coolweb


Κουτσομπολιά εδώ κι εκεί... γιατί κουτσομπολεύουμε;!

κουτσομπολιά

Διαβάστηκε: 8.551 φορές
Καθόμαστε για καφεδάκι με τους φίλους μας και ξαφνικά σκάνε τα πρώτα κουτσομπολιά... Γιατί όμως το κάνουμε αυτό; Γιατί κουτσομπολεύουμε;
Τα κουτσομπολιά είναι και αυτά μέσα στο πρόγραμμα! Είναι ένα περίεργο πράγμα, κι όμως δεν μπορούμε να το αρνηθούμε, λίγο πολύ, το έχουμε... μέσα μας!

Αυτό, όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, είναι μία ανάγκη του ανθρώπου! Εντάξει, όχι βασική, αλλά είναι κι αυτό μια ανάγκη. Άλλοι κουτσομπολεύουν περισσότερο κι άλλοι λιγότερο.

Κάποιοι μάλιστα, ζούνε τη ζωή τους αποκλειστικά γύρω από αυτό! Ζούνε με το τι κάνει ο ένας και ο άλλος, πως ντύθηκε, τι έκανε, κλπ, μη δίνοντας τόσο μεγάλη σημασία στον ίδιο του τον εαυτό, σε σχέση με το τι κάνανε οι άλλοι.

Για κάποιους μπορεί να φαίνεται απίστευτο, για άλλους όμως είναι δεδομένο.

Γιατί κουτσομπολεύουμεΓιατί όμως το κάνουμε αυτό;
Γιατί κουτσομπολεύουμε;

Αρχικά, όλοι μας νομίζουμε ότι οι γυναίκες κουτσομπολεύουνε πιο πολύ από τους άντρες... Είναι λάθος!

Έρευνες έδειξαν ότι και οι άντρες τα πάνε εξίσου καλά με τις γυναίκες, αλλά για διαφορετικά πράγματα!

Τώρα, με το κουτσομπολιό "δένουμε" περισσότερο με τους ακροατές μας, ιδιαίτερα αν και αυτοί έχουν την ίδια άποψη με εμάς. Με άλλα λόγια, συσφίγγουν και βελτιώνονται οι σχέσεις μας, επειδή τους εμπιστευόμαστε και μοιραζόμαστε μαζί τους πληροφορίες και απόψεις, δείχνοντας έτσι εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους.


Επίσης, κουτσομπολεύουμε γιατί κάπου βαθιά μέσα μας, θέλουμε να τραβήξουμε τα βλέμματα επάνω μας, λέγοντας πράγματα για άλλους ανθρώπους, που δεν έχουνε συνηθίσει οι ακροατές μας να ακούνε, ή δεν τους είχαν ικανούς να κάνουνε τέτοια πράγματα.

κουτσομπολεύουμε για ψυχαγωγίαΈνας ακόμη λόγος είναι η ψυχαγωγία. Είναι όπως όταν τρώμε ένα ωραίο φαγητό ή όπως όταν βλέπουμε μία ωραία ταινία. Απλά, μας αρέσει, πως να το κάνουμε!

Επίσης, γινόμαστε κουτσομπόληδες όταν πιστεύουμε πως η ζωή μας δεν έχει αρκετό ενδιαφέρον, κι έτσι περιστρεφόμαστε συνέχεια γύρω από τις ζωές των άλλων (κυρίως διασήμων), που θεωρούμε πετυχημένους και που θεωρούμε ότι τα έχουνε καταφέρει καλύτερα από εμάς.

Όταν λοιπόν συμβεί κάτι άσχημο και διαρεύσει αυτή η πληροφορία για κάποιον συγκεκριμένο διάσημο άνθρωπο, τότε νιώθουμε μια ανακούφιση και μια δικαίωση, ότι δεν είμαστε εμείς οι "αποτυχημένοι" και οι "μίζεροι" άνθρωποι και παίρνουνε φωτιά τα κουτσομπολιά για τους διασήμους... Ή αλλιώς: "να τι έπαθε ο δήθεν πετυχημένος, πάρτα τώρα! Ρε ντροπή του τον άχρηστο, ου να μου χαθείς!" Κάπως έτσι :p

κουτσομπολιά για διασήμους

Βέβαια προς αποφυγεί παρεξηγήσεων, δεν σημαίνει ότι είμαστε αποτυχημένοι και μίζεροι, απλά κάπου βαθιά μέσα μας έτσι νιώθουμε και πολλές φορές άδικα. Βέβαια αυτά είναι κόλπα του μυαλού, τι να κάνεις!

Επίσης, το κουτσομπολιό σε μικρό βαθμό είναι καλό, οπότε μη φοβάστε!

Εδώ βέβαια στην Ελλάδα το παρακάνουμε λιγάκι με τα κουτσομπολιά, να φανταστείτε αποτελεί υψηλή προτεραιότητα στην αντζέντα των μέσων μαζικής ενημέρωσης και στο διαδίκτυο, τυχαίο; Δε νομίζω... :)

Τέλος, να έχετε υπόψιν πως όταν το παρακάνετε, να ξέρετε ότι ο ακροατής σας θα αρχίσει να σκέφτεται ότι μιλάτε έτσι και γι’ αυτόν σε άλλα άτομα, όταν αυτός δεν είναι μπροστά, οπότε προσοχή...

