coolweb


Πως να γίνεις επιτυχημένος

Τι να σταματήσω να κάνω για να πετύχω

Η επιτυχία ορίζεται διαφορετικά από άνθρωπο σε άνθρωπο. Για κάποιους η επιτυχία μεταφράζεται σε χρήματα, για άλλους εκφράζει επιτυχίες στην δουλειά ή στις σχέσεις.

Όπως κι αν ορίζεται η επιτυχία όμως, σίγουρα όλοι συμφωνούμε ότι επιτυχημένος είναι αυτός που είναι ευχαριστημένος από τον εαυτό του.

Μερικές φορές για να γίνει κάποιος επιτυχημένος και να γίνει ουσιαστικά το άτομο που θα ήθελε να είναι, δεν χρειάζεται να προσθέσει πράγματα στην ζωή του, αλλά να αφαιρέσει. Δηλαδή να σταματήσει κάποια από αυτά που κάνει ήδη.

 αν θέλετε να πετύχετε, πρέπει να αλλάξετε συνήθειες
Ας δούμε παρακάτω ορισμένες συμβουλές για το τι πρέπει να σταματήσετε ώστε να γίνετε επιτυχημένοι:

Εγκαταλείψτε τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής


Το πρώτο βήμα για να πετύχει κανείς στην ζωή του είναι πρώτα από όλα να φροντίζει την υγεία του. Αυτό μπορεί κανείς να το πετύχει εύκολα αρκεί να ακολουθήσει τρία απλά πράγματα:

» ποιοτικό ύπνο
» υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή
» σωματική άσκηση

 η σωστή διατροφή και ο ύπνος παίζουν σημαντικό ρόλο
Θα δείτε ότι τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο, ενώ αντίθετα τα οφέλη που θα αποκομίσετε είναι πολλά και σημαντικά όχι μόνο για την καριέρα σας, αλλά και για τη γενικότερη ποιότητα της ζωής σας.

Σταματήστε να σκέφτεστε βραχυπρόθεσμα


Οι επιτυχημένοι άνθρωποι βάζουν μακροχρόνιους στόχους και ξέρουν ότι αυτοί οι στόχοι είναι το αποτέλεσμα αυτών που κάνουν στην καθημερινότητα τους, ή καλύτερα των υγιών συνηθειών που έχουν ενσωματώσει στην καθημερινότητα τους.

Για παράδειγμα, είναι διαφορετικό πράγμα να λέει κάποιος ότι γυμνάζεται για να βγει στην παραλία το καλοκαίρι και εντελώς διαφορετικό το να υιοθετήσει τη γυμναστική σαν τρόπο ζωής για να είναι υγιής.


Πάρτε περισσότερα ρίσκα


Όταν κανείς ασχολείται μόνο με πράγματα που νοιώθει άνετα και δεν παίρνει κανένα ρίσκο, τότε είναι πολύ δύσκολο να εξελιχθεί και να γίνει επιτυχημένος.

 βγείτε από την ζώνη άνεσης - comfort zone
Στη ζωή πρέπει να προσπαθούμε και να αρπάζουμε τις ευκαιρίες που μας δίνονται για να πραγματοποιήσουμε τα όνειρα μας. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα απελευθερώσουμε τις πραγματικές μας ικανότητες.

Επομένως, θα πρέπει να εκφράζουμε τις ιδέες μας χωρίς να φοβόμαστε μία πιθανή αποτυχία.

Αφήστε στην άκρη τις δικαιολογίες


Οι επιτυχημένοι άνθρωποι ξέρουν ότι είναι υπεύθυνοι για την ζωή τους, ασχέτως πώς ξεκίνησαν ή ποιες αποτυχίες είχαν. Η συνειδητοποίηση ότι εσύ είσαι υπεύθυνος για ότι συμβεί στην ζωή σου μπορεί να είναι τρομακτικό, αλλά ταυτόχρονα είναι και συναρπαστικό.

 σταματήστε τις δικαιολογίες
Οπότε αφήστε τις δικαιολογίες και αναλάβετε τις ευθύνες σας. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα εξελιχθείτε προσωπικά και επαγγελματικά.

Σταματήστε να βάζετε όρια στις γνώσεις σας


Για να είναι κάποιος επιτυχημένος θα πρέπει να εργαστεί σκληρά. Η εξυπνάδα και το ταλέντο από μόνα τους δεν είναι αρκετά για να φθάσει κανείς στην κορυφή.

 μην σταματάτε ποτέ να μαθαίνετε καινούργια πράγματα
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι το γνωρίζουν καλά αυτό και για αυτό τον λόγο αφιερώνουν καθημερινά χρόνο για να μάθουν καινούρια πράγματα, να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Σταματήστε να πιστεύετε σε θαύματα


Η επιτυχία μέσα σε μία βραδιά είναι μύθος. Η επιτυχία έρχεται μέσα από συνεχείς μικρές βελτιώσεις στην καθημερινή ζωή. Αυτές οι βελτιώσεις μέρα με την μέρα θα αθροιστούν και θα δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Επομένως, καλό είναι να σχεδιάζει κανείς το μέλλον, αλλά καλό είναι πρώτα να εστιάζει στην επόμενη μέρα και στο πως να βελτιώνει αυτήν πρώτα.

