coolweb


Πότε είναι η Blue Monday

Πότε πέφτει η blue monday

Η Blue monday γνωστή στην Ελλάδα ως μπλε Δευτέρα θεωρείται μια από τις πιο στενάχωρες ημέρες του χρόνου.

Παρακάτω μπορείς να δεις τι είναι η Blue Monday και πότε πέφτει; Ποια η προέλευση του εθίμου και πώς δημιουργήθηκε;

Από που που ξεκίνησε η Blue Monday και τι σημαίνει το όνομα της


Η Blue Monday ξεκίνησε από τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ το όνομα της που σημαίνει καταθλιπτική Δευτέρα επιλέχθηκε για να χαρακτηρίσει την πιο καταθλιπτική ημέρα του χρόνου, θεωρητικά τουλάχιστον.

 η μπλε δευτέρα είναι συνώνυμο της μελαγχολίας και της κατάθλιψης
Για αυτό και λέγεται Blue που σημαίνει λυπημένος, καταθλιπτικός. Μάλιστα, στα αγγλικά η έκφραση έχω τις μαύρες μου μεταφράζεται ως I am blue.

Σε κάθε περίπτωση, η ημέρα αυτή φέρεται να επηρεάζει σημαντικά αρκετούς ανθρώπους, καθώς συνήθως έρχεται μετά από μια πανσέληνο, η οποία με τη σειρά της για πολλούς επηρεάζει και την ψυχολογία.

Πότε πέφτει η Blue Monday


Η Blue Monday, ή αλλιώς Μπλε Δευτέρα αν προτιμάτε, πέφτει προφανώς πάντοτε ημέρα Δευτέρα και συγκεκριμένα την 3η Δευτέρα του Ιανουαρίου.

Για το 2024 η μέρα αυτή πέφτει στις 15 του Γενάρη. Πρόκειται για την καρδιά του χειμώνα όπου συνήθως ο καιρός δεν είναι και τόσο καλός.

Συνοπτικά σε διάφορες χρονιές η Blue monday πέφτει:

2025: Δευτέρα 20 Ιανουαρίου
2026: Δευτέρα 19 Ιανουαρίου

Μάλιστα, φέρεται να υπάρχει και ένας... μαθηματικός τύπος στον οποίο υπεισέρχονται ο καιρός, τα χρέη, ο χρόνος μετά τα Χριστούγεννα, ο χρόνος που πέρασε χωρίς να εκπληρώσουμε κάποιον από τους στόχους της νέας χρονιάς, τα επίπεδα κινήτρων κλπ.

 η σχέση που δίνει την blue monday
Βέβαια, αυτή η μαθηματική σχέση δεν θα λέγαμε πως έχει και μεγάλη επιστημονική αποδοχή. Μάλλον συμβαίνει το αντίθετο, μιας και οι μαθηματικοί γενικά θεωρούν ότι πρόκειται για ανοησίες.

Πολύς κόσμος θεωρεί αυτή την συγκεκριμένη ημέρα ως την χειρότερη ολόκληρου του έτους, ενώ ακολουθεί η δεύτερη μέρα του χρόνου, δηλαδή η ημέρα μετά την Πρωτοχρονιά.

Επομένως, αν αισθάνεστε θλιμμένοι, λυπημένοι, κουρασμένοι ή ακόμη και άτυχοι, μην ανησυχείτε, καθώς σύμφωνα με τους υποστηρικτές της θεωρίας, οι άνθρωποι αυτή την ημέρα κατακλύζονται από μελαγχολικά συναισθήματα περισσότερο από οποιαδήποτε μέρα του χρόνου.

Πώς ξεκίνησε η Μπλε Δευτέρα


Η ιδέα ξεκίνησε λίγο μετά το 2000, όταν μία ιδιωτική διαφημιστική εταιρεία της Αγγλίας πρότεινε στο κοινό να ορίσει μια ημερομηνία για την πιο καταθλιπτική μέρα του χρόνου.

Το concept αφορούσε ένα ταξιδιωτικό γραφείο ονόματι Sky Travel, στη λογική ότι θα λειτουργούσε στο κοινό σαν παραίνεση να προγραμματίσει εκείνη την ημέρα τις διακοπές του και διώχνοντας με αυτόν τον τρόπο και την όποια στενοχώρια ή μελαγχολία.

 η ψυχολογία δεν κοιτάζει ημέρες
Φυσικά οι ψυχολόγοι και οι ψυχίατροι πιστεύουν ότι η κατάθλιψη δεν κοιτάζει τι μέρα είναι και μπορεί να χτυπήσει οποιαδήποτε στιγμή.

