coolweb


Διαφορές μεταξύ Ορθόδοξων και Καθολικών

Ο Πάπας με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Διαβάστηκε: 173.439 φορές
Αλήθεια ποιες είναι διαφορές μεταξύ των Ορθόδοξων Χριστιανών και των Καθολικών; Τι χωρίζει τους μεν από τους δε και ποια είναι τα κοινά τους; Ας δούμε.
Οι δύο Εκκλησίες ήταν ενωμένες ως το έτος 1054 όταν χωρίστηκαν οριστικά. Το Μεγάλο Σχίσμα ήταν αυτό που διαίρεσε το Χριστιανισμό στην Ανατολική Ορθοδοξία και στο Δυτικό Καθολικισμό.

ΧριστιανισμόςΌπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς, αυτό δεν έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη.

Στην πραγματικότητα προηγήθηκε μια παρατεταμένη περίοδος απομάκρυνσης και αποξένωσης των δύο Εκκλησιών η οποία μοιραία οδήγησε στην οριστική ρήξη και τελικά στην απόσχιση των δύο Εκκλησιών.

Ποιες είναι όμως οι διαφορές και ποιες οι ομοιότητες μεταξύ της Ορθοδοξίας και του Καθολικισμού; Θα επιχειρήσουμε να αναφέρουμε τις πιο σημαντικές.


Διαφορές μεταξύ Ορθοδόξων και Καθολικών

Οι δύο σημαντικότερες διαφορές των δύο Εκκλησιών είναι οι εξής:

1. Στην Ορθοδοξία, το Σύμβολο της Πίστεως (το γνωστό μας "Πιστεύω") αναφέρει ότι το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται μόνο εκ του Πατρός.

Και εις το Πνεύμα το άγιον, το κύριον, το ζωοποιόν, το εκ του Πατρός εκπορευόμενον...


Αντίθετα στον Καθολικισμό, στο "Πιστεύω" έχει προστεθεί ότι το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται και εκ του Υιού (Filióque), κάτι το οποίο αντιτίθεται στα λόγια του Ευαγγελίου και στις πρώτες Οικουμενικές Συνόδους.

Et in Spíritum Sanctum, Dóminum et vivificántem: qui ex Patre Filióque procédit...


2. Η δεύτερη σημαντική διαφορά έχει να κάνει με το Αλάθητο ή Πρωτείο του Πάπα.

Οι μεν Ορθόδοξοι πιστεύουν ότι μόνο οι Άγιοι Απόστολοι είχαν αυτό το Πρωτείο, ήταν δηλαδή αλάθητοι, γιατί φωτίστηκαν από το Άγιο Πνεύμα.

Το Βατικανό
Οι δε Καθολικοί αναγνωρίζουν στο πρόσωπο του Επισκόπου της Ρώμης ένα Πρωτείο το οποίο ωστόσο το χαρακτηρίζουν ως Πρωτείο αγάπης και όχι ως εξουσίας ή κυριαρχίας πάνω στην Εκκλησία.

Άλλες διαφορές έχουν να κάνουν με τα Ιερά Μυστήρια, την αγαμία του κλήρου, την εξωτερική διαφορά στο σημείο του σταυρού, τη νηστεία, την σύλληψη της Θεοτόκου, το εορτολόγιο κλπ.

Η ΒάπτησιςΓια παράδειγμα κατά το μυστήριο της Βάπτισης, οι Καθολικοί δεν βουτάνε ολόκληρο το βρέφος μέσα στο νερό, αλλά απλώς το ραντίζουν.

Αντίθετα οι Ορθόδοξοι βουτάνε ολόκληρο το μωρό μέσα στην κολυμπήθρα εκτός αν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας οπότε κάνουν το λεγόμενο αεροβάπτισμα.

Έτσι κι αλλιώς η λέξη βαφτίζω ετυμολογικά προέρχεται από το εμβαπτίζω που σημαίνει βυθίζω κάτι μέσα σε υγρό, βουτώ.

