coolweb


Μπορεί η καρδιά να πάθει καρκίνο;

μπορώ να βγάλω καρκίνο στην καρδιά

Καθημερινά ακούμε για πολλές περιπτώσεις καρκίνου, και μάλιστα πολλές φορές σε απίθανα μέρη του σώματος. Παρόλα αυτά, έχετε ακούσει ποτέ για καρκίνο στην καρδιά κάποιου;

Αφού, λοιπόν ο καρκίνος είναι μία ασθένεια που πλήττει σχεδόν όλα τα ζωτικά μας όργανα, γιατί άραγε δεν έχουμε ακούσει ποτέ κάποιον να λέει πως έχει καρκίνο στην καρδιά;

Πώς είναι δυνατόν να μην επηρεάζει ποτέ το σημαντικότερο όργανο του ανθρωπίνου σώματος από αυτήν την ύπουλη και σοβαρή νόσο; Ας δούμε μία απάντηση.

Υπάρχει καρκίνος στην καρδιά;


Είναι αξιοπερίεργο το γεγονός πως δεν ακούμε σχεδόν ποτέ για την εκδήλωση καρκίνου στην ανθρώπινη καρδιά, αλλά σε όλα τα άλλα όργανα.

 πως λέγεται ο καρκίνος στην καρδιά
Κι όμως, ο καρκίνος στην καρδιά, αν και ιδιαίτερα σπάνιος, παρόλα αυτά είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Ο κακοήθης όγκος ονομάζεται ραβδομυοσάρκωμα και είναι μια μορφή καρκίνου η οποία πλήττει τους μαλακούς ιστούς που υπάρχουν στην καρδιά μας.

Ας δούμε όμως γιατί, αν και υπαρκτός, ο καρκίνος της καρδιάς δεν εκδηλώνεται.

Γιατί δεν εκδηλώνεται καρκίνος στην καρδιά


Ο καρκίνος είναι μία σοβαρή πάθηση η οποία προσβάλλει όλα τα κύτταρα του οργανισμού μας και συνεπώς, μπορεί να χτυπήσει παντού, καθώς είμαστε δημιουργημένοι από αυτά.

 το περικάρδιο προστατεύει την καρδιά από τον καρκίνο
Η ανατομία του τοιχώματος της καρδιάς


Ο τρόπος ζωής, το περιβάλλον, η κληρονομικότητα, όλα επηρεάζουν το αν και πότε θα εμφανιστεί ο καρκίνος στον άνθρωπο. Αυτός όμως, αν εμφανιστεί επιτίθεται συνήθως σε όργανα τα οποία διαθέτουν σημαντική ποσότητα λιπώδους ιστού.

Η καρδιά μας λοιπόν δεν έχει σημαντική ποσότητα λίπους γύρω της, γεγονός που δρα προστατευτικά απέναντι στην εκδήλωση του καρκίνου.

Επιπροσθέτως όμως, το σημαντικό αυτό ζωτικό όργανο μας περιβάλλεται από μία μεμβράνη που ονομάζεται περικάρδιο. Αυτό στην ουσία μοιάζει με ένα σακουλάκι το οποίο είναι γεμάτο με υγρό.

Έτσι, ένας καρκινικός όγκος μπορεί μεν να αναπτυχθεί και γύρω από την καρδιά, αλλά το όργανο αυτό τελικά δεν προσβάλλεται, διότι ο κακοήθης όγκος αναπτύσσεται έξω από αυτή.

Έτσι λοιπόν, η καρδιά μας χάρη στην ιδιαίτερη δομή της αλλά και εξαιτίας του περικαρδίου, προστατεύεται από τους κακοήθεις όγκους και μένει αλώβητη και υγιής.

Το coolweb.gr ευχαριστεί θερμά την Μαρία Σκαμπαρδώνη για τη συγγραφή αυτού του άρθρου.
Διαβάστε στη συνέχεια Τι είναι η ακμή και πως δημιουργείται;
Σχετικά άρθρα

