά σαν την "άδικη κατάρα", τότε μην περιμένετε και πολλά... Φροντίστε να είστε πάντα ξεκούραστοι και με φουλ ενέργεια!
8) Αν τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει και τα πράγματα είναι τραγικά, τότε η τελευταία επιλογή που έχετε είναι να αλλάξετε δουλειά αν έχετε αυτή την πολυτέλεια. Επίσης, προτού εγκαταλείψετε τη
βαρετή δουλειά που είστε τώρα, σιγουρευτείτε ότι πάτε σε κάτι καλύτερο και ότι είναι σίγουρο ότι σας πήρανε.
Μη φανταστείτε, πολλές φορές
βαριόμαστε τη δουλειά μας εξαιτίας κάποιων λεπτομερειών.
Αν κάποιες από αυτές αλλάξουν προς το καλύτερο, τότε μπορεί να σας αρέσει, με την προϋπόθεση βέβαια ότι το αντικείμενο εργασίας, σας ενδιαφέρει έστω και στο ελάχιστο.
Και μη νομίζετε, όσο κι αν πιστεύετε ότι το αντικείμενο της εργασίας σας δεν σας ενδιαφέρει, μπορεί να εκπλαγείτε...
Προσπαθήστε λοιπόν!
Διαβάστε στη συνέχεια
Πως να κερδίσω χρόνο για τον εαυτό μου: 5+1 συμβουλές
Κολπάκια για μια επιτυχημένη καριέρα
Εδώ σας παρουσιάζουμε μερικά έξυπνα κολπάκια, που θα σας βοηθήσουν στην καριέρα σας! (είτε στην αναζήτηση δουλειάς, είτε ενώ δουλεύετε ήδη)
Τι αλλαγές έφερε το μνημόνιο στις φράσεις για τη δουλειά
Ένα άρθρο, που τα λέει πολύ καλά! Εξαιτίας του μνημονίου, καταργούνται διάφορες φράσεις, κλπ σχετικά με τη δουλειά, δείτε!
Το προφίλ του μη παραγωγικού υπαλλήλου
Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός μη παραγωγικού υπαλλήλου; Είναι κάποια συγκεκριμένα; Μπορούμε άραγε να τα ομαδοποιήσουμε; Για να δούμε!