coolweb


Γιατί οι άντρες έχουν ρώγες;

Γιατί οι άντρες έχουν θηλές

Διαβάστηκε: 35.065 φορές
Εκτός από τις γυναίκες, ρώγες έχουν και οι άντρες αν και φαινομενικά δεν τις χρειάζονται. Τότε γιατί τις έχουν; Για να δούμε…
Ο προορισμός κάθε γυναίκας είναι να γίνει μητέρα. Θυμηθείτε το κλασικό: "Εγώ πότε θα γίνω μάνα;" Επομένως χρειάζεται τις θηλές, δηλαδή τις ρώγες, για να θηλάσει τα μωρά της.

Οι άντρες όμως γιατί έχουν ρώγες; Μήπως τις χρειάζονται κάπου και δεν το ξέρουν; Η απάντηση είναι όχι. Ας δούμε λοιπόν τι συμβαίνει.

Θεωρία εξέλιξης του Δαρβίνου
Βάσει της θεωρίας της εξέλιξης του Δαρβίνου, η φύση αποβάλλει ή μεταλλάσσει χαρακτηριστικά που δεν χρειάζεται μέσω της διαδικασίας της φυσικής επιλογής. Γιατί λοιπόν δεν το έκανε και σε αυτή την περίπτωση;


Πότε δημιουργούνται οι ρώγες;

Η απάντηση βρίσκεται στις πρώτες εβδομάδες της κύησης! Στις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης και συγκεκριμένα μέχρι την 5η με 6η εβδομάδα δεν έχει αποφασιστεί ή καλύτερα δεν έχει εκφραστεί ακόμη το φύλο του εμβρύου.

Οι ρώγες, λοιπόν, δημιουργούνται σε αυτό το στάδιο και για αυτό το λόγο δημιουργούνται και στους άντρες. Ας δούμε όμως τι συμβαίνει πιο αναλυτικά.

Το φύλο του εμβρύου αποφασίζεται την στιγμή της σύλληψης και προκύπτει ως εξής:

Η μητέρα έχει δύο χρωμοσώματα Χ (δηλαδή ΧΧ) οπότε δίνει αναγκαστικά ένα Χ. Ο πατέρας, ο οποίος έχει ένα Χ και ένα Υ (δηλαδή ΧΥ), καθορίζει το φύλο ανάλογα με το ποιο από τα δύο θα δώσει.

Αν δώσει κι αυτός το δικό του Χ τότε ο απόγονος θα έχει δυο χρωμοσώματα Χ και θα είναι κοριτσάκι (ΧΧ), αλλιώς αν δώσει το Υ θα έχει ένα Χ και ένα Υ και θα είναι αγοράκι (ΧΥ).

Καθορισμός φύλου
Αφού λοιπόν το φύλο αποφασίζεται από την πρώτη στιγμή, γιατί δεν εκφράζεται αμέσως; Αυτό συμβαίνει γιατί στις πρώτες εβδομάδες της κύησης δεν συμμετέχει ακόμη το δεύτερο χρωμόσωμα με αποτέλεσμα να φαινόμαστε όλοι ως σκέτο Χ.

Αυτό το στάδιο μερικοί το ονομάζουν ουδέτερο γένος (δηλαδή ούτε αρσενικό ούτε θηλυκό) ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι όλοι, ανεξαιρέτως φύλου, ξεκινάμε την ζωή μας σαν θηλυκά!

Γιατί οι άντρες έχουν στήθοςΟι ρώγες δημιουργούνται νωρίς, πριν ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται και στους άντρες και μάλιστα να τους ακολουθούν σε όλη τους την ζωή!

Το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα θηλαστικά με την διαφορά ότι σε κάποια ζώα οι θηλές ατροφούν μόλις εκφραστεί το αρσενικό γένος.

Αντίθετα στον άνθρωπο όχι μόνο δεν ατροφούν, αλλά έχουν κανονικά τις ίδιες νευρικές απολήξεις και είναι πλήρως λειτουργικές και στα δύο φύλα!

Άρα μπορούν και οι άντρες να παράγουν γάλα; Υπό προϋποθέσεις ναι! Σε κάποιες περιπτώσεις ορμονικής διαταραχής οι άντρες μπορεί να έχουν εκτός από ρώγες και κανονικό στήθος (μαστό).

Η νόσος αυτή ονομάζεται γυναικομαστία και οι άντρες που πάσχουν από αυτή ενδέχεται ακόμη και να κατεβάσουν γάλα!

Οπότε τώρα ξέρετε γιατί εκτός από τις γυναίκες έχουν ρώγες και οι άντρες.