Εγκαταλείψτε την τελειομανία


Ποτέ τίποτα δεν είναι τέλειο, όσο κι αν προσπαθήσει κάποιος. Ο φόβος της αποτυχίας, αλλά και ο φόβος της επιτυχίας, αρκετές φορές μπαίνει εμπόδιο στην κινητοποίηση και την αποκάλυψη μίας ιδέας ή μίας δημιουργίας μας στον κόσμο.

 μην είστε τελειομανείς αν θέλετε να πετύχετε
Όταν περιμένει κανείς την κατάλληλη στιγμή ή να είναι όλα τέλεια για να κάνει κάτι, μπορεί να χάσεις την ευκαιρία του. Οπότε προχωρήστε και αποκαλύψτε στον κόσμο το ταλέντο σας. Στην πορεία θα βρείτε το χρόνο να κάνετε όσες βελτιώσεις θέλετε.

Μην κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα


Καλό το multitasking, αλλά πολλές φορές οι άνθρωποι που κάνουν ταυτόχρονα πολλά πράγματα συνήθως απλώς σπαταλάνε το χρόνο τους ανάμεσα σε διαφορετικές δουλειές.

 το multitasking δεν είναι καλή πρακτική
Για να μπορέσεις να είσαι επιτυχημένος σε κάτι θα πρέπει να είσαι αφοσιωμένος πλήρως σε αυτό με το σώμα και το μυαλό σου.

Σταματήστε να θέλετε να ελέγχετε τα πάντα


Κάποια πράγματα εξαρτώνται από εμάς, ενώ κάποια άλλα όχι. Ο διαχωρισμός ανάμεσα σε αυτά τα δύο είναι σημαντικός. Αφήνουμε λοιπόν αυτά που δεν μπορούμε να ελέγξουμε και εστιάζουμε σε αυτά που μπορούμε να ελέγξουμε.

Θα πρέπει να δεχτούμε ότι πολλές φορές το μόνο που θα μπορούμε να ελέγξουμε θα είναι η αντιμετώπιση μας σε ότι μας συμβαίνει.

Μην λέτε ναι σε πράγματα που αντιτίθενται στους στόχους σας


Για να καταφέρετε να πετύχετε τους στόχους σας θα χρειαστεί να πείτε όχι σε κάποιες δουλειές, σε κάποιες δραστηριότητες, καθώς και σε απαιτήσεις της οικογένειας, των φίλων ή των συναδέλφων σας.

 μάθετε να λέτε όχι
Βραχυπρόθεσμα θα θυσιάσετε λίγη ικανοποίηση, αλλά όταν αρχίσετε να επιτυγχάνετε τους στόχους σας θα δείτε ότι άξιζε πέρα για πέρα τον κόπο.

Βγάλτε τους τοξικούς ανθρώπους από την ζωή σας


Οι τοξικοί άνθρωποι είναι οι αρνητικοί άνθρωποι που σε κάθε περίσταση θα βρουν ένα πρόβλημα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για την ζωή τους και πάντα βρίσκουν δικαιολογίες και κατηγορούν άλλους για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

 μείνετε μακριά από τοξικούς ανθρώπους αν θέλετε να πετύχετε
Είναι γνωστό ότι επηρεαζόμαστε από τους ανθρώπους με τους οποίους περνάμε τον χρόνο μας.

Για αυτό θα πρέπει να αποφεύγουμε τους τοξικούς ανθρώπους και να κάνουμε παρέα με άτομα που προσπαθούν να βελτιώσουν το επίπεδο ζωής τους, να βελτιωθούν προσωπικά και επαγγελματικά και να γίνουν επιτυχημένοι.

Σταματήστε να προσπαθείτε να είστε αρεστοί


Κανένας δεν μπορεί να είναι αρεστός από όλους. Όσο καλός, ευγενικός, δίκαιος ή αυθεντικός και να είναι κάποιος, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα τον αντιπαθούν.

 δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους
Πολλές φορές υπάρχουν αντιπάθειες από ζήλια, επειδή κάποιος είναι διαφορετικός από εμάς, ακόμα και χωρίς κάποιον λόγο. Θα πρέπει να το δεχτείτε αυτό και να μην χάνετε ενέργεια προσπαθώντας να σας συμπαθήσουν οι άλλοι.

Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να παραμείνετε αυθεντικοί και να βάλετε στην ενέργεια σας στην βελτίωση σας.

Μην σπαταλάτε άσκοπα χρόνο


Ο χρόνος μας δεν είναι άπειρος. Δυστυχώς ή ευτυχώς έχουμε μόνο αυτή την ζωή και το χρωστάμε στον εαυτό μας να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να πετύχουμε.

 ο χρόνος μας είναι πολύτιμος για να τον ξοδεύουμε σε άσκοπα πράγματα
Φυσικά, για να το καταφέρουμε αυτό θα πρέπει να σταματήσουμε να σπαταλάμε χρόνο και φαιά ουσία σε πράγματα που μας απομακρύνουν από τους πραγματικούς στόχους μας.