Κοινά στοιχεία των δύο Εκκλησιών

Είδαμε, λοιπόν, ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές οι οποίες είναι διασπαστικές και άλλες, ίσως λιγότερο σημαντικές, οι οποίες μπορεί να πει κανείς ότι οφείλονται στην πολυφωνία απόψεων.

Εκτός όμως από τις διαφορές μεταξύ των Ορθοδόξων και των Καθολικών υπάρχουν φυσικά και πολλές ομοιότητες καθώς και οι μεν και οι δε είναι Χριστιανοί.

Ο Θεός, ο Χριστός, το Άγιο Πνεύμα, η Παναγία, τα μυστήρια, η Αγία Γραφή και οι Άγιοι Απόστολοι είναι κοινοί και στις δύο εκκλησίες.

Επίσης με το βάπτισμα (έστω κι αν γίνεται διαφορετικά) γίνεται κανείς Χριστιανός και όχι Ορθόδοξος ή Καθολικός.

Επομένως ίσως θα έπρεπε να εστιάσουμε περισσότερο σε αυτά που ενώνουν τις δύο Εκκλησίες και όχι σε αυτά που τις χωρίζουν.

Μόνο με αυτό τον τρόπο ίσως οι δυο Εκκλησίες να ενωθούν κάποτε.

Διαβάστε στη συνέχεια Διαφορές θρησκείας και πνευματικότητας


Σχετικά άρθρα

Πότε δεν γίνονται γάμοι
Σε ποιες ημερομηνίες δεν γίνονται γάμοι
Πότε δεν τελείται το μυστήριο του γάμου σύμφωνα με την εκκλησία μας; Ας δούμε στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.
Πότε κάνουμε Ευχέλαιο και πότε Αγιασμό;
ευχέλαιο-αγιασμός
Πότε κάνουμε Ευχέλαιο και πότε Αγιασμό; Ποια η διαφορά των δύο αυτών μυστηρίων και ποια η προέλευση αυτών; Μάθε τα πάντα για το τι ...
Ψυχοσάββατα 2024: πόσα και ποια είναι;
Ψυχοσάββατα 2024 ημερομηνίες
Αλήθεια πόσα είναι τα ψυχοσάββατα σύμφωνα με την ελληνορθόδοξη εκκλησιαστική παράδοση και πότε πέφτουν; Γιατί τα τελούμε; Ας δούμε!
Τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου (Μέρος 2ο)
Ευαγγελισμός Θεοτόκου
Τι γιορτάζει η εκκλησία μας στις 25 Μαρτίου; Ποια είναι η μεγάλη γιορτή της ημέρας αυτής; Ας δούμε εδώ το μέρος 2ο του άρθρου αυτού.
Τι γιορτάζουμε τον Δεκαπενταύγουστο
Τι γιορτάζουμε τον 15αύγουστο
Ποια είναι η μεγάλη γιορτή της εκκλησίας μας στις 15 Αυγούστου; Τι γιορτάζουμε ακριβώς; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.

