coolweb


Όλες οι πληροφορίες για τα καλύτερα είδη τυριών στην πίτσα!

τυριά πίτσας

Διαβάστηκε: 65.281 φορές
Ποια τα καλύτερα είδη τυριών - κασεριών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην πίτσα; Τι ιδιότητες έχουν; Ας δούμε λίγες πληροφορίες
Πολλές φορές, αυτό που κάνει μια πίτσα ιδιαίτερη, αν εξαιρέσουμε τη ζύμη, είναι το είδος του τυριού που χρησιμοποιούμε. Πραγματικά, θα μπορούσαμε να μιλάμε για πολλά είδη τυριών, μιας και πολλά μαγαζιά έχουν τη δική τους μοναδική συνταγή.

Μερικοί εστιάτορες μάλιστα έχουν τη δική τους μυστική συνταγή στα τυριά που χρησιμοποιούνε, που δεν θα τη μαρτυρήσουν ακόμη κι αν τους ”βασανίσεις”!

Ας δούμε λοιπόν μερικά από τα πιο συνηθισμένα τυριά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στην πίτσα και ας τα αναλύσουμε.

Μοτσαρέλλα (Mozzarella)

ΜοτσαρέλλαΑναμφίβολα, η μοτσαρέλλα είναι ο βασιλιάς των τυριών για πίτσα. Προέρχεται απ’ τη Νάπολη και αρχικά το έφτιαχναν από γάλα υδροβούβαλου.

Σήμερα χρησιμοποιούν γάλα αγελαδινό κι είναι ευκολότερο να το δουλέψεις. Αυτό το τυρί συσκευάζεται με υγρασία και έχει μικρή διάρκεια ζωής.

Πρέπει να το χρησιμοποιήσεις πολύ γρήγορα αφού το αγοράσεις. Υπάρχουν πολλά είδη μοτσαρέλλας στα μαγαζιά με διαφορετική ποσότητα λιπαρών και υγρασίας.



Προβολόνε (Provolone)

τυρί ΠροβολόνεΤο δεύτερο δημοφιλέστερο τυρί είναι το προβολόνε. Πήρε τ’όνομά του από τη ναπολιτάνικη λέξη «prova» που σήμαινε «μπάλα».

Το προβολόνε είναι σταθερό και λείο, χρυσαφί στο εξωτερικό του και κρεμώδες στο εσωτερικό.

Το μυστικό του είναι η καπνιστή γεύση του. Ωριμάζει για αρκετούς μήνες και αυτό του δίνει την πικάντικη γεύση του.

Όπως και η ματσαρέλλα, διαθέτει πολλές ποικιλίες που χρησιμοποιούνται συχνά.


Τσένταρ (Cheddar)

τυρί ΤσένταρΤο τσένταρ είναι τυρί κατάλληλο για μείγμα. Σπάνια χρησιμοποιείται μόνο του γιατί δεν ”στρώνει” καλά.

Αντίθετα, συνήθως το αναμιγνύουν με άλλα είδη τυριών. Η γεύση του ποικίλει από απαλή μέχρι έντονη. Πάντως, όλη η ποικιλία του είναι καλή για πίτσα.

Οι πολύ έντονες γεύσεις του δεν χρησιμοποιούνται συχνά γιατί δεν αναμιγνύονται εύκολα.

Μίξεις τυριών στην πίτσα

μίξεις τυριώνΤα περισσότερα εστιατόρια χρησιμοποιούν μίξεις τυριών, κυρίως από μοτσαρέλλα και πιο σκληρά τυριά. Αυτό το κάνουν για να δώσουν μια ιδιαίτερη γεύση, αλλά και για να μειώσουν το κόστος.

Καθένας έχει τη δική του συνταγή (και μερικοί δεν την αποκαλύπτουν!) στη μίξη τυριών, αποδίδοντας έναν ιδιαίτερο ”χαρακτήρα” στην πίτσα του!

Οι μίξεις τυριών περιλαμβάνουν συνήθως παρμεζάνα, προβολόνε, Ρομάνο και Dry Jack.

Χωρίς τυρί;!

Μπορεί να εκπλαγείτε, αλλά κάποιοι προτιμούν την πίτσα τους χωρίς τυρί!

Μπορεί να σας φαίνεται σαν τολμηρή νέα ιδέα, αλλά στην Ευρώπη γίνεται εδώ και χρόνια. Η χοντρή πίτσα φορτωμένη με τυρί είναι για την ακρίβεια αμερικανική επινόηση.

Στην Ευρώπη (και στην Ιταλία) συχνά παραλείπουν το τυρί για να αναδειχθούν καλύτερα οι υπόλοιπες γεύσεις.


Αν φτιάχνετε τη δική σας πίτσα στο σπίτι, θα πρέπει να πειραματιστείτε με τα τυριά.

Γι’ αυτό λοιπόν, δοκιμάστε να αγοράσετε κάποιο άλλο είδος τυριού, πέραν του συνηθισμένου που χρησιμοποιείτε, κάποιο από τα παραπάνω ίσως και δοκιμάστε να κάνετε και κάποια μίξη τυριών!

