coolweb
HOT: Εδώ θα βρεις όλα τα e-shop με παπούτσια
και εδώ 50+ καταστήματα με τσάντες με χιλιάδες προϊόντα

Τα προβλήματα του θυρεοειδή


Πως αντιμετωπίζονται τα προβλήματα του θυρεοειδούς

Ο θυρεοειδής είναι ένας αρκετά ευαίσθητος αδένας και για αυτόν τον λόγο δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που υποφέρουν από διάφορα προβλήματα της λειτουργίας του, πότε περισσότερο και πότε λιγότερο σημαντικά.

Σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε αναφερθεί αναλυτικά στο τι είναι ο θυρεοειδής και είχαμε δώσει τις βασικές πληροφορίες για τη λειτουργία του. Ποια είναι όμως τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να εμφανίζει και πως μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε;

Ας δούμε παρακάτω απλά και κατανοητά.

Ποια είναι τα προβλήματα του θυρεοειδή


Τα σημαντικότερα και συχνότερα προβλήματα του θυρεοειδή είναι ο υποθυρεοειδισμός, δηλαδή η υπολειτουργία του αδένα (δεν παράγονται όλες οι απαραίτητες ορμόνες) και ο υπερθυρεοειδισμός, δηλαδή η περίπτωση που ο αδένας υπερλειτουργεί (παράγει μεγαλύτερη ποσότητα ορμονών).

Στην πρώτη περίπτωση το αποτέλεσμα είναι η αύξηση του σωματικού βάρους, ενώ στη δεύτερη περίπτωση τα άτομα με υπερθυρεοειδισμό παρουσιάζουν απότομη απώλεια βάρους και αναιμία.

 τα πιο γνωστά προβλήματα του θυρεοειδή αδένα
Άλλα προβλήματα του αδένα αυτού είναι μεταξύ άλλων η θυρεοειδίτιδα, η βρογχοκήλη, η δημιουργία όζων ή σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και ο καρκίνος.

Η θυρεοειδίτιδα είναι στην ουσία η φλεγμονή του θυρεοειδή αδένα. Στην ουσία πρόκειται για μια σειρά από παθολογικές καταστάσεις με διαφορετικά συμπτώματα, αλλά με κοινό σημείο την φλεγμονώδη αντίδραση του αδένα.

Στην περίπτωση της βρογχοκήλης, ο θυρεοειδής αδένας ουσιαστικά μεγαλώνει σε μέγεθος, δηλαδή διογκώνεται, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού σε ιώδιο. Το κακό είναι ότι η κατάσταση αυτή μπορεί να συνυπάρχει μαζί με τον υπερθυρεοειδισμό ή τον υποθυρεοειδισμό.

 κλασική περίπτωση βρογχοκήλης
Οι όζοι του θυρεοειδή είναι μικροί όγκοι, οι οποίοι όμως συνήθως είναι καλοήθεις και όχι ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Για αυτό και συνήθως ένας θυρεοειδής με όζους συνήθως εξακολουθεί α λειτουργεί κανονικά χωρίς πρόβλημα. Ωστόσο, όταν πρέπει να αφαιρεθούν, αυτό γίνεται συνήθως με παρακέντηση (με βελόνα).

 τι είναι οι όζοι του θυρεοειδούς
Τέλος, ο καρκίνος του θυρεοειδή είναι συνήθως κάποιος όζος ο οποίος εξελίχθηκε σε κακοήθη και επιθετικό. Οι πιο συχνοί τύποι καρκίνου του αδένα αυτού είναι κατά κύριο λόγο ο θηλώδης και σε μικρότερο ποσοστό ο λεγόμενος θηλακώδης.

Πως αντιμετωπίζονται τα προβλήματα του θυρεοειδή


Τα προβλήματα του θυρεοειδή συνήθως αντιμετωπίζονται με κατάλληλη συντηρητική αγωγή και θεραπεία (δηλαδή με χρήση φαρμάκων), ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρειάζεται χειρουργική επέμβαση.

Ουσιαστικά πρόκειται για αφαίρεση του αδένα με μια διαδικασία η οποία ονομάζεται θυρεοειδεκτομή και η οποία μπορεί να είναι είτε μερική ή ακόμη και ολική.

Για παράδειγμα αν υπάρχει υποψία καρκίνου, μετά από βιοψία όζων, τότε ο θυρεοειδής αφαιρείται χειρουργικά.

Σε κάθε περίπτωση υπεύθυνος για να κάνει τη διάγνωση, αλλά και για να προτείνει την κατάλληλη θεραπεία είναι ο ειδικός γιατρός που ονομάζεται ενδοκρινολόγος.Διαβάστε στη συνέχεια Τι είναι ο θυρεοειδής
Σχετικά άρθρα

Τι είναι και πως αντιμετωπίζεται η ξηροφθαλμία
Πως αντιμετωπίζεται η ξηροφθαλμία
Τα μάτια μας είναι δημιουργημένα έτσι ώστε να λιπαίνονται διαρκώς με δάκρυα. Η επαρκής ποσότητα δακρύων είναι εκείνη που εξασφαλίζει ...
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΡΘΡΟΥ ▾
Τα προβλήματα του θυρεοειδή
Kατηγορία: Υγεία
Tags: θυρεοειδήςπροβλήματα υγείαςσυμβουλές
Έχει 0 σχόλια
Δείτε σχετικά άρθρα με αυτό
Όλα τα παπούτσια online


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ▾
Ναυτία: αντιμετώπιση και πως να την αποφύγουμε!
ναυτία
Αλήθεια, τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να αντιμετωπίσουμε τη ναυτία ή να την αποφύγουμε όσο γίνεται; Ας δούμε εδώ απλά και κατανοητά!