Σχόλια

ανωνυμος ▾
  (στις 17-03-2016)
μου εδωσε καλη βοηθεια
  (στις 19-03-2016)
Nice! :)
Νίκος ▾
  (στις 10-08-2016)
Όταν ο Ιησούς Χριστός βαπτίστικε, ο Ιωάννης Βαπτιστής του έριξε νερό στο κεφάλι, δεν βούτηξε στον ποταμό. Το πιστεύω είναι το ίδιο και στην ορθόδοξη και στην καθολική εκκλησία. Η αγία τριάδα είναι μια. Επίσης στην καθολική εκκλησία η θεία ευχατιστία γίνεται κανονικά με σώμα και αίμα χριστού, οι πιστοί όμως κοινονούν με το σώμα του κυρίου.
γιωργος ▾
  (στις 22-02-2017)
καμια ενωση με τους αιρετικους, ναι που το ξερεις εσυ αδερφε πως εγινε η βαπτιση του κυριου βγαζζεις συμπερασματα με αυτα που βλεπεις στα εργα που τα εχουν γραψει καθολικοι σεναριογραφοι, ακομα και ετσι να βαπτιστικε ο Κυριος ο ιδιος εδωσε παραγγελια στους μαθητες του να βαπτιζουν και οχι να ραντιζουν , οι εντολες του Κυριου ισχυουν και οχι τα σεναρια του φρανκο τζεφερελι
Γιαννης ▾
  (στις 17-04-2017)
Επρεπε να καθιερωθει , ναβαφτιζεται ο ανθρωπος οταν ενηληκιωνεται , και οχι ...τοτε που δεν καταλαβαινει.Εμενα δεν με ρωτησανε , αν θελω να βαφτιστω , με βουτηξανε στην κολυμπιθρα βιαια .Εγω , αν με ρωτουσαν τωρ , θα τους απαντουσα : ΟΧΙ ...χιλιες φορες ΟΧΙ.Δεν πιστευω σε καμμια θρησκεια.Πιστευω μονο στον ανθρωπο ...και μονο στον ανθρωπο ! !! !!!
Ροζαλία ▾
  (στις 07-10-2017)
Πολύ μονόπλευρο το όλο κείμενο.
Δεν στέκεται μόνο στις διάφορες Αλλά προσπαθεί να επισημάνει ποιο είναι το ”σωστό”Απο την στιγμή που οι απόψεις διίστανται και που υπάρχουν και καθολικοί και ορθόδοξοι (στην ιστοσελίδα) δεν πιστεύω πως θα έπρεπε να παίρνει θέση και να γίνεται δογματικό.
Νίκος ▾
  (στις 14-01-2018)
Μπορεί να απαντήσει ένας καθολικός στην απλή αυτή ερώτηση; Αφού πιστεύουν στο ευαγγέλιο και στον Ιησού Χριστό ως τον μόνο αληθινό Θεό και Υιό Του Θεού και στο Άγιο Πνεύμα, και βεβαίως στην αιώνια αλήθεια των λόγων του Χριστού,που αναφέρει ότι το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται από τον Πατέρα,πώς αυτοί (οι καθολικοί) λένε ότι εκπορεύεται και από τον Υιό; Δηλαδή ο Χριστός λέει ψέματα και αυτοί λένε την αλήθεια; Ή δεν γνωρίζει ο Χριστός και γνωρίζουν αυτοί;
ΚΑΠΟΙΟΣ ▾
  (στις 03-02-2018)
Γιαννη
εσυ πιστευεις στον ανθρωπο μονο και για πες μου που θα πιστευεις αν γινει ανας δυνατος σεισμος? πες μου λιγο πως δημιουργηθηκε ο ανθρωπος?
ξερεις ποτε θα παιθανεις?
ποιος σου δινει τον ηλιο? μην μου πεις ο ουρανος γιατι ξερεις την επομενη ερωτηση που θα ακολουθησει!

φανταζομαι να μου απαντας οι κολονες της ΔΕΗ Χ’D

ποιος εκανε την θαλασσα? ποιος τα ψαρια και ολα τα ζωα?
η επιστημη?
την επιστημη ποιος την εφτιαξε? ( θα μου πεις ο ανθρωπος με το μυαλο του και απο αυτην σωζονται πολλοι ανθρωποι κλπ.)

ποιος ομως εδωσε μυαλο στους ανθρωπους για να γινουν επιστημονες? μπορουν παντα να ελενχουν και να ερευνουν με το ανθρωπινο μυαλο τους παραφυσικα μεταφυσικα φενομενα? ( αν ναι, εισαι εντελος συγουρος? )

πως μπορει κανεις να διωξει τους δαιμονες? με καλασνικοφ? με ροπαλο?

και τελευταιο και κυριοτερο! εχεις ψυχη! ολοι εχουμε! ξερεις τι ειναι ψυχη? ξερεις απο που προεχεται? γνωριζεις πως να γιατρεψεις μια ψυχη? (θα μου πεις γι αυτο δεν υπαρχουν οι ψυχολογοι? ) και οι ψυχολογοι που πανε για να γιατρεψουν την δικη τους? ( σε αλλους ψυχολογους η ψιχιατρους) προσεξες ποτε τι κακο φερνουν τα ψυχοφαρμακα? προσεξες οτι ολοι οι ανθρωπορι λιγο πολυ αναζηταμε καποια στιριξη? πχ εσυ οπως ειπες πιστευεις στον εαυτο σου , ο αλλος στα χρηματα , καποιος αλλος σε ζωο ...οπως βλεπεις ολοι ειμαστε ξεκρεμαστοι ..τι παραπανω πιστευεις οτι θα σου δωσει ο εαυτο σου χωρις την Θεια βοηθεια του Θεου?