Ελπίζουμε να σας διαφωτίσαμε εδώ στο coolweb.gr και να καταλάβατε αυτό το μεγάλο μυστήριο: γιατί κουτσομπολεύουμε!

Διαβάστε στη συνέχεια Μάτιασμα και πολιτισμός


Σχετικά άρθρα

Τι είναι το μάτιασμα - βασκανία;
τι είναι μάτιασμα
Τι είναι το μάτιασμα λοιπόν -το μάτι που λέμε ή αλλιώς η βασκανία; Γιατί και πως συμβαίνει; Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να το αποφύγουμε; Δείτε λοιπόν!
Γιατί λέμε ψέματα την πρωταπριλιά
πρωταπριλιάτικα ψέματα
Γιατί λέμε ψέματα την πρωταπριλιά; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ; Είναι άραγε ελληνική παράδοση, ή άλλο ένα ξενόφερτο έθιμο; Για να δούμε!
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Κουτσομπολιά εδώ κι εκεί... γιατί κουτσομπολεύουμε;!
Kατηγορία: Άνθρωπος
Tags: κουτσομπολιόκουτσομπόληδεςψυχολογίαμάτιασμαβασκανία
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Τι είναι το deja vu και γιατί συμβαίνει;
deja vu
Όλοι μας το έχουμε βιώσει λίγο ως πολύ το deja vu... Τι είναι όμως στην πραγματικότητα και γιατί μας συμβαίνει; Είναι θαύμα ή μήπως κάτι άλλο;

Γιατί εμείς οι άνθρωποι κλαίμε; Τι είναι τα δάκρυα;
κλάμα
Αλήθεια, γιατί κλαίμε; Τι μας συμβαίνει; Τι είναι τα δάκρυα και γιατί παράγονται; Δείτε εδώ όλες τις σχετικές πληροφορίες για το κλάμα και τα δάκρυα.

Πως να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση
απόκτηση αυτοπεποίθησης
Δείτε εδώ κάποια πραγματάκια που θα σας βοηθήσουν να αποκτήστε αυτοπεποίθηση. Σας παρουσιάζουμε κάποιους από τους βασικούς κανόνες.

Πως να φτιάξετε τη ζωή σας & να γίνετε πιο ευτυχισμένοι!
καλύτερη ζωή
Δείτε τι θα μπορούσατε να κάνετε για καλύτερη ζωή, πιο ποιοτική, να διώξετε τη μιζέρια και τη μελαγχολία και να γίνετε πιο ευτυχισμένοι

Πως να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας!
ποιότητα ζωής
Δείτε κάποια κολπάκια, για να διώξετε τη μιζέρια - τη μελαγχολία και να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας! Τι μπορείτε να κάνετε; Ας δούμε!

Πως να αποβάλλετε το στρες
διώξιμο στρες
Δείτε μερικά χρήσιμα πραγματάκια που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε το στρες! Απλά καθημερινά κολπάκια για να μην έχετε στρες.

Τι είναι το υποσυνείδητο και πως μας επηρεάζει;
Τι είναι υποσυνείδητο και ασυνείδητο
Τι είναι το υποσυνείδητο και το ασυνείδητο, πως μπορούμε να τα κατανοήσουμε και να τα ανασύρουμε στην επιφάνεια; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.

Στρες και άγχος: τι διαφορά έχουν;
διαφορά στρες - άγχος
Αλήθεια, εσείς σκεφτήκατε ποτέ τι διαφορά έχει το στρες με το άγχος; Δείτε λοιπόν σε αυτό το άρθρο τη διαφορά στρες-άγχους απλά και κατανοητά!

Πως είναι να ζεις στη ξενιτιά;
η ζωή στην ξενιτιά
Πρόκειται να ακολουθήσετε το δρόμο της ξενιτιάς και αναρωτιέστε πως είναι; Ας δούμε εδώ μία γεύση από κάποιον που ξεκίνησε να τη ζει...

9 τρόποι για να βελτιώσετε τη ζωή σας!
βελτίωση ζωής
Δείτε εδώ κάποιες υπέροχες συμβουλές για να βελτιώσετε, να κάνετε καλύτερη και να αλλάξετε τη ζωή σας! Μην απελπίζεστε, υπάρχει πάντα ελπίδα!

Κατάθλιψη Μέρος 1ο: τι είναι, αιτίες και καταπολέμηση
κατάθλιψη
Τι είναι η κατάθλιψη σε γενικές γραμμές και πως μπορούμε να την καταπολεμήσουμε; Αιτίες; Γιατί μας συμβαίνει και τι είναι καλό να κάνουμε;

Κατάθλιψη Μέρος 2ο: τροφές, διατροφή και σωστό φαγητό
κατάθλιψη και φαγητό
Πως η διατροφή και το φαγητό μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης; Ποιες τροφές να προτιμήσουμε και ποιες να αποφύγουμε;
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