Διαβάστε στη συνέχεια Τι είναι εξωσωματική γονιμοποίηση και γιατί την κάνουμε;


Σχετικά άρθρα

Γιατί έχουμε δίδυμα κατά την εγκυμοσύνη; Τι συνέβη;
εγκυμοσύνη
Γιατί κάποιες γυναίκες γεννάνε δίδυμα ή ακόμα και τρίδυμα; Τι συνέβη κατά την εγκυμοσύνη τους και τι τύπους διδύμων υπάρχουν; Ας δούμε!
Τι είναι τα ομοζυγωτικά δίδυμα;
δίδυμα
Λίγο πολύ όλοι μας έχουμε ακουστά τον όρο ομοζυγωτικά δίδυμα. Τι είναι όμως και πως δημιουργούνται κατά την εγκυμοσύνη; Ας δούμε!
Τι είναι τα ετεροζυγωτικά - διζυγωτικά δίδυμα;
δίδυμα
Μία κατηγορία διδύμων είναι και αυτή των ετεροζυγωτικών που μπορεί να την έχουμε λίγο πολύ ακουστά. Τι είναι όμως και πως προκύπτει; Δείτε!
Γιατί αλλάζει το χρώμα των ματιών στα παιδιά;
αλλαγή χρώματος ματών των παιδιών
Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί το χρώμα των ματιών των μικρών παιδιών αλλάζει με τη πάροδο του χρόνου; Γιατί γίνεται αυτό; Δείτε!
Γιατί πρέπει να ρεύονται τα μωρά;
Γιατί πρέπει να ρευτεί το μωρό
Αλήθεια γιατί πρέπει να ρεύονται τα μωρά; Που τους κάνει καλό αυτό το πράγμα; Ας ρίξουμε λίγο φως στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Γιατί λιποθυμάμε; Τι προκαλεί συνήθως την ξαφνική λιποθυμία;
λιποθυμία
Γιατί εμείς οι άνθρωποι λιποθυμάμε; Τι συμβαίνει και κάνει ο οργανισμός μας shut down;! Τι προκαλεί το φαινόμενο της λιποθυμίας; Ας δούμε λοιπόν!

Γιατί φτερνιζόμαστε; Ποιά η αιτία;
φτέρνισμα
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί φτερνιζόμαστε; Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας και αντιδράει έτσι και ποια η αιτία; Ας δούμε λοιπόν απλά και κατανοητά!

Γιατί βουλώνουν τα αυτιά μας;!
αυτιά βουλώνουν
Το παθαίνουμε όλοι μας: είτε κατά την απογείωση του αεροπλάνου, είτε κατά τη βόλτα μας με το αμάξι, κλπ, βουλώνουν τα αυτιά μας! Γιατί όμως;

Τι είναι το μήλο του Αδάμ και γιατί λέγεται έτσι;
το μήλο του Αδάμ
Πίσω από το καρύδι στο λαιμό, γνωστό και ως "μήλο του Αδάμ", κρύβεται ένας πολύπλοκος μηχανισμός με απίστευτες λειτουργίες. Τι είναι, πως δημιουργείται και γιατί λέγεται έτσι;

Τι είναι ο ιδρώτας και γιατί ιδρώνουμε;
ιδρώτας
Αλήθεια... τι είναι ο ιδρώτας; Γιατί ιδρώνουμε όταν είμαστε κάτω υπό πίεση ή όταν είμαστε σε ζεστό περιβάλλον; Ας δούμε λοιπόν!

Γιατί το αίμα μας είναι κόκκινο;
αίμα κόκκινο
Αλήθεια, γιατί το ανθρώπινο αίμα έχει κόκκινο χρώμα; Σκεφτήκατε ποτέ; Ας δώσουμε λοιπόν απάντηση σε αυτό το ωραίο ερώτημα, δείτε εδώ.

Πως επηρεάζει η καφεΐνη του καφέ και γινόμαστε εξαρτημένοι;
καφές εξάρτηση
Πως επηρεάζει ο καφές τον οργανισμό μας; Πως η καφεΐνη προκαλεί εξάρτηση; Τι συμβαίνει με την αδρεναλίνη και πως επηρεάζεται η διάθεσή μας;

Που κάνει καλό το γέλιο;
χαμόγελο
Γελάμε όλοι μας λίγο πολύ, καθημερινά. Το γέλιο λένε είναι ζωή και φυσικά, όχι άδικα! Διαβάστε σε αυτό το άρθρο πόσο καλό μας κάνει, θα εκπλαγείτε!

Πως να βελτιώσετε τη μνήμη σας!
μνήμη
Έχετε θέμα με τη μνήμη; Ας δούμε σε αυτό το άρθρο μερικά κολπάκια που μπορείτε να κάνετε ώστε να βελτιώσετε τη μνήμη σας και να θυμάστε καλύτερα

Γιατί τα κόπρανα είναι καφέ; Ξέρετε;
Γιατί τα κόπρανα έχουν καφέ χρώμα
Αλήθεια γιατί τα κόπρανα μας έχουν κατά κανόνα καφέ χρώμα; Που οφείλεται αυτό; Ας δούμε απλά και κατανοητά!

Ποια στιγμή της ημέρας είμαστε ψηλότεροι;
παιδί μετράει το ύψος του
Αν μέχρι σήμερα πιστεύατε ότι το ύψος μας παραμένει σταθερό κατά την διάρκεια της ημέρας γελιέστε! Το ύψος μας μεταβάλλεται συνέχεια! Πως; Ας δούμε!

Γιατί το πιπέρι προκαλεί φτέρνισμα;
πιπέρι φτέρνισμα
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί όταν εισπνέουμε από τη μύτη πιπέρι, μας προκαλεί φτέρνισμα; Τι συμβαίνει και φτερνιζόμαστε; Ας δούμε λοιπόν!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