Νικο ησουν εκει? Οταν ο Ιησους Βαφτηστικε? οι αγιογραφιες δειχνουν τον Χριστο μεσα στο νερο ..ακομα και αυτες σε διεψευουν εχει απολυτο δικο ο Γιωργος..πηγες εκει?? τον ειδες?? μπορεις εσυ ενας ανθρωπακος απλος να συνγκρηθεις με τους αποστολους και τους πατερες μας? μπορει να συνκρηθει η γνωση σου η απλη με αυτην των ιερομενων? βλεπω βουτηρο στο ψωμι μας ειναι οι προτεσταντες ε? μας αρεσει μοχθηρια η κακια η αμαρτια! αυτους υποστιριζεις με τον τροπο σου..

ροζαλια υπαρχουν κοινα με εμας αλλα αυτο δεν τους κανει Ορθοδοξος και ουτε εμας Καθολικους δεν ταιριαζουν οι εκκλησιες μας διοτι πιστευουν και υποστιριζουν οι καθολικοι τις αντιληψεις αυτες και εχουν την εβραιοκαθολικη βιβλο που λεει τα μισα και εχει σχεδον εντελος αντιθετα λεγομενα τα οποια προτεσταντες εγραψαν ενω στην καινη και παλια διαθηκη γραφτηκαν επιστολες απο τους αποστολους μας απαγγελνοντας τον λογο του Κυριου ...λιγα εχουμε κοινα πραγματα τα οποια ειναι μηδαμινα
Στέλιος ▾
  (στις 17-02-2018)
Στους καθολικούς, ο κλήρος κοινωνεί σώμα και αίμα, ενώ ο λαός κοινωνεί μόνο σώμα (την Όστια). Επομένως, στον Καθολικισμό, υπάρχει ανισότητα του κλήρου και του λαού, δηλαδή ο λαός είναι ανάξιος να κοινωνήσει αίμα Χριστού. Ενώ στην Ορθόδοξη Εκκλησία κλήρος και λαός έχει δικαίωμα κοινωνίας σώματος κι αίματος Χριστού.
Το Ευαγγέλιο που είναι γραμμένο στην ελληνική γλώσσα, αναφέρει πως ο Χριστός, βαπτίστηκε από τον Ιωάννη. Η χρήση της λέξης ”βάπτιση”, έχει την έννοια του βουτάω κάτι στο νερό. Εάν γινόταν ράντισμα, όπως συμβαίνει στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, το Ευαγγέλιο θα έπρεπε να γράφει πως ο Ιωάννης έρανε τον Ιησού. Στην ελληνική γλώσσα, οι λέξεις είναι ξεκάθαρες. Για παράδειγμα, όταν λέμε ”το βράδυ” εννοούμε λίγο μετά το απόγευμα και πριν τη νύχτα. Δε μπορούμε να πούμε ”2 η ώρα το βράδυ”... κι αν το λέμε, είναι λάθος βάση των γραμματικών κανόνων.
Όσο για τις αγιογραφίες, αυτές παρουσιάζουν ένα στιγμιότυπο από την σκηνή της Βάπτισης.
Σαφώς λοιπόν υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, μιας και οι δυο Εκκλησίες ήταν ενωμένες μέχρι το 1054. Και σαφώς υπάρχουν διαφορές, οι οποίες οδήγησαν στο Μεγάλο Σχίσμα, αλλά υπάρχουν και διαφορές που εμφανίστηκαν ή ενισχύθηκαν μετά το 1054 και γι’αυτό άλλωστε οι δυο Εκκλησίες παραμένουν διαιρεμένες.
π ▾
  (στις 09-08-2018)
Συγχωρέστε με αλλά πέρασα κατα λάθος από την σελίδα σας, περαστικός είμαι αλλάτο μάτι μου έπεσε στην τελευταία σας πρόταση που λέτε:
”Επομένως ίσως θα έπρεπε να εστιάσουμε περισσότερο σε αυτά που ενώνουν τις δύο Εκκλησίες και όχι σε αυτά που τις χωρίζουν.
Μόνο με αυτό τον τρόπο ίσως οι δυο Εκκλησίες να ενωθούν κάποτε”.