Γιατί βουλώνει η μύτη μας;
Ρινική συμφόρηση
Δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα από μια βουλωμένη μύτη. Δεν συμφωνείτε; Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Ας δούμε απλά και κατανοητά.

Καρκίνος: τι είναι, τι κάνει και πως δημιουργείται; Μέρος 1ο
καρκίνος
Διαβάστε σε αυτό το άρθρο όλες τις πληροφορίες για το τι είναι ο καρκίνος και πως δημιουργείται. Ποια τα χαρακτηριστικά των καρκινικών κυττάρων - όγκων;

Πως να προλάβετε ένα κρυολόγημα ώστε να μην αρρωστήσετε!
κρυολόγημα
Το νιώθετε ότι πάτε να αρρωστήσετε και πιστεύετε ότι... είστε καταδικασμένοι να κρεβατωθείτε; Κι όμως, υπάρχει ελπίδα! Δείτε τι να κάνετε!

Τι είναι η μυωπία; Τι συμβαίνει στο μάτι;
μυωπία
Γιατί έχουμε μυωπία; Τι γίνεται στο μάτι μας και δημιουργείται αυτό το φαινόμενο; Τι συμβαίνει ακριβώς στην κόρη και στον αμφιβληστροειδή χιτώνα;

Πως επιδρά η ασπιρίνη στον πονοκέφαλο & μας ανακουφίζει;
ασπιρίνη και πονοκέφαλος
Αναρωτηθήκατε ποτέ; Πως είναι δυνατόν όταν πχ έχουμε πονοκέφαλο, να μας ανακουφίζει σαν θαύμα αυτό το χαπάκι που ονομάζεται ασπιρίνη;!

Γιατί παθαίνουμε ναυτία; Ποιά η αιτία;
ναυτία αιτία
Σίγουρα πολλοί από εμάς, λίγο πολύ, έχουμε πάθει ναυτία. Πρόκειται για μία απαίσια κατάσταση. Τι συμβαίνει όμως και ο οργανισμός μας αντιδράει έτσι;

Καρκίνος: τι είναι, τι κάνει και πως δημιουργείται; Μέρος 2ο
όγκος στο σώμα
Σε αυτό το δεύτερο μέρος θα δούμε πως επηρεάζει ο καρκίνος το σώμα, τι είναι οι καλοήθεις και κακοήθεις όγκοι καθώς επίσης και τι είναι η μετάσταση!

Πώς λειτουργεί ο ιός HIV και τι κάνει στον οργανισμό μας;
πως μολύνει ο HIV
Δείτε εδώ πως ο ιός του Έιτζ (HIV) μολύνει τα κύτταρα, πως λειτουργεί μέσα στο μολυσμένο άτομο και τι συμβαίνει μέσα στον μολυσμένο οργανισμό.

Τι είναι η νόσος των Λεγεωνάριων;
Νόσος των κλιματιστικών
Τι είναι η νόσος των Λεγεωνάριων και τι σχέση έχει με τα κλιματιστικά; Πως κολλάει και τι συμπτώματα έχει; Όλες οι απαντήσεις στο άρθρο που ακολουθεί.

Πως η επέμβαση laser διορθώνει τη μυωπία στα μάτια;
μυωπία laser
Τι στο καλό κάνει το laser στα μάτια μας και διορθώνει τη μυωπία; Πως η επέμβαση laser καταφέρνει και μας απαλλάσει από τη... θολούρα;!

Τι είναι η μαστογραφία; Όλες οι πληροφορίες!
μαστογραφία
Αλήθεια, τι ακριβώς είναι η μαστογραφία; Πως - γιατί την κάνουμε και τι καταφέρνουμε με αυτήν; Τι σχέση έχει ο καρκίνος του μαστού; Δείτε!
ΣΥΛΛΟΓΕΣ - ΛΙΣΤΕΣ ▾
Λίστα μεγαλύτερων ελληνικών Forums
Συγκεντρώσαμε για εσάς τα μεγαλύτερα και πληρέστερα ελληνικά forums ανά θεματική ενότητα.

Λίστα με όλα τα ελληνικά eshops
Δείτε σε αυτήν τη συγκεντρωτική λίστα όλα τα ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα ανά είδος.

Συντομογραφίες λέξεων PC,Internet,Chat
Αν αναρωτιέστε τι σημαίνει LOL και πολλές άλλες συντομογραφίες internet, chat ή υπολογιστή, εδώ θα βρείτε την απάντηση.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ▾
ti einai Το ti-einai.gr περιέχει άρθρα σχετικά με απαντήσεις τύπου τι είναι σύντομα και απλά, χωρίς πολύπλοκες ορολογίες και μεγάλα κείμενα.
αστεία και παράξενα Το Otherside.gr παρουσιάζει καθημερινά παράξενα & αστεία απ' όλο τον κόσμο, καθώς και άλλα θέματα για να περνάει ευχάριστα η ώρα.
online shopping Στο online-shopping.gr θα βρείτε συγκεντρωμένα τα καλύτερα ελληνικά e-shops από τα οποία μπορείτε να κάνετε τις online αγορές σας.Απλό, κατανοητό, συναρπαστικό!   100% μοναδικό περιεχόμενο.   Copyright © 2006- .   All rights reserved.
Τυχαίο:   ΑΡΘΡΟ   |   ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ   |   ΒΙΝΤΕΟ             ΠΑΝΩ ↑     ΚΑΤΩ
ΜΕΝΟΥ
ΤΥΧΑΙΟ
ΑΡΧΙΚΗ