Καλή τύχη!

Διαβάστε στη συνέχεια Πως να μην κολλάει το γάλα






Σχετικά άρθρα

Αυγά: σωστό βράσιμο και εύκολο καθάρισμα, πως;
ξεφλούδισμα αυγών
Εδώ θα δείτε κάποιες τεχνικές στο πώς να βράζετε σωστά τα αυγά σας και τι να κάνετε για να ξεφλουδίζονται εύκολα από το τσόφλι, απολαύστε!
Γιατί μαγειρεύουμε το φαγητό και δεν το τρώμε ωμό;
φαγητό ωμό
Αναρωτηθήκατε γιατί να μαγειρεύουμε και να μην τρώμε τα φαγητά ωμά; Τι κερδίζουμε με το να βράζουμε - ψήνουμε τα φαγητά; Είναι πιο καλό για την υγεία μας;
Μικρά και έξυπνα κολπάκια μαγειρικής
κολπάκια μαγειρικής
Δείτε κάποια μικρά έξυπνα κολπάκια μαγειρικής που αξίζει να δείτε και που θα σας βοηθήσουν και διευκολύνουν στο μαγείρεμα του φαγητού.
Γιατί ξινίζει το γάλα;
γάλα
Αλήθεια, αναρωτηθήκατε γιατί ξινίζει το γάλα; Τι συμβαίνει μετά από μερικές μέρες; Αν δεν ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό, είναι αρκετά εντυπωσιακό, δείτε!
Γιατί τα πιάτα είναι στρόγγυλα;
πιάτα
Τα έχουμε όλοι μας και τα χρησιμοποιούμε καθημερινά. Όμως σκεφτήκατε ποτέ γιατί είναι στρόγγυλα; Υπάρχει λόγος που υιοθετήσαμε αυτή τη λογική;

Σχόλια

marina4food ▾
  (στις 20-01-2012)
Μοτσαρέλλα για πάντα!!
Βασω ▾
  (στις 17-02-2012)
Ελληνικα !!!!!!!!!!!! τυρια ΔΕΝ υπαρχουν???????????




ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Όλες οι πληροφορίες για τα καλύτερα είδη τυριών στην πίτσα!
Kατηγορία: Φαγητό - Ποτό
Tags: πίτσατυριάφαγητόκασέριαμαγειρικήγαλακτοκομικά προϊόντα
Έχει 2 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Αυγά: σωστό βράσιμο και εύκολο καθάρισμα, πως;
ξεφλούδισμα αυγών
Εδώ θα δείτε κάποιες τεχνικές στο πώς να βράζετε σωστά τα αυγά σας και τι να κάνετε για να ξεφλουδίζονται εύκολα από το τσόφλι, απολαύστε!

Γιατί δεν κάνει να καταψύχουμε ξανά αποψυγμένο φαγητό;
κατεψυγμένα φαγητά
Ξέρουμε όλοι μας λίγο πολύ ότι δεν κάνει κάποιος να αποψύξει φαγητό κι έπειτα να το καταψύξει ξανά, γιατί όμως; Τι κίνδυνος υπάρχει;

Πως λειτουργεί η χύτρα ταχύτητας
Τρόπος λειτουργίας της χύτρας ταχύτητας
Πως λειτουργεί η χύτρα ταχύτητας και πως μπορεί και φτιάχνει τόσο γρήγορα το φαγητό; Είναι υγιεινός τρόπος μαγειρέματος; Ας ρίξουμε λίγο φως!

Πως να καθαρίζετε-ξεφλουδίζετε εύκολα και γρήγορα ένα μήλο!
ξεφλούδισμα μήλου
Ας δούμε λοιπόν εδώ λίγες απλές τεχνικές ώστε να μπορούμε να ξεφλουδίσουμε και να καθαρίσουμε το μήλο εύκολα και γρήγορα! Τέρμα η ταλαιπωρία!

Μικρά και έξυπνα κολπάκια μαγειρικής
κολπάκια μαγειρικής
Δείτε κάποια μικρά έξυπνα κολπάκια μαγειρικής που αξίζει να δείτε και που θα σας βοηθήσουν και διευκολύνουν στο μαγείρεμα του φαγητού.

Γιατί κλαίμε - δακρύζουμε όταν καθαρίζουμε κρεμμύδια;
κρεμμύδια
Αλήθεια, γιατί όταν καθαρίζουμε κρεμμύδια κλαίμε - δακρύζουμε; Τι στο καλό συμβαίνει και μας δημιουργούν δάκρυα στα μάτια; Ας δούμε!

Πως να σπάτε αυγά με το ένα χέρι!
αυγό με ένα χέρι
Θέλετε λοιπόν να μάθετε πως να σπάτε αυγά με το ένα χέρι; Δείτε εδώ αναλυτικά πως να το πετύχετε και πως να κάνετε και εξάσκηση!

Γιατί προθερμαίνουμε τον φούρνο
προθερμασμένος φούρνος
Αλήθεια γιατί χρειάζεται προθέρμανση ο φούρνος πριν ψήσουμε κάτι; Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος; Για να δούμε!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.



Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