Εκτός αυτού, σε κάθε άνθρωπο η ψυχολογία του έχει να κάνει με τη ζωή που έχει ζήσει, τις προσδοκίες που υπάρχουν για το μέλλον, αλλά και άλλους παράγοντες που σχετίζονται με την ψυχολογία.Διαβάστε στη συνέχεια Γιατί δεν είμαι ευτυχισμένος/η τα Χριστούγεννα;!
Σχετικά άρθρα

Κατάθλιψη Μέρος 1ο: τι είναι, αιτίες και καταπολέμηση
κατάθλιψη
Τι είναι η κατάθλιψη σε γενικές γραμμές και πως μπορούμε να την καταπολεμήσουμε; Αιτίες; Γιατί μας συμβαίνει και τι είναι καλό να κάνουμε;
Κατάθλιψη Μέρος 2ο: τροφές, διατροφή και σωστό φαγητό
κατάθλιψη και φαγητό
Πως η διατροφή και το φαγητό μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης; Ποιες τροφές να προτιμήσουμε και ποιες να αποφύγουμε;
Τι διαφορά έχει η κατάθλιψη από τη μανιοκατάθλιψη;
κατάθλιψη vs μανιοκατάθλιψη
Αν και σε πολλούς από εμάς ακούγεται σχεδόν το ίδιο, παρόλα αυτά δεν είναι! Η μανιοκατάθλιψη μάλιστα έχει συμπτώματα ...εντελώς κουφά! Δείτε!
Πως να ξεπεράσω την κατάθλιψη
Πως αντιμετωπίζεται η κατάθλιψη
Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι η θετική σκέψη ή η ευγνωμοσύνη για όσα έχουμε βοηθάει σε πάρα πολλά και διαφορετικά πράγματα. Για ...
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ μοναξιάς και μοναχικότητας;
Τι είναι η μοναξιά και τι η μοναχικότητα;
Σίγουρα θα έχετε ακούσει για τις έννοιες της μοναξιάς και της μοναχικότητας. Τι είναι ακριβώς όμως οι δύο αυτές καταστάσεις; Είναι το ...
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Πότε είναι η Blue Monday
Kατηγορία: Άνθρωπος
Tags: μπλεκατάθλιψηψυχολογίαταξίδι
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Τι είναι το deja vu και γιατί συμβαίνει;
deja vu
Όλοι μας το έχουμε βιώσει λίγο ως πολύ το deja vu... Τι είναι όμως στην πραγματικότητα και γιατί μας συμβαίνει; Είναι θαύμα ή μήπως κάτι άλλο;

Γιατί εμείς οι άνθρωποι κλαίμε; Τι είναι τα δάκρυα;
κλάμα
Αλήθεια, γιατί κλαίμε; Τι μας συμβαίνει; Τι είναι τα δάκρυα και γιατί παράγονται; Δείτε εδώ όλες τις σχετικές πληροφορίες για το κλάμα και τα δάκρυα.

Πως να αποκτήσετε αυτοπεποίθηση
απόκτηση αυτοπεποίθησης
Δείτε εδώ κάποια πραγματάκια που θα σας βοηθήσουν να αποκτήστε αυτοπεποίθηση. Σας παρουσιάζουμε κάποιους από τους βασικούς κανόνες.

Πως να φτιάξετε τη ζωή σας & να γίνετε πιο ευτυχισμένοι!
καλύτερη ζωή
Δείτε τι θα μπορούσατε να κάνετε για καλύτερη ζωή, πιο ποιοτική, να διώξετε τη μιζέρια και τη μελαγχολία και να γίνετε πιο ευτυχισμένοι

Πως να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας!
ποιότητα ζωής
Δείτε κάποια κολπάκια, για να διώξετε τη μιζέρια - τη μελαγχολία και να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας! Τι μπορείτε να κάνετε; Ας δούμε!

Πως να αποβάλλετε το στρες
διώξιμο στρες
Δείτε μερικά χρήσιμα πραγματάκια που μπορείτε να ακολουθήσετε για να μειώσετε το στρες! Απλά καθημερινά κολπάκια για να μην έχετε στρες.

Τι είναι το υποσυνείδητο και πως μας επηρεάζει;
Τι είναι υποσυνείδητο και ασυνείδητο
Τι είναι το υποσυνείδητο και το ασυνείδητο, πως μπορούμε να τα κατανοήσουμε και να τα ανασύρουμε στην επιφάνεια; Ας δούμε στο άρθρο που ακολουθεί.

Στρες και άγχος: τι διαφορά έχουν;
διαφορά στρες - άγχος
Αλήθεια, εσείς σκεφτήκατε ποτέ τι διαφορά έχει το στρες με το άγχος; Δείτε λοιπόν σε αυτό το άρθρο τη διαφορά στρες-άγχους απλά και κατανοητά!

Πως είναι να ζεις στη ξενιτιά;
η ζωή στην ξενιτιά
Πρόκειται να ακολουθήσετε το δρόμο της ξενιτιάς και αναρωτιέστε πως είναι; Ας δούμε εδώ μία γεύση από κάποιον που ξεκίνησε να τη ζει...

9 τρόποι για να βελτιώσετε τη ζωή σας!
βελτίωση ζωής
Δείτε εδώ κάποιες υπέροχες συμβουλές για να βελτιώσετε, να κάνετε καλύτερη και να αλλάξετε τη ζωή σας! Μην απελπίζεστε, υπάρχει πάντα ελπίδα!

Κατάθλιψη Μέρος 1ο: τι είναι, αιτίες και καταπολέμηση
κατάθλιψη
Τι είναι η κατάθλιψη σε γενικές γραμμές και πως μπορούμε να την καταπολεμήσουμε; Αιτίες; Γιατί μας συμβαίνει και τι είναι καλό να κάνουμε;

Κατάθλιψη Μέρος 2ο: τροφές, διατροφή και σωστό φαγητό
κατάθλιψη και φαγητό
Πως η διατροφή και το φαγητό μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης; Ποιες τροφές να προτιμήσουμε και ποιες να αποφύγουμε;
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