Για να ενωθούν οι παπικοί με την ορθόδοξη πίστη πρέπει να μετανοήσουν και να αποβάλουν καταρχήν το αλάθητο, το filιoque και τόσα άλλα απίθανα που σκαρφίστηκαν. Ο εγωισμός είναι ότι χειρότερο στον άνθρωπο.
Ο Αγιος Ιωάννης της κλίμακος το λεει ξεκάθαρα. Λέει ότι, εάν είναι αδύνατο να προέλθει φλόγα από το χιόνι, πιο αδύνατο είναι να υπάρχει ταπείνωση στους αιρετικούς.
Και χωρίς ταπείνωση δεν υπαρχει τίποτα κύριοι. Καλή συνέχεια και καλή φώτιση, αμην!
Παλάντ ▾
  (στις 08-10-2018)
Και οι καθολικοί και οι ορθόδοξοι κοινωνούν το σώμα και το αίμα του Χριστού. Πριν ο Καθολικός παπάς δώσει το σώμα (όστια) το έχει βουτήξει στο ποτήρι με τον οίνο (αίμα).
Όσον αφορά το Άγιο Πνεύμα και αν εκπορεύεται και από τον Χριστό:
ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 16, 14. ”Εκείνος (ο Παράκλητος) θα φανερώσει τη δική μου δόξα, γιατί θα πάρει από αυτά που εγώ έχω και θα σας τα αναγγείλει. 15. Όλα όσα ανήκουν στον Πατέρα είναι δικά μου γι΄αυτό σας είπα πως το Πνεύμα θα πάρει από αυτά που έχω εγώ και θα σας τα αναγγείλλει”.
ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗ 20, 21. Ο Ιησούς τους είπε πάλι: ”Ειρήνη σ΄εσάς” Όπως ο Πατέρας έστειλε εμένα, έτσι στέλνω και εγώ εσάς. 2. Έπειτα από τα λόγια αυτά, φύσηξε στα πρόσωπά τους και τους λέει: ”Λάβετε Πνεύμα Άγιο. Σε όποιους συγχωρήσετε τις αμαρτίες, θα τους είναι συγχωρημένες, σε όποιους τις κρατήσετε ασυγχώρητες θα κρατηθούν έτσι”
Τώρα θα μου πείτε είσαι θεολόγος; Όχι. Αλλά αυτά λέει το Ευαγγέλιο. Ας αφήσουμε λοιπόν αυτούς που γνωρίζουν να συζητήσουν και να φτάσουν στην μόνη αλήθεια που είναι το Ευαγγέλιο.Οι φανατισμοί και από τις δύο πλευρές είναι σίγουρο ότι κάνουν μόνο κακό.
Κική ▾
  (στις 08-12-2018)
Καταρχά καλησπέρα..Θα σου απαντήσω εσένα Γιάννη...Ναι τα παιδιά μας πρέπει να τα βαφτίζουμε μωρά γιατί εκεί που πιστεύουν η γονείς πρέπει να μάθουν να πιστεύουν και τα παιδιά τους εγώ έτσι το βρίσκω σωστό!!και τα δικά μου παιδιά είναι χριστιανή ορθόδοξη γιατί αν δεν υπήρχε ο Θεός δεν θα υπήρχε κάνεις σε αυτόν τον κόσμο.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Διαφορές μεταξύ Ορθόδοξων και Καθολικών
Kατηγορία: Πολιτισμός
Tags: εκκλησίαχριστιανισμόςΟρθόδοξοιΚαθολικοίδιαφορέςθρησκεία
Έχει 12 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Το Μεγάλο Σινικό Τείχος: ιστορία και πληροφορίες
Μεγάλο Σινικό Τείχος
Ένα τεράστειο έργο - θαύμα: το Μεγάλο Σινικό Τείχος στην Κίνα. Δείτε εδώ την ιστορία του και διάφορες εντυπωσιακές πληροφορίες!