Αντίθετα, θα πρέπει να μάθουμε να αξιοποιούμε ολόκληρο το 24ωρο της κάθε μέρας, έτσι ώστε να βελτιωνόμαστε και τελικά να φτιάχνουμε την ζωή που θέλουμε και μας αξίζει.Διαβάστε στη συνέχεια Αναζητώντας την ευτυχία Μέρος 1ο: Η απαξίωση της ευτυχίας
Σχετικά άρθρα

Αναζητώντας την ευτυχία Μέρος 2ο: Πως να αποφύγετε την απαξίωση της
Πως να αποφύγετε την απαξίωση της ευτυχίας
Η απαξίωση της ευτυχίας είναι ένα από τα πιο σημαντικά λάθη που κάνουμε. Πως μπορούμε όμως να αποφύγουμε αυτήν την απαξίωση; Ας δούμε!
Συμβουλές για ευτυχισμένη ζωή
Τι να κάνεις για να είσαι ευτυχισμένος
Η ευτυχία μας είναι πολύ σημαντική. Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτή; Ας δούμε ορισμένες χρήσιμες συμβουλές στο άρθρο που ακολουθεί.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Πως να γίνεις επιτυχημένος
Kατηγορία: Άνθρωπος
Tags: επιτυχίαευτυχίαβελτίωσησυμβουλέςάνθρωπος
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Τι είναι το deja vu και γιατί συμβαίνει;
deja vu
Όλοι μας το έχουμε βιώσει λίγο ως πολύ το deja vu... Τι είναι όμως στην πραγματικότητα και γιατί μας συμβαίνει; Είναι θαύμα ή μήπως κάτι άλλο;

Γιατί εμείς οι άνθρωποι κλαίμε; Τι είναι τα δάκρυα;
κλάμα
Αλήθεια, γιατί κλαίμε; Τι μας συμβαίνει; Τι είναι τα δάκρυα και γιατί παράγονται; Δείτε εδώ όλες τις σχετικές πληροφορίες για το κλάμα και τα δάκρυα.

Πως να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση
απόκτηση αυτοπεποίθησης
Δείτε εδώ κάποια πραγματάκια που θα σας βοηθήσουν να αποκτήστε αυτοπεποίθηση. Σας παρουσιάζουμε κάποιους από τους βασικούς κανόνες.

Πως να φτιάξετε τη ζωή σας & να γίνετε πιο ευτυχισμένοι!
καλύτερη ζωή
Δείτε τι θα μπορούσατε να κάνετε για καλύτερη ζωή, πιο ποιοτική, να διώξετε τη μιζέρια και τη μελαγχολία και να γίνετε πιο ευτυχισμένοι

Πως να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας!
ποιότητα ζωής
Δείτε κάποια κολπάκια, για να διώξετε τη μιζέρια - τη μελαγχολία και να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας! Τι μπορείτε να κάνετε; Ας δούμε!

Πως να αποβάλλετε το στρες
διώξιμο στρες
Δείτε μερικά χρήσιμα πραγματάκια που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε το στρες! Απλά καθημερινά κολπάκια για να μην έχετε στρες.

Τι είναι το υποσυνείδητο και πως μας επηρεάζει;
Τι είναι υποσυνείδητο και ασυνείδητο
Τι είναι το υποσυνείδητο και το ασυνείδητο, πως μπορούμε να τα κατανοήσουμε και να τα ανασύρουμε στην επιφάνεια; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.

Στρες και άγχος: τι διαφορά έχουν;
διαφορά στρες - άγχος
Αλήθεια, εσείς σκεφτήκατε ποτέ τι διαφορά έχει το στρες με το άγχος; Δείτε λοιπόν σε αυτό το άρθρο τη διαφορά στρες-άγχους απλά και κατανοητά!

Πως είναι να ζεις στη ξενιτιά;
η ζωή στην ξενιτιά
Πρόκειται να ακολουθήσετε το δρόμο της ξενιτιάς και αναρωτιέστε πως είναι; Ας δούμε εδώ μία γεύση από κάποιον που ξεκίνησε να τη ζει...

9 τρόποι για να βελτιώσετε τη ζωή σας!
βελτίωση ζωής
Δείτε εδώ κάποιες υπέροχες συμβουλές για να βελτιώσετε, να κάνετε καλύτερη και να αλλάξετε τη ζωή σας! Μην απελπίζεστε, υπάρχει πάντα ελπίδα!

Κατάθλιψη Μέρος 1ο: τι είναι, αιτίες και καταπολέμηση
κατάθλιψη
Τι είναι η κατάθλιψη σε γενικές γραμμές και πως μπορούμε να την καταπολεμήσουμε; Αιτίες; Γιατί μας συμβαίνει και τι είναι καλό να κάνουμε;

Κατάθλιψη Μέρος 2ο: τροφές, διατροφή και σωστό φαγητό
κατάθλιψη και φαγητό
Πως η διατροφή και το φαγητό μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης; Ποιες τροφές να προτιμήσουμε και ποιες να αποφύγουμε;
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