Σεξουαλική ζωή, γονιμότητα και κύηση στη νόσο του Crohn
Τι είναι η νόσος του Crohn
Πως επηρεάζεται η σεξουαλική ζωή των ατόμων που πάσχουν από τη νόσο του Chron; Πόσο ασφαλή είναι τα φαρμακευτικά σκευάσματα; Δείτε!
Τι είναι το Αλτσχάιμερ και τι συμπτώματα έχει
Τι είναι Αλτσχάιμερ - συμπτώματα
Τι είναι η νόσος ΑΛτσχάιμερ και ποια τα συμπτώματα της; Υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.
Το κρύο μας αρρωσταίνει; Δείτε έχει ενδιαφέρον!
Το κρύο σε αρρωσταίνει
Τελικά είναι μύθος η αλήθεια ότι το κρύο μας κάνει ευάλωτους σε ασθένειες; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί απλά και κατανοητά.
Τι περιλαμβάνει το check up
Τι περιλαμβάνει το τσεκ απ
Τι είναι το προγραμματισμένο τσεκ απ και ποιες εξετάσεις περιλαμβάνει; Ας δούμε στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.
Τι θα συμβεί αν αντικαταστήσουμε όλα τα υγρά που πίνουμε με νερό
Τι θα γίνει αν πίνουμε μόνο νερό
Όλοι λίγο-πολύ γνωρίζουμε τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό μας όταν πίνουμε διάφορα άλλα ποτά (πχ αλκοόλ, αναψυκτικά ...
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Μπορεί η καρδιά να πάθει καρκίνο;
Kατηγορία: Υγεία
Tags: καρδιάόργανακαρκίνοςαρρώστιαασθένεια
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Ναυτία: αντιμετώπιση και πως να την αποφύγουμε!
ναυτία
Αλήθεια, τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να αντιμετωπίσουμε τη ναυτία ή να την αποφύγουμε όσο γίνεται; Ας δούμε εδώ απλά και κατανοητά!

Γιατί βουλώνει η μύτη μας;
Ρινική συμφόρηση
Δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα από μια βουλωμένη μύτη. Δεν συμφωνείτε; Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Ας δούμε απλά και κατανοητά.

Πως να προλάβετε ένα κρυολόγημα ώστε να μην αρρωστήσετε!
κρυολόγημα
Το νιώθετε ότι πάτε να αρρωστήσετε και πιστεύετε ότι... είστε καταδικασμένοι να κρεβατωθείτε; Κι όμως, υπάρχει ελπίδα! Δείτε τι να κάνετε!

Τι είναι η μυωπία; Τι συμβαίνει στο μάτι;
μυωπία
Γιατί έχουμε μυωπία; Τι γίνεται στο μάτι μας και δημιουργείται αυτό το φαινόμενο; Τι συμβαίνει ακριβώς στην κόρη και στον αμφιβληστροειδή χιτώνα;

Γιατί παθαίνουμε ναυτία; Ποιά η αιτία;
ναυτία αιτία
Σίγουρα πολλοί από εμάς, λίγο πολύ, έχουμε πάθει ναυτία. Πρόκειται για μία απαίσια κατάσταση. Τι συμβαίνει όμως και ο οργανισμός μας αντιδράει έτσι;

Τι είναι η νόσος των Λεγεωνάριων;
Νόσος των κλιματιστικών
Τι είναι η νόσος των Λεγεωνάριων και τι σχέση έχει με τα κλιματιστικά; Πως κολλάει και τι συμπτώματα έχει; Όλες οι απαντήσεις στο άρθρο που ακολουθεί.

Τι είναι η μαστογραφία; Όλες οι πληροφορίες!
μαστογραφία
Αλήθεια, τι ακριβώς είναι η μαστογραφία; Πως - γιατί την κάνουμε και τι καταφέρνουμε με αυτήν; Τι σχέση έχει ο καρκίνος του μαστού; Δείτε!

Τι είναι ο ιός και πως λειτουργεί στο σώμα μας;
ιός
Τι είναι ο καταραμμένος ιός που κολλήσαμε και πως λειτουργεί λοιπόν; Τι κάνει στο σώμα μας, τι σκοπό εξυπηρετεί και πως αναπαράγεται; Ας δούμε!

Σεξουαλική ζωή, γονιμότητα και κύηση στη νόσο του Crohn
Τι είναι η νόσος του Crohn
Πως επηρεάζεται η σεξουαλική ζωή των ατόμων που πάσχουν από τη νόσο του Chron; Πόσο ασφαλή είναι τα φαρμακευτικά σκευάσματα; Δείτε!

Το κρύο μας αρρωσταίνει; Δείτε έχει ενδιαφέρον!
Το κρύο σε αρρωσταίνει
Τελικά είναι μύθος η αλήθεια ότι το κρύο μας κάνει ευάλωτους σε ασθένειες; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί απλά και κατανοητά.

Τι είναι η ομοκυστεΐνη
Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ομοκυστεΐνη
Τι είναι η ομοκυστεΐνη και τι γίνεται όταν αυξηθούν τα επίπεδα της; Πως μπορούμε να την ρυθμίσουμε; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.

Τι είναι το Αλτσχάιμερ και τι συμπτώματα έχει
Τι είναι Αλτσχάιμερ - συμπτώματα
Τι είναι η νόσος ΑΛτσχάιμερ και ποια τα συμπτώματα της; Υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