Η εντυπωσιακή πραγματική ιστορία με το ακέφαλο κοτόπουλο!
ακέφαλο κοτόπουλο
Το ξέρατε ότι υπήρξε κοτόπουλο χωρίς κεφάλι; Δεν είναι μύθος, είναι πραγματικότητα! Διαβάστε εδώ όλη την υπέροχη ιστορία του Μάικ!

Γιατί χτίστηκε το Στόουνχετζ και από ποιόν;
Στόουνχετζ (Stonehedge)
Στόουνχετζ - Αγγλία. Τι είναι αυτό το περιβόητο μνημείο; Γιατί χτίστηκε και από ποιόν; Ας δούμε την ιστορία του και όλες τις σχετικές πληροφορίες

Πως δημιουργήθηκαν τα φανάρια στους δρόμους; Ποιά η ιστορία τους;
φανάρια στους δρόμους
Δείτε εδώ πως επινοήθηκαν - δημιουργήθηκαν, γιατί έχουν τέτοια χρώματα αυτά που ζούμε σχεδόν όλοι μας καθημερινά: τα φανάρια στους δρόμους!

Πώς εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι;
εξαφάνιση δεινοσαύρων
Οι δεινόσαυροι εδώ και πολλά χρόνια, ανήκουν πλέον στο παρελθόν, μας άφησαν χρόνια... Αλήθεια, τι συνέβη; Πως εξαφανίστηκαν οι δεινόσαυροι; Δείτε!

Γιατί και πως δημιουργήθηκαν τα χρήματα;
χρήματα και λεφτά
Αλήθεια, γιατί υπάρχουν τα χρήματα - λεφτά; Γιατί δημιουργήθηκε το χρήμα και δεν δημιουργήθηκε κάτι άλλο ως μέσω συναλλαγών; Ας δούμε!

Τι είναι Κούγκι
Τι σημαίνει Κούγκι
Τι είναι και που αναφέρεται το Κούγκι; Ποιο μεγάλο ιστορικό γεγονός κρύβεται από πίσω; Δείτε όλες τις πληροφορίες στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.

Ποιοι εφευρέτες σκοτώθηκαν από τις ίδιες τις εφευρέσεις τους;!
εφευρέτες - εφευρέσεις
Οτιδήποτε απολαμβάνουμε σήμερα, αποτελεί μία εφεύρεση κάποιου. Μερικοί όμως εφευρέτες δεν στάθηκαν τυχεροί... Ας δούμε κάποιους από αυτούς!

Ποια τα θαύματα του κόσμου; Μέρος 1ο
θαύματα
Ποια τα θαύματα του κόσμου; Δείτε εδώ αναφορικά σε λίστες, συγκεντρωμένα όλα τα θαυματα του κόσμου. Θαύματα αρχαιότητας, μεσαιωνικά και σύγχρονα.

Τι ήταν η κασέτα; Όλες οι πληροφορίες για την ιστορία της
κασέτα
Πολλοί από εμάς προλάβαμε την τεχνολογία της κασέτας! Μια τεχνολογία αρκετά «ρομαντική» για όσους θυμούνται! Δείτε εδώ τις πληροφορίες και την ιστορία της!

Ποια είναι η ιστορία του Internet;
ιστορία internet
Όλοι μας σερφάρουμε, chatάρουμε, κλπ κλπ... Αλήθεια, πως φτάσαμε ως εδώ και τα έχουμε όλα στην οθόνη μας; Διαβάστε την ιστορία του Internet!

Τι είναι ο μηχανισμός των Αντικυθήρων
Τι είναι ο αστρολάβος των Αντικυθήρων
Τι ήταν ο μηχανισμός των Αντικυθήρων και που χρησίμευε; Ήταν στα αλήθεια κάποιας μορφής υπολογιστής της αρχαιότητας; Ας δούμε!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